- 21 Ağustos 2015
- 1.432
- 1.315
- 53
- 35
Aslı'mda bizim oğlan 2770 doğdu biraydık ve yeni 3,5 oldu:)Oyyy oyyy maşallah bu kuzuya
Gogus kalkani kullanmiyorsun sanirim canim? Benim goguslerimde cok sisiyor fakat kalkan ucunda birikmesine engel oluyor kalktigimda kalkanin ici sut dolmus oluyor. Bence sende kalkan kullanmalisin masaallah subhanaallah sutun var.Canlar bende 4gun once mastit oldum. Emzirdim hic bir sorun yoktu. 2-3saat sonra emzirmek icin kalktigimda gogsum inanilmaz sizliyordu gece oldugu icin sadece gece lambasi acikti incelemedim gogsumu, ucu yara oldu diye dushndum. Diger kalkisimdada ayni aciyi hissettim ve daha da siddetlenmisti. Lavaboya kalkip baktim kipkirmisi olmustu ve sismisti. Odadan disari adim atinca titremeye basladim meger oda sicak diye atesimi pek farketmemisim.
Gectim bilgisayardan mastitiarastirdim bol bol emzirin dedigi icinbol bol emzirdim ertesi gun resmen kendimi sika sika emzirdjm cok aciyordu cunku. Ilik dus aldim sik sik. Parol ictim agri ve ates icin. Neyseki kirmiziligi gecti ama 1saat emzirmesem dolup tekrar sizliyordu ve atesim dusmuyordu.
Ertesi gun yine aynen devam ettim ama atesim birden 40a cikip birden 37ye inmeye basladi. Ates iyice gordu gozlerim falan yaniyordukendiliginden yasariyordu basim falandakaynamayabaslayinca esim isten gelince doktora gittik hemen. IESPOR ve NOVALGINE SERUM verdi. Karistirip igneyaptiriyorum12 saatte bir. Yarin bitecek ins. Arkasindan da SULTANAM diye bir ilaca baslayacagim. Apse olmasin diye sik sik sagiyorum, doktor emzirme sag ve dok dedi. Apseye cevirirse anlamayabilirim diye. Tek gogsumle emziriyorum suan icin cok sukur doyuyor. mastitli olangogsum digergogsumle ayniolana kadar emzirmeyecekmisimDaha kotu olursa zaten apse yapmis demektir ve ins iyle birsey olmaz
Bizimde 42. günümüz bugün kırkı çıkaranlar resim paylaşmaya başlamış,bizde koyalım dedik. İşte bizim minamız maşallah deyin teyzeleri
Eki Görüntüle 1792604 Buda benim kel oğlum :)
Maşallah diyelim
HaklısınızAnadolu yakasında varmı bildiğiniz iyi bir cerrah bugun gidebilecegım bir dr bulabılırmıyım? Bizim dr cıkmıs hastaneden
Canım o kadar acil degil bygün bu saatten sonra zor bulunur. yarın gidersin herhangi bir çocuk cerrahı olur. Göbek kordonu yakma basit işlem. Endişelenme canım.HaklısınızAnadolu yakasında varmı bildiğiniz iyi bir cerrah bugun gidebilecegım bir dr bulabılırmıyım? Bizim dr cıkmıs hastaneden
canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin küçük olunca daha çok üzülüyor insan bizde 2 tane göz damlası kullanıyoruz enfeksiyon var sağ gözünde 5 günlükken se kullandık yine oldu peki ne belirti verdi sizin enf benim kızımnda genital bölgesinde beyaz akıntı var hep duruyor orda doğduğundan beriKızlar , biz dun idrar kültürü sonucunu aldık enf uremis önce idrar torbasında alındı diye olabilir sonda ile alinsjn dedi Dr hastaneye geldik
yavruma sonda
takıldı((( ve sonuç doğru çıktı.. Enf. Varmis yavrumda demek huysuzlugu buna da bagliymis ve hastaneye yattik o kadar kötü oldum kiiii anlatamam
Henüz ne kadar kalacagimizda belli değil. Tedavi suresini soylemediler.
Sizleri gorunce kendimden suphe ediyorum. Iki gogusten emzirmeden once max 90 aliyorum ve havalara ucuyorum ama siz boyle deyince acaba bebegim doymuyor mu hissine giriyorum.Kızlar tek göğsümden emzirmeden sağınca 100ml süt çıkıyor az mı sizce nasl
Vay demek başka kellerde varmış hep saçlıları görünceOyy maşallah :)
Bizim oglan benziyor :) maşallah
Yarın gidersin canım bir şey olmaz.
Canm doymasa anlarsın kesin ben pekmez ve kuru maya içtikten sonra arttı sütüm.. Benm kız utanmasa beni yiyecekSizleri gorunce kendimden suphe ediyorum. Iki gogusten emzirmeden once max 90 aliyorum ve havalara ucuyorum ama siz boyle deyince acaba bebegim doymuyor mu hissine giriyorum.
Allah razı olsn ya dediğin gibi denedm ama çok yara olmasına rağmen az acı hissettm çok sağol canmCanım yanlış emziriyorsundur o yüzden yara oluyor. Avuçla hafifçe bastırarak memeyi incelt agzına sokyapa yapa alışırsın. Gögüslerinin çok sertleşmesini beklemeden emzirmeye çalış sertleşince memeyi inceltemezsin
Hep aynı şeyi diyormKizlar yalniz bebege bakmak cok zor ya
Canim benimkinden 30 cikiyor tabiki de iyi masallah
Eki Görüntüle 1792355 Can'ım ekli resimde iki numara da kolayca meme tutmak ve Bebek kontrolü kolay istersen dene ben bumda çok rahat ettim ciddi Bi yarada olmadı
Vay demek başka kellerde varmış hep saçlıları görünce
Bizimki resmen komik kel önde yok arkada var
kızlar işitme testi bizim hastanede çok pahalı 145 tl.
çok kısa bir işmiş. devlet hastanesinde yaptırayım dedim. odyometri bölümü yok çocuk hastalıklarına mı görüncez öncelikle ? bilen var mı ?
90 miSizleri gorunce kendimden suphe ediyorum. Iki gogusten emzirmeden once max 90 aliyorum ve havalara ucuyorum ama siz boyle deyince acaba bebegim doymuyor mu hissine giriyorum.
Canım cok cok geçmiş olsun hemencik toparlansin kuzun insallahÇok sagol canım dünden beri kahroldum. Ağla agla ağla... Allah yüzüme guldu burada kk bayanlar yardımcı oluyorlar. Yavrum sancidan ağlıyormuş. Kolik demişlerdi.. Ne olduk baksaniza..
Ama cok sukur böbrek ultrasonumuz temiz çıktı. İçim öyle ferahladi öyle ferahladi ji..
Ne verdi Dr canım?Kızlar maşallah deyin bebeğim dun gece ilk defa 4 saat kesintisiz uyudu.6 saat emmedi ama aç kaldı.emzirdikten sonra 2 saatte ancak uyudu sonra da ben kaldırmak istemedim rahat rahat uyuyordu. Doktorun verdiği gaz damlası işe yaradı.
Kuru maya derken canım?? Ayrıntılı yzarmısın hemen deneyeyim :) pekmez ne pekmezi ve maya bildiğimiz dr ötkerin falan mı mesela??Canm doymasa anlarsın kesin ben pekmez ve kuru maya içtikten sonra arttı sütüm.. Benm kız utanmasa beni yiyecekBen bile şüpheliym doyuyo mu diye anlarız bence doymasalar ..
Allah razı olsn ya dediğin gibi denedm ama çok yara olmasına rağmen az acı hissettm çok sağol canm
Hep aynı şeyi diyormama pekmez ve kuru maya dene canm
firkan ın dediği gibi yapınca az acı hissettm canm bunuda denerm yeterki tutsn memeyi.. 3gündr ağlayarak emziriyorum
Pompa bebegın cektıgı kadar cekemıyormus. Oyle olmasaydı bebeklerımız aclıktan krıze gırerdı.90 miben 60 i gorunce havaya giriyorum ooo sutum var diye
Benım de bazen bırıkıyor bazen cok az bırıkmıs oluyor ama ozellıkle gecelerı kalktıgımda o kalkanı gogusten ayır ıcını temızle derken bazen ustum basım batıyo. Ama yıne de yara olmasını engelledıgı ve bıraz gogus ucumu cıkardıgı ıcın takıyorum. Onu takmasam bebegım hıc ememez cunku gogus ucum kucuk ve yumusak oldugundan cocuk tutamıyorGogus kalkani kullanmiyorsun sanirim canim? Benim goguslerimde cok sisiyor fakat kalkan ucunda birikmesine engel oluyor kalktigimda kalkanin ici sut dolmus oluyor. Bence sende kalkan kullanmalisin masaallah subhanaallah sutun var.
evet cnm. bakdün zorladım gerçekten kustu bu defa emzigi veremıyorum ya hem de ağız dolusu kaç defa kustuucu kiraz mı oluyor bahsettiğinin canım
ayy cnm nerden anlayacaktin ki enfeksiyon oldugunu. benimki de surekli agliyor. huzursuz.Sagol canım çok ağlıyor ve huzursuzdu yavrum. Sonrası yatış isye.. Allahım. Böbrekler de skinti çıkmasın insallahb
cnm (-) (+) uyusmazliginda igne yapiliyor. o uyusmazligin sarilikla alakasi da yokBide uyuşmazlık için iğne yapıldı. Neden böyle uzuyor.iğnenin faydası yokmu
ben dd ayniyim cnmselamlar kızlar uzuuunca süre girmedim. bebiş uğraştırıyo epeyce.
çok üzgünüm sütüm gelmiyorda gelmiyor. 25 gün oldu ama yok işte yok.
dünyanın sonu değil biliyorum ama mama vermek okadar zorki. helede yolculuk yapmak zorundayız şu sıralar ve çok zor oluyor. dışarıya çıkmak mama hazırlamak gerçekten bebek sabredemiyor 2 dk. beklemeye. çığlık çığlığa ağlıyor maması hazır olana kadar.
denediğim yöntemleri söyleyeyim başak ne yapabilirimki. milk plus 6 şişe içtim.
aktardan bir çay aldım. milk tea günde 3 bardak içtim. rezene çayı 3 bardak içiyorum günde. lansinoh marka pompa aldım sağdığımda 3 sağmaya 10 ml 2 memeden ancak çıktı.
gittim hastane tipi kiraladım medela lactina çok değişim olmadı açıkçası hala 2 sağmaya ancak 10 ml çıkıyor.
ne olacak böyle anlamış değilim. bebeşin emme refleksi çok iyi. tuttuğunu emmeye çalışıyor meme veriyorum ama süt gelmeyince çok sinirleniyor. artık gelmediğinin bildiğinden hiç almak istemiyor
belki aynısını yaşayan olmuştur ama benim hiç okuma fırsatım olmadı
Bugun kirkimiz ciktiiiibakalim bu kirk cikma efsanesi ne kadar dogruu..hayatimizda neler degisicek:) bebegim sakinlesecekmi yoksa ...
kızlar işitme testi bizim hastanede çok pahalı 145 tl.
çok kısa bir işmiş. devlet hastanesinde yaptırayım dedim. odyometri bölümü yok çocuk hastalıklarına mı görüncez öncelikle ? bilen var mı ?
evet cnm. bakhuzurunmeraklisi profil fotosunda bebisinin agzindaki emzik
ayy cnm nerden anlayacaktin ki enfeksiyon oldugunu. benimki de surekli agliyor. huzursuz.
ins tez zamanda toparlar kuzum.
cnm (-) (+) uyusmazliginda igne yapiliyor. o uyusmazligin sarilikla alakasi da yok
bu AB0 uyusmazligi. digerinden farkli ve ignesi malesef yok
ben dd ayniyim cnm
bir tek tomrisin emzirme kampi kaldi yapmadigim. onu da bu yogunlukta nasil yapicam bilmiyorum
bir de basina gelmeyen anlamazmis ya, herkesin basina gelmis gibi akil vermeleri delirtiyor beni.
aaaa neden emzirmiyorsun mama veriyorsun??? verme mama verme
bir damla bile varsa sutun, cogalir emzir emzir.
yaaaa cogalmiyor iste napayim. bende istemezmiyim gecenin bir yarisi yavrumu kendi sutumle besleyeyim. kostur kostur mama hazirla, biberon dezenfekte et. sonrasinda kabizlikla ugras.
cocugumu acliktan mahvetmemimi istiyorlar anlamiyorum
diyorum ya basina gelmeyen anlayamaz
moralini bozmayayim cnm ama benimki daha beter oldu
cnm benm gittigim hastanede KBB den yonlendiriliyordu. ordan giis yaptirdim.
gidecegin hastaneyi arayip sor bence. ona gore randevu alirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?