- 25 Ağustos 2014
- 1.882
- 1.382
- 88
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #52.921
Benimki de öyle canım geçen hatta yatılı misafirim vardı temizlik yemek gezmek derken bittim ama maşallah bebiş hiç yorulmuyo hep fıkır fıkırBende dayanamiyorum artikkiz geceden beri oynuyo firil firil bi dk durmadi, kriz geciricem artik tam dalicam saglam geciriyo bi tane, kasiklarimda agrimaya basladi... Simdi biseyler yiyip uzandim hala oynuyo, hayir anlamiyorum ne zaman uyuyo bu cocuk, yanmisim ben bu dogunca
sağol canım cevabın için.Cnm yılın hangi ayında olursan ol ameliyathane soğuk oluyor steril olması açısından sanırım ama bebek için ameliyat bezlerini ısıtıyorlar anne karnından çıktığı anda sarıyorlar ben spinal anestezi olmuştum belden aşağısı uyuştuğu için uyuşmaya başladığı andan itibaren saten bacakların fln hemen ısınıyor gibi hissediyorsun genel anesteziyi bilmiyorum ama çıktığımda çok üşümüştüm hemen bebk için ısıtılan örtülerden getirdiler hatta örtünün altına ısınmam için ısıtıcı bişey yerleştirdiler duvara bağlı sapı elektrik süpürgesinin hortumuna baş kısmıda fön makinasına benzer bişeydi odalar sıcak olduğu için çok fazla soğuk hissetmiyorsun
Korkma korkma ben daha önce doğuma girdim bir arkadaşımın ve ablamın sadece doğum anında biraz ağrı oldu dedi o yüzden bence her şey yolunda gidecekbiz de normal dusunuyoruz esasen,daha dogrusu sezeryan burda secenek olmuyor anca tehlike olursa dogum aninda fln ama bn dayanamicam die korkuyrm ondan
Ben aldım canım ne için sordun
Ben 12,5Ben 17de kaldım yaw
Tıp fakültesinde yapmıştım cnm doğumumu bence düşünme hepi topu 1 saat sürüyor zaten herkeste herşey aynı şekilde olmuyor birazda bünye meselesi iki kardeş bile vücut direnci bakımından çok farklı oluyor sen iyi düşün iyi olsun kulunç meselesine gelince ilk çocuğumda tecrübesizdim o zmnlar internetten alışveriş çok yaygın değildi bulunduğumuz ilin imkanları kısıtlıydı emzirme yastıgı vs gibi şeylerden pek haberdar değildik bende emzirirken kulunç olmuştum hala zaman zamanda kulunçlarım olur kaplıca çok iyi gelmişti ama oğlum 1 yaşındayken gitmiştim 1.5 2 yıl civarı olmadı sonra yine tekrarladı başka bi kaplıcaya gittim ilki kadar etkili değildi geçirmedi belki sularının etki alanları farklıydısağol canım cevabın için.
devlet hastanesinde mi yoksa özelde mi seni ısıtan örtülerden getirdiler?
ben bu ameliyathanede üşüme işini çok düşünmeye başladım
ablam şubatta doğum yaptığında sırtı kulunç olmuştu. soğuktan dediğini hatırlıyorum. 2-3 ay geçmedi
belki de bilinçaltımda bunlar vardır.
Benim kızım 3 buçuk yasinda. Daha pek anlamiyo karnimi seviyo kardeşim kardeşim diye ama dogunca ne olur bilmiyorum. Bi de biz sansliyız anneanneyle aynı evde kalıyoruz. Kızım sürekli annemle uyuyo o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben beşiği kendi yatak Odamıza koydum. Artık birine ben birine annem bakcak. Çocukları paylaştık resmen :)Cnm zaten +- 200 fln kesin bi yanılma payları oluyomuş küçük doğan bebek daha çabuk toparlıyp
Bizim bebek problemliydi sanırım bi de şanssızlığım doktorum doğuma daha var diye arkadaşına talimat verip il dışına çıkmak zorunda kalmıştı onca sancıya rağmen bendede açıklık olmadı ama şöyle bi şansım vardı böbreklerimde kum olduğu için böbrek sancısı çok çektiğimden doğum sancısı bana pek zor gelmedi hatta böbreğim sancılandı sanıp onu geçirmeye çalıştım baktım geçmiyo gititk hastaneye doğum sancısı dediler allahtan çok uzun saatler beklemedim sezeryanda sorunsuz ve ağrısız geçti belkide rabbimin çektiğim sancılara karşı vermiş olduğu bir lütuftu normal olsun çok istemiştim ama çok istemek iyi değilmiş bazen onu anladım herşeyin başı sağlık bebişlerimizde bizde sağlıklı olalımda sezeryan normal farketmez artık bu şekilde düşünür oldum çevremdeki ilk gebeliğini yaşayan arkadaşlarımada diyorum sağlık isteyin normal ya da sezeryan diye şartlanmayın diye senin ilki kaç yaşında benim oğlum 5 yaşında ve şu an acayip bi kıskanma modunda umarım kardeşi doğduğunda geçer normalde bizimle uyuyodu odasında yatıramıyoduk sırf hevesi geçsin diye park yatağını kurdum 10 gündür orda odasında uyuyor ve gece hiç gelmiyor yanımıza bebiş doğduğunda ne yapacam bilmiyorum sizdede var mı böyle durumlar
ay ay bizi de dusunurmus kendi isinin arasinda :) Allah razi olsn tatlm. lansinoh un kremini surunce yikamaya gerek olmuyodu sanki dimi emzirmeden once.. sanki oyle okumustm bn d ondan alcam :) bebisin nasil peki senin smdi sen nasilsin onu soyle
Gerçekten şanslıymışsın bizim ailelerimiz farklı illerde yaşadığı için öyle bi şansımız yok malesef bi de kız çocuklarında annelik iç güdüleri olduğundan sanırım daha farklı oluyo arkadaşımın kızıda 5 yaşında kardeşi doğduğunda sanki annesiymiş gibi ilgilenmişti şimdi kardeşi 1 yaşına girmek üzere büyüdüğü için mi yoksa şu an içinde bulunduğu yaşın verdiği bi tepki mi bilmiyorum biraz kıskanır gibi senin kızın yaşının biraz daha küçük olmasıda avantaj olmuş her geçen gün daha çok farkındalıkları artıyor ve ne düşündüklerini kestiremiyoruzBenim kızım 3 buçuk yasinda. Daha pek anlamiyo karnimi seviyo kardeşim kardeşim diye ama dogunca ne olur bilmiyorum. Bi de biz sansliyız anneanneyle aynı evde kalıyoruz. Kızım sürekli annemle uyuyo o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben beşiği kendi yatak Odamıza koydum. Artık birine ben birine annem bakcak. Çocukları paylaştık resmen :)
canım nasıl bebeğin, sen nasılsın?
evinizde misiniz?
güle güle büyüt bebeğini.
sezeryan oldun sanırım, ameliyathane çok mu soğuktu?
Gestasyon yaşı ne demek?O çok kötü oluyo ya bende sancı çektim sezeryan oldum ama benim 2.610 doğmuştu oğlum 38+5te gestasyon yaşı 28 haftalık demişlerdi doktorum sancılarımın şiddetine çok şaşırmıştı hatta bi gün öncesinde kontrole gitmiştim en az 20 günüm vardı doğuma sancı çekip sezeryan olmak pek hoş olmadı eşim görevdeydi doğumumun ertesi günü zar zor gelebildi sezeryan netleşmiş olsaydı en azından doğumda yanımda olabilirdi
Canım geçmiş olsun hamile yastığı çok iyi geliyo sırt ağrılarına ben n 11 den 90 liraya almıştım şimdi ne bel ne sırt ağrım var doğum sonrasındada kullanabiliyosun bebiş emzirirken yatırırken bi de doktoruna danış bana osteocare verdi önce magvital kullanmıştım çok faydasını görmedim kalçamda hamilelik yeli dedikleri bi ağrı vardı osteocare tüm ağrılarıma iyi geldi yerleşince iyileşmesi zorlaşıyo malesef tedbirini al bi an önceKızlar selam..
Benim sırt ağrım çok fazlabugün okulda duramadım dersten çıktım. Çok kötü oldum. Aile hekimime gittim rapor verdi iki gün sağolsun. Hafta sonu da 32 haftayı tamamlıyoruz. İzne ayrılacağım. Aralığı kapatırım diyordum ama yapamayacağım malesef
anladım. geçmiş olsun. Rabbim kolaylıkla doğurmayı nasip etsin İnşaallah.Canim benim cocukluktan beri bagirsaklarimda tembellik var hatta kabizliktan fissur olustu gebelikten once..o yuzden mercimek muz kahve iste bazi seyler sinirli tuketmem gerekiyor zorlanmam icin kanama yapiyor yoksaama yinede 2 gunde bir muz yiyorumm
ben ablamdan ve bir arkadaştan biliyorum. biri 2 diğeri 3 kez normal doğum yaptı. hepsinde kesi yapılmış.Ya ben 7 kilo aldım kızlar sadece karnımda takma göbek var gibi bebis kilo almıştır inşallah 32de gittiğimde 1800 dü hem bebis kilolu olsun hem de kolay dogsun istiyorum :)) bana çatı muayenesi yapmadılar henüz fakat ilkini normal dogurdugum için yapmaz galiba dimi yani hiç gerek yok bence:)) bide inşallah kendi sancimiz olur da suni sancı vermezler çok yoğun oluyor sancı o zaman öncekinde vermişlerdi kızlar bide ilkinde epizyotomi yaptılar bu ikincisinde de kesin yapacaklarını gösterir mi hep ikinci daha kolay olur diyorlar ya kesi atmaya gerek olmaz belki duydunuz mu hiç birinci de kesilip ikinci de gerek duyulmayan
Maşallah minnosuma kaç kilo doğdu canım boyu fln nasıl doğdu hanı konuşuyorduk ya doktorun dediği gibi mi oldu buyuyolar hrmn minnoslarCanim bebiste ben de iyiyiz şükür hastanedeyiz sarılık değerini sınırda olduğu için doktor eve gel git istemedi kızım büyüyor teyzesi bir minnos oldu ki hareketleri felan çok tatlı çok
Kremi yıkamana gerek yok canım direk emzirebilirsin
Yok canım elazigdayiz bizBingölde mi yaşıyorsun cnm ben 3 sene kaldım bingölde
Bu kızda baya yanılma oldu canım ama evet küçükler daha çabuk buyuyomus:)Cnm zaten +- 200 fln kesin bi yanılma payları oluyomuş küçük doğan bebek daha çabuk toparlıyp
Bizim bebek problemliydi sanırım bi de şanssızlığım doktorum doğuma daha var diye arkadaşına talimat verip il dışına çıkmak zorunda kalmıştı onca sancıya rağmen bendede açıklık olmadı ama şöyle bi şansım vardı böbreklerimde kum olduğu için böbrek sancısı çok çektiğimden doğum sancısı bana pek zor gelmedi hatta böbreğim sancılandı sanıp onu geçirmeye çalıştım baktım geçmiyo gititk hastaneye doğum sancısı dediler allahtan çok uzun saatler beklemedim sezeryanda sorunsuz ve ağrısız geçti belkide rabbimin çektiğim sancılara karşı vermiş olduğu bir lütuftu normal olsun çok istemiştim ama çok istemek iyi değilmiş bazen onu anladım herşeyin başı sağlık bebişlerimizde bizde sağlıklı olalımda sezeryan normal farketmez artık bu şekilde düşünür oldum çevremdeki ilk gebeliğini yaşayan arkadaşlarımada diyorum sağlık isteyin normal ya da sezeryan diye şartlanmayın diye senin ilki kaç yaşında benim oğlum 5 yaşında ve şu an acayip bi kıskanma modunda umarım kardeşi doğduğunda geçer normalde bizimle uyuyodu odasında yatıramıyoduk sırf hevesi geçsin diye park yatağını kurdum 10 gündür orda odasında uyuyor ve gece hiç gelmiyor yanımıza bebiş doğduğunda ne yapacam bilmiyorum sizdede var mı böyle durumlar
Yok bitanem gitmedim 4te gidicem doktor dedi tenhayken gel tamamen bakalm nst çatı fln ben zaten girmistimde bidaha bakcakmis tamam dedim bendeCanım gittin mi doktora okuya okuya geliyorum yazmış ta olabilirsin ama inşAllah herşey yolundadır du bi okuyayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?