2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Evet pişman olurum diye de korkuyorum
Zaten yavrumun heyecanı olması büyük bunalıma girerdim .. Sağol canım teşekkürler

Canım evet zor bir gebelik geçirmişsin.sana bir ark. Bahsedeyim ilk aylar düşük riskiyle yattı. 2. Tremisr iyiydi son tremisr da sancıları için hastaneye gitti ne olduğunu anlamadilar.sonra tekrar sancılandı gitti ve apandisit çıktı. Doktor hemen ameliyata aldi.daha doğuma 1 aydan fazla vardı. Kesisi okarar coktu ki.hamilelikte organlar yer değiştiriyor ya ark. Ağrısı olan yerden girdi doktor ama apandisit daha yukarıdan çıktı. Ameliyattan sonra ,hamileyken 3 defa ark. Ameliyat yeri apse yaptı ve ne iskencelerle o yer temizlendi.sonrada fıtık yaptığıni öğrendik. Sağ salim bebeğini dünyaya getirdi. Yakında da fıtığıni aldiracak.
Yani çok zor bir dönemdi.bazılarının kolay geçerken bazılarımız daha zor elde ediyor. Beteri olmasın canım. Bu arkadaşım moralini hiç düşürmedi ve çocuğuna yoğunlaştı. Sende üzme kendini bebeğin bi kucağına gelsin hersey gelmiş geçmiş olacak.

Ay bnde annemle inatlastm kssmicem diye ama hastanede kaldiktan snra anladmki uzun sac iskence kestrdim
Benimki belimde :/ kurutması uzun sürüyor şimdi bebiş de olunca çok oyalamasın istiyorum. Biraz kısalttırayım diyorum ya da kat kat olsun. Bilmiyorum bir değişikliğe kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var sanırım:):)

Mezarlığa gitmeme meselesi psikolojik olarak etkileyeceğinden olabilir onun dışında bir sıkıntısı yok yani. Cenaze evine de diyorlar. Ben gittim kimse de niye geldin sen hamilesin demedi. Zaten internette de araştırınca hiçbir dayanağı yok bunların.

Ben ney sesi cikaran bi donence gormustum internetten onu almayi düşünüyordum. Bu arada unnado dan aldim sonunda earth mama yi:)
Losyonu mu aldın canım , memnun kalırsan haberdar et bizide , ben sadece sebamedin şampuanını aldım , masaj yapmak için losyonu almadım ... Ilk aylar bebeklerin masaja çok ihtiyacı OLDUĞUNU Söylüyorlar ... Internetten videoları izliyorum bende :)))

Off snnki daha kotu be bnm dktr 10 dk uzakta o sanci dogum kisiden kisiye degisiyo ya korkutma kendini yakininda hic muayene olacagn bi yer ykmu
Bnm durum riskli ya ebe annem yan binada oturuyo esim diyo bsy olsa sansliyiz eben burd :)
Var canım burada özel muayenesi olan doktor var ara sıra ona gidiyorum. Ama sancı gece olursa muayeneyi mi açtırayım doktora :):):):) açılma arttıkça sancı da artar sanırım. Sancının durumuna göre giderim. Doktorum gece de olsa ara demişti herhalde bi yönlendirme de bulunur.

Zeytinyağı diyor büyükler hep ilk gğnler için
Evet en güzeli benmari usulü asidi alınmış zyağı.. O fayda etmeZse diğer kremler...

Ay ben de gayet rahatım, şimdiye çatlamadıysa çatlamaz demişlerdi. Hemen yağlanayım.
Ben ilk kızımda doğuma vir şki hafta kala ve maleaef doğumdan sonra çatladım( şimdi de 37 yim baktım gene çatlıyorum((

Kızlar mrblar, hayırlı bereketli cumalarımız olsun, yatak üzerine dönence oyuncaklardan aldınız mı ? Ilk zamanlar alınmalı mı ?
Dönence de aldım oyun halısı da.. Bi yaşındkai kıxım yüzüne bakmadı evi doldurmaktan başka da bir işe yaramadı((

Canım bana derlerdi kızardım bunlr iyi günlerin diyr.. İlk hamileliğimdr dokuz ay kustum gurbetteyim eşim iş için yurtdışına gitti o gün rahatsızlandım hastanede tek başıma bir ay kaldım vs vs sıkıntı çektim ama inan doğumla hepsi unutuluyor.. Çok çok zordu ama geçti gisiyor işte gerye minik kızım kaldı:)

Badem yağı sürüyorum ben de Göbüşüm erkek göbüşüne döndü kıllarım gürlerşti doğunca dökülüyor diyorlar inşallah bizimkiler de dökülür
Kendişiğinden çıkan tüyler kayboluyor ama sen badem yağıyla tüylerni mi güçlebdirdin acaba??
,
Pisik olmadan krem kullanmakta hasta olamdan ilac kullanmak gbi oluyo
Bazı bebek alerjik oluyor önlem amaçlı kullanıyorlar bir de pişik önleyici kremleri de kastediyor olabilirler bir pişik geçiri kremler var bunlar pişik olunca kullanılıyor bir de pişik önleyici. Pişik olmadan sürüyorsjn.. Benim kızım kıpmırmızı olur cildi çok hassas zyağı kantaron fayda etmezdi şimdi her bezinde mustela sürüyorum mesela.. Korusun diye...

Kızlar saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum. Arkadaşlarım hamilelikte bunun iyi olmadığını söylüyor. Bu bir hurafe değil mi?
Hurafe canım kestir rahatla. Doğumdan sonra fırsat bulamazsın lohusa teri se çekilmez.. Ben de doğum yapınca kısa kestireceğim.. Zaten kısa ama şekil verdireceğim...

Bir blogda 1 aylık olduktan sonra izlemeye başladığı bebeği güzel oyaladığı yazıyordu ben de düşünüyorum almayı
İnş faydasını görürsünzz

7 paket dediğin 7 adet mi? Yoksa bir büyük paketin içinde 6 tane poşeti var öyle mi? Yaklaşık bir iki ayda biter 7 paket sanırım.. Evde kaka yaptığında da belden aşağısını hemen yıkayabilirsin.. Ne de olsa yaz.. Hem de poposu rahatlar... İyixe temizlenip kurulanıp bir de yağ veya krem sürdüb mü tamamdır ama bazı bebekler alerjik oluyor o zaman mustela iui geliyor..

İnş uslu kendi kendine duran yiyen uuuyan bebeklerimi olur:)))

Bir blogda 1 aylık olduktan sonra izlemeye başladığı bebeği güzel oyaladığı yazıyordu ben de düşünüyorum almayı
Bebeklerin ilgisini çeker mutlaka , benim bi arkadaşım da 9 aya kadar rahatlıkla kullandım dedi sonra pek sallamıyormuş
:)) ışıklı olanlarından mı yoksa düz müzikli olanlarından mı almak daha iyi acaba ? Ben pek bebek blogları takip etmiyorum , genelde sallama yada gösteriş Amaçlı açılmış bloglar gibime geliyor

Zyağı ile de yapabilitsin kuru da masajı. Masaj şart ama yağları istediğin gibi hxırlaybilirsin bir atkadaşım rezene ve gülsuyuyla yapardı masajını..

Canım sancı demek açılıyorsun doğuracaksın demek değil. Kimisi sancı hissrmeden rahni yumuşar açılır kimi sancıyla 12 saat dolaşır rahim hazırlanır 2 cm açıklık olur.. Sonra krsesi patlar vs bir şey olur doğum hızlanır bir bakmışsın açılma olmuş... Yalancı sancı olmadığını anladığında sancılar sıklaştığında doktorunla irtibata geçersin. Hastaneye çağırırsa gisersin.. Mubtemelen de orada doğurursun..

Oyun halısını bende düşünmüyorum canım ... Evim küçük zaten , chicco nun sallanan ana kucağı var , yemek yaparken falan yada Bahçeye çıkardığında onunla çıkarırım , yatak üzerine döndbceyide ilk Başlarda pek düşünmüyordum ama ablamla , bi arkadaşım bebeklerin uyumakta zorluk çıkardığında kendiliğinden uyuyuverdipini söylediler ... Kararsız kaldım bende ..

Bebek pisik olmadan kremmi kullanilir
Yani canım eğer sürmeden kaptırsan bebek altına yapınca çık kısa sürede pişir sadece kaka da değil çişini yapınca da.ama surup kapatın koruyucu bir katman oluşturuyorsun pisme sine izin vermiyor.yani ben altına yaptım i diye nöbet bekleyen bir anneydim ama yinede sürerdim 15 aylık olana kadar hiç pisigi olmadı. Kizkardeslerim görümcem Erim hepsi de aynı şeyi yapıyordu. Bilmiyorum biz mi yanlış yapıyoruz önerilere açığim

Doğru yapıyorsunuz canım. Bebek pişmesin diye krem yağ pudra vazelin bir şey sürülür ama sağlıklı kendine göre bir seçim yaparskn ama bebeğin tenine göre vs..
Ben bebeğimde iki dk kakalı bez tutamıyorum mahvoluyor zatne büyüdükçe o da acıyor aç aç demeye başla ışyı yapar yapmaz hemen pişik olur:.

Birsey sormak istiyorum şu çikolataya yaptirduginiz yer internetten neydi adı hacı birşeyi unuttum yaptıran arkadaşlar tadı nasıl ve siparişler ne kadar sonra geldi kargonuz acaba öğrenebilir miyim

Birsey sormak istiyorum şu çikolataya yaptirduginiz yer internetten neydi adı hacı birşeyi unuttum yaptıran arkadaşlar tadı nasıl ve siparişler ne kadar sonra geldi kargonuz acaba öğrenebilir miyim

Ben iki çikolata yaptırdım..
Bir gümüş söz tepsim içinde ağır misaifrlere ikram edeceğim taşlı süslü çikolta. İnstagramdan yaştırdkm elit marka çiko kullanıldı çok güzel oldu..

İki de hacı şerif çikolatasından 72li kutuda bebek çikolatası. Bunu da mevlütte gelen gidene vs ikram için tutarım.. Bu da güzdl bayat değil kötü değil normal çikolata işte.

Benim yaşadıklarım arkd yaşadıkları yanında hiçbirşeymiş gerçekten
Yani daha da kötüsü çocuğu olması için uğraşan o kadar insan varki neler yapıyorlar yıllarca
Bunları düşünüyprum şükrediyorum
Ama insanız beşeriz katlanmakta zorluk çekiyorum bazen
Yine şükür allah beterinden korusun
Sağol canım

Kızlar mrblar, hayırlı bereketli cumalarımız olsun, yatak üzerine dönence oyuncaklardan aldınız mı ? Ilk zamanlar alınmalı mı ?
Ben aldım canım vtech in bebeğimin dönencesi adı
Özellikleri çok iyi anne karnı sesleri bile var içinde sanırsam

Git kestr valla rahatlarsn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…