Cnm Bnmde oluyor galiba farketmeden kaçırıyor uzBenim sorum arada kaynadı kızlar doktora gitmeli miyim netten baktım erken doğum falan diyor Allah korusun
Canim suyun geliyorsa zaten ara ara gelmeye devam eder akinti ile de karistiyor olabilirsin.Kendini takip et icine sinmezse dr git onlar bi testle anliyo suuun gelip gelmediginiBenim sorum arada kaynadı kızlar doktora gitmeli miyim netten baktım erken doğum falan diyor Allah korusun
tabi emzik bebek sussun diye veriliyor genel olarak ama meme tutmayla alakası nedir onu anlayamadığım için merak ettim açıkcası =) ewet fazlası zarar ama bi süre verilse iyi olur tabi...
bu arada hamilelikte okuduğunuz kitaplar var mı? mesela hamilelikte bebeğin beyin gelişimi için kitaplar okunabilirmiş ve henüz ben ne okuycağımı bilemiyorum... bir arkadaşım tavsiye etti "oyuncu anne" ve "başlarım şimdi anneliğe" kitapları.. iyi dedi ama başka ne okunabilirki?
Adem güneş i de okuyabilirsiniz. Kesinlikle Şermin hanımın kitapları oyuncu anne, baslarim şimdi annelige kitapları... Sermin hanimi.,oyuncu anne, sayfasından da takip edin :)
onun ortasında pipet gibi çubuk var o gaz yapma oranını çok önlüyormuş.Benim arkadaşlarımın çoğu ondan kullandılar.Çalıştığım için işe başladıktan sonra bana şart olacak biberon.Oyüzden ondan alacam.n11 de vardı o markadaAllah razı olsun canım, hiç duymadım onu ona da bakayım
Ben henüz saymıyorum ama ara ara hiç hareket etmeyince tıklıyorum içeriikızlar bebeğinizin hareketlerini saymaya başladınız mı?
benim gün içinde pek hareket etmiyor ediyorsa da hafif şekilde hissediyorum çalıştığımdan pek hareket etmiyor saymıyorum bende..ama akşamları ve evde dinlenirken durmuyor sanırım gecekuşu olacak kızım
Sağlıklı gebelik rehberi die Bi kitap elimin altında bide sağlık bakanlığının dökümanları hep elimin altında ama ben cocuk için kitap hiç duymadım :)tabi emzik bebek sussun diye veriliyor genel olarak ama meme tutmayla alakası nedir onu anlayamadığım için merak ettim açıkcası =) ewet fazlası zarar ama bi süre verilse iyi olur tabi...
bu arada hamilelikte okuduğunuz kitaplar var mı? mesela hamilelikte bebeğin beyin gelişimi için kitaplar okunabilirmiş ve henüz ben ne okuycağımı bilemiyorum... bir arkadaşım tavsiye etti "oyuncu anne" ve "başlarım şimdi anneliğe" kitapları.. iyi dedi ama başka ne okunabilirki?
Demir için ferrum fort, decavit ve marincap canımKızlar vitamin ilacı kullanıyormusunuz
Canım göztepe minibüs yolu üzerinde bildiğim ve çok güvendiğim özel bir doktor var. ilgilenirsen iletişim bilgilerini vereyim.Günaydın kızlar birşey soracagım. Diş ağrısı çekiyorum diye devlet hastanesinden randevu almıştım gittim. Hiçbirşey yapmadıdpktordan kanaltedavisi ve antibiyotik için izin kagıdı almam gerekiyormuş.
Birde agız ve diş polikliniğine yada üniversite hastanesine gitsem yaparlarmış.
Bu agız ve diş saglıgı poliklinikleri ücretli mi? Bilen varmı?
İyi bir doktor olup olmadığını bilmeden özel doktora gitmek istemiyorum. Kartal civarında iyi bir bayan dişçi bulmam lazım.
Aynen canim insallah bebeklerimiz saglikla dogsunlar da artik bana dusunmekden aglama krizleri falan geliyor)Canım bende bunu çok araştırdım epeydir ama yaptırmayacağım.. Ailemdede şeker hastalığı yok denecek derecede öyle bir genetik riskimiz de görünmüyor yani o yüzden bu şekilde düşünüyorum. Doktorumla da bu durumun kritiğini yaptık yaptırmamdan yana değildi zaten. Ayrıca aşı da olmadım doz doz aşı olmama gerek olmadığını söyledi son aşıyı yaptırırım belki oda ameliyattaki herhangi bir komplike için.. Eskiden bunların hiç biri yoktu ve bebekler gayet sağlıklı dunyaya gelıyordu :) tercih meselesi tabii.
Sagol canim hareketlendi simdi ama once goruyodum tekmesini simdi hafif hareketlendi esimde uyur herzamanmi tpecek diyo 12 isinde konturolum var bas donmemde gecticanım önce içini ferah tut, tansiyonu ölçebileceğin bir yer var mı? hatta bence bir sağlık merkezine git derim. hem bebişin durumunu öğrenirsin, hemde için rahat eder.
Cnm kaç ay grubu aldın emziği. 0.6 ay grubu alın damak şekli bozulmasın diyorlar doğru mu sizce
benim şimdilik catlağım yok canım. Umarım olmaz. 3 kilo aldım. Ben de lierac almıştım. Ama aklıma geldiğinde üşeniorumKızlar merak ettim kilolar ve catlaklar ne durumda :) benim şimdi catlamam yok 6 kilo alarak 74 oldum deli gibi lierac kullanıyorum :) sadece ergenlikte bacaklarımda olan catlaklar belirginleşti tekrar cok az su içiyorum gece tuvalete bile kalkmıyorum hiç su içemiyorum napıcam böyle
Vitamin olarak da decavit vitamin oroferon demir drajesi bide krill oil omega3 kapsül kullanıyorum haftada 1de magvital magnezyum tozu içiyorum 4 aya kadar sadece folikasit kullanmıştım sonra onu bıraktım bunlara başladım
Ya neden hamilelikte bu kadar cok idrar yolu enfeksiyonu oluyor ki, neyi yanlis yapiyoruz ne tetikliyor cok merak ettim.. ben simdiye kadar oldummu hic bilmiyorum, yanma SIKINTIM yok.. ama olmussada kendiliginden gecmistir hic test yaptirmadim acikcasi :/
Cnm Bnmde oluyor galiba farketmeden kaçırıyor uz
Sanki rahimden geliyor gibiydi afedersinz adet kanamasında aktığını hissedersiniz ya öyle.bi daha olmadı ama çamaşırım ıslanmıştı baya.evet takip edeyim olmadı doktora gideyimCanim suyun geliyorsa zaten ara ara gelmeye devam eder akinti ile de karistiyor olabilirsin.Kendini takip et icine sinmezse dr git onlar bi testle anliyo suuun gelip gelmedigini
Tesekkurler canim yaDemiş Biri
Hamilelikte neden idrar yolları enfeksiyonları daha sık görülür?
Hamile kadınlar hamile olmayanlara göre idrar yolları enfeksiyonlarına yakalanma açısından daha büyük risk altındadırlar. Hamilelerde idrar yolu enfeksiyonları genelde 6 haftalarda görülmeye başlarken en sık 22-24. haftalarda ortaya çıkar.
Hamilelik sırasında kadınların %90’ında böbreklerde üretilen idrarı mesaneye taşıyan üreterlerde genişleme olur ve bu genişleme doğuma kadar devam eder. Salgılanan hormonlara bağlı olarak tüm düz kaslarda olduğu gibi idrar yollarındaki düz kaslarda da gevşeme olur ve bunun sonucunda idrarın akım hızında azalma meydana gelir. Buna üriner staz adı verilir. Yine benzer hormonal nedenler ile mesaneden üreterlere idrar geri akımı (reflü) olur.
Öte yandan hamile kadınların büyük bir kısmında idrarda glukoz yani şeker bulunur. Bu tamamen normal bir durum olmakla birlikte bakteriler için uygun bir üreme zemini hazırlar. Ayrıca gebelik sırasında idrarın konsantrasyonu yani yoğunluğu artar. İdrardaki östrojen ve progesteron hormonu da eklendiğinde idrar yollarının bakteriler ile mücadele etme gücü azalır.
ben 3 lü ve 4 lü yaptırmadım canım. sadece 2 li yaptırdım. dr um 2 li temiz diğerlerine gerek yok dedikızlar merhaba benimde bir konuda sürekli kafam takılıyor.Ben ikili test yaptırdım çok şükür temiz çıktı . doktorum çok yoğun bir doktor 4 lü test yapılacagı zaman bir sonraki randevuda 4 lü yapacağız demişti gittik muayende istiomusun dedi eşimde yaptırmayalım dedi yaptırmadık. ayrıntılı ultrasona girdim çok şükür bir sorun görülmedi.Şimdi bir arkadaşımla konuştum aynı doktoro gidiyorduk 4 lü teste haftasını yanlıs yazmış sonucu rısklı cıkmıs sonra baska yerde yaptırmıs temiz çıkmış ben yaptırmadım kafam karıştı acaba 2 li de böyle bir hata yapmış olabilir mi diye içim içimi yiyor. aranızda 3 lü ve 4 lü test yaptırmayan oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?