Bu şeker yüklemesini kafasına takan arkadaşlar daha once de yazdım şuan da yazıyorum.Kfaama gore değil hem endokrin doktorumun tavsiyesi ile hem de kadın dogumcumla konusmam üzerine yazıyorum.:
Şeker yüklemesi aç karna yapılan aç ve susuz bunyeyeı bırakıp birden şeker yüklenmesi ile şekeri fırlatıp dusuren birşey bir sefere mahsus yapıldıgı için tehlikeli değil ancak şekerin yükselip alçalması da iyi birşey değil.. Zaten şeker hastalıgının temeli de bu şekerin kontrolsuz olarak artıp düşmesi problemi ve bu dengezilik yüzünden organlarınızda oluşmasına sebep olan sorunlar...
Uzun lafın kısası benim endokrin doktorumun ben daha böyle bir konu gündemimde yokkken bana demesi ile eczaneden iki kutu şeker ölçüm stick i aldım.100 tl civarı 2 kutusu.. Yanında da zaten muhakkkak (kampanya vs değil) şeker ölçüm aletini hediye ediyorlar. sticklerde uzunca bir süre sizi idare ediyor 4 ay kadar yenisini zırtpırt almanıza gerek yok.. Zaten cihazı ömürlük kullanıyorsun..
Herneyse endokrin doktorum;
haftada bir gun sabah aç karna ve kahvaltıdan 1-2 saat sonra tok karna ölç bir defetere not al dedi
aynı şekilde aynı haftanın farklı gunlerınde oglen ve aksam yemek oncesi ve 1 -2 saat sonrası ölç kaydet
ve bunu haftada toplamda 6 kez ölçüm yapmak üzere 3 ayrı gunde 3 ayrı ögünde açlık ve tokluk olarak her hafta kaydet dedi. (atıyorum pzt sabah aclık kahvaltı sonrası 1 saat sonra - çarşamba hafif bir ogle yemegi oncesi ve yedikten 1 saat sonra - cts tıka basa yenen bir akşam yemegi öncesi ve 1 saat sonrası gibi)
ben de uzunca bır suredir bunun kontorlunu yapıyorum.. Toplamda haftada 6 kez öyle saatlerce aç susuz kalmadan biran da şekeri bünyeme yükletmeden ölçüm yapıyorum. Bunu kadındogum doktoruma soyledim defterinle gel dedi bakalım gerekli görmezsem şeker yüklemesi yapmayız dedi. Yani bu şekilde bir kontrolde iş görüyor
hem bir seferlik şekeri yükletip düşürdükten sonra doğuma kadar birşey olmayacak diye bir şey de yok bu bir aşı değil ki gebelik boyu sizi korusun.. sonuç itibari ile belki de herşey normal çıkıp son ayınızda bir düzensilik olacak bilemeyiz.. Ancak bu tip bir ölçüm cihazı elinizin altında oldugunda şekerinizi kontrol altına alıp ona gore mudehale edebilrsiniz
Mide bulantısı ile birlikte soğuk soğuk terlediğinizde ve yüzünüzün rengi kaçtıgında şekeriniz düşmüş olabillir hemen ölçer bakar şekerli birşey yer dengelersiniz..
Ya da aşırı halsizlik ve bitkinlikle birlikte ağız kuruması ellerde uyuşma vardır bu da şekerin yükselmesi belirtilerindendir şekerinizi olcer limonlu su(1 bardak suya 1 limon sıkarak) içerek düşürmeye çalışırsınız ve hareket edersiniz..
Aklınızda bulunsun..