bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Sikma canim normal artik gelir canim benimde goguslerim sizliyor bugunlerde artik sut yapimi basladi minnoslara

Kızlar bugün bir bilgi öğrendim onu sizlerle paylaşayım. Bebeğin down sendromlu olup olmadığını doktor detaylı ultrosonda şuradan anlaşılır dedi. Midesinin içine girdi. down sendromlu olan bebeklerin midesi iki bölümlü olurmuş iki bölüklü gibi oradan belli down sendromlu olmadığı dedi. Aslında 2li test de problem çıkınca neden aminyon sıvısı alıp keseden neden uğraşıyorlar bu şekilde detaylı da perinatolog anlıyor onu her şekilde..

Bizde ogrenmis olduk canim,, 2 hafta önce benim kontrolde de doktor bebegimin parmaklarına bakarken orta parmağının 3 kemikten olstugunu söyledi 2 kemikli olunca down sendromu görülüyor dedi önceki usg lerde de burun kemiğine bakmisti ordanda anlasiliyormus ben hiç bi testi yaptırmadim doktorum usg de gördükçe beni bilgilendirdi sağolsun tabi bu detaylar ilk başlarda belli olmadığı için 2li test yapılıyor sanırım tamamen kafa karıştırmaktan başka bişi değil o testlerde çok yanıltıcı oluyor hersey Rabbimizden hayirlisiyla bebeklermizi sağlıkla kucağımiza alalım başka bişey istemiyorum

Sikma canim normal artik gelir canim benimde goguslerim sizliyor bugunlerde artik sut yapimi basladi minnoslara

Galiba görünce de ayrı bi sevindim ilk hamileliğim kendimi anne gibi hissettim dogunca kimbilir ne tarifsiz bi duygu yaşayacağım herşeyiyle çok farklı

doktorlar detaylı ultrasonda anlıyorlar organlarının şeklinden aslında 2 li test istatistiksel birşey aminyon sıvısının alınması da çok iyi bir şey değil aslında detaylı ultason ile bazı şeyler anlaşılabilir. Benim ikinci gebeliğim olursa 2 li test yaptırmycam ense kalınlığını ölçtürcem sadece. detaylı yaptırınca çıkar herhalde

Aynen canım hiç gerek yok yaptırmaya benim ilk gebelik insanın içinde bi korku oluyo o korkuyu yaşamak istemedim insan ister istemez stres oluyo olmamak elde değil bende yaptırmak istemiyorum dediğimde doktorum ense kalınlığına ve burun kemiğine bakalım yeterli o zaman demişti sadece ona baktirmistim çok şükür onalr normal çıkınca sonrasindada hiç bi teste gerek duymadım 1dk sonrası için ne olacağımız belli değil hakkimizda hayirlisi

Ya tamamlayamayabilir aldığın besinler.Sanki eskisi gibi tarlada çapa yapıp D vitamini mi alıyoruz yoksa domatesi dalindan kopardigimiz gibi bir solukta mi yiyoruz.Ben gebe kalmadan önce doktora gideyim dedim.Smear falan vitamin kan vb. baksinlar istedim. Şu anki doktorum değil başka bir doktor bana saçmalama folik asit en gereksiz şey. Amerika uydurması. onlar maydanozu Ansiklopedide görüyor sen her gün salata yiyorsun brokoli roka tuketiyorsun.Biz egeliler rakının yanında bile roka yeriz dedi bana ve iddaa etti folik düşük çıkmaz sende diye.Ben direttim test istedim.Ve en düşük folik cikti test değerlerinde. sonra folik başlamıştım. Yani her doktorun yoğurt yiyisi farklı... ayrıntılı bir dünya test yapılması gerekli.Su an işe gidiyorum eve gidince liste atarım sana eğer istersen.Sen direk talebini belirt yada o doktoru değiştir. Çünkü bebegin bişeyden eksik kalmayacak merak etme ama senden aldıkları seni zor duruma düşürecek.Amaç sadece saglikli bir bebek doğurmak değil o saglikli bebegin sağlıklı bir anne ile dünyaya merhaba demesi olmalı tatlım.

acıkcası ben 6 ayı da isticem ama merak ettiğim 6 aylık izin talebimi vermezler ise tazminat hakkım oluyor mu ?

yani gerekirse çıkarım. ama tazminatım yansın istemiyorum.

Bende butun vitaminleri yiyeceklerden alacagimiza inanmiyorum bence vitamin takviyesi sart..bence folik ilk aylarda cok onemli folik asit eksikligi olan bebekde zeka geriligi oluyor..ve anne icin de d vitamini cok onemli ozellikle hamilelikde ben hem bebegimi emzirdim hem de hamileydim 4 ay emzirebildim vucudum kaldirmadi artik halim kalmadi..vitamin degerlerime baktirdim hepsi yerlerde surunuyor..vitamin kullaninca gecti ve arti olarak calsiyum d kullandim..doktorumun tavsiyesi uzerine tabi

Günaydın kızlar şimdi tetanoz aşımı vurdurmaya gidiyorum dr gerek yok desede ben vurduracam çünkü buara çok sakarım dün gece bacağımı resmen yaraladım yatağın kenarına çarparak var bende bu ara bi sakarlık

acıkcası ben 6 ayı da isticem ama merak ettiğim 6 aylık izin talebimi vermezler ise tazminat hakkım oluyor mu ?

yani gerekirse çıkarım. ama tazminatım yansın istemiyorum.

Günaydın..bunu bende bilmiyordum internette araştırdım şöyle yazmışlar aynen paylaşıyorum tazminat hakkın varmış.

“İsteği halinde kadın işçiye, 16 haftalık sürenin tamamlanmasından (çoğul gebelik halinde 18 hafta) sonra 6 aya kadar ücretsiz izin verilir” hükmü düzenlenmiştir. Bu “verilir” ifadesinde de açıkça okunacağı üzere herhangi bir şarta tabi değildir. Kadın işçinin ücretsiz izin hakkını kullanacağını talep etmesi yeterlidir. İşverenin izin vermiyorum deme hakkı yoktur. Eğer işvereniniz, ücretsiz izin hakkınızı kullanmanıza izin vermiyorsa, bu durumda, İş Kanununun 104. maddesi uyarınca, “...74. maddesindeki hükme aykırı olarak doğumdan önceki ve sonraki sürelerde gebe veya doğum yapmış kadınları çalıştıran veya ücretsiz izin vermeyen... işveren veya vekiline idari para cezası verileceği düzenlenmiştir. Eğer işvereniniz sizi bu hakkınızı kullandığınız için işten çıkarırsa, bu durumda işe iade davası açma hakkınız da vardır. İş sözleşmesini ücretsiz izninizin kullandırılmaması nedeni ile feshetmeniz durumunda diğer koşullarının varlığı durumunda (bir yıllık çalışma süresi, belirsiz süreli iş sözleşmesinin olması gibi) kıdem tazminatı hakkınız da bulunmaktadır.

Git vurdur bitanem ben ada da vurdurdugum icin gerek gormediler bana 2 sene olmus cunku dediler ama henuz saglik ocagi bisey demedi

Git vurdur bitanem ben ada da vurdurdugum icin gerek gormediler bana 2 sene olmus cunku dediler ama henuz saglik ocagi bisey demedi
Şimdi vurdurdum işe gidiyorum hiç acımadı birde ben beşe tamamlıycam tarihleri yazdı ebe Can'ım dediğim gibi bu ara sürekli bi yerlerime zarar veriyorum heryerin yara bere içinde resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…