2016 Şubat Anneleri

Normal kullandığımız mamalarda inek sütü içeriği old için verdiğimiz zaman diyetin bi anlamı kalmıyor. Bizim kinin toto yine pisti. Sadece emin oldugum alerjenler inek sutu kuruyemis. Yumurtayi deneyemedem bozuldu diyet. Ve ben diyet yaptıkça sütum azalıyor sutum normalde yariyor bebise 2 aylikken 6200 grdi. Su an su an iki bucuk aylik. Diyet mamayi hic sevmedi internetten bi tarif gördüm pirinç unu su ve anne sütüyle yapılıyor. Ama dört aylık ek gida yazıyordu simdi arada versem sorun olur mu acaba. Bazen memeden ayrılmadigi icin süt yetmiyor.
Isyan edicem artık hamilelikte seker tansiyon cikti hicbisey yiyemedim gonlumce dedim dogumdan sonra gelsin tatlılar gitsin kebaplar olmadı bu yaşta bu kadar hastalık mi olur dedem110 yasina kadar turp gibi yasamis biz çürük ciktik

İshali oluşturan yüzlerce mikrop varken sadece 1 sinden koruyan rota aşısını yaptırmak çocuğa durduk yere mikrop yüklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum.kızıma yaptirmamistim.Şimdide dr ben kendi çocuğuma yaptım hicbir tan etkisi yok diyor.onada istemiyorum denmiyor.bakalım ne yaparız.

Valla tatlim dun yatmadan once biraz huysuzlandi asidanmi bilmiyorum ama gece iyi uyudu emdi, atesimizde cikmadi.. sorunsuz atlattik gibi Bende istemiyodum katakulliye geldi yaptirdik damla seklinde asimizi :)

ben de 8 yaşındaki oğluma yaptırmadım, öyle ağır bir ishal de yaşamadık bu yaşa kadar. şimdi kızıma da yaptırmayı düşünmüyorum. rotavirüs aşısı 3 serotipe karşı etkili bir aşı, ishala sebep onlarca virüs var. kaldı ki çocuk aşısız olunca illa ki rotavirüse yakalanacak diye bir şey yok, yakalandığında da çok ağır geçirecek diye bir durum da yok. ayrıca aşı prospektüsünde bile yazar tam olarak koruma sağlamadığı ve en kötüsü bu bir zayıflatılmış canlı aşı olduğu için tıpki oral polio aşısında olduğu gibi shedding etkisi var yani aşıyı olan kişi bir süre bu virüsü çevreye yayıp mesela başka bebeklere bulaştırabiliyor, benim bebeğim rota aşısı olmadığında başka rota aşılı bir bebekten bu virüsü kapma riski var, galiba son yıllarda birden coşan rotavirüs vakalarının bir nedeni de bu, aşılama arttıkça virüs de arttı, tuhaf ama durum böyle. kısacası hamile, immün yetmezliği olan ya da aşısız bebeklerin oral polio ve rotavirüs aşısı olanlarla temastan kaçınması gerekiyor bu bilgiler ışığında. solunum ya da dışkı yoluyla yayılıp gerekli hijyen sağlanmazsa, mesela anne ellerini sık sık yıkamazsa, hijyene dikkat etmezse aşılamadan sonraki birkaç hafta bu virüs yayılabiliyor. bunlar aşı prospektüsünde yazan bilgiler ama nedense aşı yapmak için tutturan doktorlar da hemşireler de bu prospektüsleri okuyup gerekli uyarıları yapmazlar ailelere, her şey ezbere maalesef.

"Aşı virüsünün atılımının pik seviyede olduğu 7. gün civarında dışkı ile saçıldığı bilinmektedir. Viral antijen partikülleri 1. dozdan sonra dışkıların %50’sinde, 2. dozdan sonra dışkıların %4’ünde ELISA ile tespit edilmiştir. Canlı aşı virüsü varlığı yönünden test edildiklerinde bu dışkıların sadece % 17’si pozitif bulunmuştur.

Rotarix tümör veya immun yetmezliği olanlar veya immunosüpresif tedavi görenler gibi immunite bozukluğu olan kişilerle yakın temasta olanlara dikkatle uygulanmalıdır.

Yakın zamanda aşılanmış olanlarla temasta olan kişilerin kişisel hijyenlerine (örneğin, bebek bezi değiştirdikten sonra ellerin yıkanması) özen göstermeleri gereklidir."

bunlar aşı prospektüsünde yazanlar. aşı yaptırmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem çocuğunuzda ishal, ateş gibi durumlar varsa aşıyı yaptırmayı ertelemeleri, gerek görüyorlarsa ishal ve ateş geçtikten sonra yaptırmaları.

Arkadaslar ne marka pişik kremi kullanıyosunuz ya bizimki pişik değil de kızarıklık var biraz biraz geçmiyo bi turlu normal mi onuda anlamadım

Neden tekrar pişti? Mamadan sonra mı
Ya ben bir ara tavuk gibi zırt pırt kaka yapıyor pişik geçmiyor diye pirinç unu vermeye niyetlendim. Ama vereceğim sabah kaka yapmamıştı bende vazgeçtim. Annem kanıma girmişti zaten eskiden inek sütü sulandırıp içiriyorlardı siz çok detaylı düşünüyorsunuz deyip deyip sonunda ikna etmişti :)

Diyeti bilmem ama büyüdükler için yetmiyor birazda. Büyüme dönemlerinde iki güne toparlanırmış süt devamı gelirmiş. Teoride böyle de bizim üzüntüden kaçan sütler kaçtı zaten.

Hamilelikte bende hep hayalini kuruyordum yemek yemek için doğurmak istiyordum resmen :/
Ve geldiğimiz duruma bak :)

Arkadaslar ne marka pişik kremi kullanıyosunuz ya bizimki pişik değil de kızarıklık var biraz biraz geçmiyo bi turlu normal mi onuda anlamadım
Pişik kremi konusunda bana sorun yoky ok benden çok masraf yapmış arkadaşlar car ne yazıkki

Ben şuan sudokrem ve arada zeytinyağı kullanıyorum.
İnatçı pişikler için desitin (moru ekstra koruma, diğeri hem koruma hem iyileştirme) önermişlerdi kullandık ama tam fayda göremeden bıraktık. Hoş zaten ikisi aynı özelliklere sahipmiş doktor öyle demişti.
Zinc vs tarzı kremler var ama onları bana en son zaman söylemişlerdi kullanmadım.

Bu kadına bayılıyorum yaa söylediğini hemen bir açıklama ile destekliyor

Bebegi pisik olan arkadaslar.. bebeginiz sadece kakadan oturumu yoksa cistende pisik oluyormu? Ben gece cok uyandirmamak icin cisli bezi degistirmiyorum cok dolmadiginda, gece bir kere degistiriyorum yetiyor.. iyimi ediyorum bilemiyorum dogrusu :/

Eşim çok dedi bitinceye kadar kullan tuzlu su bu diye :) inanmadim yine ya ben adama neyse artık serum aldirayim o zama

Herkese Selamlar
Dun aılemın yanına geldık bebısle, esım bızı bıraktı döndü. 3 hafta kadar burdayız, esımle sorunlarımız var hem o yuzden geldım hem de bıraz stresten uzak durmak ıcın. Uyku duzenımız bozulur dıye korktum ama bozulmadı gıbı. Dun gece 11de yatırdım sabah 03.50de kalkdı evdekı gıbı. Umarım bozulmadan devam eder donene kadar. Ben artık mamayı daha cok verıyorum bazen gunde 2 bazen 3 kez. Once emıyor sonra doymazsa mama verıyorum cunku bazen sutum gercekten az oluyor. Bu arada 2 ayda 19kg gıtmıs, doguma gırerken catlagım pek yoktu ama sanırım kılolar bırden gıdınce belımın yanları ve gobegım catlamıs cok sınırım bozuldu, zaten kıloluyum bı de bu catlaklarla nasıl bıkını gıyıcem ben,mayo demeyın hıc yakısmıyor bana.

Masallah iki ayda 19 hicte fena degil :)) guzel vermissin.. kafa dinlemeye gitmissin hala sorun konusuyorsun bosver catlaklari filan bir cogumuzda catlak var, gayet normal.. kabullenmek lazim durumu bence :) Yok nasil geciririm vs hic girme bunlara cunku gecici birsey degil.

Sagolun vallahi düşünmekten helak oluyorum.. İcimi rahatlatiyorsunuz

Yaptırıcam canjm bende çok geçmeden. Bir iyileselim. Zaten 3 aylık oluyoruz. Hastaneye goruseyim Dr.un adı neydi bekir bey miydi. Benimkinin pipisi çok dar değil ama çok geniş de değil. Cisi rahat atabiliyor
Valla benim yigenim 5 yaşında sünnet olmadı hala.. Kestirmicem ben diyip duruyor

Neyyyy açıyonda yaziyon kuzum. Bena da ogretiveriver ne oluurrrr.

Canim bende hematem.travazol bi de johnsons baby.nin var 3u de kizarikliklari gecirdi. Cok yogun sivilce gibi oldugunda travazol kullandim bi ara hematem kullaniyordum kizarikliklar icin. Bitince j.baby.ye basladim 1gunde geciyor kizarikliklar ilk kizimda nivea kullanmistim o da hemen geciriyordu ama iceriginin cocuklar icin iyi olmadigini duymustum o yuzden ikizlere almadim

Sütü azalan arkadaşlar, ben de çok azaldığı neredeyse hiç kalmadığı bi dönem tavsiye üzerine şunları yaptım, epey faydasını gördüm.

Galactago damla ( bitkisel damla, suya damlatılarak içiliyor)

Aktardan aldıklarımla yaptığım bitki çayı ( Rezene, anason, tane kişniş, tane kimyon, ısırgan otu)
Bunları eşit miktarda karıştırıp, 1 bardak kaynamış suda 1 yemek kaşığı demleyip içiyorum

Ayrıca her gün 2 bardak rezene çayı, bol su vs ile sütüm arttı çok şükür

Benim hiç kalmamıştı neredeyse, kızım mamayı da sevmedi bu şekilde sütüm biraz düzene girdi.

Harika bir cevap, maşallah, çok teşekkür ederim, tatmin oldum

Sebamed, çok memnunum

bskn sana da çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım

ilknurrr22 canım senin oyun halın bondigo serüven ormanı mıydı ben de alcam da memnun musun

Canim cok gecmis olsun. Bebis kurtulamadi bir turlu ins en kisa surede atlatorsiniz. Canim ben her bez actigimda kucuk bir legende 1 tast su ile poposunu yikiyorum. Islak mendil kullanmiyorum ayni sekilde pamukta. Ilk 2 hafta kullandim cok zor geldi bana temiz olsun diye tekrar tekrar pamuk falan ugrasmak. Evde zaten cay falan oluyor kaynamis suyu ilitip legende 2dk da yikiyorum. Ya da cezvede isitiveriyorum hemen suyu ( cesmede ilimasini beklemek bosa su harcatiyor) hic pisik falan olmadik popomuz kizarmadi bile ve pislik kalmamis oluyor. Kucuk tulventler gazirladim beyaz. Yikayincada tubentle kuruluyorum hemen poposunu. 3-4yedek tulbentim var bazen cisini falan yapuyor kirleniyor cunku yedek bulunduruyorum :) islak mendille ugrasmak.zor bence

Selam kızlar. Benim bi sorum var aramızda öğretmen arkadaşlar saglikcilar vardi bi fikir verirseniz sevinirim. Benim 2 mayista rapor almaya baslamam lazım. Önce bes gun alicam sonra tanıdık bir doktor iki kere 20gunluk verebilirim dedi öyle yapicam. Ama kafama takılan bir şey var 20gunluk raporu 3 doktor mu imzaliyor heyet olarak mi geçiyor acaba? Bilen varsa cevaplasin lütfen:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…