2016 Şubat Anneleri

1 su bardagina 2 kasik kimyon koyup kaynattip yarim kesme sekeri koydum 2 cay kasigi icirdim sonra emzirdim
rahatlamisti

ama Erken sevindim galiba 1 saat uyudu şimdi yine başladı ağlamaya

göbeği düşene kadar yıkamamak lazım bebeği. yıkanacaksa da göbek bakım ekipmanı gerekliymiş. abim çocuk doktoru ve burda da her an doktroa soramadıgımdan her seyı ona soruyorum. yıkama dedi. 9 gündür silerek temizliyorum yavrucağımı ama hala süt kokuyo mis gibi :)

nihayet 41+ 4 doğum hikayemle burdayıııım
öncelikle artık evhamdan yerimde duramaz olup perşembe akşam oturdum bi bütün ananası yedim (dilim yara oldu) sonra üç kere duşa girip ebenin öğrettiği şekilde göğüs ucu masajı yaptım. sonra da oturdum yarım kilo hurmayı yedim Allahtan ölmedim o kadar hurma ve ananasın üzerine

cuma sabah nişanım geldi ama hiç sancım yoktu. teee cumartesi akşama kadar evde dikiş dikerek bekledim , kuzucuğumun pazen battaniyelerinin kenarlarına piko çektim can sıkıntısına, bu arada pembe jölemsi bi akıntı hızla devam etmekteydi n,hayet gece hafif hafif sancı gelmeye başladı ama belimden değil kasıklarımdan geldiği için başa çıkmak çok zor olmadı. ve cumartesi aksama dogru nihayet kan pıhtısı gelmeye başlayınca sevgili ebe hadi artık gelin dedi bu arada dısarda kar fırtınası ve -37 derece soğuk vardı hastaneye zor gittik gittikten 9 saat sonra açılma tamamlandı ve yavrumu kucağıma aldım bugun de 9 gunluk olduk , göğüs ucu yaraları dışında her hale şükür
darısı tüm bekleyenlerin başınaaa

Benimkinin uykuları genelde 3 saat zaten.. Sarılığa tek 3 günlükken bakıldı 8,5 du dr 13 den sonra takip 17 lerde yatıp gerek dedi.. Kaç saat uyursa uyandırayım dedim 3 saati geçerse dedi.. Bizimki saat gibi 3 saati geçirmiyor hiç uyandırmam gerekmedi ama kısa da uyumuyor

Haha bayıldım fotoğrafa bende bugn sacimi basımı yaptm güzelce giyindm biraz güzel gozkuyum eşime dedm
Benim hiç ama hiç böyle şeyler yapasım yok pijamayla geziyorum banyodan banyoya saçımı tarıyorun iyiki var topuz tokatları uyurken bile cıkarmıyorum bata bata yatıyorum... Kv de kalıyorum die yine iyi bu halim evde daha da kötü olcam biliyorum :/

He ya deliyiz biz canım psikopat gibi saat kurup bebe uyandırıyoruz. canımız sıkılıyorda oynamak için uyandırıyoruz sanki.. doktor 1.5 saat dedi gündüz öylede ben gece kıyamıyorum 2 -yada 2.5 saatte kaldırıyorum. Ahh şu 10 un altına bir inseydi oda rahatlasaydı bende
İşte o 10 rakamının altına bir inse canım bende rahatlayacagım 3 saatte bir emziririm. Benimkide öyle birgün bıraktım 3.5 saat te acıktı uyandı. Demekki bıraksam öyle uyuyacak. İnş sarılık düşerde rahat bırakırım yavrucugu... Yüzü poposu hala sarı o kadar düşmediğinin farkındayım.

Sagol güzelim ben vermemek için çok direttim ama olacak gibi değil yatağa bıraktığım an gene meme istiyor ve öyle dalıyor illaki. hangi markayi kullanıyorsun peki?

Ah kuzum yaa.. Bir kaç güne düzelir inş.

Nasilsin inşallah saglikli haberlerimizi duyarız RABBIM YARDIMCIN OLSUN

İyiyim canım ne yaptımssa şu 2 günde kızımı kendiliğinden getirtemedim,,
Yarın için kafamda deli sorular 1cm açıklıkla suni almalımıyım?
Bebeğim tam kanala girmemişken suni sancının faydası olacak mı?
Direk sezaryen mi istesem?
Yoksa suni de şansımı denemelimiyim?
Kayınvalidemin sanki yarın tırnak aldıracakmısım gibi durumumu hafife alıp boş konuşmasını mı takayım?
Evi tertemiz yapmışken kızımı temiz eve sokmak isterken 3 gunde batırdıklarına mı?
Sürekli yanımda annem olsun isteğimimi bastırayım ?
Pek bi düşünceliyim anlayacağın..
Sen nasılsın?

Ay aynı korkuları yaşıyorum bende o yüzden kararsız kaldım ama bazen vereyim gitsin diyorum:) ama sonrası bıraktırma mevzusu kafamı çok karıştırıyor. boy boy hastanelerde de emziren anneler emzik ve biberon kullanmasın diye yazıyor kafam karman corman

Ya ben emziğe alıştırmadım ve sanırım bu saatten sonrada vermicem, benim bebek gece emzik var gibi ağzını oynatıyor yavrummm uykusunda, uyanmıyoda idare ediyor öyle kendince :))

Maşallah gözünüz aydın Can'ım,, Allah uzun ömürler versin :)
Göğüs ucu masajını bana da bir anlatsan ne sevaba girersin şimdi duşa gireceğim

Ay hiç bilmiyorum canım ya nasıl ayarlayacagiz ben korkudan veremedim nasıl biraktiracam sonrasında diye bu şekilde de olmuyor

Ya o kadar çabuk mu verdin canım sen. evet ağlama daha az oluyor o bakımdan rahat ama pek sağlıklı olmadığını söylüyorlar daha sonra bıraktırma konusunda çocuk çok etkileniyormus bu konuda ne düşünüyorsun? bi de hangi marka canım kullandigin emzik

Hiçççç düşünme onları cnm
Meleğine adapte ol. Sen elinden geleni yaptın
İnş hakkında hayırlısı olsun.
Zor bir karar
Açılman blki ilerlemiştir :/
Bnm kide kanalda değildi bir gün öncesinde. İnşallah hayırlısı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…