2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım şekeri fazla vermemeye çalışıyorum ama tuzu ek besinlere başladığımdan beri az tuzlu yemeklerin içinde veriyorum.
Çok katı degilim beslenme konusunda.
Zaten azıcık yiyor. Daha 8.5 kilo.
Onu da yapmazsam hiç yemez tadi birşeye benzemiyor ki hiç tuz olmayınca.
8.5 kilo mu ? Çok az değil mi ? Sadece meraktan soruyorum,yanlış anlamayın..
diğer bebişler kaç kilo acaba ? Merak ettim şimdi.

Canım şekeri fazla vermemeye çalışıyorum ama tuzu ek besinlere başladığımdan beri az tuzlu yemeklerin içinde veriyorum.
Çok katı degilim beslenme konusunda.
Zaten azıcık yiyor. Daha 8.5 kilo.
Onu da yapmazsam hiç yemez tadi birşeye benzemiyor ki hiç tuz olmayınca.
Bende hep zoraki yediriyorum şekeri şimdiye kadar hiç kullanmadım kuru meyvelerle yaptım kekini ama tuz çok az kullanıyorum inşallah iştahları zamanla açılır

8.5 kilo mu ? Çok az değil mi ? Sadece meraktan soruyorum,yanlış anlamayın..
diğer bebişler kaç kilo acaba ? Merak ettim şimdi.
Büyüme olculerimiz alt percentile de, ama normal araliktaymis.
Öyle boğum boğum kol ve bacakları yok ama büyüklüğü boy ve kafa akranları gibi ortalama.
Motor gelişimi de gayet iyi.
Bir sorun olduğunu söylemedi şimdiye kadar onu gören dr.lar.
Aslında saglikli sayılacak şekilde besleniyor.
Ama az yiyor işte.

Büyüme olculerimiz alt percentile de, ama normal araliktaymis.
Öyle boğum boğum kol ve bacakları yok ama büyüklüğü boy ve kafa akranları gibi ortalama.
Motor gelişimi de gayet iyi.
Bir sorun olduğunu söylemedi şimdiye kadar onu gören dr.lar.
Aslında saglikli sayılacak şekilde besleniyor.
Ama az yiyor işte.
Önemli olan kilo değil zaten,az yesin ama sağlıklı beslensin. Kuru ekmek,hamur ve şekerle şişen çocuğu sağlıklı sanan insanlar var malesef hala.. benim kızım doğumdan beri biraz tombik zaten(bende öyleymişim bebekken) şuanda 14,5 15 kilo arasında gidip geliyor. Ekmek,hamur vs yedirmiyorum. Sebze,et,bakliyat,meyve ve yoğurtla besleniyor diyebilirim. Paketli gıda ve şekerle henüz tanışmadı. Yazın erir koşturmaktan diyorlar bakalım nasıl olacak :)
Sağlıklı olsunlar,gerisi boş..

Önemli olan kilo değil zaten,az yesin ama sağlıklı beslensin. Kuru ekmek,hamur ve şekerle şişen çocuğu sağlıklı sanan insanlar var malesef hala.. benim kızım doğumdan beri biraz tombik zaten(bende öyleymişim bebekken) şuanda 14,5 15 kilo arasında gidip geliyor. Ekmek,hamur vs yedirmiyorum. Sebze,et,bakliyat,meyve ve yoğurtla besleniyor diyebilirim. Paketli gıda ve şekerle henüz tanışmadı. Yazın erir koşturmaktan diyorlar bakalım nasıl olacak :)
Sağlıklı olsunlar,gerisi boş..
Masallah prensese...
Biraz da genetik faktörler de etkılıyor sanırım canım.
Benim büyük kızım eylülde 6 yaşını bitirecek o da 17 kilo :)
Eeee anneleri de çelimsiz... İlkokul 4. Sınıfta 19 kiloydum ben de.... Evlendigimde de 42 :)
Dedigin gibi sağlık olsun canım.

Masallah prensese...
Biraz da genetik faktörler de etkılıyor sanırım canım.
Benim büyük kızım eylülde 6 yaşını bitirecek o da 17 kilo :)
Eeee anneleri de çelimsiz... İlkokul 4. Sınıfta 19 kiloydum ben de.... Evlendigimde de 42 :)
Dedigin gibi sağlık olsun canım.
Tam çıtır ozaman seninkiler:) benimkini pehlivan diye seviyorum :) bende bebekken tombikmişim hatta kızımdan daha fazlaymışım.. ilkokul fotoğraflarıma bakınca çubuk kraker formundayım. Sonrada hep öyle gitti hala 34 bedene girebiliyorum :) şişman ve 8 yaş sonrası çocuklar hep itici gelmiştir bana( hastalık olmadığı sürece) inşallah başıma o gelmez diyorum :))

Kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Aldiran varmı. Saklama koşulları ücreti hakkında bilgisi olan
Ben doktorumun tavsiyesi ile yaşam bankasını tercih ettim. Öncelikle belirteyim Ki hiçbir acı en ufak bir rahatsızlık hissi bile asla yok. Yapılan uygulama doğumdan hemen sonra kesilen kordon yani göbek bağından kan alınması. Yani cerrahi bir işlem değil de yalnızca şırıngayla kan alıyolar sonra bu kanı bir kutuya koyup evladınız için saklıyolar. İnşallah lazım olmaz ama sonra İmkanımız allaha şükür varken neden yaptırmadık diye pişman olmak yerine içimiz rahat etsin dimi?

Ben birsey izleterek yediriyorum. Ancak oyle yiyor. Meyve halen yemiyor. Birinci azilar cikmisti. Ust dislerin cogu patlamak uzere pespese cikiyor disleri. Bir kac gundur zaten istahsiz. 18. Ay asida tartilacak. Vitamin surubu balik yagi surubu donusumlu kullaniyorum. Devam sutu yerine sute gectim iki gindur inek sutu veriyorum. 1.5 yas olacak. Belki kabizligina iyi gelir. Devam sutu de kabiz yapiyor. Su epey iciuor gun icinde cok hareketli cok terliyor suyuda ona gore iciyor. Gece sut iciyor. Kahvaltisinida sutle bulamac veriyorum. Daha cok yiyor bulamacla . Bunun disinda nohut kuru fasulye biri sordu ezerek veriyorum. Kimyon atip. Bakla yasak . Bakla disinda herseyi yiyebilir.

selam kızlar nasılsınız? nasıl gidiyor bebelerle?
yemek duzenlerınız nasıl? dişler ne alemde :D erken cıkaranlar sanslı sırasıyla cıktı sonucta
bizde her bölge acayıp kabarık. ama yıne de maşallah kuzuma
gercekten cok dayanıklı

benımkı yogurdunu, makarnasını, tursusunu kendı yıyor. tv de acıyorum hem yıyıyor hem ızlıyor
ana yemegını yedırırken. bazen 2 bazen 3 çeşit yemegı oluyor öğününde. en sevdıgı sey kendısı yemek. ben de önüne sofrabezını serıp elıne verıyorum yıyecebılecegı seylerı.
gunde bı kez mama verıyorum sadece.
meyvesını kendı yıyıyor.
yemek konusunda hıc zorlamıyorum doyunca kalkıyor hemen ben de kesınlıkle ısrar etmıyorum.
uyku saatı genelde 23-24 arası. dişten dolayı cok zor uyutuyorum bu aralar.

benımkı yogurdunu, makarnasını, tursusunu kendı yıyor. tv de acıyorum hem yıyıyor hem ızlıyor
ana yemegını yedırırken. bazen 2 bazen 3 çeşit yemegı oluyor öğününde. en sevdıgı sey kendısı yemek. ben de önüne sofrabezını serıp elıne verıyorum yıyecebılecegı seylerı.
gunde bı kez mama verıyorum sadece.
meyvesını kendı yıyıyor.
yemek konusunda hıc zorlamıyorum doyunca kalkıyor hemen ben de kesınlıkle ısrar etmıyorum.
uyku saatı genelde 23-24 arası. dişten dolayı cok zor uyutuyorum bu aralar.
Masallah minnosa. Sulu yemekleri ben yediriyorum. Makarna tursu meyvesini falan kendi yiyor. Tv ye pek duskun degil ilgisini ceken genellikle reklamlar. 4 azi disi var altli ustlu 4 on 4 alt disi var bide. Kopek disleri patlamak uzere. Bizimkide gec yatiyo ayni senin kiz gibi. Sut iciyo sabah ve aksam o kadar

Masallah minnosa. Sulu yemekleri ben yediriyorum. Makarna tursu meyvesini falan kendi yiyor. Tv ye pek duskun degil ilgisini ceken genellikle reklamlar. 4 azi disi var altli ustlu 4 on 4 alt disi var bide. Kopek disleri patlamak uzere. Bizimkide gec yatiyo ayni senin kiz gibi. Sut iciyo sabah ve aksam o kadar
maşallah canım.
bizde 7 diş var 1 i 1. azı. şu diş faslını da geceydık :KK70: umudum 3 yaş :=)
kaçta kalkıyor?

Selam kızlar nasılsınız özledim urrayı pek göremiyorum artık. Memeden kesen var mi aranızda ben çok bunaldim oğlum kirkli bebek gibi sürekli emmek istiyor gece gündüz aynı vermeyince meme diye elbisemi çekiştiriyor. Abisinden dolayı biberona alışık acaba memeden kesip biberonla süt mu versem çok yoruldum

selam kızlar nasılsınız? nasıl gidiyor bebelerle?
yemek duzenlerınız nasıl? dişler ne alemde :KK70: erken cıkaranlar sanslı sırasıyla cıktı sonucta
bizde her bölge acayıp kabarık. ama yıne de maşallah kuzuma
gercekten cok dayanıklı
Biz nasıl sabah olup nasıl akşam oluyor anlamıyoruz hareketli geçiyor günler şuan da 11 dişi var bu hafta iki azı diş çıkardı geceleri uyanıyor hala kesintisiz uyku yok biz de yemek yedirmek biraz problemli ama bende ekran karşısında ve kendi yiyebileceği şeyleri önüne vererek yedirmeye çalışıyorum çatalıyla ve eliyle yemeyi seviyor henüz kaşık kullandırmadım bu arada kuru meyveleri yemeyi seviyor çileğe bayılıyor

Selam kızlar nasılsınız özledim urrayı pek göremiyorum artık. Memeden kesen var mi aranızda ben çok bunaldim oğlum kirkli bebek gibi sürekli emmek istiyor gece gündüz aynı vermeyince meme diye elbisemi çekiştiriyor. Abisinden dolayı biberona alışık acaba memeden kesip biberonla süt mu versem çok yoruldum
Bizde de aynı durum var ama biraz daha sabretmek lazım çoğu gitti azı kaldı artık bir daha nerde bulacaklar anne sütü dayanmaya bak bence bende bazen çok bunalıyorum gece uyku bölünmeleri de çok zor ama idare edelim dimi

Back
X