- 12 Aralık 2015
- 19.668
- 27.143
- 598
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #31.021
Sikma canim normal artik gelir canim benimde goguslerim sizliyor bugunlerde artik sut yapimi basladi minnoslaraHerkese merhaba kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir bayram di tatildi derken çok giremedim ilerlemiş baya sohbetler kızlar göğsünden süt gelen oldumu hiç benim dün bikac damla geldi ve bugunde bi bakayım dedim göğsümü hafif sıkınca yine geldi umarım bi sorun olmaz normal diyolar ama erken gelince insan tedirgin oluyo
Oylemi benim goguslerim hiç buyumedi yahu ndn acaba sut uretımı yok galibaSikma canim normal artik gelir canim benimde goguslerim sizliyor bugunlerde artik sut yapimi basladi minnoslara
sağol cnm. kilosu 400 küsur gram dı cnm şu an unuttum ama boyunu tam söylemedi 25 cm falan dedi doktormassalah pasana saglikla gelsin canim boy kilo soyledimi rabbim 39-40 haftalari nasip etsin insallah
amin cnm inşallah sende iyi sonuçlar alırsın.Gozun aydin canim atlattin saglikla darisi bize bizimkide yarin
Kızlar bugün bir bilgi öğrendim onu sizlerle paylaşayım. Bebeğin down sendromlu olup olmadığını doktor detaylı ultrosonda şuradan anlaşılır dedi. Midesinin içine girdi. down sendromlu olan bebeklerin midesi iki bölümlü olurmuş iki bölüklü gibi oradan belli down sendromlu olmadığı dedi. Aslında 2li test de problem çıkınca neden aminyon sıvısı alıp keseden neden uğraşıyorlar bu şekilde detaylı da perinatolog anlıyor onu her şekilde..
Sikma canim normal artik gelir canim benimde goguslerim sizliyor bugunlerde artik sut yapimi basladi minnoslara
doktorlar detaylı ultrasonda anlıyorlar organlarının şeklinden aslında 2 li test istatistiksel birşey aminyon sıvısının alınması da çok iyi bir şey değil aslında detaylı ultason ile bazı şeyler anlaşılabilir. Benim ikinci gebeliğim olursa 2 li test yaptırmycam ense kalınlığını ölçtürcem sadece. detaylı yaptırınca çıkar herhaldeBizde ogrenmis olduk canim,, 2 hafta önce benim kontrolde de doktor bebegimin parmaklarına bakarken orta parmağının 3 kemikten olstugunu söyledi 2 kemikli olunca down sendromu görülüyor dedi önceki usg lerde de burun kemiğine bakmisti ordanda anlasiliyormus ben hiç bi testi yaptırmadim doktorum usg de gördükçe beni bilgilendirdi sağolsun tabi bu detaylar ilk başlarda belli olmadığı için 2li test yapılıyor sanırım tamamen kafa karıştırmaktan başka bişi değil o testlerde çok yanıltıcı oluyor hersey Rabbimizden hayirlisiyla bebeklermizi sağlıkla kucağımiza alalım başka bişey istemiyorum
doktorlar detaylı ultrasonda anlıyorlar organlarının şeklinden aslında 2 li test istatistiksel birşey aminyon sıvısının alınması da çok iyi bir şey değil aslında detaylı ultason ile bazı şeyler anlaşılabilir. Benim ikinci gebeliğim olursa 2 li test yaptırmycam ense kalınlığını ölçtürcem sadece. detaylı yaptırınca çıkar herhalde
Canim sen siktinmi yada soyle deyim bazi kisilerde son 3 ay kala uretim baslar morelini bozma tatlim daha erken bunlari konusmak ve kafaya takmak icinOylemi benim goguslerim hiç buyumedi yahu ndn acaba sut uretımı yok galiba(
Ya tamamlayamayabilir aldığın besinler.Sanki eskisi gibi tarlada çapa yapıp D vitamini mi alıyoruz yoksa domatesi dalindan kopardigimiz gibi bir solukta mi yiyoruz.Ben gebe kalmadan önce doktora gideyim dedim.Smear falan vitamin kan vb. baksinlar istedim. Şu anki doktorum değil başka bir doktor bana saçmalama folik asit en gereksiz şey. Amerika uydurması. onlar maydanozu Ansiklopedide görüyor sen her gün salata yiyorsun brokoli roka tuketiyorsun.Biz egeliler rakının yanında bile roka yeriz dedi bana ve iddaa etti folik düşük çıkmaz sende diye.Ben direttim test istedim.Ve en düşük folik cikti test değerlerinde. sonra folik başlamıştım. Yani her doktorun yoğurt yiyisi farklı... ayrıntılı bir dünya test yapılması gerekli.Su an işe gidiyorum eve gidince liste atarım sana eğer istersen.Sen direk talebini belirt yada o doktoru değiştir. Çünkü bebegin bişeyden eksik kalmayacak merak etme ama senden aldıkları seni zor duruma düşürecek.Amaç sadece saglikli bir bebek doğurmak değil o saglikli bebegin sağlıklı bir anne ile dünyaya merhaba demesi olmalı tatlım.Hissediyorum kan tahlili yapmadı dr. Dün bakılınca ambulans götürmüş hastaneye acil dr yaptı testleri pazartesi kendi doktoruma söyleyeceğim randevum var bugünde korkudan 3 litreye yakın şu içtim hala içiyorum. Yarında eczaneye gidip almam gereken ilaçları kendim alacam artık kan ilacı magnezyum kalsiyum k gebelikten de biliyorum az çok doktorun vardır bir bildiği dedim Ama yok olmuyor doktorun işine karışmaması diyoruz ama iste o da olmuyor. Dışarıdan alınan haklara sıcak bakmıyorum demişti doğal yollardan karsilayacakmisim sözde işte
singer ben özel sektördeyim yazıdğını görmemişim arkadaş yazınca fark ettim, 8+8 16 haftalık ücretli iznini kullandıktan sonra 6 ay kadar ücretsiz izin hakkın var. ama tabi bazı kurumsal olmayan firmalar bu ücretsiz izni kullandırmamak için tüm yıldırma politikalarını kullanıyorlar maalesef. @aslblnt dediği gibi izinlerini doğumdan sonra kullanmaya bak ama çalışma bakanlığı gereğincede maksimum son 3 haftana kadar çalışabilirsin. o yüzden sağlığın elverse bile hepsini kullanayım da olmuyor
Bende butun vitaminleri yiyeceklerden alacagimiza inanmiyorum bence vitamin takviyesi sart..bence folik ilk aylarda cok onemli folik asit eksikligi olan bebekde zeka geriligi oluyor..ve anne icin de d vitamini cok onemli ozellikle hamilelikde ben hem bebegimi emzirdim hem de hamileydim 4 ay emzirebildim vucudum kaldirmadi artik halim kalmadi..vitamin degerlerime baktirdim hepsi yerlerde surunuyor..vitamin kullaninca gecti ve arti olarak calsiyum d kullandim..doktorumun tavsiyesi uzerine tabiYa tamamlayamayabilir aldığın besinler.Sanki eskisi gibi tarlada çapa yapıp D vitamini mi alıyoruz yoksa domatesi dalindan kopardigimiz gibi bir solukta mi yiyoruz.Ben gebe kalmadan önce doktora gideyim dedim.Smear falan vitamin kan vb. baksinlar istedim. Şu anki doktorum değil başka bir doktor bana saçmalama folik asit en gereksiz şey. Amerika uydurması. onlar maydanozu Ansiklopedide görüyor sen her gün salata yiyorsun brokoli roka tuketiyorsun.Biz egeliler rakının yanında bile roka yeriz dedi bana ve iddaa etti folik düşük çıkmaz sende diye.Ben direttim test istedim.Ve en düşük folik cikti test değerlerinde. sonra folik başlamıştım. Yani her doktorun yoğurt yiyisi farklı... ayrıntılı bir dünya test yapılması gerekli.Su an işe gidiyorum eve gidince liste atarım sana eğer istersen.Sen direk talebini belirt yada o doktoru değiştir. Çünkü bebegin bişeyden eksik kalmayacak merak etme ama senden aldıkları seni zor duruma düşürecek.Amaç sadece saglikli bir bebek doğurmak değil o saglikli bebegin sağlıklı bir anne ile dünyaya merhaba demesi olmalı tatlım.
acıkcası ben 6 ayı da isticem ama merak ettiğim 6 aylık izin talebimi vermezler ise tazminat hakkım oluyor mu ?
yani gerekirse çıkarım. ama tazminatım yansın istemiyorum.
Git vurdur bitanem ben ada da vurdurdugum icin gerek gormediler bana 2 sene olmus cunku dediler ama henuz saglik ocagi bisey demediGünaydın kızlar şimdi tetanoz aşımı vurdurmaya gidiyorum dr gerek yok desede ben vurduracam çünkü buara çok sakarım dün gece bacağımı resmen yaraladım yatağın kenarına çarparak var bende bu ara bi sakarlık
O zaman benim de vurunmama gerek kalmiyor gecen sene vurunmustumGit vurdur bitanem ben ada da vurdurdugum icin gerek gormediler bana 2 sene olmus cunku dediler ama henuz saglik ocagi bisey demedi
Sanirim bitanem yinede sor doktoraO zaman benim de vurunmama gerek kalmiyor gecen sene vurunmustum
2 haftam var tamam canim sorarimSanirim bitanem yinede sor doktora
Şimdi vurdurdum işe gidiyorum hiç acımadı birde ben beşe tamamlıycam tarihleri yazdı ebe Can'ım dediğim gibi bu ara sürekli bi yerlerime zarar veriyorum heryerin yara bere içinde resmenGit vurdur bitanem ben ada da vurdurdugum icin gerek gormediler bana 2 sene olmus cunku dediler ama henuz saglik ocagi bisey demedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?