2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hahahah benim bebek asabi dogacak herhalde, tavsiyeler için sagol =)

günaydınn anne adayları. zar zorda olsa kalktım işimin başına geçtim. çok halsizim. benim doktor folbioli bıraktırdı decavite geçirdi. acaba o mu yorgunluk yapıyo.
Bende decavite geceli iki gun oldu canim aksam yemeginden sonra iciyorum sende aksam ic rahatca uyursun yorgunlugunu atarsin belki

kız elcio arada nokta virgül kullan

Robot gibi yok bunu kabul ediyoruz zaten. Ki olmasın da.
Ama annenin ve bebeğin hayatını çok olumsuz etkileyen şeyler var. Bunların da bir kısmı çevresel faktörler. Yani biraz olsun elimizde olanlar.
Allah yardımcısı olsun hepinizin :)

Selam arkadaşlar,
dün (11+1 iken) kontrolümüz vardı.
minnoşumun burun kemiği gözlendi, ense kalınlığı 0.6mm çıktı çok şükür :)
gelişimi haftasıyla uyumlu dedi doktorumuz (11+5 çıktı).
ikili test için düzen laboratuarına gideceğiz haftasonu.
Umarım onun sonucu da güzel çıkar.
Hepinize sevgiler...

Mide bulantisina ne iyi geldigini konustuk kendimizce buldugumuz cozumlerden bahsettik. Ama normal karninizi doyurmak icin ne yiyorsunuz? Bazen oyle oluyor ki midem aslinda bulanmiyor, ama ne yiyecegimi sasirdigimdan ve canim hiiiccbi sey istemediginden ac kaliyorum ve acliktan bulaniyorum ya da ac kalmayim diyr zorluyorum oyle bulaniyorum.
Et, sut, yorgurt, peynir, yumurta hayatimdan cikardiklarmak zorunda olduklarim arasinda kizartma, salcali yiyecekler zaten zararli ve iyi gelmiyor.
Corba icmek haslanmis patates yemek sabahlari zeytin ekmekle kahvalti yapmaktan bunlardan da tiksindim. 2 aydir sadece bunlari yeyince... Leblebi ve cubuk krakeri bile yedigimde kusuyorum cunku biktim midem kabul etmiyor.
Bi de ne yesem mideme oturuyor sindiremiyorum inmiyor. Ki ben normalde afedrsiniz yemegin ortasinda tuvalete giden donup kaldigi yerden devam eden biriydim. Annem sende mode yok yedigin direk asagi iniyor derdi. O kaar hizliydi sindirimim. Napicam bilmiyorum. Bulanti haricinde tum mide rahatsizliklarini yasadim bu surecte.
Annem yanimda sagolsun yemek yapmiyorum ama annem de sasirdi bana ne yedirecegine.
Tavsiyeleriniz cozumleriniz var mi?

maaşallah..darısı başımıza

hayırlı olsun :) Sen hangi doktora gidiyorsun :)))

benim de midemde siskinlik ve hazmetme sorunu oldu etten tiksindim, bulana bulana midem yedim ama, talcid cigniyorum yemekten önce sonra iyi geliyor gibi, soda içiyorum, bir de kavun cacık gibi hafif şeyler tüketiyorum, özellikle yogurtlu makarna iyi gleiyor bana naneli naneli ananas yiyorum barsakları da düzenliyor anlayacağın meyveye, salataya vurdum..

canım meyve ile aran nasıl ? bende ilk gebeliğimde senin gibiydim bişey yemek istemiyordum ama meyveye dayanamıyordum oda beni idare ediyordu

Bana talcid onermedi doktor sadece mide agrisindan kivranarak acile gittigimde gaviscon surup vermisti. O da bazen ise yariyo bazen yaramiyo. Talcid'i ben de mi sorsam..
Yogurt da yiyemiyorum bazen meyveyi bile oldugu gibi cikariyorum. Ama digerlerini deneyim.
Ben muz da yiyorum onu yazmayi unutmusum. tavsiye ederim:)

:) doktorun kim, dün kuzenim dogum yaptı orda normal dogum, suyu gelmiş hastaneye gece 12 de gitmişler sabah 9 gini dogurmuş
Bebeği hayırlı, ömürlü olsun.
Doktorum "Dr. Mustafa ULUBAY"
Zaten sırf doktorum için gidiyorum.
İnanılmaz rahatlatıyor beni, ne kadar stresim varsa gidiyor onu gördükten sonra.
İlk gebeliğimi de o takip etmişti, ozaman beytepe asker hast. deydi.
Sen Ankara'da mısın? (Evetse) hangi hastaneye gidiyorsun?

muz iyi ama kabızlık yapar dikkat et,

talcid ben hep aldım umarım sorun olmuyordur gerçi doktor al demişti, aslında gaviscon talcidden daha iyi bir ilaç, daha etkilidir, sor istersen doktoruna. Yogurt yiyememen çok kötü cidden ben yogurtla kurtardım hayatımı

canım meyve ile aran nasıl ? bende ilk gebeliğimde senin gibiydim bişey yemek istemiyordum ama meyveye dayanamıyordum oda beni idare ediyordu
Gunden gune farkli oluyo aslinda. Bazen yiyorum bazen de midemde hic sindirilmeden duruyo sonra agirlik yapiyo ve cikiyo. Hele ki kiraz.! Sabah bir dilim elma yedim o da geri cikti.
Muz yiyebiliyorum sadece duzenli olarak.

Midemi alip damardan beslesinler beni bi sure. Zaten canim bi sey istemiyo icin damagimdan bi tad gecmesini aramam yani:)

evet ankaradayım ben de, cemil kaya'ya gidiyorum özel muayenehanesine. Benim ilk gebelik umarım hayırlısı olur, hem doktor açısından hem bebek için. Gata uzak olmasa oraya da gitmek istiyordum, annem hep kadın doguma gataya gider, önceden bende çok gidiyordum (babam asker ) ama evlenince uzak kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…