2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Negatif değerlendirme değil ki vajinal muayene esnasında bile doktora dokundurmak istememiş. Ben de evliliğimin ilk yılında vajinismus derecesinde olmasa bile bu tarz sıkıntı yaşadığım için arkadaşın psikolojisini daha iyi anlayabiliyorum. Bayan doktora bile vajinal muayene yaptıramamıştım. Sonuçta doğumda insan rahat olmalı. Acaba dokunacaklar mı kaygısı yaşamak nedir iyi bilirim allaha şükür ben aştım bu durumu zamanla arkadaşta aşacaktır ama şu durumda sezaryen olması onun psikolojisi açısından bana daha mantıklı göründü. Tabi ki normal doğum en iyisi ama yapamayacak olan da olabili veya buna zorunlu olanda olabilir fiziksel zorunluluk dışında psikolojik olarak zorunlu da kalınabilir diye düşünüyorum. Bence psikolojik zorunluluk daha da önemli. Mouse Mouse
Evet bunun birde lohusalık dönemi var o dönemi sorunlu geçirmek istemem
Ben evlendiğimde adet oldum diye sevinmiştim ya
Gerçekten çok ağır bi süreçti

Başka topiklerde bir arkadaş 31.haftasında preemplaksiyle aniden ameliyata alındı.bebek bir kilo doğdu.simdi iyiler çok şükür.bebiş 3kilo oldu:)başka bir arkadaşın üçüzleri oldu 800,900 gr.civarları düşün.şükret canım benim.bebeğin kilosu gayet iyi hiç üzülme sağlıklı ya ...
Aynen öyle canım. Yok dedim ya şükürler olsun. Her hafta gidince Artma oluo hiç değilse. Gelisimi dursa etse allahım korusun. Şükür bu gunlerimize. . Sağlıkla şafak sayar olduk . Az kaldı . Minnakim benimle olacak. Darısı sana olsun. Bu haftalarà geldiğini de görelim ,) ;) ;)

Baya uzun
Aslında suyun doğum anında gelmesi daha iyi diye biliyorum ama
Peki doğumdan sonra ilişki korkuların tekrar başladı mı canım kitlenme vs
Kitlenme tamamen yok olacak dedim ya normal doğumdan sonra artık çok rahat oluyorsun ..jinekoloğa gittiğin Zaman bile alttan muayene edilmen gerektiğinde rahat rahat muayeneni olacaksın ..bu kitlenme falan neden bu kadar korkun olmuş ki ..sen istesende doğum anında kitlenmezsin kendini istediğin kadar kasacagını sıkcagını düşün boşuna ..bende tam doğum anında doktora ya yapamazsan kasılırsam dedim güldü öyle bir şey olamaz Dedi ..sonra anladım vücut resmen doğumu kendi gerçekleştiriyor o an kendini sıkma kasma kitleme olayı olması imkansız rahat ol ..sen sadece ıkınacaksın hatta biraz net söylicem ama bildigin büyük tuvaletini yapar gibi hatta hiç bir farkı yok

7 7thstreet benim oğlusum deniz olacak inşallah ali de eklemeyi düşünüyorum ama kararsızim. @Yazkadini ben de dediğin vajinismus olayını yaşadım ve çatı muayenesi diyecek doktor die ödum patlıyor ben cesaret edemiyorum bi de kendime de güvenmiyorum açıkçası o kadar güçlü bünyem yok çok stres olurum doktorumu normal doğumdan nasıl vazgecirebilirim diye düşünüyorum kara kara :) yapamayacagini dusunuyosan gaza gelme derim kendin sakince düşün ve karar ver hakkında hayırlısı olsun insallah

Kitlenme tamamen yok olacak dedim ya normal doğumdan sonra artık çok rahat oluyorsun ..jinekoloğa gittiğin Zaman bile alttan muayene edilmen gerektiğinde rahat rahat muayeneni olacaksın ..bu kitlenme falan neden bu kadar korkun olmuş ki ..sen istesende doğum anında kitlenmezsin kendini istediğin kadar kasacagını sıkcagını düşün boşuna ..bende tam doğum anında doktora ya yapamazsan kasılırsam dedim güldü öyle bir şey olamaz Dedi ..sonra anladım vücut resmen doğumu kendi gerçekleştiriyor o an kendini sıkma kasma kitleme olayı olması imkansız rahat ol ..sen sadece ıkınacaksın hatta biraz net söylicem ama bildigin büyük tuvaletini yapar gibi hatta hiç bir farkı yok
Anladım canım
Mesela şöyle bişi de var
Ben sancım var diye acile gitmiştim nst de sancım çıktı hemşire dedi ki dr sabah 6 gibi açılmanız var mı diye bakacak yani 3 saat önceden söyledi nerdeyse
Kendimi toparladım yok demedim bekledim bişi olmaz kitlenmem dedim
Yani kendimi tamamen aman ben yapamam diyip bırakmışta değildim
Ama ne olduysa dr geldikten sonra oldu ayaklarımla tekmeleyecektim nerdeyse dr u hemşireyi :))

Süt için öncelikle moralin iyi olacak her şey iyi olacak diye düşün. Bebeğinin kilosu iyi toparlayacak yakındır. İki saatte Bi sağ sağdıkça çoğalıyormuş 5-6litre su iç. Biberona alıştı mı meme zor geliyor tabi ona ama kuvvetlendikçe alışır yine inşallah hiç dert etme şükür bugünümüze sağlık olsun her şey olur
Cok sukur Allaha yine de cok iyi durumdayiz. Moralimi iyi tutmaya calisiyorum ama elimde degil iste karnima bakip bakip agliyorum bazen su an bebegimin karnimda olmasi gerekirdi diye. Lohusalik psikolojisi de var ustune. Hakkimizda hayirlisi buymus, nasipten otesi yok iste.. yanima gelse bi daha iyi olurum insallah.

Sagol canim iyiyim ben. Bebis hala hastanede tedavi suresinin tamamen bitmesini bekliyoruz. Haftaya evine gelecek insallah. Doktorumuz guzel konusuyor her sey yolundaymis. Her gun hastaneye gidiyoruz emzirmek icin, tek sorun benim sutum az geldigi icin emmek istemiyor, biberonda sorunyok onu cok seviyor:) sut arttirmanin yollarini ariyorum ben de surekli biseyler yiyip icme pesindeyim :) sen nasilsin? Gun sayiyorsun sen de artik :KK66:
canım benim ilk hamileliğim emzirmişliğim yok, fakat başka topiklerde kuru incirin ve hurmanın sütü artırdığını yazan çok gördüm özellikle kuru incirin. bir de bulgur çorbası veya pilavı tarzı şeyler de geçiyordu. denemek istersen aklında olsun, tüm sayfaları okuyamadım başka yazan varsa tekrar olduysa kusura bakma.

Kizlar acayip karnim agriyor sertleşiyor ama duzenli degil sanki hep var. Yarin sabah muayenem var diye gitmedim doktora ama hic bu kadar olmamıştı..

canım benim ilk hamileliğim emzirmişliğim yok, fakat başka topiklerde kuru incirin ve hurmanın sütü artırdığını yazan çok gördüm özellikle kuru incirin. bir de bulgur çorbası veya pilavı tarzı şeyler de geçiyordu. denemek istersen aklında olsun, tüm sayfaları okuyamadım başka yazan varsa tekrar olduysa kusura bakma.
Tesekkurler canim, ne kusuru estagfurullah.. Inciri ben de duymustum ama henuz denemedim. Ne duysam siradan deniyorum yarin da hurmaya incire baslarim artik. Hangisi tutarsa bakalim.

Cok sukur Allaha yine de cok iyi durumdayiz. Moralimi iyi tutmaya calisiyorum ama elimde degil iste karnima bakip bakip agliyorum bazen su an bebegimin karnimda olmasi gerekirdi diye. Lohusalik psikolojisi de var ustune. Hakkimizda hayirlisi buymus, nasipten otesi yok iste.. yanima gelse bi daha iyi olurum insallah.
Kaç haftalık gelmişti minnoşun, genel sağlığı için ne diyorlar canım, üzme kendini artık. Herşey güzele doğru gidecek artık inşallah

Kizlar acayip karnim agriyor sertleşiyor ama duzenli degil sanki hep var. Yarin sabah muayenem var diye gitmedim doktora ama hic bu kadar olmamıştı..
Ağrıyor derken adet sancısı gibi mi
Düzenli değilse bence de yarın gidersin canım
Ilık duş al karnına beline bol bol dök
Sıcak tut karnını belini ayaklarını

Kaç haftalık gelmişti minnoşun, genel sağlığı için ne diyorlar canım, üzme kendini artık. Herşey güzele doğru gidecek artık inşallah
Tam 35 haftalik dogum yaptim canim gecen hafta. Cok sukur bin sukur durumu iyi. 2630 gr dogdu. Duygusalliktan agliyorum iste ben, haftaya gelecek evine oglum insalah. Hepimiz icin guzel olsun insallah her sey. Herkes heyecanla dogumu bekliyor bos kaldikca okuyorum cok tatli heyecanlar ne guzel. Saglikla kavussun insallah herkes yavrucuklara :))

Anladım canım
Mesela şöyle bişi de var
Ben sancım var diye acile gitmiştim nst de sancım çıktı hemşire dedi ki dr sabah 6 gibi açılmanız var mı diye bakacak yani 3 saat önceden söyledi nerdeyse
Kendimi toparladım yok demedim bekledim bişi olmaz kitlenmem dedim
Yani kendimi tamamen aman ben yapamam diyip bırakmışta değildim
Ama ne olduysa dr geldikten sonra oldu ayaklarımla tekmeleyecektim nerdeyse dr u hemşireyi :))
Son haftalarda nst de sancı muhakkak çıkar ama düzenli ve sürekli değildir onlar seni içerden hazırlayan sancılardır ..genelde hissedilmez bile ..bence bu hafta biraz düşün sonuçta bu ancak senin verebileceğin bir karar..herkes korku yaşıyor inan kim yaşamıyor ki ..aklında illa ki soru işaretleri olacak korku olacak zaten doğal olanı da bu ..

Ağrıyor derken adet sancısı gibi mi
Düzenli değilse bence de yarın gidersin canım
Ilık duş al karnına beline bol bol dök
Sıcak tut karnını belini ayaklarını
Dus aldim canim cok az rahatladi. Karnim cok kasiliyor. Adet sancisi gibi ama gecmiyor azalmiyor. Muhtemelen yalanci sanci ama korkuyorum sanirim dogurmaktan :(

Back
X