- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.901
İşte bende senn gibi sağı emzirdik ten sonra sola geçiyordum. O zaman da yağlı süte geçiş olmuyormuş. Ben yeşil kakayı araştırırken okudum.4 saat aynı memeyi verilirse bebek yağlı sute geçiş oluyormuş. Mesela sağı emzirdik. 1 buçuk saat bebek uyudu. Sonra yine sagi vereceksin.bebej uykuya yatacak 4 saat olmadıysa meme de süt varsa aynı memeden devam edilecek süt kalmadıysa sola geç .benim bugün 3.gun. kaka sarıya döndü hemen. Resmen vicdan azabı çekiyorum bebegim benim yüzünden kilo alamadı.Yani nasıl yapacağım anlamadım cnm bizimde yeşil sulu,4 saate kadar ayni memeyi mi vercem hep,4 saatten sonrada obur gogsumu mu vercem.biraz açarsan sevinirim,nasıl 1,5 saatte göğüs değiştirdin.ben mesela sağ gogsumu emzirdim diyelim eğer 10-15 dk emdiyse bidahaki emzirmeyi sol göğüsten başlıyorum eğer sağ gogsumu az emdiyse bidahaki sefer yine sagi veriyorum,böyle değil mi cnm.
Sorun olsa doktor farkederdi canım. Oda kollarından tutup çekiyor felan. Bizim ki napıyor dikkat etmemişim bi bakayım :) pek yüzüstü yatmaz bizimki günde 5 dk oda benim zorumla dizimde. Kucağımda gazını çıkarırken dik duruyor ama hele gaz girsin dimdikleşiyo :)72 günlük kızım,ben de endişeleniyorum bazen,yatırdığımda kesinlikle başını kaldıramıyor,sağa ya da sola çevirip yatıyor sadece..zamanı var herhalde..
Kac aylık peki?biz 2aylıgız,nerde 2saat gecsin,devamlı emmek istiyoruz.arada mama veriyorum ki sütüm biriksinBebekler artık az emmeye başladı hem sıcağın etkisi (bunaliyorlar) hem buyumelerinin etkisi.
Sabah emiyo serin serin ( şimdi ) sonra istemiyor. Saat başı emmek isterdi, artık 2-3 saatte emicek. Zaten o istese de ben 2-3 saatte alismasi için ugrasiyordum oyalayip vermiyodum. Meğer zaten kendiliğinden öyle olcakmis :)
4 saat bile süre tutmana gerek yok. 2 kere aynı memeyi versen yeter canım. Ben hep öyle yaptım. Sütümün bittiği olmuyor ama benim sıkınca damlada olsa geliyor. 3. Seferde diğer memeye geçiyorum ben. Zaten süt az gelince sürekli kafayı çekip geri tutuyor göğsü, anlıyorum ozaman sütün akışı azaldı diye.İşte bende senn gibi sağı emzirdik ten sonra sola geçiyordum. O zaman da yağlı süte geçiş olmuyormuş. Ben yeşil kakayı araştırırken okudum.4 saat aynı memeyi verilirse bebek yağlı sute geçiş oluyormuş. Mesela sağı emzirdik. 1 buçuk saat bebek uyudu. Sonra yine sagi vereceksin.bebej uykuya yatacak 4 saat olmadıysa meme de süt varsa aynı memeden devam edilecek süt kalmadıysa sola geç .benim bugün 3.gun. kaka sarıya döndü hemen. Resmen vicdan azabı çekiyorum bebegim benim yüzünden kilo alamadı.
Ütü masasını gardrop niyetine kullanmaya basladımhal kalmıyorki yapacak
yemek yapsam camasır vs yetio
utu dag gibi
ev cok pis :)
napalim saglik olsunmnn
Maşallah subanallah. Düzenide güzel gelişimide. Heryerde söyleme nazar değer :) darısıda bize inşallah. Gecelerimiz nispeten düzeliyor ama gündüzler hala nane limonbızımkı gecelerı uykuyu uzattı baya 12de yada 1de uyuyor sabah 6 yada 7 de kalkıyor emıyor gerı uyuyor 11 e kadar sonra gene emıp 1e kadar yatıyor bazen ondan sonra tamamen uyanık gun içi kısa şekerlemeler oluyor akşam 9da bıraz uyuyor tamamende 12 1 gıbı yatıyor bayadır boyle duzen 3200 dogmustu 2 ay 6100 geldı 2ayda 2900 kılo almıstı bugunde 2 ay 13 gunlk 6650 olmus kılo alımı ıyı dıye bende hiç ellemıyorum eskıden alarm kuruyordm uyku yonunden sıkıntımız yok çok şukur bastan berı gecelerı uyuyan bı bebek ama çok asabı sinirlı benm oglum :))) babası gibi zorla gülüyor gülmez pek hemen sinirlernıyor
Bize niye hep yanlıs anlatmıslar ozaman.ben de hep sag verdiysem bidahaki emmeye degistiriyodum.yesil kaka bizde de var.dediginiz gibi tutup geri cekiyor memeyi,oyun yapıyo sanıyodum akış azaldı diye miymiş4 saat bile süre tutmana gerek yok. 2 kere aynı memeyi versen yeter canım. Ben hep öyle yaptım. Sütümün bittiği olmuyor ama benim sıkınca damlada olsa geliyor. 3. Seferde diğer memeye geçiyorum ben. Zaten süt az gelince sürekli kafayı çekip geri tutuyor göğsü, anlıyorum ozaman sütün akışı azaldı diye.
Maşallah çok iyi kilosu. Biz de 2 ay 15 günlüğüz 5600 filaniz. 3480 dogduk .her ay 1 er kilo aldik o kadar....bızımkı gecelerı uykuyu uzattı baya 12de yada 1de uyuyor sabah 6 yada 7 de kalkıyor emıyor gerı uyuyor 11 e kadar sonra gene emıp 1e kadar yatıyor bazen ondan sonra tamamen uyanık gun içi kısa şekerlemeler oluyor akşam 9da bıraz uyuyor tamamende 12 1 gıbı yatıyor bayadır boyle duzen 3200 dogmustu 2 ay 6100 geldı 2ayda 2900 kılo almıstı bugunde 2 ay 13 gunlk 6650 olmus kılo alımı ıyı dıye bende hiç ellemıyorum eskıden alarm kuruyordm uyku yonunden sıkıntımız yok çok şukur bastan berı gecelerı uyuyan bı bebek ama çok asabı sinirlı benm oglum :))) babası gibi zorla gülüyor gülmez pek hemen sinirlernıyor
Evet cnm anormal bir koku oluyor. Bi de anne sütü alan bebeğin kakası kokmaz derler de kaka bu nihayetinde kokar da kokar. Benim ve fgnsml,un dediği her zamankinden farklı bir koku olması.Kaka kokuyor derken anormal bi koku mu oluyo? Değilse bizim doğdu doğalı kokar kakası bende söylenirim hatta kokuttun ortalığı diye :)
Ben de bugun karma aşılarını yaptırdım 2aylık aynen.sakindi sabahtan beri.az önce üzerini degisirken bastı yaygarayı.aşı olurken aglamadı bukadar.parol verdim belki agrısı vardır diye,uykudanmış sızdı kucagmda:)gece sahura kaldırıyorum eşimi,o aralar kontrol etmis olurum atesi diye düşünüyorum.2. Ay aşımızı olduk sabah. Çok stres yaptım bu günü atlatırsak yarın daha rahat olurum herhalde. Şuan ateşi yok uyuyor. Aşıdan değil ama uykusu geldiği için arabada yıktık ortalığı sanırsınız 4 iğneyi aynı anda batırdılar :) eve geldk hemen sızdı. Çok yaygaracı bizimki uykusu geldimi en çok 1 saat sonra uyucak sağlık ocağında bekleyince 2 saati geçti kafası attı :))
Şimdi sürekli ateşine bakıyorum. Ateş ne Zaman çıkabilir akşama doğru ateş olmasada bir çay kaşığı calpol vereyim mi? Gecede o an ateşi olmasada vereyim diyorum uyuyoruz sonuçta ateşi yükselir ben geç farkederim bişey olur mazallah allah korusun.
Calpolun morunu verdi Eczane doğru demi bebek ve çocuk diye yazıyor üstünde
Evet rota zor bir hastalık yan etkileri olmazsa aslında yaptırırım ki herkes yaptırır da işte bu şekilde ikilemde kalıyor insan. Faceteki grubun tam olarak adı ne?Ben demistim ve bu sebeple yaptirmicam sanirim ama sen gaz diyosun benim tepki dedigim mukuslu kanli kaka. Faceteki alerji grubunda bi cok kisi yazmis tepkilerin bu asidan sonra basladigi yada kotuye gittigini. Cocuk gastroloji uzmanlari yaptirmayin diyomus. Ama ben kimseye yaptir yaptirma diyemem rota zor bi hastalik.
Bebegin kac gunluk? Benimki 3 aylik olacak 2 aydan sonra az az kaldirmaya basladi 1 haftadir falan baya kaldiriyo bende endiselenmeye baslamistim buyuk kizim daha erken yapiyodu
Mama her zaman son caredir. Sonundaki yagli kismi alamiyo olabilir biraz onu dene sutunun az oldugunu dusunuyosan emzirme kampina girebilirsin
Sut alerjisi gibi gorunuyo 2 hafta falan cok sıkı sut urunleri diyetine girip duzelip duzelmedigini takip et bence
Benimde aklima geldi soracaktim uzun zamandir yok
Mis kokuyo mis :) kotu kokuyo tabi nerdeyse dogustan kokulu herkes usutuyosundur diyodu 3 aydir hic mi usutme gecmez kokacak demekki :)
canim nasik giyinirse giyinsin cereyanda kalmamasina dikkat et.Kızlar sıcaklardan çok bunaldık hem bebek hem ben İstanbul baya sıcak 45 fln vardır heralde rüzgar var çok şükür biraz rahatlatan ama bizim oğlan çok terliyor camın açık olması onu üşütür mü ki die düşünüyorum da size sorayım dedim devamlı terli oğlum bol bol emiyo şükür kaybettiği suyu geri alıyor ama huysuzlaştı bu gün sıcaktan hasta mı ki dedim rüzgar mı çarptı hani şu cereyan olayı varya çok mu pimpirikliyim ne
Kendiliginden kaldirmaya baslar annesi. Yuzustu cok yatmadiysa onun da etkisi vardir. Zaten henuz gec degil, zamani geldikce hepsini yapacakAzönce yine yatırdım mesela,kaldıramıyo başını,kızım diye sesleniyorum,yok..
Canim bi suru nedeni olabilir. Bi rahatsizligi yoksa takma kafana. Ne bilim boy atmistir, enerji fazla harcamaya baslamistir malum hareketleniyorlar, cok sindirmeden kaka ile armistir vs bicok sebep olabilir.Kızlar haziranın 11inde 2.ayımızı doldurduk.ilk ay 4 kilo olduk,haziranın 11inde de 5 kilo olduk,başka rahatsızlığı için ayin 16sinda kontrole gitmiştik 5150 olmuş fakat ogunden bugüne kilo almamış yine 5150 çıkıyor tartıda.neden olabilir emiyor ac olsa ağlar sürekli aranır yada uyumaz falan.uykusu iyi,sürekli bi ağlaması yok,huzurlu.ikinci kızım grip olmuştu onunda burnu falan tıkandı nezle gibi olmuştu ondan kilo almamış olabilir mi.doymuyor olsa bi belirtisi olmaz mi,her bezi kakali.ilk zaman idrarı daha coktu şimdide var önceki kadar değil.
Ay masallah cok sansli bebisin. Buyuk anne baba ilgileniyorlarsa. En onemlisi ilgi ve sevgi bence.Cok gecmis olsun cnm. Bilgim yok konuyla ilgili ama lokosit var diyorsun antibiyotik veemesi bana n8rmal gibi geldi..
Canim ben oyun halisini kurucamda bajalim napacak.. bende sarkilar soyluyoru, ninni tarzinda.. weewell in ninni ayicig7 var onu devamli caliyorum. Cingiraklardan seslee cikariyoeum falan. Ama gunduz hic uyu,adigi icim ve ben sabah 7de kalkip aksam 10a kadae onunla ilgilendigimden bazen tukendigimi hissedyorum..
Bende yapmaya calisiyorum birseyler, sanslida biraz evde dede ve anneanneside vae cunku. Bazen onlarda sevgi ve ilgi gosteriyorlae ve gun icinde hic es gecilmiyor kizim ama ben tukeniyorum bazen.. bir taravtanda soruyoru, ve arastiriyorumki, ilk cocugum ne yapacagimi bilmiyorum yada yaptiklari dogrumu emin olamiyorum. Teori ile pratik cok farkli seyler...
Saat tutmana gerek yok kuzum. Memende sut kalmayinca anlarsin cunku. Bosaliyor meme resmen. Emme sikligina gore bizde iki emmede oburune geciyoruz. Dikkat ettiginde anlarsin zatenYani nasıl yapacağım anlamadım cnm bizimde yeşil sulu,4 saate kadar ayni memeyi mi vercem hep,4 saatten sonrada obur gogsumu mu vercem.biraz açarsan sevinirim,nasıl 1,5 saatte göğüs değiştirdin.ben mesela sağ gogsumu emzirdim diyelim eğer 10-15 dk emdiyse bidahaki emzirmeyi sol göğüsten başlıyorum eğer sağ gogsumu az emdiyse bidahaki sefer yine sagi veriyorum,böyle değil mi cnm.
Gecmis olsun canim. Ben ates cikmadan yarim olcek verdim. Sonra cok hafif cikti yine yarim olcek verdim. Rahat atlattik cok sukur.2. Ay aşımızı olduk sabah. Çok stres yaptım bu günü atlatırsak yarın daha rahat olurum herhalde. Şuan ateşi yok uyuyor. Aşıdan değil ama uykusu geldiği için arabada yıktık ortalığı sanırsınız 4 iğneyi aynı anda batırdılar :) eve geldk hemen sızdı. Çok yaygaracı bizimki uykusu geldimi en çok 1 saat sonra uyucak sağlık ocağında bekleyince 2 saati geçti kafası attı :))
Şimdi sürekli ateşine bakıyorum. Ateş ne Zaman çıkabilir akşama doğru ateş olmasada bir çay kaşığı calpol vereyim mi? Gecede o an ateşi olmasada vereyim diyorum uyuyoruz sonuçta ateşi yükselir ben geç farkederim bişey olur mazallah allah korusun.
Calpolun morunu verdi Eczane doğru demi bebek ve çocuk diye yazıyor üstünde
Yüzüstü yatmayı benim minik de sevmiyor hiç,hemen başlıyor ıhlamaya..Gaz çıkarırken,kucağımda dik vaziyette başı dik..Sorun olsa doktor farkederdi canım. Oda kollarından tutup çekiyor felan. Bizim ki napıyor dikkat etmemişim bi bakayım :) pek yüzüstü yatmaz bizimki günde 5 dk oda benim zorumla dizimde. Kucağımda gazını çıkarırken dik duruyor ama hele gaz girsin dimdikleşiyo :)
Her ay 1 kilo alması da çok iyi,doktor haftada 250 gr alsın demişti en son bana..Maşallah çok iyi kilosu. Biz de 2 ay 15 günlüğüz 5600 filaniz. 3480 dogduk .her ay 1 er kilo aldik o kadar....
bastan beri bizmki gecelerMaşallah çok iyi kilosu. Biz de 2 ay 15 günlüğüz 5600 filaniz. 3480 dogduk .her ay 1 er kilo aldik o kadar....
bizimkı basından berı gecelerı uzun uyuyor ılk ay ben gecelerı zorla kaldırıyordum alarm kurup ama daha dogar dogmaz gece düzenı kurmus minik :))) kilo alımını ben ona baglıyorum emınım herkes ben kadar emzırıyordur ama bu uyku duzenı oldugundan yarıyor zaten bebek uyuyarak büyür ınsallah hp boyle gıder darısı basınıza :)))Maşallah subanallah. Düzenide güzel gelişimide. Heryerde söyleme nazar değer :) darısıda bize inşallah. Gecelerimiz nispeten düzeliyor ama gündüzler hala nane limon
Dün kepezde 54 dereceyi gösteriyordu..klimasız durulacak gibi değil,ben kaçtım Korkuteline..Herkes sicaktan sikayetci. Valla butcemiz yeterli olmasa da biz klimasiz duramiyoruz. Terleyince dikkat etsem de teri hava alirsa cok zorlaniyoruz. Klima salonda acik yatak odasinda takiliyoruz. Ustune tisoer sort ve ayagina corap gitdiriyorum. Coraplarini uc ay bitene kadar cikarmamamiz gerektigi ile ilgili bisiler okumustum. Ama tabi burasi antalya. Gunduz elliiki dereceyi buluyor. Klima olmasa saniyorum gitdirmezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?