- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #49.141
Canım benim ilk hamileliğimde çatı muayenesi normal doğumdan vazgeçirmişti.pislik doktor bide korkutmuştu üstüne sen buna dayananadın doğumda böyle 30 sefer bakcaklar diye.şimdi bile doğumdan çok ondan korkuyorumcanım ben baya doktor doktor gezmeye başladım gibi. Dün gittiğim doktor çatı muayenesi yaptı ben gerilmiştim ama ilk tanıştığımız halde hiç düşündüğüm gibi zor olmadı. Öncelikle acımıyor orası kesin, ve sadece alttan ultrason gibi devamında bi elle kontrol ediyor, strese gircek hiç bir şey yok yani. Hemen de bitiveriyor. Çok sıkıntılı bir durum olmadı.
Canim evet haklısın Ebeler tabiki digum konusunda Dr dan daha bilgili sma ben devlette olsa özelde olsa Tek oda istiyorum 2 kişilik bile olsa karşı tarafın refakatçi si gelince ben rahat edemem birde ilk sonuçta insan ozeniyor foto vs devlette sürekli eşim yanımda olmaya bilir o yüzden istemiyrm artık devlet ve hemşireler Ebeler köpek gibi hepsi azarlamalar senli benli hitap etmeler ben hoşlanmam öyle şeylerden vaz geçtimcanım neredeyse seninle aynı durumdayım. ben sana şöyle bi özet geçeyim benim hastane ve dr serüvenlerimi. hamileliğin ilk 12 haftasında dra gittiğim dönemlerde hep üniversite hastanesine gttm. orda hep asistanlar baktı hocalar ekstra bi durum olunca bakıyorlardı. bu benim pek içime sinmedi. özel hastaneye gittik ondan sonra hep. taaaa kii dr suyunuz az 37. haftada alabilirim zaten su az olduğu için bebek dönmez bu saatten sonra da su kolay kolay artmaz diyene kadar bu da bi 3 hafta önce oluyor sanırım. neyse biz böyle diyince birde üniye gidelim dedik orda doç. baktı ve suyumuzun gayet ii olduğunu söyledi. o saatten sonra özeldeki dra gidermiyiz gitmedik tabi. kadın büyük ihtimal sezeryan yapmak için böyle birşey söyledi diye düşündük. benim için farketmez ama eşim ve çevremdeki herkes normal doğum yanlısı benimde aklıma yattı bi süre sonra sezeryanı sildim kafamdan.
eee drsuz kaldım napcam şimdi diye düşünürken herkes kadın doğum devlet hastanesindeki ebeleri ve drları öyle bir övüyor ki dedik birde oraya gidelim.
bu arada ünide normal doğum yapmak istemiyorum. nedenine gelince doğumu asistanlardan oluşan bir doğum ekipi yaptırıyor ve öğrencilerde katılıyormuş doğuma hocalar yine ekstrem bi durum olduğunda müdahale ediyorlarmış bu pek içimme sinmedi. birde onca kişinin içinde doğum yapmak stresli geldi bana. ne biiliiim bi de ebelerin asistan drlardan daha tecrübeli olduğu kanısına vardım kendimce ki kime sorsam aynı şeyi söyledi.
neyse biz devlet hastanesinde herkesin övdüğü bi drdan güç bela randevu aldık pazartesi oraya gittik. ama benim hastaneye girmemle hayal kırıklığı yaşamam bir oldu. öyle tıklım tıklım kii. birde ülkemiz biliyorsunuz sürekli göç alıyor ben zannettim ki başka bir ülkedeyim sanki bir tek türk ben varım orda. drun yanına giren 2 dk sonra çıkıyor. şoktayım resmen. neyse girdik eşimle uzandım bana son adet tarihimi bile sormadı. bebeğin kilosunu söyledi rahim ağzı uzunluğu iyi dedi. çalışıyorsan rapor alma vaktin gelmiş dedi. kalktı gitti. ben zannediyorum ki geri gelecek. meğer bitmiş. 3 hafta sonra tekrar gel dedi. bilgileri not eden hemşire ilk defa geliyor dedi o zaman sordu son adet tarihimi falan. neyse çıktık. ama ben öyle bir ağlıyorum ki anlatamam. herşey hayal kırıklığı. hastaneyi sevmedim dru sevmedim. napcam bilmiyorum.
iş yerine geldim. anlatıyorum herkes hala o hastaneyi övüyor ebelerin ne kadar iyi ve deneyimli olduğunu zaten doğumu da onların yaptırdığını dikişleri bile ebelerin attığını.doğm esnasında hangi drun nöbetçi olduğunu bilemeyeceğimi o yüzden drun çokta önemli olmadığını söyleyip durdular. eşimde aynı görüşte. ama ben hala ağlıyorum üzülüyorum nerde doğum yapcam sabit bi drum bile yok diye. ve özeldeki druma hergün kızıyorum beni bu duruma düşürdüğü için.
velhasıl kelam : özele gitmek istemiyorum dr bizi çok üzdü ve sezeryan yapacak diye.
üniye söylediğim sebeplerden dolayı gitmek istemiyorum.
kadın doğuma da hastane kötü diye gitmek istemiyorum.
ama kızım için en iyisi kadın doğum hastanesi gözüküyor. doğumhane muayene yeri kadar kalabalık olmaz zaten. birde sonuçta hergün sürekli doğum yaptıran tecrübeli insanların olduğu bir yer. odalar 4 kişilik de varmış 2 kişilik de tek kişilik de artık şansımıza diycem. ve kızım için 2 gün sabredicem.
bu arada sürekli normal doğum hikayeleri okuyorum ve kendimi normal doğum için motive etmeye çalışıyorum.
önce doğum şekline karar ver canım sonra hastaneye karar ver bence. öyle daha kolay oluyor. ben eğer sezeryanı düşünürsem özele de giderdim üniye de ama normal düşündüğüm için devlet hastanesini tercih ettim. birde zaten devlet keyfi sezeryan kesinlikle yapmıyorum. benim arkadaşım son ayında sırf devlet sezeryanı kabul etmedi die üniye geçmişti.
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Oo 3 gün iyiymiş canım burda 1.5 gün eğer foto istemezseniz 1350 ama ben fotoda istiyorum 1750 hepsi içinde tek oda odayı onlar süslüyor şerbeti falan var odalar duslu fotoğraf dahil böyle canım fiyat evet devlette sinirli ve önceden ayarlanması lazımmışCanım doğum pakedi ne kadar gittiğin özel hastanede.bizim 3 gün 1300 tuttu.burda devlet hastanesinde özel oda isteyebiliyosun ücretli ama sınırlı sayıda olduğu için boş olma ihtimali düşük oluyor genelde.
canım ben baya doktor doktor gezmeye başladım gibi. Dün gittiğim doktor çatı muayenesi yaptı ben gerilmiştim ama ilk tanıştığımız halde hiç düşündüğüm gibi zor olmadı. Öncelikle acımıyor orası kesin, ve sadece alttan ultrason gibi devamında bi elle kontrol ediyor, strese gircek hiç bir şey yok yani. Hemen de bitiveriyor. Çok sıkıntılı bir durum olmadı.
Cnm ben 2-3kez çatı muayenesi oldumIMrbakızlar herkese mutlu haftasonları....kizlarya herkes catimuayenesi olmak zorunda mi yani dogum ani geldinde olsa olmuyomu ben olmak istemiyorum doktor demessede bende demem gibi yani illa doktora gitmekmi gerek ben o zamana kadar gitmek istemiyorum bi zararı olurmu korkuyorumda zaten olan varmı öyle denilen gibi korkutucumu
Benden gelen nişan yumurta akı gibi şeffaf ve jel kivamliydiDün giremedim netenişan doğumun baslamasinin habercilerinden biri, su gelmesi gibi bisey, illa herkeste olacak diye bisey yok ama yuzde olarak cok kiside oluyor.. genelde kahverengi, bazen kirmizi ya da pembe, camasirda belli olacak kadar gelen bi akinti.. ic çamaşırını ya acik renk sec ya da pecete koy bence..
Fotoyuda hastanemi çekiyo canım hiç duymamıştım benOo 3 gün iyiymiş canım burda 1.5 gün eğer foto istemezseniz 1350 ama ben fotoda istiyorum 1750 hepsi içinde tek oda odayı onlar süslüyor şerbeti falan var odalar duslu fotoğraf dahil böyle canım fiyat evet devlette sinirli ve önceden ayarlanması lazımmış
Var canım doktor fitil verdi.p.tesi gelcekmiş eczaneye daha kullanmaya başlamadımKızlar akıntısı olan varmi
Canım ilk doğumumda ayne öyle dedi bana.canım çok yandı normal doğumdan vazgeçtim.bunda ne var böyle 30 sefer bakcaklar dedi sırf sezeryan oluyum diye.ama doğumda sancıdan ve açılman olduğu için hiç hissetmiyosun orda acı.ki nitekim normal doğum yaptım.Benim aslında çekincem yoktu ama eşimle birlikte olurken çok zor olmaya, acımaya başladı drun elinin şu durumda nasıl girebileceğini düşünemiyorum. Ve o esnada acıyınca drun yok sen buna bile tepki veriyorsun doğumda ne yapacaksın demesinden korkuyorum.
Evet çekingenlik var birde merak ettiğim şey bildiğin böyle soyunup mu çıkıyorsun o çatala yoksa bi örtü veriyorlar mı kendini sarması içinKorkmaktan ziyade cekinmek utanmak galiba canim sizinki. Rahat olun bence dr icin o akdasr siradan bir durum ki bu.
Sagliginiz ve bebeginiz icin bu. Zaten cok kisa suruyor.
Baska seylere odaklanin o eanada. Hemen biticek bisey anlamiycaksiniz
üstünle sadece altını cıkarıyosun sizi rahatlatmak amclı yazım istersen catala çıkıyosun ve koltuğun kenarlarını sıkıyosunEvet çekingenlik var birde merak ettiğim şey bildiğin böyle soyunup mu çıkıyorsun o çatala yoksa bi örtü veriyorlar mı kendini sarması için
birde sana tavsiyem pantolanla gitme etek veya elbise tarzında uzun bişe giy iç çamaşırını cıkarınca bacaklarını falan eteğinle örtersin senin daha rahat olmanı sağlar bu durumEvet çekingenlik var birde merak ettiğim şey bildiğin böyle soyunup mu çıkıyorsun o çatala yoksa bi örtü veriyorlar mı kendini sarması için
Bosver canim evde bebisine.bakarsin.tazminat ve issizlik maasinda cabasi. Üzme kendini.ama illa oraya donecegim dersen ise iade davasi ac. KazanırsınBenimde raporumu görünce16 hafta hesapladilar. 2 gun sonrasina isten cikaracaklarini pozisyonun kapatildigini söylediler. Dunyanin en büyük lojisyik firmalarindan biri Türkiye'de 1000 i askin çalışani var. Bide en iyi is vereniz diyip duruyorlar yaptiklarina bak . Iki gjndur felaket bir kasinti oldu karnimda strestenmi yoksa ilk gebeligimde PUPP olmustum yine mi bilemedim. Eger oyleyse mahvoldum dayanacal takatim yok gercekten. Kizimi 42. Haftamda doğurmuştum bu da oyle olursa ya.
Bosver canim evde bebisine.bakarsin.tazminat ve issizlik maasinda cabasi. Üzme kendini.ama illa oraya donecegim dersen ise iade davasi ac. Kazanırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?