- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
- 78
teşekkürler canım cevap için.cocuk dr una randevu alacaksin canim ordan yonlendirecekler seni
Maaşallah kuzuna Allah sağlıklı mutlu büyütmeyi nasip etsin inşallahEki Görüntüle 1792604 Buda benim kel oğlum :)
Maşallah diyelim
Çok geçmiş olsun canım
Saglıkocagına gideceksen tansiyon ateş kontrolü yapıyorlar kanama durumunu ssoruyorlar.
Canım doktora gitmeni tavsiye ederim göbek önemli damar uçları açık kaldığında da kanama yapabiliyormuş ben gittim k vitamini yapıldı ayrıca 2 kere yaktı. Birinci yakışında sarı iltihap gelmeye devam etti ikinci yakışında durdu. Anca durdu temizlendi kapandı..
Ben memnun kaldım canım. 500 TL
Oyy maşallah prensese
Âmin hepinizinkini inşMaaşallah kuzuna Allah sağlıklı mutlu büyütmeyi nasip etsin inşallah
Eki Görüntüle 1792604 Buda benim kel oğlum :)
Maşallah diyelim
Oyyy oyyy maşallah bu kuzuyaBizimde 42. günümüz bugün kırkı çıkaranlar resim paylaşmaya başlamış,bizde koyalım dedik. İşte bizim minamız maşallah deyin teyzeleri
Benimde kafam karıştı cnm biz bugün yıkadık yarın gezmeye gıtcekmısız ama benim kanamam hala dewam edıo anlamadım:) bebişin cok tatlı masallah cnm bu aradaYa bagtil bir inanis bu, cokta ciddiye almamak lazim.. ben eglencesine yapicam ama gezmicem bugun yani :).. banyodan sonra bebegim usutur
Kızımın göbeği kurumuyooooorrr....
Off ne yapmalıyım.. Göbegı düşeli 1 hafta oldu bugun 15 gunluk olduk kanıyor hala,
Bir gun kurumuş gibi sevınıyorum ertesı gun kanlı kanlı.. Kan akıyor gibi değil sızıyor zıbının üst kısmına gecmıyor altında kalıyor böyle olan varmı??
Doktor hc bırsey sürmeyin demişti ama baticonlayacagım sanırım
Canım 1 hafta beklemişsin zaten daha bekleme herkesin bebişi aynı olmaz. Açık kaldıysa kapatılması lazım. Enfeksiyon kapma riski yüksek oluyor.Yarına aldım randevu canım umarım çabucak kurtuluruz her actgmda bir umut dıye acıyorum kan görunce bütün moralim bozuluyor
Sağol canım cevabın için.beyin ve kalp farklı işliyor işte.tabii bilinen şeyler olmadı gereken bunlar da gerçekte bazen olamıyor.sağlıkla büyüsün bebeklerimiz. Annelik işte..doydu doymadı ,kaka yaptı yapmadı...tek derdimiz o...gece uykularımız hiç yok artık...gündüz de öyle...hatta şu an gazdan iki büklüm kucağımda uyumaya çalışıyor...dediğin gibi çok ağlama sebebi var.sebebini bulana kadar ağlıyor zaten canımbebeğin ağlaması ille de aç olduğu anlamına gelmiyor ki. doktorların da fikirleri çeşit çeşit işte. bebek oda ısısı çok sıcaksa da ağlar, çok fazla giydirilmiş ve bunalmışsa ağlar, gaz sancısından, açlıktan ya da sadece anneyle temas etmek için bile ağlar. okuduğum tüm kaynaklarda böyle yazıyor. kendi tecrübeme göre de bunu söyleyebilirim yani bazen bebeğim ağladığında alıyorum emzirmek için ama emmiyor ve kucağımda sakinleşip uykuya dalıyor, bebeğin ağlaması tek başına aç olduğunu gösteren bir durum değil yani. ayrıca bu kilo konusu da doktoruna göre değişiyor, bakanlığın emzirme broşüründe ayda en az 500 gr kilo alımı olmalı yazıyor mesela. yani senin bebeğin 700 gr almış buna az demek ve mamaya yönlendirmek tuhaf, ayrıca unutulmaması gereken bir şey var bebeklerde de standart ölçülere harfiyen uyum beklenmemeli bazı bebekler 1 kg alır bazısı 500 gr alır tıpkı her bebeğin farklı kiloda doğması gibi. elbette gerçekten mamaya ihtiyacı olan bebekler de vardır ama sırf evham yaptığımız için ya da başka bebeklerin kilo alımıyla kıyaslayıp gözümüze az göründüğü için mamaya başlamayı doğru bulmuyorum. güven duyduğunuz bir doktorunuz varsa ve mama takviyesi öneriyorsa bebeğin kilo durumuna bakarak bir karar verip mamaya başlanabilir ama emzirmeyi de kesinlikle ihmal etmemek lazım. bence sen de sık sık emzirmeye devam et, mama veriyorsan da bebeğin kilo durumunu takip ederek gerekliyse ver. sütün kaliteli ve bol olması için de bol su içmeye, uyumaya, dinlenmeye, stresten uzak durmaya ve iyi beslenmeye çalış canım, inşallah sütün bebeğini fazlasıyla besleyecek.
aşağıya okuduğum ve kaydettiğim bazı doktor makalelerinden ilgili küçük bir kısım kopyalıyorum, bir fikir verebilir,
"Sütünüzün yeterli olduğunu anlamak için bebeğinizin ayda kaç gram kilo aldığını, günde kaç defa bezini ıslattığını gözlemleyebilirsiniz. Bebeğin ayda en az 500 gr kilo alması, günde en az 5-6 defa altını ıslatması, doğumdan sonraki 15. günde ise doğum kilosuna ulaşmış olması bebeğin aldığı sütün yeterli olduğunu gösterir."
"İlk 6 ayda bebeklerin haftada 150-250 gr alması normaldir. Ancak kilo alımı genetik potansiyelle birebir ilişkilidir. Bir ayda 600 gr alan bebek de normaldir, 1.200 gr alan bebek de normaldir."
"Zamanla bebeğinizin emişinde değişiklikler olabilir. Önceleri 3-4 saatte bir beslenen bebek zamanla daha sık yada daha seyrek emmek isteyebilir. Bu sizi endişelendirmesin. Sütünüzün azaldığını yada bittiğini düşünmeyin. Bir kuyunun tam tersine süt rezervi düzenli kullanılmakla kurumaz. Hatta bebeğiniz emdikçe göğsünüz süt üretir. Bebeğinizi memenize daha sık yönelten olay büyüme veya iştah artışıdır. İştah artışı en çok üçüncü haftada, altıncı haftada ve üçüncü ayda görülür. Bazen önceleri geceleri uyuyan bebek büyümesi hızlandığı için uyanıp emmek ister. Bu durumda, bebeğin aktif iştahı annedeki süt yapımını sürekli arttırarak ihtiyacını karşılayacaktır. Böyle durumlarda sadece rahatlayın ve bebeğinizin ihtiyacına karşılık vermeye çalışın. Bebeğin iştahını karşılamak için mama vermeye başlamayın, çünkü birden emzirmeyi kesmeniz süt miktarını azaltır ve bebekte daha kolay emeceği biberona yönelir. Eğer işe geri dönmeniz gerekiyorsa, bu bebeğinizi 8-10 saat emziremeyeceksiniz demektir. Bu süt üretiminizi azaltır. Bunu önlemenin yolu bebek yanınızda olmadığı zamanlarda en az 3 saatte bir sütünüzü sağmanızdır."
tekrar geçmiş olsun canım ya hakketten bebisle çok zor allah kolaylik versin umarım hemen geçer bir şeycigin kalmazCok sagol canim, Meme ucundaki catlaklar ve memede sut birikmesi neden oluyormus. Catlaklardan dolayi iltihaplanmaya cok acik oluyoruz. Sutumuzde tam bosalmayinca hemen sut kanallari iltihaplaniyormus. Valla o gunden beri arastira arastira ogrendim bende.
Normalde hap seklinde antibiyotik veriliyormus ama bende titreme ( birden atesim dusuyor) ve birden ates yukselmesi oldugu icin Apseye donebilir elime baya bezede geliyor dedi genis spektrumlu antibiyotik vermis ins gecer valla bebek varken zor kendimle ugrasamiyorum zaten hic.
kel miEki Görüntüle 1792604 Buda benim kel oğlum :)
Maşallah diyelim
Maşallah canım kuzuna allah sağlıklı ömür versinEki Görüntüle 1792604 Buda benim kel oğlum :)
Maşallah diyelim
Canım doktora git hatta çocuk cerrahina. Biz doktora gittik yaktı. Basit bir islem. Canı acimiyormus.
Canım 1 hafta beklemişsin zaten daha bekleme herkesin bebişi aynı olmaz. Açık kaldıysa kapatılması lazım. Enfeksiyon kapma riski yüksek oluyor.
Ama sadece k vitamini eksikliğindende kanayabiliyormuş.
Bende çocuk cerrahına gtmeni tavsiye ederim ben çocuk doktoruna gittim. İlk yakışında kapanmadı ikincide kapandı. Sünnet için cerraha gittiğimde ilk önce keşke bana gelseydiniz dedi. Oda her ihtimale karşı emin olmak için bir kere daha yaktı. Yakma işlemi acıtmıyor bebek anlamıyor bile. Uzun bir çubuk var ucunda gümüş renkli bir madde var onu deliğin içine sürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?