- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #42.701
Hâlâ karar veremedim malesefsağolsun eşim kararın ne olursa olsun ben arkandayım diyor ama ben bi türlü karar veremiyorum hele burda sezeryan olanların yaşadıkları zorlukları görünce..napıcam ben bu kararsızlıkla
Doğmayacak gibi hiç belirti yok
Benimkide uykucu canım.. 12 haziranda doğum yaptım sen ne zaman yaptın.. Emme sorunumuz var ağlıyo emmiyo kıpkırmızı oluyo ağlamaktan bulsa kendini yere atacak kucağımdan tepinirken..Ay kızlar ben yorgunluktan uykusuzluktan olebilirm buralara bakamiyorum hiç bebisim çok zor emiyo uyanmiyo minciklanmadik yeri kalmıyor ağlıyor geri uyuyo Sezeryan ağrıları bir yandan bebisim yorgunluğu bir yandan nakavt oldum :) ama yine de olsun bidikim herseye değer. Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun .
Göbek bağı ıslanır diye önermemiştir ama ıslatmazsan sıkıntı yok cnm ben Hemşireyim sakıncalı oldugunu bilsem önermem Dr da yani belki dikkat edilmez ıslanır enfekte olur orası diye önermemiştir silme yöntemiylede yapabilirsin sıcak Islak havlu gibi bişeyle silebilirsindeDoktor göbeği düşmeden banyo yaptırma dedi. Daha 2 günlük canim
Korkma cnm o da minik bi insan bizim gibi sen üşütmüş olsan gazın olsa ve hareket etmesen bi düşün nasıl ağrın olur çatlıcak gibi o da aynı o Yüzden kendinin nasıl rahatlıyabileceğini düşün o da sıcak ve hareket isticektir ebebek te kiraz çekirdekli yatak satılıyo gazı olan bebekler için çok uygun fiyatıda çok değil belki işini kolaylaştırır çünkü sık sık gazı olabilir ilk aylarBilemedim ki canım sırtını sivazliyorum ama yok napacagimi şaşırdım 2 günlük daha.
Bebekler ilk aylar çoğunlukla bi sıkıntıları olmazsa Karnı tok altı temiz ve ağrıları yoksa uyurlar bide şöyle bişey var Şekerleri düşerse uykuya meyilli olurlar o durumda biraz Ağrılı uyaran versen bile ( burnunu sıkmak gbi) pek cvp vermezler o Yüzden ne sebeple çok uyuduğuna dikkat etmek Lazım naçizane fikrimbebişinizi uyandırmada siz de güçlük çekiyor musunuz? Sizinkiler de sürekli uyuyor mu?
Bayanlar Göğüs çatlağına ayva çekirdeğinden yapılan bişey var çok iyi geliyo bilginiz olsun kremlerden çok daha etkili bide Göğüs pedi falan gögüs ucunu kurutur kullanıyorsanız nemli tutmaya çalışın derimCanim caresi degilsin kendini yanli hissetme. Ama o strec daha cok yapismazmi sokerken bile canin acir Allah yardımcin olsun ama göğüs kalkanini mutlaka al .
Bebeginide her saat 10 dk emzir.
Oyle oyle memelerin iyilesicek ve sutunde gelicek.
Ayrica gunde 4lt su bir sise edin kendine onunla sayarak ic.
Rezene ve isirhan otu cayi. Bunu hastanede hemsire onerdi bana.
Kuru incir hurma ikiser tane.
Komposto bol bol.
Ben iki gundur pekmeze sicak su koyup ilitip kafama dikiom.
Tabi bunlari yiyince öğle yemegi yemiom :)
Valla benim de çok kötü ameliyat yerimden değil kaburgamdan dolayı zor kalkıyorum ayağa. Ben gitcem canım evet. Oğlumun kalbinde minik bir delik varmış sanırım çocuk doktoru öyle söyledi. Önemli bir şey değildir ama yine de bir gösterin dedi bir doktor önerdi de ona gitcez.Daha saga sola donerken agriyor yaa vallaha bir sey degil de kaburga agrisi öldürdü
Aynı sorun bende de var canım , benimde 2 gün bitti 3. Güne girdik , bebeğimle her uyanışında yarım saat cevelleşiyoryz sürekli pompa yapıyorum ama hiç gelmiyorKizlar bugun 3.gunumve sutum hala gelmedi goguslerim yara icinde emziremiyorim mama aldik veriyoruz. Gogus pompasiyla sagmaya calisiyorum gelmiyo gelmedigi gibi goguslerim tas gibi oldu alev alev yabiyolar oyle kotuyumki anlatamam aglamaktan bi hal oldum napicam bi fikir verin nolur cok caresizim suan. Psikolojim berbat durumda
Ben sürekli nas Felak ayetel Kürsi okuyorum onlarda mı yasak ?Kesinlikle dogru arkadaşlar dikkat.
40 gun lohusalikta kanama kesilse bile dinen yasak iliski. 40 gun dolucak gusul alicaz öyle. Ayrica Sadece ezbere bildiğimiz dualari zikirleri okuyabilioz bilginize.
Valla benim de çok kötü ameliyat yerimden değil kaburgamdan dolayı zor kalkıyorum ayağa. Ben gitcem canım evet. Oğlumun kalbinde minik bir delik varmış sanırım çocuk doktoru öyle söyledi. Önemli bir şey değildir ama yine de bir gösterin dedi bir doktor önerdi de ona gitcez.
Jiletten sıkıntı olmaz da ağda belki sıkıntı olabilir deriyi çekiştirmen dikişin açılmasına sebep olur belki.
Kızlar bugün annemle çok büyük bir kavga ettik. Resmen sinir krizi geçirdim. Çığlıklar attım. Ben hayatımda böyle bir şey hiç yaşamadım. Bugün doktor bebeğin kilo verdiğini söyledi ve mamaya başladı. Aşırı suçluluk hissettim. Ve çok korktum. Bakamazsam diye. Annem de günlerdir bana destek olmak yerine yaptığım her şeyi eleştiriyor, bebeği sürekli elimden alıyor, iğneleyici konuşuyor. Dün olumsuz şeyler söyleme (aç kaldı çocuk, bakamadık diyodu) dedim bana burun kıvırarak "hadi hadi bırak bunları işine bak" dedi. Bugün banyo yaptıracaktık. Küveti benim dikişlerden dolayı eğilemeyeceğim bir yere koydu. Oraya yetişemem buraya alalım dedim. Vay efendim bana ne gerek varmış. O yıkayacakmış. Bunu Nasıl düşündün, benim bebeğimin ilk banyosu, ben su dökerim, sabunlarım, fotoğraf video çekeriz neden yapmayayım dedim. Yine iğneleyici bir şekilde sen daha bebeği tutamıyorsun dedi (Biraz emzirirken zorluk yaşıyorum da.) sonra dayanamadım ve sinir krizine girdim. Sütün kaçtı diye ağladım üstüne. Zaten azdı belki de gitti artık. Çok büyük stres yaşadım. Ve ben de aşırı bir korku, bebeğe bir şey olacak endişesi başladı. Bebeğe bakar bakmaz ağlıyorum. Bir anda lohusa bunalımına girdim sanırım. Ben ne yapacağım(
Canım her ikisinide denemiş biri olarak , imkanın varsa normal doğum yap , ilk 2 gün çok aciz hissediyorsun kendini , memene bile birileri tutmak zorunda kolayamıyorsın kucağına Alıp , ben daha 3. Günü'mde bugun koynuma alabildim ...Hâlâ karar veremedim malesefsağolsun eşim kararın ne olursa olsun ben arkandayım diyor ama ben bi türlü karar veremiyorum hele burda sezeryan olanların yaşadıkları zorlukları görünce..napıcam ben bu kararsızlıkla
Bende 15 inde yaptım canım.Günlerimiz aynıydı senle.bebisinle seni.öpüyoruzBenimkide uykucu canım.. 12 haziranda doğum yaptım sen ne zaman yaptın.. Emme sorunumuz var ağlıyo emmiyo kıpkırmızı oluyo ağlamaktan bulsa kendini yere atacak kucağımdan tepinirken..
Canım masallahhhhh bebene sana. Evet insan nakavt olii. Kaç gün oldu doğum yapalı. Hepsi geçio ama. Yeter ki beben emsin huysuz olmasın. Senin ağrıların da gecececk.Ay kızlar ben yorgunluktan uykusuzluktan olebilirm buralara bakamiyorum hiç bebisim çok zor emiyo uyanmiyo minciklanmadik yeri kalmıyor ağlıyor geri uyuyo Sezeryan ağrıları bir yandan bebisim yorgunluğu bir yandan nakavt oldum :) ama yine de olsun bidikim herseye değer. Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun .
Aman dengesiz çok ya. Ben henüz kimseyi kabül etmedim bebek görmeye gelen olmadı. Hoş kimse de yok pek zaten. Annem bile yetio bazen ama .laflarà takılmamak gerek . Ama işte lohusa yiz Bİz. En alıngan en takıntılı dönem. Bebisin iyi annesi. Ama aynı psikopat haller ben de de var. Yalnız değilsinBebek gormeye gelinip de baska birinin bebeginin birkac gun once basina gelen kotu seyler anlatilir mi?
Misafir gittiginden beri aglamaktan mahfoldum bebegime bakip bakip agliyorum Allah kardesimi aldi benden bebegimi de alirsa diye ona bi zarar gelirse diye korkudan bunalima girecegim
Geceleri uyanup uyanip nefes aliyor mu diye kontrol ediyorum sanirim kafayi yiyorum
Ben sürekli nas Felak ayetel Kürsi okuyorum onlarda mı yasak ?
Allah yardımcın olsun canım , annene lohusa OLDUĞUNU , daha iyi davranması gerektiğini izah etmelisin bence birde arada pohpohla anneniKızlar bugün annemle çok büyük bir kavga ettik. Resmen sinir krizi geçirdim. Çığlıklar attım. Ben hayatımda böyle bir şey hiç yaşamadım. Bugün doktor bebeğin kilo verdiğini söyledi ve mamaya başladı. Aşırı suçluluk hissettim. Ve çok korktum. Bakamazsam diye. Annem de günlerdir bana destek olmak yerine yaptığım her şeyi eleştiriyor, bebeği sürekli elimden alıyor, iğneleyici konuşuyor. Dün olumsuz şeyler söyleme (aç kaldı çocuk, bakamadık diyodu) dedim bana burun kıvırarak "hadi hadi bırak bunları işine bak" dedi. Bugün banyo yaptıracaktık. Küveti benim dikişlerden dolayı eğilemeyeceğim bir yere koydu. Oraya yetişemem buraya alalım dedim. Vay efendim bana ne gerek varmış. O yıkayacakmış. Bunu Nasıl düşündün, benim bebeğimin ilk banyosu, ben su dökerim, sabunlarım, fotoğraf video çekeriz neden yapmayayım dedim. Yine iğneleyici bir şekilde sen daha bebeği tutamıyorsun dedi (Biraz emzirirken zorluk yaşıyorum da.) sonra dayanamadım ve sinir krizine girdim. Sütün kaçtı diye ağladım üstüne. Zaten azdı belki de gitti artık. Çok büyük stres yaşadım. Ve ben de aşırı bir korku, bebeğe bir şey olacak endişesi başladı. Bebeğe bakar bakmaz ağlıyorum. Bir anda lohusa bunalımına girdim sanırım. Ben ne yapacağım(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?