bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
İnşallah kolayca atlatırız şu zımbırtıları canım
Canım şimdiden doğumu düşünüp psikolojik baskı kurma kendine. Zaten o an geldiğinde herşey bi şekilde yoluna giriyor. Kendiliğinden olup bitiyor şaşırıyorsun bile. Sen bebeğini yüzünü kokusunu hayal et yeter

İnşallah canım işte 2gündür niye bilmiyorum hafif bi korku başladı nasıl olucak bunca şey falan diye ama dediğin gibi ben bebişimin kokusunu hayal edeyim en iyisi :)

Bu şeker yüklemesini kafasına takan arkadaşlar daha once de yazdım şuan da yazıyorum.Kfaama gore değil hem endokrin doktorumun tavsiyesi ile hem de kadın dogumcumla konusmam üzerine yazıyorum.:
Şeker yüklemesi aç karna yapılan aç ve susuz bunyeyeı bırakıp birden şeker yüklenmesi ile şekeri fırlatıp dusuren birşey bir sefere mahsus yapıldıgı için tehlikeli değil ancak şekerin yükselip alçalması da iyi birşey değil.. Zaten şeker hastalıgının temeli de bu şekerin kontrolsuz olarak artıp düşmesi problemi ve bu dengezilik yüzünden organlarınızda oluşmasına sebep olan sorunlar...
Uzun lafın kısası benim endokrin doktorumun ben daha böyle bir konu gündemimde yokkken bana demesi ile eczaneden iki kutu şeker ölçüm stick i aldım.100 tl civarı 2 kutusu.. Yanında da zaten muhakkkak (kampanya vs değil) şeker ölçüm aletini hediye ediyorlar. sticklerde uzunca bir süre sizi idare ediyor 4 ay kadar yenisini zırtpırt almanıza gerek yok.. Zaten cihazı ömürlük kullanıyorsun..
Herneyse endokrin doktorum;
haftada bir gun sabah aç karna ve kahvaltıdan 1-2 saat sonra tok karna ölç bir defetere not al dedi
aynı şekilde aynı haftanın farklı gunlerınde oglen ve aksam yemek oncesi ve 1 -2 saat sonrası ölç kaydet
ve bunu haftada toplamda 6 kez ölçüm yapmak üzere 3 ayrı gunde 3 ayrı ögünde açlık ve tokluk olarak her hafta kaydet dedi. (atıyorum pzt sabah aclık kahvaltı sonrası 1 saat sonra - çarşamba hafif bir ogle yemegi oncesi ve yedikten 1 saat sonra - cts tıka basa yenen bir akşam yemegi öncesi ve 1 saat sonrası gibi)
ben de uzunca bır suredir bunun kontorlunu yapıyorum.. Toplamda haftada 6 kez öyle saatlerce aç susuz kalmadan biran da şekeri bünyeme yükletmeden ölçüm yapıyorum. Bunu kadındogum doktoruma soyledim defterinle gel dedi bakalım gerekli görmezsem şeker yüklemesi yapmayız dedi. Yani bu şekilde bir kontrolde iş görüyor
hem bir seferlik şekeri yükletip düşürdükten sonra doğuma kadar birşey olmayacak diye bir şey de yok bu bir aşı değil ki gebelik boyu sizi korusun.. sonuç itibari ile belki de herşey normal çıkıp son ayınızda bir düzensilik olacak bilemeyiz.. Ancak bu tip bir ölçüm cihazı elinizin altında oldugunda şekerinizi kontrol altına alıp ona gore mudehale edebilrsiniz
Mide bulantısı ile birlikte soğuk soğuk terlediğinizde ve yüzünüzün rengi kaçtıgında şekeriniz düşmüş olabillir hemen ölçer bakar şekerli birşey yer dengelersiniz..
Ya da aşırı halsizlik ve bitkinlikle birlikte ağız kuruması ellerde uyuşma vardır bu da şekerin yükselmesi belirtilerindendir şekerinizi olcer limonlu su(1 bardak suya 1 limon sıkarak) içerek düşürmeye çalışırsınız ve hareket edersiniz..
Aklınızda bulunsun..

Sagol teyzesi ama azcik zayif galiba doktor bisey demedi ama hani bana gore aceba zayif mi diorum

Canım kilo önemli değil önemli olan sağlıklı olması gelişimi iyiyse sorun değil doğunca besleriz kilo alırlar beni uyardı dr da ben özel bişey yapmıyorumki kilo alsın diye doğumun zor olur kilolu bebekte dedi

My moonlight canim ben dogum hikayelerini okudukca agliyorum.eylul annlerini okudum bi an oglumda yasadiklarim geldi aklima.zor bir surec dogum olayi.insallah herkes sagsalim kucagina alir bebisini.
Amin canım. Allah herkesi sağlıkla kavuştursun bebeğine. Bende doğum hikayelerini okudukça heyecanlanıyorum zamanında doğum en güzeli ama maşallah sağlıklı bi doğum yapmış Eylül annemiz. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Eylül anneleri sayfasını okuyorsan sık sık sancıları olan anneler var gün sayıyorlar artık. Doğumun bizede yaklaştığını göstermek için paylaşmıştım. Daha dün kalp atışı varmı yokmu muhabbeti yapıyorduk.

Bende temmuz annelerini okuyorum ne güzel muhabbetler yapıyorlar darısı bize inşallah

Merhabalar güzel anne adayları Aranızda fetal eko çektiren var mı? Çarşamba gününe randevum var. Normalde 18-24.haftalar için idealmiş. Kadın doğum hastanesinde 20 gün sonrasına randevu verdikleri için 26.haftaya kaldık. Benim gibi ileri haftalarda çektirip sıkıntı yaşayan olmadı değil mi..

aha ne ilginç :) bende iş yerinde takvimden ne zaman doğum iznime ayrılacağımı hesaplıyordum. 37+6 deniliyor. benimde misal öyle olsa bu durumda işten çıkıp doğuma gitmiş oluyorum :) riski bence tabi, dr öyle bir şey olursa inşallah fark eder.

Hanımlar merhaba. Kayınvalidemler geldiği için giremiyorum. Benim vajinal baskılarım arttı özellikle 3-4 gündür geçen hafta doktor istersen vajinal bakalım dedi tereddütte kaldığım için istemedim ama baskı artmaya başladı önceden uzun süre ayakta olunca olurdu şimdi ise ayağa kalktığımda başlıyor yatarken birşey yok yarına randevu aldım tekrar. Sizde de var mı baskı. Acaba bu hafta da vajinal usg yaptırsam mi ki

Canım ben sancı çekerken olduğum gibi kalıveriyodum. Ama herkeste de sancı aynı olmuyor ki !!! Kimisi ayakta rahat atlatırmış sancıları, ben ayağa bile kalkamıyordum. Dizlerim ve ellerimin üzerinde durunca daha iyi geliyordu bana... Canım doğum sancıları belli sıklıkta geliyor zaten. Günde 10defa kasılma olsa bi sıkıntı olmaz. Hayırlısı bakalım

Maşallah oğluna canım bu sıcaklarda vucüdün en çok suya ihtiyacı var içmeye çalış ben normalde 1 bardak su içemezken şimdi zoraki su şişesiyle bütün oldum. Sıcaklarda vucut der de atıyor içmeye çalış mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…