- 23 Mart 2016
- 31.116
- 92.424
- 598
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #31.081
arkadaslar ben ilk hamileligimi ogrendigimden beri 15 gunde bir gidiyoz doktora gecen gittigimde hissetmeye basladiginda ayda bir gekirsin demisti siz ne siklikla gidiyosunuz kontrollere
BENDE BEBE yağı var bio oil var babe var sipariş vericem şimdi bide lierac phytolastil jel olcak inşallah dediğin gibi zafer doğum sonrasında bizde olur bu arada lierac phytolastil jel için doğum sonrası ilk aldet olana kadar 2 ay kadar daha kullanılması tavsiye ediliyor.. Göbeğin Toparlanması için sanırım :)Bana da doktor tavsiye etmişti o yüzden onunla başladım sonra baktım tercih edeni de çok. Bir de duş sonrası ıslakken bebek yağı kullanıyorum. İnşallah faydasını görürüz
bana çok kokuyor badem yağı ve kakao yağı o yüzden kullanamıyorum yoksa onlar daha yağlı ve doğal sonuçta..Bende badem yağı, Bebek yağı krem vs kullanıyordum doktoruma da sormuştum çatlak olur mu diye genelde genetik demişti annede olursa kızlarda da oluyor ne sürersen fayda etmez gerçekten öylede oldu baya bir çatlak oluştu 2 sene geçmesine rağmen çatlaklar kaldı
ayyy inşallah bizdede olmaz canım ya benim annemde hiç yok kız gibi 2 doğum yapmış inşallah anneme çekerim birde annem çok şişmesine rağmen çatlamamış bakalım bende neler olacak :)Çatlaklar için genetik yapı etkisi vardır belki ama cildi nemli tutmak büyük oranda engeller diye düşünüyorum. İlk gebeligimde hergun düzenli olarak kakao yağı kullandım sabun kalıbı gibi olup surulunce eriyenlerden. Hiç çatlama olmadı.
bende 50 gr yaptırdım tek kan alındı benden gr yükseldikçe daha fazla kan alınıyor benim sonucum açlık olupta ilk alınan kan 73 çıktı şekerli suyu içince 108 çıktı doktorum gayet iyi dedi..kızlar bugün şeker yüklemesi yapıldı, 75 gr glikozdan 1 saat sonra 201, 2 saat sonra 111 çıktı, doktor endokrin bölümüne yönlendirdi, diyet yapmam lazımmış. siz yaptırdınızmı? benim kafam karıştı canım sıkıldı çok.
Diyet listesi vericek canim meyve tatli uzak duracaksin insallah cabuk atlatirsinkızlar bugün şeker yüklemesi yapıldı, 75 gr glikozdan 1 saat sonra 201, 2 saat sonra 111 çıktı, doktor endokrin bölümüne yönlendirdi, diyet yapmam lazımmış. siz yaptırdınızmı? benim kafam karıştı canım sıkıldı çok.
16 haftadan sonra 6 aya kadar derken 16 hafta dahil mi canım yani 4 ay + 6 ay mı yoksa 4 ay + 2 ay mı?Günaydın..bunu bende bilmiyordum internette araştırdım şöyle yazmışlar aynen paylaşıyorum tazminat hakkın varmış.
“İsteği halinde kadın işçiye, 16 haftalık sürenin tamamlanmasından (çoğul gebelik halinde 18 hafta) sonra 6 aya kadar ücretsiz izin verilir” hükmü düzenlenmiştir. Bu “verilir” ifadesinde de açıkça okunacağı üzere herhangi bir şarta tabi değildir. Kadın işçinin ücretsiz izin hakkını kullanacağını talep etmesi yeterlidir. İşverenin izin vermiyorum deme hakkı yoktur. Eğer işvereniniz, ücretsiz izin hakkınızı kullanmanıza izin vermiyorsa, bu durumda, İş Kanununun 104. maddesi uyarınca, “...74. maddesindeki hükme aykırı olarak doğumdan önceki ve sonraki sürelerde gebe veya doğum yapmış kadınları çalıştıran veya ücretsiz izin vermeyen... işveren veya vekiline idari para cezası verileceği düzenlenmiştir. Eğer işvereniniz sizi bu hakkınızı kullandığınız için işten çıkarırsa, bu durumda işe iade davası açma hakkınız da vardır. İş sözleşmesini ücretsiz izninizin kullandırılmaması nedeni ile feshetmeniz durumunda diğer koşullarının varlığı durumunda (bir yıllık çalışma süresi, belirsiz süreli iş sözleşmesinin olması gibi) kıdem tazminatı hakkınız da bulunmaktadır.
bende var canım sağ böbrek kanalımda genişleme kasığa doğru ağrı yapıyo sırta kadar vuruyor ama bu ara iyi eskisi kadar ağrımıyo ayda 1 ultrason çektirmen lazım dedi normalmiş bebek baskı yaptığı için olurmuşSelam kizlar biz geldik eve simdi bebegim cok sukur iyi hersey mukemmel fakat benim sağ bobregim kotu durumda takip edilmeli dedi tas mi var hocam dedim hayir tastan oldugunu dusunmuyorum gebelikten kaynakli muhtemelen dedi bi urolog arkadasimin gormesi iyi olur dedi canim sklnca uzulme her hamilede goruluyo fakat seninki biraz sinirin ustune cikmis takip ettirirsin bi sikinti olmaz dedi bakalim cuma gunu uroloji ne diycek hayirlisiyla oglum iyi ya onemli degil
Selam kizlar biz geldik eve simdi bebegim cok sukur iyi hersey mukemmel fakat benim sağ bobregim kotu durumda takip edilmeli dedi tas mi var hocam dedim hayir tastan oldugunu dusunmuyorum gebelikten kaynakli muhtemelen dedi bi urolog arkadasimin gormesi iyi olur dedi canim sklnca uzulme her hamilede goruluyo fakat seninki biraz sinirin ustune cikmis takip ettirirsin bi sikinti olmaz dedi bakalim cuma gunu uroloji ne diycek hayirlisiyla oglum iyi ya onemli degil
SAKIN ÜZME KENDİNİ İYİ OLACAĞINA İNAN İŞİNİ ALLAHA BIRAK ÜZERSEN DAHA KÖTÜ OLUR HERŞEY DEDİĞİN GİBİ SAKİN SAKİN TEDAVİNİ GÖR ÇIK HASTANEDEN CANIM İNŞALLAH RABBİM ŞİFA VERSİNKızlar ben yine hastaneye yattım. Bugün kanamam oldu. Şimdi NST'ye bağlıyım, serum da taktılar. Pruloton iğne oluyordum zaten, bir de progestan başlandı. Yine benim ve minik kızımın dualarınıza ihtiyacı var.
Ağlayamıyorum bile korkudan. Bebeğim iyice karnımda sıkılacak, kasılmalarım artacak, üzüntü iyi olmayacak diye. Boğazım düğüm düğüm... Allah kimselere bu korkuları, bu riskleri yaşatmasın. İnşallah hepimiz sağsalim, sağlıkla, sevinçle, vaktiyle kavuşuruz yavrularımıza. Dualarınızı esirgemeyin bizden.
Evet canim taş yoktur insallah uroloji de bi gorsun de bakalim ne diycek drbende var canım sağ böbrek kanalımda genişleme kasığa doğru ağrı yapıyo sırta kadar vuruyor ama bu ara iyi eskisi kadar ağrımıyo ayda 1 ultrason çektirmen lazım dedi normalmiş bebek baskı yaptığı için olurmuş
Yaaa noldu sana kuzum niye boyle oldu bize yaaaKızlar ben yine hastaneye yattım. Bugün kanamam oldu. Şimdi NST'ye bağlıyım, serum da taktılar. Pruloton iğne oluyordum zaten, bir de progestan başlandı. Yine benim ve minik kızımın dualarınıza ihtiyacı var.
Ağlayamıyorum bile korkudan. Bebeğim iyice karnımda sıkılacak, kasılmalarım artacak, üzüntü iyi olmayacak diye. Boğazım düğüm düğüm... Allah kimselere bu korkuları, bu riskleri yaşatmasın. İnşallah hepimiz sağsalim, sağlıkla, sevinçle, vaktiyle kavuşuruz yavrularımıza. Dualarınızı esirgemeyin bizden.
Sagol bitanem insallah sagligima kavusurum en kisa suredeCanım gözün aydın bebeğin çok iyiymiş darısıda bana daha çok var 29 temmuzda akşam bide benimki geç alabildik randevuyu.
Hamillekte insanın vucudu dengesi cidden değişiyor sıkma sende canını canım bak dr da demiş takip altına lınır doğumdan sonrada inş eski sağlıklı günlerine dönersin
Kızlar ben yine hastaneye yattım. Bugün kanamam oldu. Şimdi NST'ye bağlıyım, serum da taktılar. Pruloton iğne oluyordum zaten, bir de progestan başlandı. Yine benim ve minik kızımın dualarınıza ihtiyacı var.
Dualarımız seninle canım.Rabbim sizi korusun.merak etme bebeğin ve sen sağ selamet birbirinize vakti geldiğinde kavuşacaksınız Allahın izniyle..Kızlar ben yine hastaneye yattım. Bugün kanamam oldu. Şimdi NST'ye bağlıyım, serum da taktılar. Pruloton iğne oluyordum zaten, bir de progestan başlandı. Yine benim ve minik kızımın dualarınıza ihtiyacı var.
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin bebegine de sana da. Kaderimiz yazılıyor tee en başta , onunda saglıkla dünyaya gelmesi yazılmışsa bunu hiçbişe değiştiremez üzülme pozitif düşünmeye çalış .çok zordur ama bebegin için güçlü olmanda lazım , dualarımız sizinle .Kızlar ben yine hastaneye yattım. Bugün kanamam oldu. Şimdi NST'ye bağlıyım, serum da taktılar. Pruloton iğne oluyordum zaten, bir de progestan başlandı. Yine benim ve minik kızımın dualarınıza ihtiyacı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?