bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
ben ekim başı gibi düşündüm hakkaten bize fikir verseler negzel olur

ben you tube den gurbetçi anneyi takip ediyorum biraz oradan fikir edindim biraz netten listeyi yaptım aslında. tabi tecrübeli annişler neye ihtiyaç var daha iyi bilir. benim öğrendiğim kadarı ile.

anneler için;

-2 ad emzirme atlei ve ya sütyeni ( ben atlet düşünüyorum )
- 2 adet çorap
- saç düzleştirici ( bu benim düşüncem )
- makyaj malzemesi
- lohusa pijaması ve geceliği ( ben 2 pij 1 gecelik aldım )
- lohusa tacı ve terliği
- eğer duş almak istersek diyede banyoya uygun başka bir terlik
- saç, vucut ve el yık havlusu ( neme lazım bulunsun )
- saç tarağı
- mini bakım çantası ( ali ex ten sip verdim içine mini boy kremler,diş fırçası, macun, kişisel bakım ihtiyaçlarını koyacağım )
- saç tokası
- orkid
- lohusa alt iç çamaşırı
- göğüs pedi
- göğüs ucu kremi yara için lansinoh ve uç çıkartma aparatı çünkü bende uç yok :)
- hastaneden çıkışta giymek için yedek kıyafet ( giderkenkiler ıslanır, terlerim bir şey olur )

anne için şimdilik bunları yazdım. tabi aklıma yine gelirse eklerim.

bebek içi;

- 3 adet hastane çıkışı seti
- 1 adet normal takım
- bir kaç ad bebek ağız kusmuk bezi
- yıkama havlusu ve tülbent ( bilmiyorum lazım olurmu ama ben yinede götüreyim. normalde yıkanmaz ama yanımda bulunsun)
- 1 adet biberon ve emzik
- tarak ve bakım seti
- iç zıbın uzun ve kısa kollu
- çorap, eldiven, şapka
- 3 adet battaniye
- puset
- ve puset içine minder

bebek içinde şimdilik bunlar, bu listeyi tam doldurmadım eminim eksikler vardır.

sizinde aklınıza gelen olur ise beni de uyarın kızlar. ben ne var sa yazdım valla

Kızlar hastane çantasına 2 pijama iki emzirme sütyeni 5 kilot orkid gece bi paket ( hasta bezi hastaneden veriyorlar ilk gün) terlik diş fırçası macunu ıslak mendil toka göğüs kremi. Deodorant.

Bebek için 3_4 kıyafet bez ıslak pamuk penye ve örgü battaniye biberon emzik. Aklıma bunlar geldi başka ne olabilir

Görmedim bunu seninki daha detaylı olmuş:)))))

sağol canım geçersem kozyatağı bana yakın bir bakarım.

Liste cok iyi cidden de battaniyeye aklim takildi 3 taneyi napcan hastane de canim

Kızlar duyan varmı bilmem ama biz ilk doğan bebeğe zemzem yalatırız ve hurma. Sünnet olduğunu biliyorum.çantama koycam bilginize sunarım. Hem hurma bende yerim süt gelir.

Aynen cnm.İnşallah bende çantaya koymak istyrm.anne sütünden önce zemzem ve hurma İnşallah vermek istiyrm.sünnet oldgu için

Kızlar duyan varmı bilmem ama biz ilk doğan bebeğe zemzem yalatırız ve hurma. Sünnet olduğunu biliyorum.çantama koycam bilginize sunarım. Hem hurma bende yerim süt gelir.

evet canim sunnet unutmazsam bende yapcam bu arada tahkik de yapabilirsiniz. 3 hurmaya 3 tane yasin okuyosunuz. 1. anne sanci cekerken 2. dogumdan sonra 3. de bebegin agzina suruyosunuz hem kolay dogum icin hemde bebegin iyi ahlakli olmasi icin diye okumustum

Kuzucuklarrr hastane cantasini hazirlayanlar var mi yada ne zaman hazirliycaksiniz bakiyim
Kuzum ben bugün yıkama ya başladım hem bebeğe hem kendime aldıklarımı yarın da ütülerim diye düşündüm ..eeeee paket le yerleştir eksik kontrolü yap gene 5 gün alır heralde ..27.ye girdim bugün üzülüyorum oğlumda bu hafta da herşey hazırdı bunda haksızlık oldu diye .. başlayım ne olur ne olmaz diye yıkadım ..Allah Zaman'ında nasip etsin ama erkenden birşey olursa benim eşimde annemde beceriksiz panikten bende Bebek'te çıplak kalacak diye ödüm kopuyor ..:))

Bn 26 + 3deyim kuzum daha cook eksigim var agirmi gidiyorum ki

Kızlar size utanarak bişey sormak istyrm. Geçen gün @Ada ve deniz e mantar demişti doktoru ya.sigil falan baya muhabbet döndü. Bende ilişki sırasında rahimde acı oluo.rahimin iç tarafında.Sanki orda sivilce var gibi yara var gibi.ve bu bayadır oluo.nerdeyse hamileligmn başından beri.Ama o acı haricinde kaşıntı ağrı sızı yanma hiçbişey yok.yani görünen kısımda yok diyeym.doktoruma söylesem mi ki.muayene falan da olmak hiç istemem şimdi.aylardır rahata alıştık.
Normal degildr dimi bu.hiç böyle bişey yaşayan oldu mu.

Bn 26 + 3deyim kuzum daha cook eksigim var agirmi gidiyorum ki
Yanı bence 30 hafta denildiğinde en azından hastane ve ilk 40 günlük bir eksikler tam olsa iyi olur ..bende de daha bir sürü eksik var ama erken doğurursun diyence doktor üzüldüm hiç birşey yok diye en azından kıyafet olayını hallettim hastane köşelerinde rezil olmayayım diye yoksa büyük olan hiçbirşeyi yok yataktır arabadır biberın,şampuan vb.temzilik malzemeleri daha ortada yok ...temizledim çünkü doğarsa kullanılır zamanını beklerse zararıda olmaz hurça koyarım evde kullanılacakları hastaneye gidecek olanları ağzı çıtçıtlı buzdolabı paketlerinde koyup valiz yapacam

Cantaya duzlestirici koydugumu sacimi duzlestirmeye calistigimi hayal ettim. Hahaha benim saclar kivircik ama bildigin uyuz kivircik bide masallah cok sık 4 5 saat duzlestirmeye ugrasirim artik. bi de hanimkizimin saclari basenleri bana cekmese bari.

vajinanda var di mi?
normal değil canım, doktoruna söylemelisin, enfeksiyon varsa ona göre ilaç başlar sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…