- 7 Kasım 2014
- 1.871
- 2.132
- 133
- 38
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #45.421
Tecrübe farklı birşey ... 3. De Nirvana ya ulaşmışsın:)9ay
Geçmiş olsun canım
Oturarak emzirdigimde bile yaşadım bunu.
Sütü çağırıyor süt hızla gelince yutmaya yetişemiyor. Ben de hemen kafa aşağı tutuyorum ve sonra iki kaşının ortasına bastırıyorum masaj yapıyorum.
yan yatarak ve sırtüstü yatarak emziriyorum.
Bazen sırtüstü emzirirken o da karınustu emdiginden burnundan çıkıyor genzine kaçan boğazına kacmiyo.
Gece yan yatarak emziriyorum onu da tam yan yatırıp arkasına yastık koyuyorum.
Sütün çoğaldığı için öyle oluyor memeler de bebeğin de ona gore ayarlayacak zamanla olmayacak inşallah. Emzirirken konuşunca oksürunce falan genzinr kaçıyor bi de süt içmekten ziyade emmek isteyince oluyor.
Mouse @GlnU Mandalinam07 PembeLokum @Pinking Tree @diefraunamense pegasus2304
Ben onu hiç uyandirmadigim için artık gece altına yapmıyor ve ortalama 5saat sonra uyanıp meme emiyor uykusu dagilmamissa altına yapmadan takrar uyuyor 7den sonra başlıyor arka arkaya.
Sağ memeyi en az iki saat emzirip sola geçiyorum. Onda genelse daha fazla oluyor o yüzden solu 3saate yakın emzirdigim oluyor. Gerçekten böyle süt daha çok yarıyormuş.
Bi de uyandırmadıyin gece uykusundan uyusun da büyüsün..
İlk kızımda rastgele emzirirdim ve gece sürekli altını degistirirdim. Gece beslenmeye alismasi bile beni çok zorladı. Memeden kestim biberona başladım geceleri ve tuvalete tamamen alışması 5yaşını geçti. Ve kızım 18aydan sonra cicibebeli biberonla hızlı gelişti. Ek gıdalar da çok secerdi. Oğlum hala biberonla yaşıyor nerdeyse ona da 28.ayda başlamak zorunda kaldım.
Oğlumu da uyandırmadm bunu da uyandirmiyorum.
Kızım 2900gr 49cm doğmuştu.
37.gün 4600gr 56cm geldi.
Baş çevresini unuttum sormayı.
Hemşiremiz masallah çekti.
Ben de şaşırdım ve sevindim bu sefer sütüm yaradı iyi uyudu diye.
bakalım biz de 2. 3. lerde ne fikirlerimiz değişecek, şimdi yaptığımız bazı şeyleri yanlış bulcaz muhtemelenTecrübe farklı birşey ... 3. De Nirvana ya ulaşmışım :)
2 çocuğu olan Arkadaşlarım hep , ilkinde kitabi bilgilere uyuyorsun herşeyi uygulamaya çalışıyorsun 2. Cide salıyorsun kendi kendine büyüyor diyorlar :) o Yüzden 2. Çocuklar kendine özgüveni daha iyi oluyormuş :)))) benim şimdşden en büyük hatam keşke hamile kalmadan emzirme eğitimi alsaymışım , buradaki hsmler yardımcı oluyormuş 20. Günü'nde emmeyi öğrendik o da sizlerin sayesinde ...bakalım biz de 2. 3. lerde ne fikirlerimiz değişecek, şimdi yaptığımız bazı şeyleri yanlış bulcaz muhtemelen
ben bu konuda okuya okuya video izleye izleye kendimi eğittim. ama bunu da burdaki bizden önce doğum yapan topiklerde sorun yaşayanları, onlara verilen tavsiyeleri okuyarak vs akıl ettim. yoksa doğacak ve çocuk emecek sanırdım nerden bilsin gariban demi:))2 çocuğu olan Arkadaşlarım hep , ilkinde kitabi bilgilere uyuyorsun herşeyi uygulamaya çalışıyorsun 2. Cide salıyorsun kendi kendine büyüyor diyorlar :) o Yüzden 2. Çocuklar kendine özgüveni daha iyi oluyormuş :)))) benim şimdşden en büyük hatam keşke hamile kalmadan emzirme eğitimi alsaymışım , buradaki hsmler yardımcı oluyormuş 20. Günü'nde emmeyi öğrendik o da sizlerin sayesinde ...
Akşamına duş aldirabilirsin dedi hemşirekızlar 1. ay ki aşı sonrası banyo yaptırmayın vs gibi bir uyarıda bulunuldu mu? bir de yüksek ateş, huysuzluk vs sorunlar oldu mu?
9ay
Geçmiş olsun canım
Oturarak emzirdigimde bile yaşadım bunu.
Sütü çağırıyor süt hızla gelince yutmaya yetişemiyor. Ben de hemen kafa aşağı tutuyorum ve sonra iki kaşının ortasına bastırıyorum masaj yapıyorum.
yan yatarak ve sırtüstü yatarak emziriyorum.
Bazen sırtüstü emzirirken o da karınustu emdiginden burnundan çıkıyor genzine kaçan boğazına kacmiyo.
Gece yan yatarak emziriyorum onu da tam yan yatırıp arkasına yastık koyuyorum.
Sütün çoğaldığı için öyle oluyor memeler de bebeğin de ona gore ayarlayacak zamanla olmayacak inşallah. Emzirirken konuşunca oksürunce falan genzinr kaçıyor bi de süt içmekten ziyade emmek isteyince oluyor.
Mouse @GlnU Mandalinam07 PembeLokum @Pinking Tree @diefraunamense pegasus2304
Ben onu hiç uyandirmadigim için artık gece altına yapmıyor ve ortalama 5saat sonra uyanıp meme emiyor uykusu dagilmamissa altına yapmadan takrar uyuyor 7den sonra başlıyor arka arkaya.
Sağ memeyi en az iki saat emzirip sola geçiyorum. Onda genelse daha fazla oluyor o yüzden solu 3saate yakın emzirdigim oluyor. Gerçekten böyle süt daha çok yarıyormuş.
Bi de uyandırmadıyin gece uykusundan uyusun da büyüsün..
İlk kızımda rastgele emzirirdim ve gece sürekli altını degistirirdim. Gece beslenmeye alismasi bile beni çok zorladı. Memeden kestim biberona başladım geceleri ve tuvalete tamamen alışması 5yaşını geçti. Ve kızım 18aydan sonra cicibebeli biberonla hızlı gelişti. Ek gıdalar da çok secerdi. Oğlum hala biberonla yaşıyor nerdeyse ona da 28.ayda başlamak zorunda kaldım.
Oğlumu da uyandırmadm bunu da uyandirmiyorum.
Kızım 2900gr 49cm doğmuştu.
37.gün 4600gr 56cm geldi.
Baş çevresini unuttum sormayı.
Hemşiremiz masallah çekti.
Ben de şaşırdım ve sevindim bu sefer sütüm yaradı iyi uyudu diye.
elinde mi ters çeviriyorsun canım? Yani midesi eline mi geliyor?9ay çok geçmiş olsun canım bu arada. ben öyle genzine kaçar gibi olunca hemen ters çevirip sırtına vuruyorum
maşallah kızına ne güzel kilo almış, boy atmış ya.
benim kızım saat 10 a doğru gece uykusuna geçiyor ve sabah 7-8 civarlarına kadar 2 kez falan kalkarsa kalkıyor bazen 1 kez, çok uzayınca 4-5 saat hala kalkmazsa ben alıp emziriyorum o sırada kirli ise değiştiriyorum değilse ellemiyorum bezine uykuda emzirip koyuyorum. biraz daha sarılık ihtimalini atlatana kadar böyle yapcam. sonra gece kendi uyanmadıkça ellemiycem. perşembe kontrolde dr da sorcam tabi.
emzirirken aynı göğsü 2 saat vermeye vs çok dikkat edemedim ben. sadece dengeli beslenmeye dikkat ettim edebildiğim kadar süt içeriği kaliteli olsun diye.gaz yapsın yapmasın herşeyden yedim, gaz sıkıntısı da yok şükür. süt sorunum olmamasına rağmen bu 2 saat meselesi yüzünden çok kilo alamamış olabilir bi ihtimal. kontrole bi gideyim çok almadı ise, boyu çok uzamadı ise daha dikkat ederim inş.
ya benim içim rahat etmiyor kirli bezle tutmaya, kendi rahat etmemden ziyade onun rahat etmesi daha önemli. yani alışkanlık yapar ilerde bana sıkıntı çıkarır mantığı ile değil de ona bi zararı veya yararı var mı mantığı ile hareket etmek istiyorum. sarılık tehlikesi geçince kendi uyanmayınca ellemem, o uyanınca altı kirli ise öyle bırakmam diye düşünüyorum şimdilik.
Canım gece uyandırmıyorum derken ?
Karnı acıkınca kendi kalkmıyor mu huysuzlanarak
Başlarda iki saate bir emzirme işinden dolayı biraz uyandırdım ama şu an kendi uyanıyor. İlk yatışta 3 buçuk 4 saate yakın uyuyor. Sonrakiler de bazen saat başı bazen 2saatte bir uyanıuor. Sonra düzene giriyor diyorlar ama bakalım inşallah :)
Ben dün doktorumuza sordum gece uyusa uyandırmasam diye hayır dedi. 4 saati geçmesin dedi. Ama bizim durumumuz farklı olabilir tabi sarılık devam ettiği için olabilir
Tecrübe farklı birşey ... 3. De Nirvana ya ulaşmışsın:)
Ben de dogdugundan beri gece emzirmek icin uyandirmadim kendi uyanirsa emzirdim ilk baslarda 6-7 saat uyuyordu artik en fazla 5 saat uyuyor o da banyo yapip yatirdiysam
Benim yavrum 35 gunlukken 1.
Ay asisina goturduk
5 gunlukken topuk kani alindigi gun boyuna 45 cm kilosuna 3000 demisti (kiyafetli) 35 gunlukken dün yani 53 cm ölçtü ve kilosuna 4.050 dedi (kıyafetli)
Ben bebegim kisa ve zayif dogdu diye cok uzulmustum ama sanirim toparladik ne dersin?
@diefraunamense sen sarilik var diye birakamiyorsun silikonu ben de aglayinca nefes almiyor morariyor diye birakamiyorum
superselma Canım gece emzirdikten sonra gazını çıkarıyor musun? Geri beşiğine koyuyor musun?
Ben geceleri 3 saatte bir uyandırıyorum. Bırakınca 5-6 saat uyuyor. Aslında doktor uyandırma dedi ama sütüm bol oluyor ve o da dinlenmiş olduğu için iyi emiyor diye kaldırıyorum. Ama huzurla uyurken emzirip geri uyutunca genelde zor dalıyor ve kıvranıyor. Bende bu gece bir daha kaldırmayacağım. Kendi kalkınca veririm. Ben iyi besleyemedim ilk başta.
3400 kg 51 cm doğdu
1 ay sonra 4000kg 54cm olmuş
Doğum kilosuna 2 haftada ulaştı. 3 hafta mama verdik. Sütüm artmadı. Son 10 gündür sadece emziriyorum ve süt yeni artıyor. Günde 30 gram almış. Gece vermezsem sanki daha az alırmış gibi geliyor ama uyuyunca büyür derler. Zaten gündüz uyumuyor. Bari gece uyusun. Boyu da uzun doğdu ama ilk ay iyi uzamadı. Acaba iyi beslenmediği için mi(
Bir de 2 saat bir seferde mi emziriyorsun? Benimki 15 dk sonra kendi bırakıyor ve uyuyor. Ben de doydu diye düşünüyorum. Bazen devam etmeye çalışıyorum en fazla 10 dk daha emiyor. Nasıl 2-3 saat emziriyorsun? Yorulup uyumuyor mu?
elinde mi ters çeviriyorsun canım? Yani midesi eline mi geliyor?
Aynen oyle kilo alimi iyiyse sıkıntı yok . Bende cok takiyordum ama doktorumuz icimi rahatlatti artik kan almaya bile gerek yok dediAynısını bize de söyledi dün. Daha fazla yükselmezmiş değer ama çok yavaş düşüyormuş işte
Canım devit Tarzı d vitamini kullanıyor musun ? Sadece anne sütü ile beslediğin için takviye gerekebilir , doktor bize mama takviyeli gittiğiniz için gerek yok Demişti ilk haftasuperselma Canım gece emzirdikten sonra gazını çıkarıyor musun? Geri beşiğine koyuyor musun?
Ben geceleri 3 saatte bir uyandırıyorum. Bırakınca 5-6 saat uyuyor. Aslında doktor uyandırma dedi ama sütüm bol oluyor ve o da dinlenmiş olduğu için iyi emiyor diye kaldırıyorum. Ama huzurla uyurken emzirip geri uyutunca genelde zor dalıyor ve kıvranıyor. Bende bu gece bir daha kaldırmayacağım. Kendi kalkınca veririm. Ben iyi besleyemedim ilk başta.
3400 kg 51 cm doğdu
1 ay sonra 4000kg 54cm olmuş
Doğum kilosuna 2 haftada ulaştı. 3 hafta mama verdik. Sütüm artmadı. Son 10 gündür sadece emziriyorum ve süt yeni artıyor. Günde 30 gram almış. Gece vermezsem sanki daha az alırmış gibi geliyor ama uyuyunca büyür derler. Zaten gündüz uyumuyor. Bari gece uyusun. Boyu da uzun doğdu ama ilk ay iyi uzamadı. Acaba iyi beslenmediği için mi(
Bir de 2 saat bir seferde mi emziriyorsun? Benimki 15 dk sonra kendi bırakıyor ve uyuyor. Ben de doydu diye düşünüyorum. Bazen devam etmeye çalışıyorum en fazla 10 dk daha emiyor. Nasıl 2-3 saat emziriyorsun? Yorulup uyumuyor mu?
elinde mi ters çeviriyorsun canım? Yani midesi eline mi geliyor?
Bizimki de çok kıvranıyor geceleriKızlar benim meleğim geceleri uyurken çok kıvaranıyor. Bu gece yine kıvanınca yanıma aldım. Beraber uyurken hiç kıvanmadı. Ayrıca normalden çok daha uzun uyudu. Sabah güzelce emzirdim ve yine rahatlıkla uykuya daldı. beraber yatmak bebeğimi rahatlattı sanırım
Bebeginde burun tıkanıklığı yasayan varmi.
Dogdugundan beri boyleyiz. Serum fizyolojik ve burun spreyi kullaniyorum ama rahatsizlik veriyor emerken. Doktora goturdum burnu tıkalı nemden diyor ama evin sic dikkat ediyorum. Burnunda guguda yok olsa onlari temizlicem gorunmuyor. Emerken hikir hikir yavrum
Otri bebe de alsana canım. Ben rahat ettim onunla. Gün içinde bir kere sf damlanın otribebe ile çekiyorum. Bir de banyodan sonraBebeginde burun tıkanıklığı yasayan varmi.
Dogdugundan beri boyleyiz. Serum fizyolojik ve burun spreyi kullaniyorum ama rahatsizlik veriyor emerken. Doktora goturdum burnu tıkalı nemden diyor ama evin sic dikkat ediyorum. Burnunda guguda yok olsa onlari temizlicem gorunmuyor. Emerken hikir hikir yavrum
Kullanıyoruz canım ya. Ben hamileyken de ekstra D vitamini almıştım. Uzun doğup şimdi kısa kalmasına üzüldüm ama biz ancak doğum kilomuzun üstüne 600 gram koyabildik. İnşallah bundan sonra artarCanım devit Tarzı d vitamini kullanıyor musun ? Sadece anne sütü ile beslediğin için takviye gerekebilir , doktor bize mama takviyeli gittiğiniz için gerek yok Demişti ilk hafta
Ben dün yaptırdım aşıyı ateş olmadı.. Banyoyu sormayı unuttum ama sorarım haber ederim..kızlar 1. ay ki aşı sonrası banyo yaptırmayın vs gibi bir uyarıda bulunuldu mu? bir de yüksek ateş, huysuzluk vs sorunlar oldu mu?
Burnuna ne damlatıyosunEmmesini engellemwy
Otri bebe de alsana canım. Ben rahat ettim onunla. Gün içinde bir kere sf damlanın otribebe ile çekiyorum. Bir de banyodan sonra
Emmesini engellemwy
Otri bebe de alsana canım. Ben rahat ettim onunla. Gün içinde bir kere sf damlanın otribebe ile çekiyorum. Bir de banyodan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?