Valla canim kontrolle beraber 60tl fark odedik.. bizimkini odedi, tabi sigorta sekline gore degisiyormu bilemiyorum, sormak lazim..Rota aşısını özel sigorta karşılıyor mu? Bende yaptırcam da.
Anneme 30yıl önce sütün yaramıyor demişler mesela :/ doktor demiş birdesütü kesmiş.
Ananemlerde onu yeme bunu yeme derlermiş:/ tıpkı kurufasülye nohut olayındaki gibi.
Aslında haberdarlardı da bizim kadar üstüne düşecek vakitleri yoktu bence :/
Haa tabi şuan bizlerle emsal insanlar napıyor bilmiyorum
Ben anlamadım nolduğunu? Similac mama içeriğinde ne vardı?
Kaka ne durumda değilti iyi mi kötü mü?
Sindirlmemiş sütü takma kafaya, bağırsakta çok durmadığı için oluyor bence çok emdikleri için sindirlmeden çokanlar, yani ziyan olan sütlermz onlar
Soru cevaplarına göre çok farklı yol çizelim sana
Ya otur bir güzel yemek ye kendine gel
Ya da salma kndini toparlan güçlü ol desteği
Valla tatlim dun yatmadan once biraz huysuzlandi asidanmi bilmiyorum ama gece iyi uyudu emdi, atesimizde cikmadi.. sorunsuz atlattik gibiİshali oluşturan yüzlerce mikrop varken sadece 1 sinden koruyan rota aşısını yaptırmak çocuğa durduk yere mikrop yüklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum.kızıma yaptirmamistim.Şimdide dr ben kendi çocuğuma yaptım hicbir tan etkisi yok diyor.onada istemiyorum denmiyor.bakalım ne yaparız.
İshali oluşturan yüzlerce mikrop varken sadece 1 sinden koruyan rota aşısını yaptırmak çocuğa durduk yere mikrop yüklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum.kızıma yaptirmamistim.Şimdide dr ben kendi çocuğuma yaptım hicbir tan etkisi yok diyor.onada istemiyorum denmiyor.bakalım ne yaparız.
Neden tekrar pişti? Mamadan sonra mıNormal kullandığımız mamalarda inek sütü içeriği old için verdiğimiz zaman diyetin bi anlamı kalmıyor. Bizim kinin toto yine pisti. Sadece emin oldugum alerjenler inek sutu kuruyemis. Yumurtayi deneyemedem bozuldu diyet. Ve ben diyet yaptıkça sütum azalıyorsutum normalde yariyor bebise 2 aylikken 6200 grdi. Su an su an iki bucuk aylik. Diyet mamayi hic sevmedi internetten bi tarif gördüm pirinç unu su ve anne sütüyle yapılıyor. Ama dört aylık ek gida yazıyordu simdi arada versem sorun olur mu acaba. Bazen memeden ayrılmadigi icin süt yetmiyor.
Isyan edicem artık hamilelikte seker tansiyon cikti hicbisey yiyemedim gonlumcededim dogumdan sonra gelsin tatlılar gitsin kebaplar olmadı bu yaşta bu kadar hastalık mi olur dedem110 yasina kadar turp gibi yasamis biz çürük ciktik
Pişik kremi konusunda bana sorunArkadaslar ne marka pişik kremi kullanıyosunuz ya bizimki pişik değil de kızarıklık var biraz biraz geçmiyo bi turlu normal mi onuda anlamadım
Bu kadına bayılıyorum yaa söylediğini hemen bir açıklama ile destekliyorben de 8 yaşındaki oğluma yaptırmadım, öyle ağır bir ishal de yaşamadık bu yaşa kadar. şimdi kızıma da yaptırmayı düşünmüyorum. rotavirüs aşısı 3 serotipe karşı etkili bir aşı, ishala sebep onlarca virüs var. kaldı ki çocuk aşısız olunca illa ki rotavirüse yakalanacak diye bir şey yok, yakalandığında da çok ağır geçirecek diye bir durum da yok. ayrıca aşı prospektüsünde bile yazar tam olarak koruma sağlamadığı ve en kötüsü bu bir zayıflatılmış canlı aşı olduğu için tıpki oral polio aşısında olduğu gibi shedding etkisi var yani aşıyı olan kişi bir süre bu virüsü çevreye yayıp mesela başka bebeklere bulaştırabiliyor, benim bebeğim rota aşısı olmadığında başka rota aşılı bir bebekten bu virüsü kapma riski var, galiba son yıllarda birden coşan rotavirüs vakalarının bir nedeni de bu, aşılama arttıkça virüs de arttı, tuhaf ama durum böyle. kısacası hamile, immün yetmezliği olan ya da aşısız bebeklerin oral polio ve rotavirüs aşısı olanlarla temastan kaçınması gerekiyor bu bilgiler ışığında. solunum ya da dışkı yoluyla yayılıp gerekli hijyen sağlanmazsa, mesela anne ellerini sık sık yıkamazsa, hijyene dikkat etmezse aşılamadan sonraki birkaç hafta bu virüs yayılabiliyor. bunlar aşı prospektüsünde yazan bilgiler ama nedense aşı yapmak için tutturan doktorlar da hemşireler de bu prospektüsleri okuyup gerekli uyarıları yapmazlar ailelere, her şey ezbere maalesef.
"Aşı virüsünün atılımının pik seviyede olduğu 7. gün civarında dışkı ile saçıldığı bilinmektedir. Viral antijen partikülleri 1. dozdan sonra dışkıların %50’sinde, 2. dozdan sonra dışkıların %4’ünde ELISA ile tespit edilmiştir. Canlı aşı virüsü varlığı yönünden test edildiklerinde bu dışkıların sadece % 17’si pozitif bulunmuştur.
Rotarix tümör veya immun yetmezliği olanlar veya immunosüpresif tedavi görenler gibi immunite bozukluğu olan kişilerle yakın temasta olanlara dikkatle uygulanmalıdır.
Yakın zamanda aşılanmış olanlarla temasta olan kişilerin kişisel hijyenlerine (örneğin, bebek bezi değiştirdikten sonra ellerin yıkanması) özen göstermeleri gereklidir."
bunlar aşı prospektüsünde yazanlar. aşı yaptırmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem çocuğunuzda ishal, ateş gibi durumlar varsa aşıyı yaptırmayı ertelemeleri, gerek görüyorlarsa ishal ve ateş geçtikten sonra yaptırmaları.
canım tek kullanımlık yazdığına bakma kullanabilirsin, alt tarafı bir çeşit tuzlu su ve bebeğin burnunu temizliyorsun damara enjekte etmiyorsun ya. ayrıca banyo yaptırırken falan normal su kaçıyor bebeğin burnuna ağzına gözüne bir sorun olmuyor da sf açıldıktan sonra tekrar kullanılınca ne sorun olacak ki, bunlar para tuzakları. ben normal serum şişesinde olan sf aldım enjektörle çekip sonra iğnesini çıkartıp bebişin burnuna damlatıyorum daha ekonomik 4 lira civarı bir şişe ve ben 2 aydır kullanıyorum hala yarı olmadı, tavsiye ederim. ayrıca tek kullanımlık yazan sf de kullandım ilk zamanlar onları da atmadım bitene kadar kullanıyordum, rahat ol.
sf burun yakmaz aslında ama bebekleri burnuna bir şey damlatılması rahatsız eder, ağlar. benim kız da bazen ağlıyor bazen sorun çıkarmıyor damlatırken ama otribebeyle çekerken mutlaka ağlıyor haklı olarak. ben durumuna göre bazen her gün bazen gün aşırı bazen de 3-4 günde bir temizliyorum yani tıkanıklık ve hırıltı varsa daha sık temizlemekte fayda var. bebeğinin durumunu gözlemleyip doğru kararı verirsin zaten.
ve şunu okuyun mutlaka arkadaşlar:
http://ahmetrasimkucukusta.com/2012...m-fizyolojikli-burun-damlalari-ile-aldatiyor/
Masallah iki ayda 19 hicte fena degil :)) guzel vermissin.. kafa dinlemeye gitmissin hala sorun konusuyorsun bosver catlaklari filan bir cogumuzda catlak var, gayet normal.. kabullenmek lazim durumu bence :) Yok nasil geciririm vs hic girme bunlara cunku gecici birsey degil.Herkese Selamlar
Dun aılemın yanına geldık bebısle, esım bızı bıraktı döndü. 3 hafta kadar burdayız, esımle sorunlarımız var hem o yuzden geldım hem de bıraz stresten uzak durmak ıcın. Uyku duzenımız bozulur dıye korktum ama bozulmadı gıbı. Dun gece 11de yatırdım sabah 03.50de kalkdı evdekı gıbı. Umarım bozulmadan devam eder donene kadar. Ben artık mamayı daha cok verıyorum bazen gunde 2 bazen 3 kez. Once emıyor sonra doymazsa mama verıyorum cunku bazen sutum gercekten az oluyor. Bu arada 2 ayda 19kg gıtmıs, doguma gırerken catlagım pek yoktu ama sanırım kılolar bırden gıdınce belımın yanları ve gobegım catlamıs cok sınırım bozuldu, zaten kıloluyum bı de bu catlaklarla nasıl bıkını gıyıcem ben,mayo demeyın hıc yakısmıyor bana.
Sagolun vallahi düşünmekten helak oluyorum.. İcimi rahatlatiyorsunuz5100 değil mi canım ayda 600 gr almış gibi duruyor bence gayet iyi az değil zaten ayda alması gereken 600 -800 arası normal değer olarak kabul ediliyor. bence canını sikacak bi durum yok inan bana. bizim doğum tarihimız aynı benim bebekte aşağı yukarı aynı kg
Yaptırıcam canjm bende çok geçmeden. Bir iyileselim. Zaten 3 aylık oluyoruz. Hastaneye goruseyim Dr.un adı neydi bekir bey miydi. Benimkinin pipisi çok dar değil ama çok geniş de değil. Cisi rahat atabiliyorEvet hemşire o yüzden demiş olabilir canım. Senin kg durumuna doktorun ne demişti mama veriyormusun?
Sünnet içinde herkes bişey diyebilir benim ilktede söylendiler bundada...
Anacım bu bebeklerin annesi biziz onlar için en iyisini biz düşünürüz.askiminaskiyim arkadaşın tekrarlayan ve hastaneye bile yatırtan enfeksiyonunu görünce erken sünnetin ne demek olduğunu iyice anlıyor insan.
Seninkinin pipisi nasıl bilmiyorum ben sünnetten önce temizlemek istedim pipisini deriden dışarı bile çıkaramadım :/
Sünnet sonrası doktorum iyiki yapmışız idrar yolları çok dardı enfeksiyona müsaitti demişti. Sen sana söylenenlere idrar yolları dardı enfeksiyon olmasın diye doktor önerdide diyebilirsin.
Ayrıca gerçektende bebek için sıkıntı olmadı.
Gittikçe büyüyorlar ama bizim sünnet yaptırdığımızda bizden başka 7 günlük -3 aylık-8 aylık-12 aylık ve 5 yaşında çocuklarda varmış. Aynı gün sünnet oldmuşuz aynı gün kontrole çagırmış. Kontrol zamanı doktor ameliyattaydı kapısında beklerken muhabbet ettik. Hepsi memnundu pişman olan yoktu. Sadece 5 yaşındakinin annesi psikolojik olarak zorlandığını anlattı. O kadar..
Ne kadar küçük o kadar iyi
Haklısın valla bilinçli yapmıyorum temizliğini. Yani ypıyroum ama doğru mu yanlış mı hep içimizde bir tereddüt var. Kimse de böyle yapılıyor diye göstermedi :/
Bir ara idrarını yaparken çok ağlıyor diye hissetmiştim. O ara erken sünnet öneriyorlarmış bu duruma diye söyledim bizimkilere. Ama doktora danışmayı unuttuk, alerjiye adapte oldu doktor... Şimdi öyle bir durumda yok aslında
Kilo için doktor normal dedi. Zaten doktorda 800gram aldığı çıkmıştı.bunun 150gramı tartı farklılığı olsa gene iyi dedi.
Şuan mama vermiyoruz.
Genel Durum hakkında ilerisi için neler yepılacak diye bilgi verirken 4.ayda rapor çıkartıp alerji maması başlatabiliriz dedi, tabi kilo alımı ile alakalıdır diye düşünüyorum.
Başta çok uslu duruyordu:) şuan burnuna deyince anlıyor ve çığlığı basıyor
Yakma olmuyor ama genzine kaçınca sinir oluyor.
Zaten yakacak kadar tuzlu değil.
Ben tek kullanımlıkları birgün boyunca kullanıyordum. Hatta yarım kalan varsa ertesi günde kullanıyordum. Hiç iki gün üç gün kullanmadım çünkü çok çok kullandığımız için.
Aldığım serumda yakmıyor, kesinlikle tabsiye ediyorum. Diğerlerini sıkarken bu kadar özgür davranaıyordumkoca serum daha ucuz(250ml üç beş liraydı sanırım)
O minik kutuları atmadım iki tanesinin içine dolduruyorum. O şekilde kullanıyorum.
Bi arkadaş enjetörle sık demişti. Benim kıpır minnaktan sıkılmıyorki, elleriyle sürekli çarpıyor. Güvenli gelmedi bana, minik tüplerin ucu yumuşak en azında
Kızzz bir şey daha yazacaktım bak unuttum
Hee uzun yazıyorum çünkü emzirirken yazıyorjm. Hemen yolamıypr biriktiryorum
Evde kimse yokken dikteyi açıyorum ben söylüyrum o yazıyor
Evde bir varken deli snaıyorlar
En önemlisi de benim minnakta onunla konuşuyorum snaıyor
En önemlisi de minnak oğlum onunla konuluyorum sanıyor
Canim bende hematem.travazol bi de johnsons baby.nin var 3u de kizarikliklari gecirdi. Cok yogun sivilce gibi oldugunda travazol kullandim bi ara hematem kullaniyordum kizarikliklar icin. Bitince j.baby.ye basladim 1gunde geciyor kizarikliklar ilk kizimda nivea kullanmistim o da hemen geciriyordu ama iceriginin cocuklar icin iyi olmadigini duymustum o yuzden ikizlere almadimArkadaslar ne marka pişik kremi kullanıyosunuz ya bizimki pişik değil de kızarıklık var biraz biraz geçmiyo bi turlu normal mi onuda anlamadım
canım tek kullanımlık yazdığına bakma kullanabilirsin, alt tarafı bir çeşit tuzlu su ve bebeğin burnunu temizliyorsun damara enjekte etmiyorsun ya. ayrıca banyo yaptırırken falan normal su kaçıyor bebeğin burnuna ağzına gözüne bir sorun olmuyor da sf açıldıktan sonra tekrar kullanılınca ne sorun olacak ki, bunlar para tuzakları. ben normal serum şişesinde olan sf aldım enjektörle çekip sonra iğnesini çıkartıp bebişin burnuna damlatıyorum daha ekonomik 4 lira civarı bir şişe ve ben 2 aydır kullanıyorum hala yarı olmadı, tavsiye ederim. ayrıca tek kullanımlık yazan sf de kullandım ilk zamanlar onları da atmadım bitene kadar kullanıyordum, rahat ol.
sf burun yakmaz aslında ama bebekleri burnuna bir şey damlatılması rahatsız eder, ağlar. benim kız da bazen ağlıyor bazen sorun çıkarmıyor damlatırken ama otribebeyle çekerken mutlaka ağlıyor haklı olarak. ben durumuna göre bazen her gün bazen gün aşırı bazen de 3-4 günde bir temizliyorum yani tıkanıklık ve hırıltı varsa daha sık temizlemekte fayda var. bebeğinin durumunu gözlemleyip doğru kararı verirsin zaten.
ve şunu okuyun mutlaka arkadaşlar:
http://ahmetrasimkucukusta.com/2012...m-fizyolojikli-burun-damlalari-ile-aldatiyor/
Arkadaslar ne marka pişik kremi kullanıyosunuz ya bizimki pişik değil de kızarıklık var biraz biraz geçmiyo bi turlu normal mi onuda anlamadım
Canım ilk başta ki enfeksiyon ve teşhis doğruydu.19 gün kaldık hastaneden temiz ayrıldık. Sonra ben 1ay kadar bir gün geçtikten sonra kontrole gittim torbalı idrar kültürü alındı ah bu arada hastaneden çıktıktan 1o gün sonra tam.idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı. Bu em son gittiğimde kültürde üreme çıktı, bulaş olabilir diye -hem özel hem devlete gidiyoruz- sondayla yapıldı tahlil ondada ureme çıktı. Antibiyotiğe başladık. Geçen gün prof. Bir Dr a gittik bana sondayla alınan tahlile pek güvenmedigini söyledi ama ben bebegim huzursuz iştahsız zaten ortada çocuk kilo almamis dediğimde enfeksiyon dan dedi.. Bu nasıl bir iş ben anlamadım. Salı günü de Marmara üniversitesi eğitim.araştırma. nefrolojiye gidicez. Bakalım ne olacak. Ya renas kaka yapıyor ya günde 1 kere yapar , giderim.yikarim.altını. islak mendili kaynayan suyla arındırıp bir defa suruyorum mesela pipiye atıyorum, sol tarafa sur at sağa sur at... O Dr.a nasıl.ulasicam canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?