2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de bazen hissediyorum sanki.ayrıca bugünkü takvimimde nadir istisnalar dışında bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlamış olmalısınız yazıyodu ☺

ben de de var canım tam bebişin olduğu yer de içerilerden geliyor gaz desem gaz gibi de değil bir de tam bebğin olduğu yerde gaz olmaz herhalde diye düşünüyorum :)

Ben de bazen hissediyorum sanki.ayrıca bugünkü takvimimde nadir istisnalar dışında bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlamış olmalısınız yazıyodu ☺
O zman gerçekten bebişin ilk hareketlerini hissediyor olabiliriz..minicik hissiyatlar bile insanın ne kadar hoşuna gidiyor...ileride atacakları tekmeleri düşünemiyorum bile :)

bizde anca karar verince 7 senede bizde de bişeyler aranmaya başlamıştı. gerçi sorunda olabilirdi bilmiyorduk.Dişçi jinekolog işlerinide halledince Hadi deneyelim dedik.Rabbim aratmadı verdi mucizesini biz bile inanamadık onlar nasıl inansın

O gıdıklanma hissi 6-7. haftalardan sonra başlıyor bende...
Bu bahsettiğimiz gıdıklanmalardan çok farklı bir his bebek hareketleri.
Minik el ve/veya ayaklarını dokunup çekiyorlar bunu hissediyorsunuz bebek hareketlerinde.
İlk hamileliklerde 18.haftadan sonra hissediliyor. İkincilerde daha erken olabiliyormuş.
Bir de plesantanın konumuna göre de bu hareketi hissetme değişebiliyor kanaatimce.
Mesela benim ilk bebeğimde plesenta rahim ön duvarına yapışıktı, o nedenle olduğunu düşünüyorum, 9.ayda bile bebeğimin hareketlerini zor hissediyordum.
Hatta bu sebeple 2 kez acile bile gittik.
Doğum da, bebeğimin hareketlerini hissetmediğim bir günde doktora gitmemizle başladı :)
Sabıra bekleyeceğiz artık 18+... haftalarımızı :)

ben de de var canım tam bebişin olduğu yer de içerilerden geliyor gaz desem gaz gibi de değil bir de tam bebğin olduğu yerde gaz olmaz herhalde diye düşünüyorum :)
bence de bu gaz belirtisi değil canım bebiş belirtisi... bir güzel içerde bişey dokunuyor da beni gıdıklıyor ama işte bu kadar erken olması beni şaşırttı..sizin cinsiyet belli mi.. genelde erkek bebeklerin tepkileri erken belli oluyor diyorlar ama :)

slm hanımlar nasıl gidiyor gebelik benim canım daralıyor nefes alamıyorum bide uyuyamıyorm gece saga dön sola dn daha küçk olmasına ramn durm bu bi hiç kilo almadm henz

deneyimli anneden bunu duymak daha güzel oldu valla :)

canım benim erkek, bir de zayıf olanlar daha cabuk hissediyorlarmış, ben ondan da şüphelendim, asırı zayıfım yağ dokum hiç yok

slm hanımlar nasıl gidiyor gebelik benim canım daralıyor nefes alamıyorum bide uyuyamıyorm gece saga dön sola dn daha küçk olmasına ramn durm bu bi hiç kilo almadm henz
aynı ben gece burnum cok tıkanıyor bir de benim, ucucu yag aldım yastıgıma damlatıyorum nefesimi rahatlatsın diye

deneyimli anneden bunu duymak daha güzel oldu valla :)
Estağfurullah :)
Ben böyle yaşamıştım.
Sizler de, bebeğinizin hareketlerini hissettiğinizde bu ikisinin farklı olduğunu düşüneceksiniz kanaatindeyim.

Madem deneyimden söz açtınız, naçizane en önemli deneyimimi paylaşayım sizlerle :)
İlk bebeğimde ben sadece hamilelikte bebek gelişimi, anne sağlığı ve doğum temalı konuları araştırmışım.
Bunu bebeğim doğduktan sonra bin pişmanlıkla farkettim
Keşke enerjimi "bebek nasıl bakılır, nasıl yıkanır, tırnakları nasıl kesilir, pişik olursa ne yapılır, hangi ayda neler yapar, bebeklerin hoşuna giden ninniler nelerdir, bebeği sakinleştirme yolları nelerdir, ateşlendiğinde ateşi nasıl düşürülür?, ..." vs gibi konulara da sarfetseymişim.
Çünkü doğumdan sonra benim bunları araştırmaya pek vaktim olmamıştı :)
Bunlara dair önceden fikir sahibi olununca, bebeklerimize bakmak inanın daha kolay oluyor.

canım benim erkek, bir de zayıf olanlar daha cabuk hissediyorlarmış, ben ondan da şüphelendim, asırı zayıfım yağ dokum hiç yok
ayy demek belli cinsiyeti maaşallah :) tabii zayıflık da etkiler muhakkak, hiç düşünmemiştim bu durumu .. ben de ortalamalara göre zayıfım yani öyle kemiklerim sayılacak gibi değil ama... bakalım biz de bugün 12 haftamıza girdik önümüzdeki hafta 2li testte inşallah doktorumuz cinsiyet hakkında ipucu verir :)

doğru söylüyorsun valla asıl önemli olan bebiş doğduktan sonra...doğum sonrasına nazaran şimdi bayağı rahatız.. cinsiyettir, alışveriştir bunları hallettikten sonra inşalllah o konulara da bakarız.. Tabii teoriyi pratiğe aktarmak da ayrı bir marifet olsa gerek :) Bu arada muhtemel doğum tarihlerimiz aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…