bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Detaylı ultrason a girdim. İstanbuldan gelen Prof. Yüzümüze cok da bakmadan 562tl karşılıgında, herşeyin normal olduğunu, bebeğimin kalbinde down sendromlarda da görülen bir leke olduğunu söyledi. Ağzından cımbızla, sağlıklı bebeklerde de görüldüğünü söyledi.

Kan testini vermeni isterim dedi, yurtdışına gönderiliyormuş. Bedeli 2 bin küsür.

Tabi çıkınca ağlamaktan helak oldum, hemen doktoruma koştum. O ise bu bir risk filan dedi, 1/1000.

Oran da bu!!! 1/1000.

Diğer herşey mükemmel. 2 li tarama, ense kalınlığı, burun kemiği, el, ayak, bacak, organlar...

Özel hastanenin beni korkutması olduğuna birkaç kişiyle konuştuktan sonra inandım, yarın araştırma hastanesine gideceğim.

Canım hiç sormadım ya bayan doktor var deyince direk randevu aldım zaten çok zor buldum baya bir hastane aradım yoktu bayan..Ayın 11 inde gidicem inşallah sıkıntı çıkmaz
Anladım canım ben de erkek doktora gitmiyorum. Kendi doktorum nisa hast. Reyhan hanımı tavsiye etmişti ama o da doğum iznindeymiş. Araştıra soruştura bu perinatoloğu buldum. İyi geçer hepimizin randevusu inşallah.

canım dr ye sordum neden olur diye genetikmis ve anne karnında yapilacak hiçbişey yokmuş tedavii olarak normalde %97 si kaybolurmuş dilerim %3 luk kısımda değilizdir.Allah korusun int.ten sinir bozucu şeyler yazıyor. acemiperi canım çok saol inşallah annesinin kuzusu sağlıkla gelsin

My moonlight canım sana da geçmiş olsun. Yorma kendini inşallah sıkıntısız geçirirsin gebeliğini. Benim de kızımda son aylarda çarpıntım çok oluyordu çok fena birşey. Rabbim yardımcın olsun.
Nilke sen de güzle haberlerle dön aramıza inşallah canım.

Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacak Dualar
1- 70 bin “Subhanellahi ve bihamdihi okunursa çocuk salih olur, ilk dört ay içinde okunması evladır.

2- Araf Suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazdan sonra okunursa doğacak çocuğun fiziki yapısı düzgün olur.

3- Hamile kadın Arabi ayların ilk günlerinde A’la Suresini (87.sure) yazıp üzerinde taşırsa çocuğu zeki ve gürbüz olur .

4- Hamilelik boyunca her gün bir cüz Kuran okunur, böylece hamilelik süresince dokuz hatim tamamlanır.

5-Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için her gün bir defa Enbiya Suresi okunur, buna imkan bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak evladır.

6-Doğacak çocuğun “Lokman sözlü, Yusuf yüzlü” olması için her gün bu sureler birar tane okunur. ( İmkanı olmayan okuyabildiği kadar-tek sayı)

7- Çocuğun hayırlı olması niyetiyle her gün bir tane Yasin Suresi okunur.

8- Ahlakın güzel olması için 70 insan suresi okunur.

9-Ali İmran Suresi 35. ayette geçen “Rabbi” den itibaren ayetin sonuna kadar dua kısmı 9 ay boyunca okunur.

10- İbrahim Suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.

11- Her gün bir defa Meryem Suresi okunur.

12- Çocuğu şeytanın zararından korumak için Al-i İmran Suresi Okunur.

13- Çocuğun azalarının tam olması niyetiyle her gün 2 rekat namaz kılınır.

14- Fatıma Validemiz gibi doğumun kolay olması için her gün bir Fatiha Fatıma Annemize hediye edilir.

15- 70 bin kelime-i tevhid okunur

Evet Canım bende ilk nisa hastanesini aradım kızımda oraya gitmiştim herşeyin hayırlısı canım inşallah güzel haberler alırız

Peygamberimizden gebelere tavsiyeler

1-Hep abdestli olmaya çalış. Özellikle yemek yerken abdestli ol.
2-Bütün günahlardan korunmaya bak.
3-Elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-Geceler aynaya bakma.
5-Asabileşme. Huzurlu ve sakin ol.
6-Kur’an dinlemeye ve okumaya çalış.
7-Namazlardan sonra 34 Allahu ekber, 33 Elhamdülillah ve 33 defa subhanallah de.
8-Sulu ve sağlıklı bir nara 40 defa Yasin suresini oku. Bir anda okumayabilirsin. Ama günde 1 tane oku. Hatta eşin de okuyabilir. Sonra o narı ye. Rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. Unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9-1 Elmaya 40 kez Yusuf suresini oku.
10-En az 40 gece yapabilirsen gece namazı kıl.
11-40 cuma günü cuma guslü al. Cuma namazı okumadan her cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. Bunu 40 cuma boyunca yap. Genellikle hamilelilik dönemi 40 hafta. Ve hadisler de diyor ki: 40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-Gebelik boyunca 1 kez de olsa kuran hatim et.
13-Her gün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs suresini oku.
14-Her gün sabah namazından sonra 50 defa kadir suresini oku.
15-Her gün 140 defa salâvat getir.
16-Namazlardan sonra Estağfirullah de ve tövbe et
17 – 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. Her gün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken Besmele çek. Yani 21 âdete 21 Bismillah.
18-Bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs suresini oku.
19-Allah’ı çok düşün.
20-İnsanlara yardım et.
21Mümin insanların yüzüne bak.
22-Gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-Namazını vaktinde kıl.
24-Sürekli Allah Allah diye zikret.
25-Eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerine koy ve Asır sûresini oku.
26-Evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. Unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyalogu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla danışmalıdırlar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
28-Gebelik sırasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem ver

Canim allahın izniyle bişey olmadan atlatacaksin, hayirla sağlıkla bebeğini kucaklayacaksin

Canım hamilelikten sonra normale döndümü çarpıntı?olmazsa bide doğumdan sonra EKG çektiriyim inşallah geçicidir doktor hep hap kullanacaksın diyince üzüldüm biraz.

Canım benim bebeğimin de sol böbrek kanalı genişmiş doktor anne karnında normale dönebilir dedi olmazsa doğumdan sonra tedavi görür dedi. Ben Geçeceğine inanıyorum üzülme Seninkide geçecektir inşallah.

Canım hamilelikten sonra normale döndümü çarpıntı?olmazsa bide doğumdan sonra EKG çektiriyim inşallah geçicidir doktor hep hap kullanacaksın diyince üzüldüm biraz.
Geçti canım çok şükür. İnşallah seninki de geçer doğumdan sonra üzme tatlı canını canım.

Cok sukur hersy yolundaymis.gozun aydin.dikkat et fazla yorma kendini.fazlada ayakta durma canim.

Teşekkürler canım cevabın için bayramdan sonra bakalım randevusu
Rica ederim cnm risk herzaman var normal gebelikte bile var ama illa oyle bisey olacak diye de bir sey yok bozmasin moralini cnm. Ilk ayda hicbir etkisi olmaz diyor genelde doktorlar amonyakli boyayla sac boyatmis. Bir eglencede icki icmis dis ameliyati olmus insanlar bile var. insallah guzel haberler alir cnm.

Birşeyler yazdım 2 sayfa önce kimse yorum yapmadı.

Lütfen okuyun, sakinleşmeye ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…