ah canım hep aynı şeyi düşünüyorum bende ama nlraz türlü yazmak nasip olmadı bazen öyle halsiz oluyorum ki elimi kaldırasım gelmiyor gündüz bazen vc ye gidemiyorum eşim işten geliyorda öyle gidiyorumDoktora gitmeden aklınızdaki soruları kapıda yazın, ben öyle yapıyorum. Doktora girince çok heyecanlanıyorum çnkü :)
Ona tağmen unuttuklarım oluyor.
Şimdi aklıma birşey gelsin tele not ediyorum hemen
kilo alımı az canım 500 gr aldı bir ayda ya belki normal ama çık ağlıyor ondan çekiniyorum ve çok zor emziriyorum bazen 6 saat oluyor savaşıyor resmen memeyle eliyle itiyor kasıyor kendini
Teşekkürler, dün yaptırdık bugün bir sıkıntımız yoktu kabızlıkla alakalı, yarına Allah kerim :)tüm aşılarda memeyi reddetme, huzursuzluk, ağlama olabilir canım bir de rotadan sonra kabızlık gelişebilir yan etki olarak ama inşallah sizde olmaz. çok geçmiş olsun.
Evet hemşire o yüzden demiş olabilir canım. Senin kg durumuna doktorun ne demişti mama veriyormusun?Ya bende aşı da en minnak bebek benimkiydiama üzülmedim valla. Boyum ne posum ne, çocuk yürümeye başlasın o zmn alsın kilo şuan bile ağır geliyor bana
Aaa bak bu aklıma gelmmeişti. acaba hemşire ondan mı dedi bana az kilo almış diye:) hepsi dombili dombili yanaklı bebişlerdi, benimkinin cılız gördü
Ay firkan yaa ben hala sünnet işine cesaret edemiyorum :/
Ne zaman dillendirsem etraftan ne gerek şimdiden demeye başlıyorlar.
tası tarağı toplayıp Yeni zelandaya taşınacam kimse karışamıyacak sonunda o olacak
Bende yaptiracagim galiba,eger virusu alirsa cocuga baya cektiriyormus tedbir almak bizden takdir Allah tan.Yarin alip yaptirayip bende.Asiyi bir kere mi aldiniz 5. Ayda bir daha mi alinacak ?
tüm aşılarda memeyi reddetme, huzursuzluk, ağlama olabilir canım bir de rotadan sonra kabızlık gelişebilir yan etki olarak ama inşallah sizde olmaz. çok geçmiş olsun.
Anladm Canm belki biraz daha büyüyunce severcanım sık koyuyorum bende ama yok durmuyor benim kızın zaten sıkılgan bir yapısı var herşeyden çok çabuk sıkılacak gibi duruyor
Seninkide mi aynı kilo :)Senin bebek bizimkiyle aynı gidiyor galiba :))
HoşgeldinAynı hırıltı oğlumda da var. Biz 1 ay önce bronşit atlattığımız için hırıltıya karşı tetikteyim hep. Doktor burnuna serum fizyoloji sıkabileceğimi söyledi. Günde 7-8 kere sık, bir şey olmaz dedi. Ben de uyguluyorum. Azaldı ama bitmedi.
Ben ortalığı toplayıp süpürge açınca temizlik yapmış sayıyorum
Ben günde iki kere yapıyorum. Önce sabah kalktığında bir iki damla fıslarıylrum.
Sonra öğlene doğru çekiyorum. Ama ben öyle kısa sürmüyor geçen 8dakika uğraşmışız
Anca çıkıyor ama :/
Fıslatıyorum bir iki damla
Aonra çekiyorum fıslat çek diğerine geç derken ancak çözülüyor
Birde ben eczaneden serum aldım. Ondan enjektörle çekip boş kutulara sıkıyorum.
Başa çıkamıyorum artık üç günde bir gidip alıyorduk
11 inde mı deneyeceksin canım doğru mu anladım
Cocukla cok normal canim,benim eve temizlik dayanmadigi icin mecbur girisiyorum bismillah deyipMelike hanim da her an heryere kusma potansiyeli var koltuklarimin icine isledi artik,e Miraycigim da dokup saciyo surekli Dedim zaten yarindan itibaren kusanin dokenin yakarim cirasini ama hiccc taktiklarini sanmiyorum
Anlıyorum ve biliyorum o durumlarıyaşamışlışımız var :)
Ağzıma totoma ve göz kapaklarıma sensör koymuş velet
Ağzıma lokma grmesin gözlerim kapanmasın totom wc görmedin diye
Kizlar bugun uclu asimiz var onerileriniz neler? Agri kesici ates dusurucu ne kullandiniz. Sizin bebislerin asi sonrasi atesi cikti mi ?
5100 değil mi canım ayda 600 gr almış gibi duruyor bence gayet iyi az değil zaten ayda alması gereken 600 -800 arası normal değer olarak kabul ediliyor. bence canını sikacak bi durum yok inan bana. bizim doğum tarihimız aynı benim bebekte aşağı yukarı aynı kgİdrar yollarında canım enfeksiyon. Kilosu icin en alt düzeyde alıyor diyor. Boyu için ise iyi dedi. Evet, kaşıkla zor bela veriyorum ağlıyoruz karşılıklı
Haklısın valla bilinçli yapmıyorum temizliğini. Yani ypıyroum ama doğru mu yanlış mı hep içimizde bir tereddüt var. Kimse de böyle yapılıyor diye göstermedi :/Evet hemşire o yüzden demiş olabilir canım. Senin kg durumuna doktorun ne demişti mama veriyormusun?
Sünnet içinde herkes bişey diyebilir benim ilktede söylendiler bundada...
Anacım bu bebeklerin annesi biziz onlar için en iyisini biz düşünürüz.askiminaskiyim arkadaşın tekrarlayan ve hastaneye bile yatırtan enfeksiyonunu görünce erken sünnetin ne demek olduğunu iyice anlıyor insan.
Seninkinin pipisi nasıl bilmiyorum ben sünnetten önce temizlemek istedim pipisini deriden dışarı bile çıkaramadım :/
Sünnet sonrası doktorum iyiki yapmışız idrar yolları çok dardı enfeksiyona müsaitti demişti. Sen sana söylenenlere idrar yolları dardı enfeksiyon olmasın diye doktor önerdide diyebilirsin.
Ayrıca gerçektende bebek için sıkıntı olmadı.
Gittikçe büyüyorlar ama bizim sünnet yaptırdığımızda bizden başka 7 günlük -3 aylık-8 aylık-12 aylık ve 5 yaşında çocuklarda varmış. Aynı gün sünnet oldmuşuz aynı gün kontrole çagırmış. Kontrol zamanı doktor ameliyattaydı kapısında beklerken muhabbet ettik. Hepsi memnundu pişman olan yoktu. Sadece 5 yaşındakinin annesi psikolojik olarak zorlandığını anlattı. O kadar..
Ne kadar küçük o kadar iyi
Başta çok uslu duruyordu:) şuan burnuna deyince anlıyor ve çığlığı basıyorFlakonlu serum fizyolojik için tek kullanımlık yazıyo, içinde çok var ama bikaç damla kullanabiliyorum atıyorum bisürü para çöp oldu, gerçekten 1 defa da atılmalı mı, kaç günde bir burnu temizlemeliyiz, bnm bebek çok ağlıyo
Aa kendimi gördüm sanki
Canım SF burnu yakıyo mu, bizim kız çok ağlıyo, normal mi, aynı SF gün içinde tekrar kullanılmaz mı, tek kullanımlık yazıyo, anca çöpe atıyorum, yazık
Evet canım 11inde
Eşim bize arnicanın halı yıkama makinasını aldı, aynı zamanda koltuklar da yıkanabiliyo, çünkü bizim de halılar ve koltuklar kusmuk oldu, fırsat oldukça eşim yıkıyo
Senin msjlarını okurken, sesli gülüyorum :) bu forumda ennnn uzun msjları yazanlardan birisin ne ara o kadar fırsat buluyosun hayret ediyorum maşallah canım
Bizim aşı sonrası 2 gün boyunca aralıklı olarak ateşimiz çıktı sık sık ölçtüm 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol verdim ince giydirdim aşı olduğu kol üstüne yatırmadım 4 gün de banyo yaptırma dediler
Bizede dr dedi serum alin diye,ben enjektore cekip cekip temizliyorum burnunu bizimki hastaydi burnj cok tikali diye bi enjektor doldur dedi dr her temizledigimde,obur kucuklere para dayanmiyoYa sf tipasi var ya iki gün kullanıyorum atıyorum. Bir doktora sormuştum. Tavsiye etmiyorum serumları demişti serum almamistik k yüzden '(
Para dayanmadığı içinde gönül rahatlığıyla sıkılmıyorBizede dr dedi serum alin diye,ben enjektore cekip cekip temizliyorum burnunu bizimki hastaydi burnj cok tikali diye bi enjektor doldur dedi dr her temizledigimde,obur kucuklere para dayanmiyo
O kadar pahalimiymis asi ya..Ben ilk bebeğinde yaptırdım.. 2 doz 3.ve 5.ayında..özel sağlık sigortası vardı çok fazla bir şey odemedik..
Ama dün eczaneden aldık rota aşısını 153 TL..sonra anladım ki sağlık ocağı boşuna demedi aşıyı siz eczaneden alacaksınız diye..
Ne yapalım sağlık ilkine yaptirmisiz buna da doktorumuz yapılsın dedi.. :)
Flakonlu serum fizyolojik için tek kullanımlık yazıyo, içinde çok var ama bikaç damla kullanabiliyorum atıyorum bisürü para çöp oldu, gerçekten 1 defa da atılmalı mı, kaç günde bir burnu temizlemeliyiz, bnm bebek çok ağlıyo
Aa kendimi gördüm sanki
Canım SF burnu yakıyo mu, bizim kız çok ağlıyo, normal mi, aynı SF gün içinde tekrar kullanılmaz mı, tek kullanımlık yazıyo, anca çöpe atıyorum, yazık
Evet canım 11inde
Eşim bize arnicanın halı yıkama makinasını aldı, aynı zamanda koltuklar da yıkanabiliyo, çünkü bizim de halılar ve koltuklar kusmuk oldu, fırsat oldukça eşim yıkıyo
Senin msjlarını okurken, sesli gülüyorum :) bu forumda ennnn uzun msjları yazanlardan birisin ne ara o kadar fırsat buluyosun hayret ediyorum maşallah canım
Bizim aşı sonrası 2 gün boyunca aralıklı olarak ateşimiz çıktı sık sık ölçtüm 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol verdim ince giydirdim aşı olduğu kol üstüne yatırmadım 4 gün de banyo yaptırma dediler
Rota aşısını özel sigorta karşılıyor mu? Bende yaptırcam da.Ağızdan damla şeklinde bizim özel sigortamız var diye fazla ödemedik kontrolle beraber 60 lira fark ödedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?