- 15 Ağustos 2015
- 491
- 614
- 103
- 32
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #41.881
Kızlar soluma yatamıyorum ya kaburgalarım kemiklerim acıyor resmen yastıklar fln artk fayda etmiyorsiz de oluyor mu (
Lorenacım çok teşekkür ederimVayyy bu ne güzellik tatlımmm
Maşallah diyorum
Profil resmine bayıldım
O heyecan benide sardı. Artık görmediğim bebişimi özlemenin saçmalığı ile boğuşuyorum
Ay walla ben çok özlüyorum bebeğimi. Hayırlısıyla kavuşalım artık hepimiz yavrularımıza
Kızlar lansinoh un göğüs ucu çıkarıcısı kolumda denedim sanırım işe yarar bisey haber vereyim dedim
Can'ım çok sağol aydınlattın beni umarım ıyı hemsırelere denk gelırız de mama vermek yerıne bize destek olurlarcanim daha dun aksam bu konuyu kitabimda okudum. hemen okuduklarimi aktarayim. bebekler dogduklarinda ac olmazlarmis. uc dort gun sonra acikmaya baslarlarmis.
hatta anne de bu sure icerisinde asil sutu uretmezmis. turkcesini bilmiyorum ama ingilizce "colostrum" diye geciyor. anneden ilk iki uc gun asil gelen akintinin adi bu. bu akinti ya da ozel sut diyeyim az miktarda, her emzirmede 2ml kadar gelirmis. amaci bebegi doyurmak icin degil, daha cok bebege lazim olan gucu vermek. bir nevi dogal ve koruyucu ilac gibi.
bir kac gun icinde bebekler emdikce annenin vucudunda asil anne sutu uremeye basliyor. ama bebeklerin zaten ilk uc gun kadar acikmamasi normal imis. hatta bebeklerin bu yuzden ilk iki uc gun kilo vermesi ve dogduklari kilodan azalmasi normalmis.
bu surec icerisinde bebege sekerli su ya da mama gibi seylerin kesinlikle verilmemesi gerekiyormus. ama ben hastanede ozellikle de sezaryen olan kadinlarin, "ozel" sutu hemen gelmediginde hemsireler tarafindan bebeklere mama verildigini duymustum. daha doktorumla bu konuyu konusamadim ama galiba uc dort gun boyunca hemsirelere biraz diretmemiz gerekebilir.
bir de bu konuyu internette arastirirken cok acayip bir arastirma yazisiyla karsilastim. anne bedeni o kadar mucizevi bir sey ki, bebegi emzirirken, bebegin salyasindan bebegin sagliginin ne durumda oldugunu olcebiliyormus anne bedeni. ve eger ki bebek hasta ise, annenin bedeni sutunu antibodylerle doldurup bebegin hizlica iyilesmesine yardimci olmuyormus. bazi sutunu sagan anneler, bebeklerinin hasta oldugu donemlerde sutlerinin nasil daha koyu renkli oldugunu farketmis ve resimlerini cekerek okudugum yazilara eklemis. aslinda tek yapmamiz gereken vucudumuza ve dogalligimiza guvenmek :)
P PembePaltolu kızlar buydu gecelikler çok lohusa geceliği gibi değil ama güzel bence evde kullanmak için aldım ben fiyatı da uygun http://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Gecelik-2-li/2438087/485849İnternet sitesinde var mı ya bnm geceliğe ihtiyacım var
insallah sekerimCan'ım çok sağol aydınlattın beni umarım ıyı hemsırelere denk gelırız de mama vermek yerıne bize destek olurlar
Kıyafetler için ben de erken diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyelim
Bende de benzer bir şey oldu doktoruma sordum çok ağrırsa tedavi edilmekte zarar olmadığını söyledi, yani acıya dayanamayacak haldeysen çekebiliyorlar bile
Canım apse zararlı bebek için bildiğim kadarıyla ama artık baya ilerledik gene zararı olur mu bilmiyorum doktora git ama kendi doktoruma sormadan kullanma.ilaç ben hamileliğin başında yaşadım aynı sıkıntıyı antibiyotik kullandım geçti çok zarar veriyodu bana artık
Maalesef 20lik dişlerim gömülü olduğu için bişey yapamıyorlar sadece parol alabilirmişimCanım. Ben dolgu yaptırdım falan.ilaç vermiyorlar ama. Muhtemelen çekerler dişini ona az miktarda uyuşturucu iğne yapio yani. Film çekmek gerekmese tüm işlemleri yapiolar
Umarim yasamayiz. Isin püf noktasi siyah kismin hepsini bebisin agzina sokmakmis. Sadece ucunu verince cekerken yara yaparmis. Subat ve mart annelerinden anladigim bu. Merakli melahat is basinda
Kızlar soluma yatamıyorum ya kaburgalarım kemiklerim acıyor resmen yastıklar fln artk fayda etmiyorsiz de oluyor mu (
Herşeye çok fazla karışıyorlar hep bir müdahale ben annesiyim çocuğumu benden iyi kim tanır acile gittik canım zaten kv hiç söylemedim bundan soCanım çok geçmiş olsun yavruna da
Ya bu kvler niye böyle oluyo anlamıyorum üzülme akşam eşine söyle böyle yaptı diye de
Canım getrdi aradım tartıştık acile gittik daraldım yeminle eniyisi bu evden taşınmakAy derdi ne de alıp götürüyor ateşli cocugu yaa sen de git peşinden canım ya da eşine söyle alın doktora götürün. Cok sinir oldum yaa
Ayy bebislerden sebep uyanmak agrilarla uyanmaktan daha iyidir sanırımbu arada profil resmine bayıldım canim
Ay canim inşallah sonucun iyi çıkar da cektigin eziyeye değer. Eeee minikler artık eskisi kadar minik değil can yakmaya başladılar
Ellerine sağlık canım pek güzel olmusyegenine mutlu yıllar diliyorum
Ay canım zaten geldi gördü bide assa götürüyor ateşi var dedim neler dedim yok valla insanı delirtiyolarHey allahim yaa hastaykrn mi ozlrmis torununu
Ay sinir oluyroum boylr kv lere allah sabir versin tatlim. Ogluna cook grcmis olsun
Teşekür edrz canım valla çok bunaldım benim ogluma kendine anne dedirtiyor ateşi var dedim aşşa götürdü sinirlendim tat ışık zaten kim ister çocuğunun bi başkasına anne demesini canım benmi yanlış düşünüyorumcananarya canım çok geçmiş olsun oğluşa. Ama lütfen babannesi bile olsa böyle durumlarda kimseye taviz verme. Ateşli olduğunda asla yanından ayırma. Kv ne söz geçmiyorsa sen git onun yanında otur. Anlat kendisine. Mesela deki " bak anne ben sırf çocuğumun başında olmak için şuan geldim burda oturuyorum". Yani akıl vermek gibi olmasın asla ama bu ateş mevzusu çok önemli biliyorsun. Tekrar geçmiş olsun...
I iremerve1990 tatlım senin prensesinede çok geçmiş olsun
Hemencik geçsin gitsin inşallah...
Ne hallere dustuk
Sen bi de minik ayakları germesini hisset o zaman nasıl fena acıtıyor dersin canimInsallah sekerim, saol. ay vallahi simdi bizimki 1 kilo kadarmis, ona ragmen boyle acitiyorsa bir iki aya napacagiz bilemiyorum ben. gecen gun dogum fotocusu icin resim bakiyordum, kadin bebegin tartida fotosunu cekmis 4 kg 87 gr. esim aa ne guzel tombis dogmus sevmesi ne iyidir derken ben kadin nasil dogurmus bunuuu, yaziiiiiiiik diye gozleri yasli baktim resime.
Kiyafetler pijamalar tamam ama meme ucu cıkarıcı bombaydı tatlımNe hallere dustuk2016 mayis anneleri her türlü konu mankenliği yapılır
Çok zor cahil insanlarla muhatap olmak hele de her şeyden anlar gibi burnunu her şeye sokuyormuşHerşeye çok fazla karışıyorlar hep bir müdahale ben annesiyim çocuğumu benden iyi kim tanır acile gittik canım zaten kv hiç söylemedim bundan so
Canım getrdi aradım tartıştık acile gittik daraldım yeminle eniyisi bu evden taşınmak
Ay canım zaten geldi gördü bide assa götürüyor ateşi var dedim neler dedim yok valla insanı delirtiyolar
Saol canım benim inşallahcananarya canım çok geçmiş olsun oğluşa. Ama lütfen babannesi bile olsa böyle durumlarda kimseye taviz verme. Ateşli olduğunda asla yanından ayırma. Kv ne söz geçmiyorsa sen git onun yanında otur. Anlat kendisine. Mesela deki " bak anne ben sırf çocuğumun başında olmak için şuan geldim burda oturuyorum". Yani akıl vermek gibi olmasın asla ama bu ateş mevzusu çok önemli biliyorsun. Tekrar geçmiş olsun...
I iremerve1990 tatlım senin prensesinede çok geçmiş olsun
Hemencik geçsin gitsin inşallah...
En çok da o maymun etti beniKiyafetler pijamalar tamam ama meme ucu cıkarıcı bombaydı tatlımah Çınar ah anacığın bizim icin neler neler yapıyor
ay insallaaaaaaaaaah... evet yaa ben bu dertlere yeni yeni basliyorum daha.. malum biz mayis in son gunlerine dogru gelecegiz. ama diyorum ben oglum aceleci ol azicik, gununu bekleme. iki hafta onceden pit diye cikiver diye :) bana cektiyse kesin cikar. hayatta bekleyemez. :)Sen bi de minik ayakları germesini hisset o zaman nasıl fena acıtıyor dersin canimben de diyorum simdiden bazen ayağı kafası dışarı çıkacakmış gibi oluyor son zamanlar nasıl olacak bakalım
Ohh eşine de tontis tontis sevecek bebe lazım doguranı düşünmüyor nasıl cikacak ordan diyesaka bi yana kac kilo olurlarsa olsunlar bi avazda pırt diye geliversinler doktorun eline
Ben benim doktora rahatça soramiyorum ya adam çok suratsız işinde iyi ama özel bilgiler vermiyor eşimde yanımda bisey sorsa doktor bi garip bakiyo cevapliyo, sen bana da yaz tatlımAy ne bileyim benim içim bi fena oldu niyeyse. Ben kendimi sartlandirip almadım canım hastanenin etrafında bin tane eczane var gider alir eşim uc çıkarıcı sut sagma mak falan sadece göğüs pedi ve göğüs ucu kremi aldim kremi her yerde 32haftadan itibaren kullanmaya baslayin diyor uclari cok uyarmadan hizla surun diyorlar ctesi dr a gidicem gitmisken sorarim haberlesiriz canım.
Takma canım boşver bazıları nedense toruna kendinede anne dedirtiyo.benim annemin teyzeside kendine anne dedirtirmiş.sen takma canım desin bakalım.Evet canım kendi evine götürdü ateşi çıkmıştı acile gittik tabi tartıştım böyle yapmasam dı başımıza bunlar gelmezdi
Evet tatlım bademcikler şiş acile gittik yeni geldik deposilin yaptırdık kv le Bu konu yüzünden bi ogluma kendine anne dedirtiyor bende çok sinirlendim tartıştık
Amin Canım inşallah valla bu yıl bu hastalık ne zordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?