bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Eeeee limon işe yaradi mi bari?
Evet işte diyorum hiç bilmem ben gaz sancısını hatta erkek çocuklar gazlı olur derler ama benim oğlumda hiç gaz olmadı gayet sakin rahat bir bebekti uyanıkken yatırırdım yere öyle bakardı akıllı akıllı uykusundan da hiç öyle çığlık atarak uyanıp saatlerce uyumadığı olmadı şükür emzşrdim yatırdım hatta uykuda emerdi uykusu çok ağır.. gel gör ki şimdi oğlum eke avuca sığmıyor tam tersi bir çocuk oldu

günaydın kızlar herkes iyidir umarım. Sayfalar çok birikmiş hoşuma gitti muhabbetleriniz :)) bende tekrar doktorumla görüştüm sık sık takip edecek banada bebek hareketlerine dikkat et dedi. Evet az besleniyormuş ama bebek hareketli kordon düğümü olsa hareketi azalırmış. Sabrederek son 14 günü geçircez inşallah. Beslenme ve kilo alımı durursa hemen alacak ozamanda bi sorun olmazmış inşallah.

Ben bir balık delisiyim zaten. Ama somon değil de palamut a ayrı bir zaafım var. Muzu bi tane yedim canım. Zira basur sorunum var kabız olmak istemem doğrusu. Bakalım iyi haberler alırız inşallah

Ay bende mi gariplik var diyodum hep. Ay bende düğün ve doğumu hiç unutamıyorum. İnsanın hayatında bir kere olabilen şeyler diye sanırım. Ben 1. Cide çok ağladım çok üzüldüm. 2. Cide biraz onlar gücense bişey olmaz. Ne kadar gücenseler benim kırgınlıklarımın onda biri olmaz.

Günaydın canım ohh neyseki drun seni aydınlatmış konuyla alakalı inşş sorunsuz 14 gün geçirirsin canım sağlıcakla al meleğini kucağına

Ay aynı yaaa. Oğlumun varlığını unuturdum öyle uyurdu. Ağladığını bilmem açlık dışında. Ama kucağına koyardım saatlerce dururdu. Öyle al beni kucağına falan diye ağlamazdı hiç. Sık kalkardı gece ama öyle ağlayıp ortalığı katayım yapmazdı. Fekat Gel gör ki yürümeye nasıl başladı bizim evde maceralar başladı. Tepemizde yürüyor... O kadar hareketli ki. Uyku diyince ağlıyor uyumicam diye. 10 dk sessizce oturduğu görülmemiş.be çenesi duruyor ne eli ayağı

Ben bir balık delisiyim zaten. Ama somon değil de palamut a ayrı bir zaafım var. Muzu bi tane yedim canım. Zira basur sorunum var kabız olmak istemem doğrusu. Bakalım iyi haberler alırız inşallah
Canım ben muz yiyorum ama günde 2_3 bardak kayısı hoşafı içiyorum sende öyle yapabilirsin kabız olmayız

benzer şeyler yasıyoruz sanırım canım.. Benimkiler dibimde oturuyr yatak odama kadar goruyorlar camlarından.. ısıklar yanmadıgında arayıp hemen nerdesınız dıye hesap soruyorlar doguma yakında arabanız yok nerdesınız hastanedemısınız dıye aramalara baslar kesin
daha gecen ben toparlanmadan insanları evımde ıstemıyorum dedım.40ımız cıksın oyle dedım.tamam demedi işne gelmediği için ama geçiştirdi yok gelme denmez ben catkapı gitmiştim onlar da gelecek dedi(senin gunahını ben mi çekicem diyemedim) neyse eşimle bunu tekrarladık ama eşim bir sorun olsa bana dikleniyor ailesine karsı kibarcık . Kibar kibar soyluyor. Yine anlattık defalarca bu kez lohusa yatagından gırdı konuya. Eşim de persefon istemiyor odasında sergilenmek lohusa lohusa ınsanlar mı gelip seyredecek odasında dedi. Annesi yok oyle olmaz ben gelirim misafirleri agırlarım gormek isteyen bakarsa hazır olur dedi. Yani bizim sorunun cevabı hernekadar hayırla baslamıs olsa da dolaylı yoldan evet oldu. bebeği alırım gazını cıkarırım gezdırırım altını degıstırırım filan diyor daha ılk haftadan ben dogurucam inek gibi sut emziricem yatıcam bebegime o alısacak benim yerime!!!! "ben istemiyorum oyle" sozu cıkabildi anca agzımdan eşim de anne ben zaten evde olucam 3 hafta biz bakarız bebege dedi hayır ben bakarım diyor ınatla... Eşim de anne biz bakarız zaten bebek bir alışsın bze dedi bu kez sesi titredi ayy lohusa atesı olur dedı benim için! Çocuk kandırır gibi lohusa atesi nedne olur: hijyenini saglayamazsan içeride bir komplikasyon olusmussa dogum sırasında ve dfıkkat edilmediyse, psikolojik olarak ve ev temizliği yemek gibi seylere kosturyurken asırı yorulmussan elden ayaktan dusersen olursun... Bebebğine bakıorsun diye lohusa atesi olan anne duyulmus şey değğil cocuk kandırır gibi... 40 yasında esım ya, ben de 33 salak mıyız bız Sanki bebeği kaçırıyoruz ondan yerini bil babanne olcaksan da babanne gibi gelir ziyaret eder yemege temizliğe yardım edersin bebek altı değiştirmek yardım değil sonra da gidersin evine! haa cok mudehaleci olmadıgına kurallarımıza saygı duyacagına bebegi elimden kapmaya calısmayacagına gercekten ınanırsam zaten seve seve ben veririm senin kucagına bebeğimi sev diye ama yok illla sıkıntı yaratacaklar kp in yanında konusunu actık suyum gelince 8 saatte surebilir doguma almaları 15 saatte dedık ilk dogumda uzun oluyormus bu sure dedim gelmesinler bekleyip tepemde beni strese sokmasınlar dıye dusunsene altına kacırıcan baskıdan gaz kacırıcan yanında kayınpeder olacak ıs deıl ama kendisini kp getirecegi için orda sırf kayınpederi kandırma pahasına ayy yok yarım saatte de doguyor belli olmuyor o dedi. Yaaa doktorumla konustuk bu konuyu doktorum dedi dedik ama kendsi doktorumdan daha doktor kesildi hurafelerle... daha sonra evde yalnızken konustuk kp yokkken dediği tabı canım ne kadar surecegı hıc bellı olmaz benim de 8 saat surmustu demez mi
suit oda tutacakmısız bide hastanede kendisi de yan odada yatıya kalacak orda bana huzur vermicek hastanede bile yaa aynı sehırdeyız gıt evıne ne kalıyorsun az rahat edeyım rahat rahat dus alıcaksam alıım osurayım sıcayım bebeğime bakıım rahat rahat emzireyim bir git cıldırmak uzereyım ben de canım ceneme vurdu cenem elime vurdu suan resmen Kafasını şişirdim herkesin özür diliyorum oyuzden
Allah tüm bu sorundan muzdarip lohusalara yardım etsin huzurlu bir süreç geçirmesini sağlasın ve kimseyi kırmayayım diye içine atmak yerine yüzleşecek güç versin

Hadi inşallah canım

Aynı benim oğlan tabi benimki büyük biraz 2. Sınıfa gidiyor gör neler çekiyorum öğretmenin numarasını görünce telefonda yüreğim hopluyor ne yaptı acaba yine adamı zıvanadan çıkarttı diye ödev yapma seanslarımız evlere şenlik karı koca kafayı yiyoruz oda sürekli konuşsun zıplasın yavrum benim ya okulda ya şimdi özledim keratayı gelişinde bi mıncıklayayım

Günaydın canım ohh neyseki drun seni aydınlatmış konuyla alakalı inşş sorunsuz 14 gün geçirirsin canım sağlıcakla al meleğini kucağına
Sağol canım inşallah 14 gün daha durur ciğer gelişimi ve beyin gelişimi için iyi olur.

Dün desteğiniz için hepinize teşekkür ederim Enfal97 canım sanada gerçekçi bilgilerinden dolayı teşekkür ederim doktora sordum düğüm olduysa allah korusun aniden bişey olur mu bebeğime diye. Düğüm olunca bebek hareketlerinde azalma olurmuş bebek aşağı dönmüş sırtı bize dönük. Ön tarafı göremedim ama görünen kısımda düğüm yok dedi. Doppler ile baktı. Sık sık gel istersen hergün bakalım bukadar stres olmayın zaten sancın var dedi. Arka arkaya soruları sıralayınca kadıncağız da strese girdi. Ama napalım dün oda beni korkuttu dimi ama:))))

İnş sıkıntısız geçer 14 günün canım , beslenmesi normale donsun Allah yardımcısı olsun kuzucugun

Ayyyy bu yapışık yapışık ilişki kurma istekleri beni öldürecek... Benimkiler de başta öyleydi.yapışık olcak tabi bu samimiyetin verdiği güçle herşeyi rahat rahat dicekler bana. Damatlarına şu an onu yapıyorlar ve damat çok kıymetli. Ben olayı erken çaktım ve mesafemi koydum.bem eşim öyle aile delisi değil. Ben derim anneni aradın mı diye. Ama tavır da koyamaz hele bişey demek ölüm onun için. Ailesine hiçbişey anlatmaz asla açık vermez. Belki de o yüzden bizi çok sevmiyorlar. Görümcemleri çok sever. Onların evine bizim ev çocuklarına bizimkiler diyorlar. Ama çocuklar hissediyor oğlum diyor ki benim babaannem yokki o kuzenimin ananesi o kadar. Benim bitek ananem var diyor. Valla çocuğu kucağına alınca kırk yıllık tecrübeli gibi oluyorsun. Onlar eskiden miş 15 yaşında evleniyormuş millet. Ne internet ne tv ne dergi ne kitap. Cahilmiş insanlar. Şimdi herşey var. Ya bu tip insanları ben çözdüm. Hayatın başka alanlarında değer görmeyen aşağılık duygusu içinde olan kendi gibi varolamamış insanlar bunlar. Ön plana çıkmaya çalışarak rol edinmeye çalışıyorlar hayatta. Sende bebeğinle odanda takılırsın. Zorla mı alacak kucağından. Ona da iş ver. Madem çok heves. Anne canım şunu çekti de. Bi banyoyu yıkar mısın. Bi süpürge yapar mısın. Gelenlere de azcık översin ay temizledi bende bebeğime zaman ayırıyorum dersin o da öyle varolsun

ayy canım sende bu kadar strese sokma kendini bunlar işi yüzsüzlüğe vurmuşlar sende ona göre davran kp ne işi var yaa doğum yapacak kadının yanında tövbee bunu direk söyle zaten canım alınan da alınsın çüşş yani
benimde eşim kv sormuş ne zaman geleceksiniz diye oda doğumun ertesi günü geliriz demiş ii bari hastanede olmayacaklar bu benim için iyide kb gelecek evde ben nasıl onla rahat edecem bilemiyorum eşim çok kalmaz dedi babamda zaten kalamsın dedim içimden benim annemde olacak kv yeterli kb olmasın zaten ki kv de çok kalmasına gerek yok annem olacak 40 ıma kadar bakalım gelene sorulmuyor kaç gün kalacaksın diye

Allah yardımcın olsun canım ama okuduklarıma dayanarak şunu söylemeliyim ki senin kv yüzsüzün önde gideni. Sen ağzını açmazsan hep onun dediği ve istediği olacak malesef. Yüzleşip içinden ne geçiyorsa hayır böyle olacak demelisin kibarlıktan falan anlamaz o kadın. 33 yaşında kadınsın şimdi 20 yaşında yeni geline bile böyle baskı yapamıyor çoğu kv. Sen kırgınlık olmasın derken kendine eziyet ediyorsun. Keşke o evden taşınmanın bir yolunu bulabilsen.

Ayni durum bizde de var.oglum sabah yataktan kalkamaz kahvakti giyinme vs iskence oldu resmen.odev yapmalarimizi hic anlatmayayim.zaten odev zamanimizda zeynep zumra hemen basliyor bende bende diyip onada kalem defter verip birde onunla ugrasiyoruz.cok zor cocuklara odev yaptirmak.bu kis zor gecicek bize.

ahh onu yapabilsem keske koskoca kadına iş vermeyi nasıl yapıcam hiç bilmiyorum her nekadar o halimdeyken esas ihtiyacım onlar olacagı için ayıp olmasa da oyine de yaslı birine iş yıkıyormus gibi hissedip ayıpmış gibi geliyor şu annemler beni ne biçim yetiştirmiş ya

ahh keşke canım çokk masraf yaptık bebeğe tasınacak kadar harcama yapacak durumumuz hiç yok şuan Eşime de ev bulup gösteriyordum bu kadar harcama yapmadan once kimini begeniyordu ama kımıldamıyordu niyeyse yapıstık kaldık buraya Valla en sonunda çirkinleşicem sanırm sonrada çirkinleştim diyip üzülücem acaba bir psikologtan yardım mı alsam bu konuda dıye dusunur oldum eşimle gidip ne yapmamız nasıl davranmamız gerektiği konusnda içime sinecek şekilde bana uygun bir şekilde çözüm bulabilsem sonrada gerekirse kv.yi gotursek ama gitmez kabul etmez o bakalım nasıl cozucez

Yormayan işler hayatım. Yemek gibi bi toz almak gibi. Şunu çekti canım de. O kadar önem veriyorsa zaten hemen yapayım ye der. Bir de seviyorlar ben onu farkettim. Anne senin şuyun çok güzel oluyor deyince. Ağır şeyleri bende diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…