- 14 Temmuz 2008
- 1.753
- 280
- 163
- 41
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #52.741
Ben ilk doğumda öyle bi sancıyla gittim ki doğum anında çekilen en yüksek sancı derecesiymiş ama açıklık olmadığı için sezeryan oldu bi arkadaşımda inat etti 41.haftaya kadar bekledi normal olsun diye saatlerce suni sancıyla sancı çekti ondada açıklık olmadı o da sezercik zorunluluk yok bildiğim kadarıyla bazı doktorlarında sıcak bakmadığını biliyorumKizlarrrr daha once doguranlarrrr suni sanci yasal olarak zorunlu mu veriyolar, yoksa bende istege bagli sezaryen olurum diye dusunuyorum, sancimi bekleyecekmis doktorda, eger sancim olmazsa verirlermi acaba diye dusunuyorum
Canim benim cocukluktan beri bagirsaklarimda tembellik var hatta kabizliktan fissur olustu gebelikten once..o yuzden mercimek muz kahve iste bazi seyler sinirli tuketmem gerekiyor zorlanmam icin kanama yapiyor yoksaben doktordan hariç ebeye sormuştum. eğer önceden o bölgeye hiç ağda yapmadıysan sorun olur dedi. şimdi daha hassas ya. bende hiç yaptırmadığım için denemeyi bile düşünmedim şahsen. riski göze alamadım. tüy dökücü kremi, doktorum ve ebem kullan bişey olmaz dediler.
muz hergün yendiğinde kabızlık yapmıyor. doktor onaylı. üstelik hergün yemek kalbe iyide geliyormuş.
Rabbim cümlemize sağlıcakla, hayırlısıyla doğumlar nasip etsin.
gün geçtikçe sancı çekenler artıyor.
Annem benim dogumumda bile suni sanci verildigini soyleyince merak ettim. ( ki cati darligindan sezaryenle dogmusum en sonunda) genelde dayiyolarmis suni sanciyi, kendi sancim bittide sunisinden korkuyorum simdi, bide o kadar cekip sezaryen olmasi var. offff zorunlu degildir umarim, bi de istege bagli sezaryene extra para odemek istemiyorum. Fizigim neye uygunsa o an o sekilde dogum yapayim istiyorum. Ama suni zorunlu degildir umarimBen ilk doğumda öyle bi sancıyla gittim ki doğum anında çekilen en yüksek sancı derecesiymiş ama açıklık olmadığı için sezeryan oldu bi arkadaşımda inat etti 41.haftaya kadar bekledi normal olsun diye saatlerce suni sancıyla sancı çekti ondada açıklık olmadı o da sezercik zorunluluk yok bildiğim kadarıyla bazı doktorlarında sıcak bakmadığını biliyorum
İsteğe bağlı sezeryanda ekstra ödeme mi yapılıyormuş ilk defa duydumAnnem benim dogumumda bile suni sanci verildigini soyleyince merak ettim. ( ki cati darligindan sezaryenle dogmusum en sonunda) genelde dayiyolarmis suni sanciyi, kendi sancim bittide sunisinden korkuyorum simdi, bide o kadar cekip sezaryen olmasi var. offff zorunlu degildir umarim, bi de istege bagli sezaryene extra para odemek istemiyorum. Fizigim neye uygunsa o an o sekilde dogum yapayim istiyorum. Ama suni zorunlu degildir umarim
Evet extra ucret talep ediyolarmis hastaneden oyle soylediler, o yuzden suni zorunlulukmu acaba diye merak ediyorum bende. canim benim bebegin boynunda kordonu var 2 tur.. taaa 23. Haftadan beri.. Bu zamana kadar cozmedi bu saatten sonrada cozmez gibime geliyo, doktor son anda bile cozebilir beklicem sancini dedi, eger dogumda bebegin kalp atislari duserse alirim sezaryene dedi. O yuzden sancim olmazsa diye 3,5 atiyorum simdi.İsteğe bağlı sezeryanda ekstra ödeme mi yapılıyormuş ilk defa duydum
Sancı çekip sezeryan olması insana sövme duygusu vermiyor değil bence önce çatı muayenesi yaptır eğer genişse sancıyla uğraşma
Canim nasilsin hosgeldin. Cok merak ettik seni. Iyimisin nerelerdesinKizlar cuma kontrolum var boyle doguran arkadaslari okuyunca heyecan basiyor benide korku heyecan hepsi bi yandan Rabbim cok sanci cekmeden kurtulmayi nasip etsin dogum yapan arkadaslarda gozunuzaydin Rabbim anali babali buyutsun insallah
Bu arada aktardan rezene,kimyon,anason,isirgan karisimi aldim cayini yapip icicem bebisin gazina ve sute iyiymis. Ilk gun gelmezse sut hemen yapip icerim diye dusundum sizinde aklinizda bulunsun canlar malum cogunun dogumdan sonra sutu gelmiyor bende oyle olcagini dusunuyorum simdiden
senden duyedum ilk defa öyle bişi olduğunu sanmıyorum ama ebe arkadaşlarıma sorarım istersenKizlarrrr daha once doguranlarrrr suni sanci yasal olarak zorunlu mu veriyolar, yoksa bende istege bagli sezaryen olurum diye dusunuyorum, sancimi bekleyecekmis doktorda, eger sancim olmazsa verirlermi acaba diye dusunuyorum
Gecmis olsun canim allah yardimciniz olsun ikinizde hemen toparlanirsiniz insBen üzgünüm biraz işte ama Rabbime şukur iyi oğluşum nekadar kalacağı belli değil sutumde yok
Zaten benim uydurdugum biseysenden duyedum ilk defa öyle bişi olduğunu sanmıyorum ama ebe arkadaşlarıma sorarım istersen
Zorunlu değil canım merak etme. Ancak önceden dr konuş suni sancı istemedipini hemşirelere de doğuma gittiğinde söyle. Yoksa kimse sana sormadan yaparlar bilmezsin bile yapuldığınıAnnem benim dogumumda bile suni sanci verildigini soyleyince merak ettim. ( ki cati darligindan sezaryenle dogmusum en sonunda) genelde dayiyolarmis suni sanciyi, kendi sancim bittide sunisinden korkuyorum simdi, bide o kadar cekip sezaryen olmasi var. offff zorunlu degildir umarim, bi de istege bagli sezaryene extra para odemek istemiyorum. Fizigim neye uygunsa o an o sekilde dogum yapayim istiyorum. Ama suni zorunlu degildir umarim
Icimi ferahlattin tesekkur ederimZorunlu değil canım merak etme. Ancak önceden dr konuş suni sancı istemedipini hemşirelere de doğuma gittiğinde söyle. Yoksa kimse sana sormadan yaparlar bilmezsin bile yapuldığını
Hayırlı akşamlar. Doğum öncesi çalışabilir raporu ile çalışamaz raporu arasındaki farkı bilen var mı? Doğum sonrası alınan doğum ücretini etkiliyor mu ve iznimizi??
Sancı olmaması mümkün değil sancın olur ama açılma olmayabilir. Sadece 41 hf falan geçtikten sonra hala doğum zamanı yani sancı gelmezse dr garanti olsun diye bebeği sezaryanla alıyorlar geneldeEvet extra ucret talep ediyolarmis hastaneden oyle soylediler, o yuzden suni zorunlulukmu acaba diye merak ediyorum bende. canim benim bebegin boynunda kordonu var 2 tur.. taaa 23. Haftadan beri.. Bu zamana kadar cozmedi bu saatten sonrada cozmez gibime geliyo, doktor son anda bile cozebilir beklicem sancini dedi, eger dogumda bebegin kalp atislari duserse alirim sezaryene dedi. O yuzden sancim olmazsa diye 3,5 atiyorum simdi.
Zaten benim uydurdugum biseyyani prosedurun ne oldugunu bilmedigim icin aklima geliyo bunlar iyi olur canim ya taaa 15 gun sonra gidicem meraktan catlamazsam
Bebeğiniz kaç kilo şuanda?Icimi ferahlattin tesekkur ederim
Pazartesi 2311 idiBebeğiniz kaç kilo şuanda?
Düzeltirler canım hiç merak etme çünkü sen çalışmak istemediğin sürece dr çalışamaz raporu vermek zorunda. Ki senin dr zaten çalışmanı uygun görmemiş yarın direk git yeni rapor yazdırDoktorum çalışamaz raporu verilmesini söylemesine rağmen hastahanenin danışmanı çalışabilir raporu vermiş. Tekrar düzeltilebilir mi diye arayıp soracağım. Ben kontrole gittiğimde daha doktora raporu sormadan o bana dedi zaten çalışsmazlık raporu alacaksın diye.
Benim huyumdur o ya. Hemen en kotusunu dusunmeye baslayiveriyorumMasallah korku filmi yazmissinnormal dogumda sanci yoksa suni sanci yapilir bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?