- 22 Ekim 2015
- 568
- 887
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #36.801
Hayirli olsun canim dogum izni hakkin var zaten ama adaylik suren uzuyor diye biliyorum ben ama yeni sistem cok farkli o bakimdan cok bi bilgi sahibi degilim Allah utandirmasin
Hamilelikten daha sikintili bir donemmis lohosulik sanirim yazi çok çok guzelmis genellere dagitmak lazim oba göre yorum yapsinlar
Gözün aydin canim çok çok sevindim darisi atanmak isteyen herkese olsun. Bebegin sana sans getirsin
Hadi gozunuz aydin canim kardesin adina çok sevindim. Her dilegi gercek olsun inşallah
Cnm hayırlı olsun
Görev başlangıcı yapmalısın diye biliyorum 1 günlük bile olsa :) sonra dilersen 1 ay rapor al 32.haftaya dek ve 32.haftada doğum iznine ayrık
1 aylık raporu almak da kolay değil heyet raporu gerekebilir cnm bu arada
Ben de senin gibi düşünüyorum canım sonunca onlar bir sekilde büyüttüler bebeklerini benimkini de ben kendi başıma tecrübe etmek isterim. Bir de hamileliğimde bir kez bile bi ihtiyacin var mı, nasılsın, nasıl gidiyor demeyen insanlardan tavsiyeler (!) Alırsam daha da cok sinirlenirim herhaldebayıldım ya çok güzel bir yazı olmuş kuzenimin 9 aylık bebeği var onda bunların hepsini yaşadık sadece lohusalıkta bitmiyor sanki sonu gelmez bir teyze tavsiyeleri safsatası yaşayacak gibiyiz şuan başladı bile benim nasıl doğurmak istediğimden emzik verip vermeyeceğime kadar bilmiyorum daha ilk bebeğim benim hatalarımla büyüyecek sizinkiler nasıl büyüdüyse ne kadar bu söylemleri takmasam da baskı oluşuyor lohusalık dönemimi hiç düşünemiyorum ben
Ben mobilya beşik aldım canımSlm arkadaslar besik olarak parkmi yoksa mobilyami tercih ettiniz
Gece eşime okuttum bu yazıyı ve aynı seyi söyledim ben de canimBu yazıyı çıktı alıp büyütüp evin girişine asmak lazım okuması gereken saygı değer büyüklerim var
Canım benim coooookkkk sevindimAllaha Şükür atandık kizlatsimdi dusunmeye basladim benim dogum iznim nasil olucak? Burda ogretmen arkadaslara sorum dogum izni yaza geliyor cogunlugu ktarilabiliyor mu? Bir de goreve basladim diyesiye ay sonunu bulcak. Herhangi bir sart gerekiyor mu cunku baslar baslama 2 3 hafta sonra dogum iznine cikilacak. Yani en az bir ay fiilen calusmak gbi birsey var mi? Izin aktarilamiyorsa 32 de izne ayrilmayi dusunuyorum ozel yordu beni kalan vakitte dinleneyim
Aynen tatlımYaaa şahane... ne kadar güzel kapıya asmalı gelen okusun
Canım cok sevindim kardeşin adına hayırlı olsunGunaydin hamisler biz coook mutluyuz teyzemizin atamasi oldu hem de istedigi yere darisi tum isteyenlerin basina insallah
Aynısını eşime dedim ben de kuzumHamilelikten daha sikintili bir donemmis lohosulik sanirim yazi çok çok guzelmis genellere dagitmak lazim oba göre yorum yapsinlar
Gözün aydin canim çok çok sevindim darisi atanmak isteyen herkese olsun. Bebegin sana sans getirsin
Hadi gozunuz aydin canim kardesin adina çok sevindim. Her dilegi gercek olsun inşallah
Ben bugün doktora gideceğim senin için sorayim biÇok değildi iki pamuk değiştirdim canım. Ama minik minik kanamalar habersizce olup kuruyo burnumda silerken farkediyorım. Araştırdım normal yazıyor kan hacmi arttığı için ama. Tansiyondan olmasın da bundan olsun.
Doktors az kaldı gidince unutmazsam soracağım bebişim durumuna odakşanınca unutuyorum soruları :)
Yeni atanan da Pdr ci miGünaydın kızlarrrr
Okulun ilk günü demiştim bu dönem tek çalışacağım, hamile halimle nasıl olacak diye tedirgin olduğumu.
İlkokula yeni atanan arkadaşı müdür bey yanıma görevlendirmeyle verdi, kafam bir rahatladı sormayınnn.
Şimdi güzel güzel uğraşıp gidiyorum.
Sizde durumlar nasıl? 2 gündür pek giremedim konuya.
zaten alıştınız diye şeri yaptım. sen yine bana şero de. farketmezvalla al benden de o kadar kotu kedi serafettinim :) (ay senin adin ben de boyle kaldi. sherry demek acayibime gidiyor)
yani benim doktorum en son bana soyle dedi. suyun patlayinca hemen hastaneye gelme! telefonuna uygulama yukle, sancilarinin uzunlugunu ve sIKligini hesaplasin senin icin dedi. 2 dk da bir 45 sn ye cogaldi mi sancilarin, daha doguma yeterince zaman olacagindan rahatlikla yetisirsin hastaneye dedi. bu zamana kadar acilmada yeterli derecede oldugundan dogum kisa zamanla kolaylikla olur dedi. artik o saniyeden sonra acilma yeterli olmazsa da herhalde keserler bicerler beni :) yok yeterince esnemissemde adamin zaten canina minnet. kasap degil ya bu elinde satirla gezecek
iste ben de buna guveniyorum simdilik. ama o saniyede insan ne dusunur bilemem. gidermisim hastaneye, daha on saat sanci cekeceksin bekle derlermis. bakarsin alir nesteri kendi kendimi keserim ahahahah
o degil de dusununce yine sinirlendim. baba olmak niye cok kolay yaaaa!
Ayy vallla çok güzel yazılmış tatlimmmm... Benim annem diyo senin hemen memlekete gelen lazım nasıl bakarsın bebeğe bi sinirleniyorum... 27yasindayim ve bebgimi dört gözle bekliyorm ve ilk zamanlarda zaten annem yanimda olacak ben iyileşince de asla başkasına birakmam bebeği ben gayet de bakarımKızlar az önce Trend konularda gördüm biri paylasmis cok beğendim ben de sizinle paylasayim dedim
Not: daha önce sanki okumuş gibiyim burda paylaşıldı mı bilemedim
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum.
Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa
Lohusa Depresyonu Farkındalık Haftası bu hafta, destek olun!
Gerçekten çok farklı bisey bizimki çerez seviyo teyzesi kontrolden önce yrmem lazım .. Ben de ilk et aserdimkontrolunuz super gecer insallah! nasil ozlemissindir simdi bebisini..
bu arada benim pasa da eti cok seviyor biliyor musun.. ne zaman et yesem gumbur gumbur karnimi oynatiyor.. gecen gun uygulamamda okudum, artik amniyotik sivisini yutarken, yediklerimizin tadini aliyorlarmis. ona gore de damak zevkleri gelisiyormus. anne karninda neye alisirlarsa da dogarkne onu severlermis. o yuzden aseren kadinlarin cocuklari hep aserdiklerini yermis. ne ilginc yaa!
yok canm çelik değil ama onlar daha güzeldir eminim. Royaltea1713 benmkinin modeli kırmızı olanayyy tatlım bende tam ona bakıyordu, çelik mi senin fotosunu atar misin.. Bi de bebek için mama ısısını sağlayan özelliği de var benim baktigim konuşan model :)
Brn sadece sirt ustu yatabikiyorum canim. Zaten oglumda emzirdigim donemde soluma yatmaktan boyun fitigi olustu. Soluma yatmam epey zor. Ya yuzustu ya sirt ustu yatmam laizm. Yuzustu zaten hic olmuyo.yatmak buyuk problem benim icin
hee biz de onun için yedik heraldeeeeee
tamam canım uygulamayı sormuştum yazmışsın. bu arada normalde kullandığın gebelik uygulamasını ve kasılma hesaplayanı varsa onları da yazar mısın ? ingilizcem var sorun olmaz benim için, kullanabilirim.canim ben doktorumdan cok memnunum. beni hem guzel bilgilendiriyor hem de isteklerime cok saygili.
ayrica hayatim bir suru uygulama var sanci olcmek icin. ben google play den contracker diye bir uyguluma indirdim. aslinda bir kac tane indirdim ama bunu cok sevdim. uyguluma ingilizce. ama ingilizceyle aran yoksa bile kullanabilirsin cunku zaten uyguluma cok basit. uzerinde bir buton var, sancin basladi mi basiyorsun, bitti mi bir daha basiyorsun. o da sana kac tane contraction (sanci), ne kadar sIKlikta (Frequency) ve ne uzunlukta (duration) oldugunu hesapliyor.
kontrolunuz super gecer insallah! nasil ozlemissindir simdi bebisini..
bu arada benim pasa da eti cok seviyor biliyor musun.. ne zaman et yesem gumbur gumbur karnimi oynatiyor.. gecen gun uygulamamda okudum, artik amniyotik sivisini yutarken, yediklerimizin tadini aliyorlarmis. ona gore de damak zevkleri gelisiyormus. anne karninda neye alisirlarsa da dogarkne onu severlermis. o yuzden aseren kadinlarin cocuklari hep aserdiklerini yermis. ne ilginc yaa!
Günaydın kızlar
yine bir sabah ve nefes darlığı. neyse ki bugün daha az.
umarım herkes çok iyidir.
ayy ben bu ara kendimi aldığım kiloların, gelen dip boyamın,takamadığım lensimden dolayı takmak zorunda olduğum gözlüğüm, ojesiz tırnaklarım ve makyajsız ölü gibi yüzümle çoooooooooook ama çoooook çirkin hissediyorum.
bi kaç gündür eşime tripleniyordum. o hala gencecik incecik filan diye. sanki adamın suçu.
biraz da onun tabi ben bizim çocuğumuzu taşıyorum o hala bakımlı kokular filan( hamile kadın mode on )
neyse dicem o ki çook canım sıkldı akşam başladım ağlamaya. oda geldi işte sen benim güzelimsin balımsın filan falan. kim inanır? ne balı ne güzeli. ühüüüüü
var mı benim gibi olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?