2016 Şubat Anneleri

cnm dur sakin ol
bizde de AB0 uyusmazligi vardi. bir hafta yogunbakimda kaldik. fototerapi almasina ragmen 13 lerden 16 lara cikti ilkin.
sonra yine 16lardan 20 lere cikti. normalde uyusmazligi olmayanlarda bu kadar inatci yukselme olmazmis ama bizlerdeki uyusmazlik yuzunden boyle oluyor.
beslenmesine cok dikkat et cnm. benim bir de sutum azdi. o yuzden 2bucuk saate bir mama + meme verdim 2-3 hafta boyunca. saatimi kurdum uyuyakalmamak icin.
yalniz sizin sarilikta artmaya devam ederse fototerapi almasi gerekebilir.
iyilesecek inan
ben de her gun agliyordum, bebegim pelte gibi uyukladigi zamanlar. zorla uykudayken beslemeye calismak falan
cok zor cidden.
ama iyilesecek.moralini bozma. yatis yapilsin derlerse de karsi cikma. cabuk iyilessin.
gecmis olsun kuzuna
ogurmedi bunda
ama hala desteksiz tutamiyor emzigi
elim emzikte atmasin diye.
uyurkende agzindaydi, atmasin diye ufak bi bezle hafif destekledim
atmadi uzun sure. sonra yine atti ama alisacak sanki
almadm ben. zaten kendi atiyor bir sure sonra

Peki son bir soru uyurken emzik ağzında mi bir bir birakiyorsunuz yoksa alıyor musun ağzından??

bizim oğlan derin uykuya daldığında kendisi emziğini atıyor
ama o atmazsa uyunca ben alıyorum ağzından

Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Galiba hiç sütüm yok. Bebeğim 33 günlük şu ana kadar makine ile en çok 50cc sağdım emzirdikten sonra ve önce. Bebeğim emiyor bazen bir saat sürüyor, ben de sonuna kadar bekliyorum. Ağlamadığı için doydu diye düşündüm. Mama takviyesi de veriyorum bu arada. 2 gündür Humana stil içiyorum, etkisini ne Zaman gösterecek bilmiyorum. Örneğin bu akşam 1 saat emzirdim acaba doyduğu diye mama vermek istedim. Üstüne 60 cc mama içti. Yarım saat sonra yine meme istedi ama bu kez 5er dakka sonra sinirlendi almadı ağladı. Sıkıyorum mememden damla halinde uçta birikme oluyor. Sütüm tamamen gidiyor ve ben çok üzülüyorum. Direniyorum ama başaramıyorum. Öneriniz var mı?

Canim tomrisin emzirme notlari diye bir yazi var orada emzirme kampi var onu uygula istersen ben faydasini gordum.

Makine ile bebegin emmesi bir degil, ben de makine ile azicik sagabiliyorum cunku gun boyu emiyor bebek. Bebek daha kuvvetli emiyormus. Mama takviyesi ben de yapiyorum ama her gun degil, gece uyumayip huysuzlanirsa. Humana still tea, rezene ve anason cayi, promalt, maltana, lactamil hepsini iciyorum, sutum az gibi ama bebek de kilo aliyor. Senin bebek kilo aliyorsa sut+mama iyi gidiyor demektir. Mamayi sadece huysuzlanirsa ver rutine baglama bence. Sut yetiyor mu dusuncesi maalesef bende de var ama bir sekilde buyuyecekler iste...

bebeğin ağlaması ille de aç olduğu anlamına gelmiyor ki. doktorların da fikirleri çeşit çeşit işte. bebek oda ısısı çok sıcaksa da ağlar, çok fazla giydirilmiş ve bunalmışsa ağlar, gaz sancısından, açlıktan ya da sadece anneyle temas etmek için bile ağlar. okuduğum tüm kaynaklarda böyle yazıyor. kendi tecrübeme göre de bunu söyleyebilirim yani bazen bebeğim ağladığında alıyorum emzirmek için ama emmiyor ve kucağımda sakinleşip uykuya dalıyor, bebeğin ağlaması tek başına aç olduğunu gösteren bir durum değil yani. ayrıca bu kilo konusu da doktoruna göre değişiyor, bakanlığın emzirme broşüründe ayda en az 500 gr kilo alımı olmalı yazıyor mesela. yani senin bebeğin 700 gr almış buna az demek ve mamaya yönlendirmek tuhaf, ayrıca unutulmaması gereken bir şey var bebeklerde de standart ölçülere harfiyen uyum beklenmemeli bazı bebekler 1 kg alır bazısı 500 gr alır tıpkı her bebeğin farklı kiloda doğması gibi. elbette gerçekten mamaya ihtiyacı olan bebekler de vardır ama sırf evham yaptığımız için ya da başka bebeklerin kilo alımıyla kıyaslayıp gözümüze az göründüğü için mamaya başlamayı doğru bulmuyorum. güven duyduğunuz bir doktorunuz varsa ve mama takviyesi öneriyorsa bebeğin kilo durumuna bakarak bir karar verip mamaya başlanabilir ama emzirmeyi de kesinlikle ihmal etmemek lazım. bence sen de sık sık emzirmeye devam et, mama veriyorsan da bebeğin kilo durumunu takip ederek gerekliyse ver. sütün kaliteli ve bol olması için de bol su içmeye, uyumaya, dinlenmeye, stresten uzak durmaya ve iyi beslenmeye çalış canım, inşallah sütün bebeğini fazlasıyla besleyecek.

aşağıya okuduğum ve kaydettiğim bazı doktor makalelerinden ilgili küçük bir kısım kopyalıyorum, bir fikir verebilir,

"Sütünüzün yeterli olduğunu anlamak için bebeğinizin ayda kaç gram kilo aldığını, günde kaç defa bezini ıslattığını gözlemleyebilirsiniz. Bebeğin ayda en az 500 gr kilo alması, günde en az 5-6 defa altını ıslatması, doğumdan sonraki 15. günde ise doğum kilosuna ulaşmış olması bebeğin aldığı sütün yeterli olduğunu gösterir."

"İlk 6 ayda bebeklerin haftada 150-250 gr alması normaldir. Ancak kilo alımı genetik potansiyelle birebir ilişkilidir. Bir ayda 600 gr alan bebek de normaldir, 1.200 gr alan bebek de normaldir."

"Zamanla bebeğinizin emişinde değişiklikler olabilir. Önceleri 3-4 saatte bir beslenen bebek zamanla daha sık yada daha seyrek emmek isteyebilir. Bu sizi endişelendirmesin. Sütünüzün azaldığını yada bittiğini düşünmeyin. Bir kuyunun tam tersine süt rezervi düzenli kullanılmakla kurumaz. Hatta bebeğiniz emdikçe göğsünüz süt üretir. Bebeğinizi memenize daha sık yönelten olay büyüme veya iştah artışıdır. İştah artışı en çok üçüncü haftada, altın
haftada ve üçüncü ayda görülür. Bazen önceleri geceleri uyuyan bebek büyümesi hızlandığı için uyanıp emmek ister. Bu durumda, bebeğin aktif iştahı annedeki süt yapımını sürekli arttırarak ihtiyacını karşılayacaktır. Böyle durumlarda sadece rahatlayın ve bebeğinizin ihtiyacına karşılık vermeye çalışın. Bebeğin iştahını karşılamak için mama vermeye başlamayın, çünkü birden emzirmeyi kesmeniz süt miktarını azaltır ve bebekte daha kolay emeceği biberona yönelir. Eğer işe geri dönmeniz gerekiyorsa, bu bebeğinizi 8-10 saat emziremeyeceksiniz demektir. Bu süt üretiminizi azaltır. Bunu önlemenin yolu bebek yanınızda olmadığı zamanlarda en az 3 saatte bir sütünüzü sağmanızdır."

bizim oğlan derin uykuya daldığında kendisi emziğini atıyor
ama o atmazsa uyunca ben alıyorum ağzından

Peki emzikle mi uyutuyorsun??
Bende yeni anne gibi çok soru sordum..halbuki bir kızım daha var ama kızım emzik hic almadi o yüzden soruyorum bu kadar soru.. :)))

ben de içiyorum günde 1-2 fincan ama iştah artışı yapmadı çünkü zaten iştahım fena halde açık, ekstra bir iştah artışına sebep olmadı yani
sindirimi rahatlattığı için belki de acıkma hissi veriyordur, bir ihtimal.

pişik için tavsiyem her kaka yaptığında poposunu yıka, sonra güzelce kurula ve bir süre altı açık kalsın havayla temas etsin. ben öyle yapıyorum, bir de pek krem kullanmayı tercih etmiyorum. geçenlerde 1 defa uni baby pişik kremi sürdüm sadece. bazıları zeytinyağını önermiyor ama ben poposunda biraz kızarıklık oldu mu sürüyorum az miktarda zeytinyağı gayet iyi geliyor. ciddi anlamda pişik varsa doktora danışıp bir krem kullansan daha iyi olur sonuçta hep kimyasal şeyler ne kadar az kullanırsak o kadar iyi. şifa dilerim bebeğine.

benim kızımda da var maalesef 1 haftadır. anneden geçen hormonlar nedeniyle olabiliyormuş, veya emzirirken süt değdiğinde ya da sıcaktan. banyo yaptırınca biraz hafifler gibi oluyor ama sonra tekrar belirginleşiyor. bugün yanaklarındakiler azalmıştı ama başının üstünde saç kısmında çoğalmış. geçici durumlar ama can sıkıyor işte.

Peki emzikle mi uyutuyorsun??
Bende yeni anne gibi çok soru sordum..halbuki bir kızım daha var ama kızım emzik hic almadi o yüzden soruyorum bu kadar soru.. :)))

her bebek bir değil canım kardeş olsalar dahi :) sorman normal
bizimkisi emziksiz uyumaz, onu verince 15 içinde uyuyor ve kendisi ağzından atıyor

Şükür uzun uyuyor uyudugında bende uyandırmıyorum:)

biz bazen 5 saate kadar uyuyoruz dokunmazsam o da beni huzursuz ediyor
3,5 saat sonra niyeti yoksa da ben kaldırıyorum
annem bırak 6-7 saat kalkamayacaksa kalkmasın acıkınca uyanır bi şekilde diyor
ama ben yapamıyorum, zaten sütüm yetmiyor psikolojisi var bende
az emiyorsa bari aç uyumasın

Bende tavuklu pilav veya civikli ( etli pide) düşünüyorum. Çünkü en az 40 50 kişi olur daha benim arkadaşlarım hariç ancak olur

Ben de sipariş ettim şu emzikten hadi hayırlı olsun inşallah sever de benimkiler dinlenir biraz :))))

Kızlar bebişeriniz hergün kaka yapıyo mu? Kabız demek için kaç gün yapmaması gerekiyor??
Canm bizimki 4 gundr yapmyodu sukur bgn yaptı zeytinyağı felan baya ugrstm ama bide anne sutu alan bebekler kabız olmaz sadece geç yapyolar 4 günün sonunda gayet civk ishal gbi bi kakaydi bez doldu tasti rahatladı yavrum :)

Teşekkür ederim ya umarım bizimde biran önce geçer.senin ne kadar sürdü, ne Zaman geçti peki

Canm bizimki 4 gundr yapmyodu sukur bgn yaptı zeytinyağı felan baya ugrstm ama bide anne sutu alan bebekler kabız olmaz sadece geç yapyolar 4 günün sonunda gayet civk ishal gbi bi kakaydi bez doldu tasti rahatladı yavrum :)
Gaz damlamız var bizim de bi suredir kullanmıyoduk onu verince yaptı bizimki de çok şükür canım beline kadar batırdı maaşallah :)))

Sadece anne sütü veriyorsun değil mi canım??
Ayyy bizimkisi de bi 4-5 saat uyusa daha ne isterim?? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…