- 8 Mayıs 2015
- 49
- 53
- 8
- 38
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #23.441
Evet galiba ben anlamıyorum :) tesekkurlercanım pıt pıt seğirme gibi hissediyorsun ya da mısır patlaması gibi yani ben öyle hissediyordum,şimdi daha net hissediyorum,16.haftada başlamıştım hissetmeye,sende hissedersin,belki hissediyorsundur ama anlamıyosundur öyle de olabilir :)
Boyum 1.65 suan kilom 70 aldığım kilo 1.5 ondan da olabilir o zaman cunku biraz kiloluyum. Yada ilk bebegim oldugu icin ben mi anlamıyorum acaba :) neyse az daha bekleyelim tesekkurlercnm hissetmen senin kilona ve plasentanın duruşuna baglıymış, kilolu isen geç hissedersin ve plasenta göbek cevrendeyse hissetmeyebilirsin, benim arkadaşım 25 haftalık hissetmiyor plasentası göbek çevresinde olduğu için, ben zayıfım ve plasentam aşağıda 18. haftada hissetmeye başladım
plesantan da etkilyırdri ben 49 kiloydum hissettiğimd, 43 kilo ile hamile kaldım, boyum 165 benim de bekle bence 22-23. haftalara kadar annesi, minnoşun hareket ediyordur muhakkak , hareketten kastım da tekmeleri :)Boyum 1.65 suan kilom 70 aldığım kilo 1.5 ondan da olabilir o zaman cunku biraz kiloluyum. Yada ilk bebegim oldugu icin ben mi anlamıyorum acaba :) neyse az daha bekleyelim tesekkurler
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?arkadaslar mrb.doktorum son kontrolumde sola dogru yatmam gerektıgını belırtti. sureklı sola yatıyorum fakat uyku ıcerısınde saga dogru yatarken buluyorum kendımı ve endışelenıyorum. cunku sola yatmaktan sol tarafım agrıyor artık .bazen de sırt ustu yatarken buluyorum kendımı ve sonra hemen sola donuyorum .boyle rahat uyumanın bı taktıgı varmıdır acaba. cunku bebegım ıcın endışelenıyorum bazen .rıske mı gırıyorum saga ve sırtustu yatarak Allahım korusun .
evet canım ya benimde baya kafama yattı bu takımEvet çok iyiymiş bu, en alt rafına da şöyle bir şey konulabilir çekmece gibi olur..
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...zenleyiciler/10185593/skubb-bolmeli-kutu.aspx
Ama tabiki bu olağanüstü bir sıkıntı yaratacağı anlamına gelmiyor. Yüz üstü yatış dışında diğerleri çok sıkıntı yaratmaz. Ki zaten bütün gece bir tarafta yatmak imkânsız gibi birşey. Önemli olan uyndigimizda pozisyonunu değiştirip sola yatmak. Ama dediğim gibi biraz sağa yada sırt üstü yattım diye birşey olmaz endişelenmeye gerek yok. Sol tarafınıza agritana kadar yatıp uykusuz kalmak daha kötü bence aklımıza geldikçe sola doneluim yeterli benceHamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
tuzlu yemiyorum bol su içiyorum genede oluyor.nasıl bi vücutsa bendeki şişmek için can atıyor sankituzlu yemeyin kızlar kesin tuzu bol su için, geçen antep fıstığı yemiştim hemen domuşuk domuşuk oldu ayaklarım, ayakları yukarı dikmek lazım
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
sıcaklardandır canım.benimde bulantı oldu geçenlerde kusmadım ama sıcakla paralel gidiyor.haftaya rahatlarız artık sıcaklıklar düşüyormidem bulanıyor, kustum var mı benim gibi bulantısı olan yaa anlamadım yeni çıktı :/ 1 haftadır
Canım benimde bulanır gibi oluyor ama henüz kusmadm... Geçen hamilelik takviminde saçları oluşmaya başlayacak diyordu, acaba o yüzden mi (çok erken değil mi yaaa) yoksa ben sanırım midemi üşüttüm bu nedenle de olabilir...midem bulanıyor, kustum var mı benim gibi bulantısı olan yaa anlamadım yeni çıktı :/ 1 haftadır
Eskiden bulantı oluyormuydu ilk haftalarda . oluyorsa nezaman durdu bulantılar.midem bulanıyor, kustum var mı benim gibi bulantısı olan yaa anlamadım yeni çıktı :/ 1 haftadır
Bu kadar olağanüstü sıkıntı yaratmaz. Kan akışı tamamen durmaz. Sadece biraz azalabilir okadar. Yuzustu yatmak dışında diğerlerinin yaratacağı büyük bir sıkıntı yoktur. Dediğim gibi aklımıza geldikçe uyandikca sola yatalim yeterli arada tabi yon değişecek hiç kafana takmacnm tesekkur ederım bılıyorum fakat ben bılıncsızce dondugum ıçın korkuyorum . buugn mesela sola yatacagım hep dıye kendımı kasmaktan uyumadım
yok ya olmuyordu benim bulantım, geçen hafta başladıEskiden bulantı oluyormuydu ilk haftalarda . oluyorsa nezaman durdu bulantılar.
inşallah ya sıcaklar geçsin artık bünyem yoruldusıcaklardandır canım.benimde bulantı oldu geçenlerde kusmadım ama sıcakla paralel gidiyor.haftaya rahatlarız artık sıcaklıklar düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?