2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Çok geçmiş olsun

Reactions: 9ay
Evet canım 80 lira dedi ama sağlık bu. Nelere para veriyoruz düşününce. Alayım o zaman ben de.

Evet 43 gunluk olduk ama hâlâ var sanirsam anne sutu sariligi bizimkisi doktor 3 aylik olunca gecer dedi korkacak bi durum yok dedi

işte bu

Valla burası olmasa her şeyi sorun edeceğim galiba :):):)
aynen ya. ben merakımdan başka topiklerde de çok gezindiğimden aşağı yukarı ne normal ne anormal kestiriyorum, çok endişeli geçmiyor o yüzden ilk bebeğim olmasına rağmen. çok şükür Rabbime

biraz uğraşınca bırakırsın bence canım

9ay
Geçmiş olsun canım
Oturarak emzirdigimde bile yaşadım bunu.
Sütü çağırıyor süt hızla gelince yutmaya yetişemiyor. Ben de hemen kafa aşağı tutuyorum ve sonra iki kaşının ortasına bastırıyorum masaj yapıyorum.

yan yatarak ve sırtüstü yatarak emziriyorum.
Bazen sırtüstü emzirirken o da karınustu emdiginden burnundan çıkıyor genzine kaçan boğazına kacmiyo.
Gece yan yatarak emziriyorum onu da tam yan yatırıp arkasına yastık koyuyorum.
Sütün çoğaldığı için öyle oluyor memeler de bebeğin de ona gore ayarlayacak zamanla olmayacak inşallah. Emzirirken konuşunca oksürunce falan genzinr kaçıyor bi de süt içmekten ziyade emmek isteyince oluyor.

Mouse R r0s3n Mandalinam07 PembeLokum Pinking Tree A Alwayshappygirl pegasus2304
Ben onu hiç uyandirmadigim için artık gece altına yapmıyor ve ortalama 5saat sonra uyanıp meme emiyor uykusu dagilmamissa altına yapmadan takrar uyuyor 7den sonra başlıyor arka arkaya.
Sağ memeyi en az iki saat emzirip sola geçiyorum. Onda genelse daha fazla oluyor o yüzden solu 3saate yakın emzirdigim oluyor. Gerçekten böyle süt daha çok yarıyormuş.
Bi de uyandırmadıyin gece uykusundan uyusun da büyüsün..

İlk kızımda rastgele emzirirdim ve gece sürekli altını degistirirdim. Gece beslenmeye alismasi bile beni çok zorladı. Memeden kestim biberona başladım geceleri ve tuvalete tamamen alışması 5yaşını geçti. Ve kızım 18aydan sonra cicibebeli biberonla hızlı gelişti. Ek gıdalar da çok secerdi. Oğlum hala biberonla yaşıyor nerdeyse ona da 28.ayda başlamak zorunda kaldım.

Oğlumu da uyandırmadm bunu da uyandirmiyorum.

Kızım 2900gr 49cm doğmuştu.
37.gün 4600gr 56cm geldi.
Baş çevresini unuttum sormayı.
Hemşiremiz masallah çekti.
Ben de şaşırdım ve sevindim bu sefer sütüm yaradı iyi uyudu diye.

maşallah kızına ne güzel kilo almış, boy atmış ya.
benim kızım saat 10 a doğru gece uykusuna geçiyor ve sabah 7-8 civarlarına kadar 2 kez falan kalkarsa kalkıyor bazen 1 kez, çok uzayınca 4-5 saat hala kalkmazsa ben alıp emziriyorum o sırada kirli ise değiştiriyorum değilse ellemiyorum bezine uykuda emzirip koyuyorum. biraz daha sarılık ihtimalini atlatana kadar böyle yapcam. sonra gece kendi uyanmadıkça ellemiycem. perşembe kontrolde dr da sorcam tabi.
emzirirken aynı göğsü 2 saat vermeye vs çok dikkat edemedim ben. sadece dengeli beslenmeye dikkat ettim edebildiğim kadar süt içeriği kaliteli olsun diye.gaz yapsın yapmasın herşeyden yedim, gaz sıkıntısı da yok şükür. süt sorunum olmamasına rağmen bu 2 saat meselesi yüzünden çok kilo alamamış olabilir bi ihtimal. kontrole bi gideyim çok almadı ise, boyu çok uzamadı ise daha dikkat ederim inş.
ya benim içim rahat etmiyor kirli bezle tutmaya, kendi rahat etmemden ziyade onun rahat etmesi daha önemli. yani alışkanlık yapar ilerde bana sıkıntı çıkarır mantığı ile değil de ona bi zararı veya yararı var mı mantığı ile hareket etmek istiyorum. sarılık tehlikesi geçince kendi uyanmayınca ellemem, o uyanınca altı kirli ise öyle bırakmam diye düşünüyorum şimdilik.

Canım gece uyandırmıyorum derken ?
Karnı acıkınca kendi kalkmıyor mu huysuzlanarak

Başlarda iki saate bir emzirme işinden dolayı biraz uyandırdım ama şu an kendi uyanıyor. İlk yatışta 3 buçuk 4 saate yakın uyuyor. Sonrakiler de bazen saat başı bazen 2saatte bir uyanıuor. Sonra düzene giriyor diyorlar ama bakalım inşallah :)

Ben dün doktorumuza sordum gece uyusa uyandırmasam diye hayır dedi. 4 saati geçmesin dedi. Ama bizim durumumuz farklı olabilir tabi sarılık devam ettiği için olabilir

Kizlar bu genzine kacma olayinda bnde direk yuzune ufluyorumbi kez hemen kendi toparlanio sirtina vurmakla ugrasmiyorum. Bnde yatarak emziriyorum onu da yan yatiriyorum.. geceleri de gunduzleride iki saatte bi uyaniyor bide doymak bilmiyor ek devam sutu veriyorum.. anne gogsune uygun olan biberondan kullaniyorum gayet memnunum emme de sorun cikarmiyo bana..

kızlar 1. ay ki aşı sonrası banyo yaptırmayın vs gibi bir uyarıda bulunuldu mu? bir de yüksek ateş, huysuzluk vs sorunlar oldu mu?

kızlar 1. ay ki aşı sonrası banyo yaptırmayın vs gibi bir uyarıda bulunuldu mu? bir de yüksek ateş, huysuzluk vs sorunlar oldu mu?
Çocuk doktorumuz banyo yaptırabilirsiniz dedi ama aile hekimim yaptırma dedi:) bizde huysuzluk Ateş olmadı şükür. Hatta o gün akşama kadar öyle uyudu

Çocuk doktorumuz banyo yaptırabilirsiniz dedi ama aile hekimim yaptırma dedi:) bizde huysuzluk Ateş olmadı şükür. Hatta o gün akşama kadar öyle uyudu
o halde ben her iht karşı banyo yaptırıp götürürm ki 1-2 gün temiz olsun. sonrada sıkıntı olmaz zaten. iyi ya ateş olmamasına sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…