- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #45.441
Arkadaşlar sabahtan beri bebeğim uyuyor. 2 saatte bir kendi kendine uyanıp emip geri uyuyor. Yani uyusun istiyordum birden bu kadar uyuyunca da merak ettim. Gece rahat ve uzun uyudu. Acaba ondan mı günsüz uyuması kolay oluyor? Uyku uykuyu çekiyor galiba :)
superselma Canım gece emzirdikten sonra gazını çıkarıyor musun? Geri beşiğine koyuyor musun?
Ben geceleri 3 saatte bir uyandırıyorum. Bırakınca 5-6 saat uyuyor. Aslında doktor uyandırma dedi ama sütüm bol oluyor ve o da dinlenmiş olduğu için iyi emiyor diye kaldırıyorum. Ama huzurla uyurken emzirip geri uyutunca genelde zor dalıyor ve kıvranıyor. Bende bu gece bir daha kaldırmayacağım. Kendi kalkınca veririm. Ben iyi besleyemedim ilk başta.
3400 kg 51 cm doğdu
1 ay sonra 4000kg 54cm olmuş
Doğum kilosuna 2 haftada ulaştı. 3 hafta mama verdik. Sütüm artmadı. Son 10 gündür sadece emziriyorum ve süt yeni artıyor. Günde 30 gram almış. Gece vermezsem sanki daha az alırmış gibi geliyor ama uyuyunca büyür derler. Zaten gündüz uyumuyor. Bari gece uyusun. Boyu da uzun doğdu ama ilk ay iyi uzamadı. Acaba iyi beslenmediği için mi(
Bir de 2 saat bir seferde mi emziriyorsun? Benimki 15 dk sonra kendi bırakıyor ve uyuyor. Ben de doydu diye düşünüyorum. Bazen devam etmeye çalışıyorum en fazla 10 dk daha emiyor. Nasıl 2-3 saat emziriyorsun? Yorulup uyumuyor mu?
elinde mi ters çeviriyorsun canım? Yani midesi eline mi geliyor?
Canım bu d3 ü doktormu önerdi? Bu arada aldın mı?Carlson d3 le ilgili bilgisi olan var mı? Birini buldum da alsam mı bilemedim
Canım bunu doktor mu önerdi? Bize sağlık ocağından verdiler ama içim rahat kullanamıyorum bi kaç defa verdim:/ Nereden aldığını öğrene bilir miyimBen aldım Can'ım biraz pahalı ama. Sonra annemin bi arkadaşı var o Amerika'dan başka ve daha iyi bi marka getirmiş ikisi de doğal ve içinde hiçbir katkı maddesi yok.Bende buradakilere güvenemedim içinde BHA var diye vermek istemedim.
Yok canım doktor devletin verdiği dviti verdi ama içeriğindekilerden dolayı pek içime sinmedi kullanmadım hiç. Bunu arkadaşım önerdi. İnternette de olumlu şeyler okudum. Sipariş verdim canım satan bayan istanbuldaymış Allahtan yanında da getirmiş o yüzden bir iki güne gelir. Yoksa amerikadan gönderiyor sanırım.Canım bu d3 ü doktormu önerdi? Bu arada aldın mı?
Yok Can'ım bir blogda denk geldim bununla ilgili bir yazıya.Daha sonra araştırdım ve kanserojen içerdiğini öğrenince vermedim hiç.N11 den aldım ben 110 liraya.Carlosn baby D drops almıştım.Annem de Rx choice ve rugby diye bi markanın siparişini vermiş Amerika'daki arkadaşına ama artık ben almış bulundum .Bu markaların hiçbirinde katkı maddesi yok sadece D vitamini ve Hindistan cevizi yağı var için rahat kullanabilirsin.Canım bunu doktor mu önerdi? Bize sağlık ocağından verdiler ama içim rahat kullanamıyorum bi kaç defa verdim:/ Nereden aldığını öğrene bilir miyim
Aynen hesap yaparken doğduğu kiloyla şimdikine bakmamak lazım. Arada verdiği kiloyu biliyorsak ona göre hesaplamalı.Doğum kilosuna 15günde ulaşmış demişsin ya
15günde 600gram almış ve bu çok iyi bence bence sütün yaramış.
İlk kızımda ayda 400gr alıyor diye sevinirdim yani. 1 ysşında 9kiloydu ilk kızım, 6aylıkken 6kg
90kisi agirlandi ama cok pilav artti bnce yeter yaptrcagin yerlede konus istersen bide eti icine karistirdik biz ayri yapmadik12 kiloya kaç kişi ağırladınız.. Benim rahat 150 kişilik olcak
Cnm bn ih mih dedigi her an emziryrm nrde nasil uyumk istrse oyle uyutyrm ve bebk her uyudugunda uyuma sansim yok bu sut vucutla ilgili bnm sutum akip tasmiyo ama kilo aldiriyo onmli oln bu bnce sutunun cok olmssini degil kaliteli olmasini onmse arkadasimin sutu fiskiriyo ama 3. Ayda bnm bebegmle ayni kiloda biz daha 36 gunluguzEmzirme kampi yapan arkadaslar nasil faydasini gordunuz mu denemeye deger mi? Sutunuz artti mi bi de arttigini nasil anliyoruz sagarak mi? Su an mesela bebegimi ne zaman istese emziriyorum saatlerce memede kalabiliyor emzirme kampinin bundan farki ne olacak tam anlayamadim ben. Yani daha fazla ne yapmaliyim? Tomrisin emzirme notlarini okudum hatmettim.. bebek uyurken siz de uyuyacaksiniz diyor en onemli olay bu mu? Tavsiyeleri bekliyorum..
Aynen Can'ım banyo yaptırıp götür aşıya öyle dediler sağlık ocağında zateno halde ben her iht karşı banyo yaptırıp götürürm ki 1-2 gün temiz olsun. sonrada sıkıntı olmaz zaten. iyi ya ateş olmamasına sevindim.
8 e kdr degisebilirms :) bizde hala maviyiz ins degsmezBir de göz rengi ne Zaman oturur? Bizim hala gri
Sabah silikon kutusunu Alcam derken elimden Bi düştü yere çocuk Da ağlıyor Bi yandan çocuk kucağımda silikon yıkadım sıcak suyla Bi hızla :)
Evet bizim doktorumuz Da rahat Bi daha baktırmayın değerine dedi inşallah en kısa zamanda tamamen atarlarAynen oyle kilo alimi iyiyse sıkıntı yok . Bende cok takiyordum ama doktorumuz icimi rahatlatti artik kan almaya bile gerek yok dedi
Yok Can'ım sen çocuklar için olanına bakmışsın bu 0-8 ay arası bebekler için.
Bi bayan alms eczane getormis te demeki yanlis getirmis bn tek var saniyodim :)Yok Can'ım sen çocuklar için olanına bakmışsın bu 0-8 ay arası bebekler için.
Benim kızım da kara gözlü :)8 e kdr degisebilirms :) bizde hala maviyiz ins degsmez
O kids çocuklar için olanı nbir de baby var canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?