- 9 Eylül 2014
- 2.843
- 1.165
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #8.501
Ben cesaret ettiysem herkes cesaret eder.. hatta öyle hassasım ki.. anneme kucağında bebek görmesek doğurduğuna inanmayız demişlerbenim annem de çok kolay doğum yaptım der durur sürekli umarım ben de cesaret edebilirim :) bu arada uzun boyluların doğumu daha kolay oluyormus diye duydum ben de cnm senin kdr olmasa da ben de kısa boylu sayılmam, sanırım biz de bi düşünmeliyiz normal doğumu :) acı eşiğim de düşük sayılmaz ama cesaret yok iştee..
ben cok korkuyorum ama normali cok isterim ne yalan söyleyim zaten yaza denk geliyor dikis vs korse cok yorucu olacak ama insallah saglikla kucagimiza alalimda cok fark etmiyobenim annem de çok kolay doğum yaptım der durur sürekli umarım ben de cesaret edebilirim :) bu arada uzun boyluların doğumu daha kolay oluyormus diye duydum ben de cnm senin kdr olmasa da ben de kısa boylu sayılmam, sanırım biz de bi düşünmeliyiz normal doğumu :) acı eşiğim de düşük sayılmaz ama cesaret yok iştee..
haklisin cnm saglik sorunum yok insallah bebegimide olmaz öyle bi durumda dusunurum. ama saglik sorunu olanlar gercekten sezeryan yapmali bence veya bebek stresli vs olursaCanım sezeryanın övünülecek yanı yok.. ameliyat sonrası öksürme gülme hapşırma çok çok zor.. bir normal doğum yapanlar da göbek falan kalmıyor..
Tabiki herkes ister normal doğumu, birşeyin normali varken diğerinin tercih edilmesi anormal. Fakat risklere göre davranmak gerektiğini düşünüyorum. Bazı annelerin fizyolojisi normal doğum için uygun değil ve eski zamanlarda olduğu gibi anne-bebek ölümleri yaşanacağına diğer tıbbi seçeneklerin değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum.sanırım arkadaşın kastettigi o tarz bisey değil normal doğum her zaman sezeryandan daha iyidir anestesi almazsin bebeğin ya da senin enfeksiyon riskin azdır muhtemelen normal dogum yapamicam ama cok isterim bende doğal yoldan dogurmayi
İnsallah olumlu seylerle gelirim canim tabiki yazarim yarin inşallah duyariz miniklerin atisini ilkmiAnladım canım....benim de pazartesi kontrolüm var...nasip olursa kalp atışı duymaya ve bebeği görmeye gideceğiz....inşallah hepimiz hayırlı haberlerle döneriz....sende yarın yazarsan sevinirim :)
Tabiki herkesin tercihi farklı olabilir, tıbbın imkanlarından da faydalanılabilir.bende sahsen sezeryan dusunuyorum ama bebek icin gebelikle ilgili anneyle ilgili sorun yoksa normal kendi istegiyle gelmesi en dogrusuymus. kanitlanmis zaten. dugusal bag olarak o an icin diye dusunuyorum ben sanmiyorum genel bise oldugunu ondan haberim yok benim ama yurtdisinda ve dunyanin hemen hemen heryerinde normal dogum icin tesvik ederken turkiyede dogru duzgun agri kesici veya uyusma yöntemi bile yok. saglikta ilerleme var ama bence yeteri kadar degil.. ben cok korkuyorum ve belki bencilce davraniyorum ama istanbulda dogum yaparsam buyuk ihtimal sezeryan olur.
İstanbul doğum akademisinde değil mi hakan çoker. Ben de çok istiyorum. İnstagramda fotoğraf paylaşanlar var. İyi geçiyor gibi:)
arkadasim pazar sabah dogum yapti. ctesi aksam mide bulantisi disinda hic bir belirtisi yokmus.. suda gelmemis sadece sabah sanciyla uyanmis. 15 dk arayla.. 1 saatte 3 dk arayla gelmeye baslamis kocasini uyandirmis pazar gunu malum trafik yok guzel guzel ama sancili bi sekilde gitmis 4 cm acikmis. doktor yarim saatde gelmis sonra 10 cm acilip 15 dkda dogurdu. nasil dogurdum anlamadim bile dedi. doktor okadar guzel yönetmiski ikinma vs dedi. cok memnundu
Uzun boylular daha rahat doğum yapıyor.. hatta boy sınırı var.. çok kısa olunca olmuyor..
Ben kızımda gittim hatta indirim hakkım vardı yüzde on sanırım gidersen kullanabilirsin. Hakan çoker in kursu. Sayesinde doğal doğurdum harika bir ekip sadece normal doğum için değil doğuö sonrası aile ilişkilerini bile anlatıyor kocalara tavsiye veriyorlar çok eğlenceli geçiyor. Allah kısmet ederse yine gidecğeim inş..
Tavsiye ederm canım..
Hep pozitif hikayeleri oku kursa git. Ben de yurtdışında doğurdum ama artık türkiye de de anne benel dostu hastaneler var. O anlattıkların eskidendi. Ben hayal ettiğim gibi doğum yaşadım düşündüğün givi oluyor her şey güzel düşün:)
Bir de bu kişinin kendi olayı doğumu sorumluluğu yırtdışında da burda da aynı. Sen hazırsan hemşiree ebeye destek oluyorsan onlar da sana olur. Sen panikatak givi davranırsan onlar da öyle oluyor.
Göz hakkı vereydiler bari:) bizde yeme içme serbestti hurmaları kompostoşarı götürdüm:) bir de hastanede belki izin vermezler diye yemek yiyip gitmiştik zaten :))
Canım kan sulandırıcı kullanmak normal doğuma engel değil risk de teşkil etmiyor, bu böyle aöylene söylene yayılıyor herhalde. Ben de iğne kullanıyorıum ve ilki normal doğumdu.
Düzeltmek istedm yoksa önemli olan bebekleri sağlıla kucağımıza almamız..
Benim 4kaybim var daha once2 kist amelyati oldum doktorum ben icin en uygun sezeryan diyo bende zaten hic normal istemedim tercih meselesi korkuyorum ve herzaman korktugum seylerden sknti yasamismdirBen kızımda gittim hatta indirim hakkım vardı yüzde on sanırım gidersen kullanabilirsin. Hakan çoker in kursu. Sayesinde doğal doğurdum harika bir ekip sadece normal doğum için değil doğuö sonrası aile ilişkilerini bile anlatıyor kocalara tavsiye veriyorlar çok eğlenceli geçiyor. Allah kısmet ederse yine gidecğeim inş..
Tavsiye ederm canım..
Hep pozitif hikayeleri oku kursa git. Ben de yurtdışında doğurdum ama artık türkiye de de anne benel dostu hastaneler var. O anlattıkların eskidendi. Ben hayal ettiğim gibi doğum yaşadım düşündüğün givi oluyor her şey güzel düşün:)
Bir de bu kişinin kendi olayı doğumu sorumluluğu yırtdışında da burda da aynı. Sen hazırsan hemşiree ebeye destek oluyorsan onlar da sana olur. Sen panikatak givi davranırsan onlar da öyle oluyor.
Göz hakkı vereydiler bari:) bizde yeme içme serbestti hurmaları kompostoşarı götürdüm:) bir de hastanede belki izin vermezler diye yemek yiyip gitmiştik zaten :))
Canım kan sulandırıcı kullanmak normal doğuma engel değil risk de teşkil etmiyor, bu böyle aöylene söylene yayılıyor herhalde. Ben de iğne kullanıyorıum ve ilki normal doğumdu.
Düzeltmek istedm yoksa önemli olan bebekleri sağlıla kucağımıza almamız..
İnsallah olumlu seylerle gelirim canim tabiki yazarim yarin inşallah duyariz miniklerin atisini ilkmi
Benden şişman görümcem benden zayıf çocuk doğurdu.. ama doğum kilosu önemli değil..Ben de şunu gördüm iri annenin minik zayıf annenim de iri bebeği oluyor :)))
Ben de hiç terleyip kokmazdım. Ben de kendimde hissediyorum biraz koku. Su içemiyoruz ondan mıdır nedir? Hormonaldir belkifena ter kokuyorum. dustan cikiyorum yine bes dk sonra terlemis oluyorum ama sadece koltukalti. cok tuhaf hissediyorum hassaslik falanda deil bildiginiz pis ter kokusu
olabilir mi acaba.. ben az deil bildigin pis ter kokuyorum dus aliyorum yine ayni. dustan cikmicam bu gidisleBen de hiç terleyip kokmazdım. Ben de kendimde hissediyorum biraz koku. Su içemiyoruz ondan mıdır nedir? Hormonaldir belki
Benim 4kaybim var daha once2 kist amelyati oldum doktorum ben icin en uygun sezeryan diyo bende zaten hic normal istemedim tercih meselesi korkuyorum ve herzaman korktugum seylerden sknti yasamismdirkendmi daha huzurlu hissedicem allah eger nasip ederse tabi ogunleri gormeyi epidural dusuneblrim ama onu herkes tavsiye ediyo saglikli dogsunda gerisi onemsiz gelip geciyo saol tavsiyen icinde:))
fena ter kokuyorum. dustan cikiyorum yine bes dk sonra terlemis oluyorum ama sadece koltukalti. cok tuhaf hissediyorum hassaslik falanda deil bildiginiz pis ter kokusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?