cnm dur sakin olKızlar yardım edin lütfen. Bugün kontrolümüz vardı. Tam 1 aylık olduk . Eşimle kan uyuşmazlığımız var hem abO hem(+-) .Oğlum doğduğunda sarılığı 10.4 di. 2 gün sonra 12.9 su.bugün ölçtürdük 16.7 çıktı doktor anne sütüde sarılığın geçmesini baskılar dedi .mama verdi Sarılığı bizim gibi olan varmı çok korkuyorum
ogurmedi bundaCnm denemeler ne alemde emziği tuttu mu ona gore alcam bnde olmuyo böyle sürekli meme de
Bn kullanıyorum cnm ilkten çok fayda etmiyo diyordum ama düzenli kullanınca faydası oldu.
Valla cnm bizim mevlitler tavuklu pilavlı olur kalabalık çünkü oyle beş on kişi değil :) bnde haftaya yapcam tavuklu pilav tulumba tatlısı ayran . hediyelik olarak da kolonya vercez ama herkese yetmucek sanırım onu nasıl halletcem bilmiyorum
almadm ben. zaten kendi atiyor bir sure sonra
Peki son bir soru uyurken emzik ağzında mi bir bir birakiyorsunuz yoksa alıyor musun ağzından??
Canim tomrisin emzirme notlari diye bir yazi var orada emzirme kampi var onu uygula istersen ben faydasini gordum.Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Galiba hiç sütüm yok. Bebeğim 33 günlük şu ana kadar makine ile en çok 50cc sağdım emzirdikten sonra ve önce. Bebeğim emiyor bazen bir saat sürüyor, ben de sonuna kadar bekliyorum. Ağlamadığı için doydu diye düşündüm. Mama takviyesi de veriyorum bu arada. 2 gündür Humana stil içiyorum, etkisini ne Zaman gösterecek bilmiyorum. Örneğin bu akşam 1 saat emzirdim acaba doyduğu diye mama vermek istedim. Üstüne 60 cc mama içti. Yarım saat sonra yine meme istedi ama bu kez 5er dakka sonra sinirlendi almadı ağladı. Sıkıyorum mememden damla halinde uçta birikme oluyor. Sütüm tamamen gidiyor ve ben çok üzülüyorum. Direniyorum ama başaramıyorum. Öneriniz var mı?
Makine ile bebegin emmesi bir degil, ben de makine ile azicik sagabiliyorum cunku gun boyu emiyor bebek. Bebek daha kuvvetli emiyormus. Mama takviyesi ben de yapiyorum ama her gun degil, gece uyumayip huysuzlanirsa. Humana still tea, rezene ve anason cayi, promalt, maltana, lactamil hepsini iciyorum, sutum az gibi ama bebek de kilo aliyor. Senin bebek kilo aliyorsa sut+mama iyi gidiyor demektir. Mamayi sadece huysuzlanirsa ver rutine baglama bence. Sut yetiyor mu dusuncesi maalesef bende de var ama bir sekilde buyuyecekler iste...Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Galiba hiç sütüm yok. Bebeğim 33 günlük şu ana kadar makine ile en çok 50cc sağdım emzirdikten sonra ve önce. Bebeğim emiyor bazen bir saat sürüyor, ben de sonuna kadar bekliyorum. Ağlamadığı için doydu diye düşündüm. Mama takviyesi de veriyorum bu arada. 2 gündür Humana stil içiyorum, etkisini ne Zaman gösterecek bilmiyorum. Örneğin bu akşam 1 saat emzirdim acaba doyduğu diye mama vermek istedim. Üstüne 60 cc mama içti. Yarım saat sonra yine meme istedi ama bu kez 5er dakka sonra sinirlendi almadı ağladı. Sıkıyorum mememden damla halinde uçta birikme oluyor. Sütüm tamamen gidiyor ve ben çok üzülüyorum. Direniyorum ama başaramıyorum. Öneriniz var mı?
Ara ara veriyorum canım.bi kesiyorum bi veriyorum vallahi napcamı şaşırdım.burdaki hastahanede işitme testi cihazı bozuktu ve başka Dr ye gittik.burdaki kilosu iyi mamayı kesin dedi.zaten günde maksimum 3 kez veriyordum az az o da...yavaş yavaş kestim.sonradan gittiğimiz Dr da ayda 700 gr almış mama verin,800gr-1kg aradı almalıydı dedi.şimdi de yine mama.git geller yaşıyorum yani.şimdi içime kurt düştü bir kere.ay bu çocuk niye susmuyor ,bak gazı yok şu an,emzirdim,altı temiz.yoksa aç mı...Dr bu paranoyayı yaptı banabilemedim.ilk 3 ay önemli dedi.
bizim oğlan derin uykuya daldığında kendisi emziğini atıyor
ama o atmazsa uyunca ben alıyorum ağzından
Kizlar rezene cayi iciyim dedim bugun, neticede ben disari cikiyorum vs usuturum sutum gaz yapar aman Mazallah.. ama birsey sorucam sanki bende istah acti.. ictikten sonra hic birsey yememis gibi birseyler atistirmaya basladim, bunu baska yasayan varmi aranizda?
Aa o kdr alıntı yaptım hiç biri yokteşekkür ederim arkadaşalr çok şükür tahlillerinde sıkıntı yokmuş. yuksek düşük değerler vardı ama çok minik farklar vardı o da olurmuş yenidoğanlarda...
@askiminaskiyim canım başta soğanlıkta bir çocuk hasstanesi var deyip götürdü eşim. Meğer devlet hastanesiymiş. Ateşli bebekler, isalli çocuklar kapıdan içeri girmek bile bizi piskolojik hasta etti. Eşim arabayı park edip gelene kadar kapıda bekledim, görünce şok olduk.
Yüzyıla gittik hülya hanım nöbetçiymiş.
Gaz sorunumuz var ama çok şükür gazı çıkartıyor. Bizim gaz problemi aslında şöyle bezi açınca çok güzel gaz çıkartıyor. Hatta gaz ile kaka. Ama kapalıyken çok nadir gaz çıkarıyor. Sadece kıvranıyor. Kime dediysek inanmıyor, siz alıştırdınız diyor, halbuki kıvrandıktan sonra bir iki pırt yapıp sulu kaka yapınca değişmek için açıyordum. Hoppp o sırada kaka yapıyyordu ve ıkınma derdi olmadan
Ay enteresan işte. Erken wc eğitimine başlıcam
Gaz için ilaç vermiyrum. Kendim anne çayı içiyorum faydası vardır inşallah
Pişik için ise, pişik uokken kremlemşyordum. ara ara her bezde olmasa da her gün kremlerdim. Tabi kızarıklık görürsen de kremliyordum. Ama bu boyuta geleceğini düşünmemiştim
Bir haftadır mustela kullanıyoruz, hafifliyor, hatta başlangıç hale geliyor sonra tekrar coşuyor. Bu arada benmde dönem dönem pişiğim artıyoryediklerim mi yapıyor acaba diyorum... Hee tabi bir çok faktör var, pırt yaptığında illa sarı su da yapıyor, primanın yeşil paket bezine geçtik vs vs vs çok faktör var yaniii..
Dün eczaneden sudokrem Hametan falan aldırmaya gönderdim, eczacı onların hepsi aynı türev ilaç, oluşumunu önler ama iyileştirmez demiş, travazol vermiş. Geçmezse mutlaka dr a gidin demiş.
Dünki acildeki doktor pişiğe bakmadı bile :/ şimdi travazozlu mustela ile karıştırıp sürüyüroum, hatta altı açık suanda.
ilknurrr22 sarışınımsı galiba. Ay yok yok bildiğin keltoş
Başa kimlere cevap yazacaktım unuttum, benim sıpa uyanmakta. Bir yandan da ev yerleştiriyorum. Millet ist döndüğümü duymadan yerleşmeliyim :)
Öpüyorum silzeri.
Kızlar birde benim kızın suratı sivilce tarlası gibi oldu. Yaşayan var mı? Bildiğin ergenlik sivilcesi gibi içleri dolu .
İlk önce yanaklarda birkaç tane vardı şimdi epey arttı. Alnına ve çenesine de bulaştı. Cuma kontrole gidicez ama yaşayan yada sebebini bilen var mı ??
Peki emzikle mi uyutuyorsun??
Bende yeni anne gibi çok soru sordum..halbuki bir kızım daha var ama kızım emzik hic almadi o yüzden soruyorum bu kadar soru.. :)))
Şükür uzun uyuyor uyudugında bende uyandırmıyorum:)
Cnm denemeler ne alemde emziği tuttu mu ona gore alcam bnde olmuyo böyle sürekli meme de
Bn kullanıyorum cnm ilkten çok fayda etmiyo diyordum ama düzenli kullanınca faydası oldu.
Valla cnm bizim mevlitler tavuklu pilavlı olur kalabalık çünkü oyle beş on kişi değil :) bnde haftaya yapcam tavuklu pilav tulumba tatlısı ayran . hediyelik olarak da kolonya vercez ama herkese yetmucek sanırım onu nasıl halletcem bilmiyorum
Canm bizimki 4 gundr yapmyodu sukur bgn yaptı zeytinyağı felan baya ugrstm ama bide anne sutu alan bebekler kabız olmaz sadece geç yapyolar 4 günün sonunda gayet civk ishal gbi bi kakaydi bez doldu tasti rahatladı yavrum :)Kızlar bebişeriniz hergün kaka yapıyo mu? Kabız demek için kaç gün yapmaması gerekiyor??
Darısı bize :)Şükür uzun uyuyor uyudugında bende uyandırmıyorum:)
cnm dur sakin ol
bizde de AB0 uyusmazligi vardi. bir hafta yogunbakimda kaldik. fototerapi almasina ragmen 13 lerden 16 lara cikti ilkin.
sonra yine 16lardan 20 lere cikti. normalde uyusmazligi olmayanlarda bu kadar inatci yukselme olmazmis ama bizlerdeki uyusmazlik yuzunden boyle oluyor.
beslenmesine cok dikkat et cnm. benim bir de sutum azdi. o yuzden 2bucuk saate bir mama + meme verdim 2-3 hafta boyunca. saatimi kurdum uyuyakalmamak icin.
yalniz sizin sarilikta artmaya devam ederse fototerapi almasi gerekebilir.
iyilesecek inan
ben de her gun agliyordum, bebegim pelte gibi uyukladigi zamanlar. zorla uykudayken beslemeye calismak falan
cok zor cidden.
ama iyilesecek.moralini bozma. yatis yapilsin derlerse de karsi cikma. cabuk iyilessin.
gecmis olsun kuzuna
Teşekkür ederim ya umarım bizimde biran önce geçer.senin ne kadar sürdü, ne Zaman geçti peki
Gaz damlamız var bizim de bi suredir kullanmıyoduk onu verince yaptı bizimki de çok şükür canım beline kadar batırdı maaşallah :)))Canm bizimki 4 gundr yapmyodu sukur bgn yaptı zeytinyağı felan baya ugrstm ama bide anne sutu alan bebekler kabız olmaz sadece geç yapyolar 4 günün sonunda gayet civk ishal gbi bi kakaydi bez doldu tasti rahatladı yavrum :)
biz bazen 5 saate kadar uyuyoruz dokunmazsam o da beni huzursuz ediyor
3,5 saat sonra niyeti yoksa da ben kaldırıyorum
annem bırak 6-7 saat kalkamayacaksa kalkmasın acıkınca uyanır bi şekilde diyor
ama ben yapamıyorum, zaten sütüm yetmiyor psikolojisi var bende
az emiyorsa bari aç uyumasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?