- 28 Eylül 2015
- 5.427
- 15.296
- 248
Sadece anne sütü veriyorsun değil mi canım??
Ayyy bizimkisi de bi 4-5 saat uyusa daha ne isterim?? :)
cnm daha 2 hafta oncesine kadar sarilik degerine bakiliyordu.Teşekkür ederim ya umarım bizimde biran önce geçer.senin ne kadar sürdü, ne Zaman geçti peki
kac gunluk bebisingenelde sadece anne sütü veriyorum bazen geceleri doymadığını hissedersem mama yapıyorum 60 cc - 100 cc arası onu veriyorum, bu cuma kontrolumuz var bakalım durmumuz nedir
cnm daha 2 hafta oncesine kadar sarilikbelkiliyordu.
suan 43-44 gunluguz. 1 ay surmus. en son 7-8 lere dusunce billurubin ,tamam artik kontrole gelmenize gerek yok demislerdi.
baya yipratici bir surecti ama sukurler olsun atlattik. sariligin uzun surmesi bebekte bazi sektelere neden oluyor diye cok korkmustum. sukurler olsun atlattik. bana 1 yil gibi geldi
kac gunluk bebisin
5 saat uyanmamasi cok degil mi
kan sekeri falan duser diye ben en gec 3-3,5 saate uyandirip besliyorum.
gerci bu sarilik tedavimizden kalan bi alikanlik olabilir benim ki
Beyaz gürültüyü aç beşiğine yarım kumsak yapıp koy karnına sıcak havluda sar.. Yarım kundak sadece kollarını sarmal bu aradaKızlar bebeğim 17.30 dan beri uyanık çok uykusu var kucağımda emerken uyuyor beşiğine yatırdığında uyanıyor çığılığı basıyor ne çığlık ama çok ağlıyor doktorun verdiği biogaia adlı gaz damlası vardı ilk defa onu kullandım o yapmış olabilir mi hala uyanik kızım normal mi bu kadar uzun süre uyanık kalması nerdeyse 12 saat olacak :'-(
Kızlar bebeğim 17.30 dan beri uyanık çok uykusu var kucağımda emerken uyuyor beşiğine yatırdığında uyanıyor çığılığı basıyor ne çığlık ama çok ağlıyor doktorun verdiği biogaia adlı gaz damlası vardı ilk defa onu kullandım o yapmış olabilir mi hala uyanik kızım normal mi bu kadar uzun süre uyanık kalması nerdeyse 12 saat olacak :'-(
Kızlar .beyaz gürültü nedir
Aynen bizimde öyle oldu ben altını temizlerken bi güzel.isedi her yerimize her altını actgmda mutlaka isiyo artkGaz damlamız var bizim de bi suredir kullanmıyoduk onu verince yaptı bizimki de çok şükür canım beline kadar batırdı maaşallah :)))
hangi emzik bu bahsettiğiniz canım benim bebis de almıyor. ben damakli emzik aldım. sizinki hangisinden ?cnm dur sakin ol
bizde de AB0 uyusmazligi vardi. bir hafta yogunbakimda kaldik. fototerapi almasina ragmen 13 lerden 16 lara cikti ilkin.
sonra yine 16lardan 20 lere cikti. normalde uyusmazligi olmayanlarda bu kadar inatci yukselme olmazmis ama bizlerdeki uyusmazlik yuzunden boyle oluyor.
beslenmesine cok dikkat et cnm. benim bir de sutum azdi. o yuzden 2bucuk saate bir mama + meme verdim 2-3 hafta boyunca. saatimi kurdum uyuyakalmamak icin.
yalniz sizin sarilikta artmaya devam ederse fototerapi almasi gerekebilir.
iyilesecek inan
ben de her gun agliyordum, bebegim pelte gibi uyukladigi zamanlar. zorla uykudayken beslemeye calismak falan
cok zor cidden.
ama iyilesecek.moralini bozma. yatis yapilsin derlerse de karsi cikma. cabuk iyilessin.
gecmis olsun kuzuna
ogurmedi bunda
ama hala desteksiz tutamiyor emzigi
elim emzikte atmasin diye.
uyurkende agzindaydi, atmasin diye ufak bi bezle hafif destekledim
atmadi uzun sure. sonra yine atti ama alisacak sanki
almadm ben. zaten kendi atiyor bir sure sonra
Anne karninda duyduklari sesler
Kendilerini daha guvende hissediyorlar
Fan sesi gibi ben program indirdim
Anne karninda ki ses ile ruyalara yukselisi seviyoruz :),
Canım açtım youtube dan 5 dk dinledi ağlamaya başladı benim uykum geldi belim ağrıyor sürekli kucağımdaAnne karninda duyduklari sesler
Kendilerini daha guvende hissediyorlar
Fan sesi gibi ben program indirdim
Anne karninda ki ses ile ruyalara yukselisi seviyoruz :),
Ya benim minik kızım yüzüstü yatmayı cok sevıyor ama korkuyorum böyle bırakıp uyumaya.. Kafasını dikine gömer falan diye.. Ama böyle cok Mutlu.. En sevdıgı uyku pozısyonu bu.. Ne yapsam ki uykum geldi uyuyamıyorm
aventin soothie emzigi cnm. tek parca. ayicik seklinde. hatta bizim topicte birinin profil fotosunda bebisinin agzinda bu emzikten varhangi emzik bu bahsettiğiniz canım benim bebis de almıyor. ben damakli emzik aldım. sizinki hangisinden ?
biz bir aydir orhan buzuki nin kolik adli parcasiyla yatip kalkiyoruz.Canım açtım youtube dan 5 dk dinledi ağlamaya başladı benim uykum geldi belim ağrıyor sürekli kucağımda
Kızlar 40 çıksın mevlüt okutacagim.. acaba ne yapsam geleceklere fikir alsam biraz
pişik için tavsiyem her kaka yaptığında poposunu yıka, sonra güzelce kurula ve bir süre altı açık kalsın havayla temas etsin. ben öyle yapıyorum, bir de pek krem kullanmayı tercih etmiyorum. geçenlerde 1 defa uni baby pişik kremi sürdüm sadece. bazıları zeytinyağını önermiyor ama ben poposunda biraz kızarıklık oldu mu sürüyorum az miktarda zeytinyağı gayet iyi geliyor. ciddi anlamda pişik varsa doktora danışıp bir krem kullansan daha iyi olur sonuçta hep kimyasal şeyler ne kadar az kullanırsak o kadar iyi. şifa dilerim bebeğine.
aslında e n güzeli yıkamak dediğin gibi. Ama evde öyle kotkuttular ki üşüyecek hasta olacak diye.cesaret edemedim. Bugün pişiği azmış görünce ilk o zmn yıkadımpişik için tavsiyem her kaka yaptığında poposunu yıka, sonra güzelce kurula ve bir süre altı açık kalsın havayla temas etsin. ben öyle yapıyorum, bir de pek krem kullanmayı tercih etmiyorum. geçenlerde 1 defa uni baby pişik kremi sürdüm sadece. bazıları zeytinyağını önermiyor ama ben poposunda biraz kızarıklık oldu mu sürüyorum az miktarda zeytinyağı gayet iyi geliyor. ciddi anlamda pişik varsa doktora danışıp bir krem kullansan daha iyi olur sonuçta hep kimyasal şeyler ne kadar az kullanırsak o kadar iyi. şifa dilerim bebeğine.
Bizi hastaneye yatirdilar canım.Aa o kdr alıntı yaptım hiç biri yokteşekkür ederim arkadaşalr çok şükür tahlillerinde sıkıntı yokmuş. yuksek düşük değerler vardı ama çok minik farklar vardı o da olurmuş yenidoğanlarda...
askiminaskiyim canım başta soğanlıkta bir çocuk hasstanesi var deyip götürdü eşim. Meğer devlet hastanesiymiş. Ateşli bebekler, isalli çocuklar kapıdan içeri girmek bile bizi piskolojik hasta etti. Eşim arabayı park edip gelene kadar kapıda bekledim, görünce şok olduk.
Yüzyıla gittik hülya hanım nöbetçiymiş.
Gaz sorunumuz var ama çok şükür gazı çıkartıyor. Bizim gaz problemi aslında şöyle bezi açınca çok güzel gaz çıkartıyor. Hatta gaz ile kaka. Ama kapalıyken çok nadir gaz çıkarıyor. Sadece kıvranıyor. Kime dediysek inanmıyor, siz alıştırdınız diyor, halbuki kıvrandıktan sonra bir iki pırt yapıp sulu kaka yapınca değişmek için açıyordum. Hoppp o sırada kaka yapıyyordu ve ıkınma derdi olmadan
Ay enteresan işte. Erken wc eğitimine başlıcam
Gaz için ilaç vermiyrum. Kendim anne çayı içiyorum faydası vardır inşallah
Pişik için ise, pişik uokken kremlemşyordum. ara ara her bezde olmasa da her gün kremlerdim. Tabi kızarıklık görürsen de kremliyordum. Ama bu boyuta geleceğini düşünmemiştim
Bir haftadır mustela kullanıyoruz, hafifliyor, hatta başlangıç hale geliyor sonra tekrar coşuyor. Bu arada benmde dönem dönem pişiğim artıyoryediklerim mi yapıyor acaba diyorum... Hee tabi bir çok faktör var, pırt yaptığında illa sarı su da yapıyor, primanın yeşil paket bezine geçtik vs vs vs çok faktör var yaniii..
Dün eczaneden sudokrem Hametan falan aldırmaya gönderdim, eczacı onların hepsi aynı türev ilaç, oluşumunu önler ama iyileştirmez demiş, travazol vermiş. Geçmezse mutlaka dr a gidin demiş.
Dünki acildeki doktor pişiğe bakmadı bile :/ şimdi travazozlu mustela ile karıştırıp sürüyüroum, hatta altı açık suanda.
ilknurrr22 sarışınımsı galiba. Ay yok yok bildiğin keltoş
Başa kimlere cevap yazacaktım unuttum, benim sıpa uyanmakta. Bir yandan da ev yerleştiriyorum. Millet ist döndüğümü duymadan yerleşmeliyim :)
Öpüyorum silzeri.
Kızlar bebeğim 17.30 dan beri uyanık çok uykusu var kucağımda emerken uyuyor beşiğine yatırdığında uyanıyor çığılığı basıyor ne çığlık ama çok ağlıyor doktorun verdiği biogaia adlı gaz damlası vardı ilk defa onu kullandım o yapmış olabilir mi hala uyanik kızım normal mi bu kadar uzun süre uyanık kalması nerdeyse 12 saat olacak :'-(
Kızlar , biz dun idrar kültürü sonucunu aldık enf uremis önce idrar torbasında alındı diye olabilir sonda ile alinsjn dedi Dr hastaneye geldik
yavruma sonda
takıldı((( ve sonuç doğru çıktı.. Enf. Varmis yavrumda demek huysuzlugu buna da bagliymis ve hastaneye yattik o kadar kötü oldum kiiii anlatamam
Henüz ne kadar kalacagimizda belli değil. Tedavi suresini soylemediler.
Sagol canım benim böyle birden bire olunca alt ust oldumBen böyle olunca valla ayağımda salliyorum. Gözüne de bir sey le kapatiyorum. Uyuyor. Uyandikca salliyorum. Başka yol bulamadım.
Canım benim geçmiş olsun. Şöyle dusun tedavi olup çıkacak ve bir şey i kalmayacak. Geçmiş olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?