- 24 Nisan 2014
- 781
- 1.170
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #38.941
Ben öyle birşey olduğuna gerçekten inanmıyorum, gebe eğitimine gittim, eğer ciddi bir ilaç kullanılmıyorsa (kemoterapikler gibi) her annenin sütü bebeğine yetermiş. Yeter ki kararlı olup bunu çözmeye odaklı olalım. Emzirme kampı çok faydalı, birsürü emzirme blogu var. Panik olmadan ısrarla uğraşmalıyız. İlk günler her emzirmeye 1 çay kaşığı yeterliydi zaten, çırpınmaya gerek yok bence. Yavaş yavaş gelecek. Aman aç kaldı paniğine kapılmadan emzirelim yeter ki. Burdan da paylaşırız zaten, emzirenler de bize destek olurEvet emzirme çok kilo verdiriyomuş sürekli araştırip okuyunca bu sefer de sütü gelmeyenler sütü yetmeyenlere takıldım ya gelmezse gelirse az gelirse diye
Ben yiyorum ya, doymuyorum resmen , kocacım diyor beni de yiyeceksin yakında :)) ben evde ip atlamayı düşünüyorum 40 ı çıktıktan sonra 1. Katta oturuyorum zaten alt kattakine gürültüm olmaz otopark var çünkü üst kattakiylede inatlaşa inatlaşa beraber gürültü yaparız , 2 tane oğlu var , tatil olunca cozutuyorlarVücudumuzdaki kan hacmi %40 artmış. Ordan hesap edin işte, 13_14kiloya kadarkilerin hepsi bebek, plasenta, amniyos sıvısı artan kan hacmi. Tutulan suyu ve ödemi saymadım bile. Ama 14 den sonrası kilo... Buna rağmen bu demek değil ki verilmez, kuzenimi noğlan çok güzel emdi, 2 ay sonunda gebelik öncesi kilonun da altına düştü. Ama resmen inek gibi çocuğu bırakmadı hep memelerde.Verimli emzirme hergün düzenli spor yapar gibi kalori yakıyormuş
Ama sen daha 36 haftaliksin cnm dusunsene 40doldurup 41de dogum yapanlar var dedigin gibi 36 ile 41 arasinda koskoca 5 hafta var neredeyse 1bucuk ay
Kendi kendimize gelin guvey olmayalim en iyisi
Ama daha yeni 37 haftalik oluyoruz senle bizz aslinda erken de iştee insan sabirsizlaniyor sen de bunalmissin biraz haliyle
Yarin nst ye girecegim bakalim:))
ben annemi çok emmişim çok zayıflamış bakmış hastalanıyor artık iyice zayifet oldu zorla kesmiş memedenEvet emzirme çok kilo verdiriyomuş sürekli araştırip okuyunca bu sefer de sütü gelmeyenler sütü yetmeyenlere takıldım ya gelmezse gelirse az gelirse diye
Eğilip kalkamamak çok zoruma gidiyor benim doğru dürüst iş yapamıyorsun. Acizlik muhtaçlık hissi ama şükür yakınındakiler öyle görmüyor ellerinden gelen yardımı seve seve yapıyorlar. Sabır bakalım bugünleri özleyeceğiz. Daha günün de var en azından haziran Bi girsin bakalım :)
Bizim bebekler de senin gibi iştahlı olsun inşallah :)B
ben annemi çok emmişim çok zayıflamış bakmış hastalanıyor artık iyice zayifet oldu zorla kesmiş memeden
Benim önceki haftalardaki kasılmalarımda öyle oluyordu. Nefesim daralıyordu sanki boğazımı sıkıyorlar gibi. Şimdikilerde öyle olmuyor neden bilmem.
Ben de eğilince batmalarım oluyor ama bozma sinirini yere bisey düşse egiliyomuş gibi yapıyorum eşim atliyo dur dur diyo bnde tabiki simariyorumAyy sorma muhtaclik sinir ediyor beni geçen halıya resmen çorba döktüm allahım deli olcaktim sinirlerim bozuldu valla kimseye göstermeden eğilip sildim artik yıkamaya veririm napayım. Silebildigim kadarı ile sildim. Zor kalktim nasıl sinir oldum kendime her isi yapmakta zorlaniyorum egilemiyorum bacaklarimin üstüne coktum mecburen kimse gormeden. Sağ Olsun kayinvalidem her isi yapıyor bana pek is kalmıyor allah razi olsun. Hazirana çok az kaldı :) ama benim kiz gelmeyecek gibi zaten icerde mutlu sanırım :) karnım bile daha düşmedi.
Ay hadi canım hayırlısıyla sağ salim gelsin ... Kalp atışları düzensizleştiyse hiç riske atmasaydın , zaten 39 un içindesin ...Gunaydin arkadaslar sizden dua istiyorum biraz once doktordaydim bebegimin kalp atislari dsuk cikti nstde doktor acil sezaryene alabilirim bi daha nst cekel im dedi ikincide duzeldi bi kac gun daha zaman verelim dedi dogum baslamis zaten bebek kendi gelcek dedi insallah normal gelir
20 günde 12 kilo süpermiş :))) ben evden Nutella kavonozunu tamamen kaldırmayı düşünüyorum ... Arkadaşlarım hep bebek uyuyunca Nutella kavınozuna saldırmışlar , çok zor verdiler ... 12 kiloyu versem 4 kiloda kendiliğinden gider zaten :))) şu an sanki kollarım halterci kolu gibi :)) tÜm kiloyu kollarımda ve basenlerimde hissediyorum :)))Kizlar merhaba kilolari tert etmeyin kendinize bende cok takiyordum kafama ama gidiyor dogum yapali 20 gun oldu 23 kilo almistim 12 kilosu gitti bile emzirmek cok onemli bende oglumu bol bol emziriyorum
Evet bazen pantolonumu paçasından tutup çıkarmada tırnaklarımı kesmede ya da oturduğum yerden kalkmada zorlanıp eşime ayy elimden bi tut arkamdan it :):) gibi durumlar yaşayabiliyorum. Bu bazenler çoğaldı gerçi de. Benim de buna üzüldüğüm zamanlar oluyor artık eski halime dönmek istediğim. Ama bu sayede bir şeylerin kıymetini anlayabiliyoruz işte, sağlığımızın. Hamilelik bir hastalık değil ve geçici bir süre.yine eski halimize döneceğiz inşallah. Allah sağlığımızı almasın bizden.Ayy sorma muhtaclik sinir ediyor beni geçen halıya resmen çorba döktüm allahım deli olcaktim sinirlerim bozuldu valla kimseye göstermeden eğilip sildim artik yıkamaya veririm napayım. Silebildigim kadarı ile sildim. Zor kalktim nasıl sinir oldum kendime her isi yapmakta zorlaniyorum egilemiyorum bacaklarimin üstüne coktum mecburen kimse gormeden. Sağ Olsun kayinvalidem her isi yapıyor bana pek is kalmıyor allah razi olsun. Hazirana çok az kaldı :) ama benim kiz gelmeyecek gibi zaten icerde mutlu sanırım :) karnım bile daha düşmedi.
İnşallah canım moralini iyi tutGunaydin arkadaslar sizden dua istiyorum biraz once doktordaydim bebegimin kalp atislari dsuk cikti nstde doktor acil sezaryene alabilirim bi daha nst cekel im dedi ikincide duzeldi bi kac gun daha zaman verelim dedi dogum baslamis zaten bebek kendi gelcek dedi insallah normal gelir
Evet cnm 15 haziran oldu günümüz
Hemde çok bunaldim psikolojim alt üst oldu resmen. Bugün 37+0 37 de bitti hayırlısı ile 38 den gun alacagiz. Yeter artik gelsinler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?