2016 Şubat Anneleri

Bugün de benim nişan yıldönümüm üç yıl oldu nişanlanalı Her şeyin yeri tadı ayrı elhamdülillah demek gerekiyor sık sık sağlıklıyız çocuklarımız sağlıklı allah isteyen herkese evlilik bebek tattırsın

Alerjik reaksiyonlarda belirtilerden biri..gürultulu coorttt poort seklinde mukuslu kaka...benimkide bi ara cok yapiyodu diyet yaptim ama sonra biraktim..suan arada yaptigi oluyor ama gazdan yapiyor cooort edisi var bez taşti sanirsin aciyorum bi gıdim kaka oluyor...

Merhaba 3 aylık bebişlerinizin uyku durumu nasıl Gündüz yarım saat en fazla kırk dk uyuyup uyanıyoruZ gece uykunuz nasıl ne Sıklıkla emziriyorsunuz

Korkma canim beni annem uykusunda firlatmis 1-2metre öteye düşmüşüm çok şükür zekamda bildiğim kadarıyla bi problem yok

İşte benim kız. Ben de ah diyorum sırtına kadar çıktı şimdi bir açıyorum azıcık bir şey. Genelde de emerken kızarıp bozarıp yüzüme baka baka yapar

Benimkiler de emmeyi azaltti. Dediğin gibi aç zannedip mama yapıyorum olduğu gibi döküyorum mamayi. Çeneleri güçlendi kuvvetli emiyorlar sanırım o yuzden daha az emiyorlar
Inşallah öyledir bu hafta durmadan çocuğa zarar veriyorum bir de aç bırakmayım tırnağını keserken etini kestim banyo havlusu çok ısınmış eli yandı bebeğimin

Nice yıllara canım çok şükür çocuklarımıza iyi ki varlar

Inşallah öyledir bu hafta durmadan çocuğa zarar veriyorum bir de aç bırakmayım tırnağını keserken etini kestim banyo havlusu çok ısınmış eli yandı bebeğimin
Kendini kötü hissetme hiç birimiz mükemmel değiliz tabi ki mukemmel anne diye de bi sey yok hatalarımız olacak bilerek veya bilmeyerek. Bi şekilde buyuyecek bebislerimiz sağlıkla buyuturuz insallah merak etme

şimdi panik yapayım mı anlamadım

Ay deme öyle. Ben oğlumla giricem denize. Güneşliklik simitlerden almak istiyorum.
Babası kıyıda takılır zaten

Hadi yaaa yapmadılar mı test falan:/
Ben testlermin yarısını orada yaptırmıştım.
Şimdi de diyetten sebep kalsiyım ve diğer vitaminleri ölçtürücem.

Valla bizim ki bildiğin gürültlü. Gök gürültüsü gibi. Hani yıldırım düşer de cartt curttt diye ses çıkar ya öyle oluyor
Başta gülüyorduk bu duruma meğer çok da gülümcek birşey değilmiş.

Ya seninkiyle benimki benzer huylara sahip. 12sinde miydi doğumu?
Ya ne bileyim sanki yaparken bacakları çekmesi hatta kucağıma alınca ayakları üstüne basıp çömelme isteği
Alaturka wc ye oturtucam sonunda

Müge anlıdan sonra kısmetse olur u izle
Yok canım yaaa, kısmetse olur değilde seda ablaya sardım. Ondan sıkıldım. Bitmedi gitti

şimdi panik yapayım mı anlamadım
Başka tepkileri var mı?
Gazdan da gürültlü kaka yaparlar. Ama her kakası gürültülüyse düşünmek lazım.

Kakada mukus, sindirilmemiş süt parçaları
Gaz, Huysuzluk (bu hangi bebekte yok ki )

Cilt döküntüsü
Egzama
Konak tarzı döküntü
Ciktte Kızarıklık

Veya solunum tepkisi olarak
Hırıltı.

Gürültülü kakamiz var mukus hafif derecede her kakada olmasada bazi bezlerde sindirilmemis hafif süt var.
cildimiz atopik tarziymis kuru ama kızarıklık ve döküntü yok ama kuru.
gaz sorunumuzu halkettik (hamd olsun masAllah diyim )
konak durumumuz dersem, hafif var yarin zeytinyah surup yikamayi dusunuyorum

Evimiz cok soguk hafif usuttuk burnumuz tıkalı fizyolojik serum sıkınca açılıyor

simdi durumumuz nedir sence

Bugün bitirdi beni bebeğim.gerçekten kollarım kopuyor.dün ne güzel 2 saatte bir emzirdim.bugün yine bozuldu.bu emzirme durumu hiiiç rutine oturmuyor.gaz yüzünden...uykusuz kaldı bir de...tam uyutuyorum.acı dolu bir ses...gazdan yoruldu yavrum artık.sonra yine uyumak istiyor.hep meme istiyor.engel olamıyorum.gaz bitmeden nasıl rutine oturur ki beslenme ve uyku??? Başaran var mı?

Üf her birşeye parmak çalmış seninki

Burun tıkanıklığı üşütmeden olanı değil. Sürekli olanı. Bunu eledik.

cilt atopik dermatit işiz dedğin gün aklıma geldi ama neyse dedim
Mukuslu kaka, konak, cilt tipi falan...
Bence (keşke doktor olsaydım diyorum bu aralar) bizlerinki kadar sık tüketmediğin ayda yılda birmyediğin bir gıdaya karşı tepki gösteriyor olabilir. Belki de hiç olmayabilir.
Ama takma kafaya.
Zaten bu belirtileri doktora söylesen de normal der geçrr.

Benimkisi kan görene kadar normal demişti
Kanda Gördüm diye gidicem ona

Sindirilmemis süt artıkları nasıl oluyor bir de mukuslu kaka da tanecikler olur mu yoksa sadece mukus mu

Emziren anneler ramazan yaklaşıyor, oruç tutacak mısınız? Sütümüz olur mu? Susuzluğa dayanabilir miyiz?

Ben normalde dayanamiyorum acliga denerim ama inşallah tutabilirim

8 subat canım. Hehe ben de diyorum alıp gotursem mi tuvalete :) sedaya dayanamiyorum ben ya :)

hemen alerjik diye telaş yapmayın ve ayrıca lütfen şu bebelerin kakasıyla bu kadar uğraşmayın yani çocuk sessiz ve derinden nasıl gaz çıkarsın herhalde sesli zart zurt yapacak, benim kız da cüssesinden beklenmeyecek şiddetle zortluyor ama ben şimdiye kadar hiç bunun bir sorun olduğunu düşünmedim. bazı zamanlar kakasında mukus olması da normal bence, mukus sadece alerjide olan bir durum değil. benim kızın da kakada mukus oluyor bazen, gözlemlediğim kadarıyla gün içinde yoğurt, peynir çok yemişsem mukus oluyor bazı zamanlar her zaman değil yani ama onun dışında bir sıkıntısı olmuyor, huysuzluk, pişik, alerjik döküntü falan. böyle olunca da normal bir hassasiyet olarak düşünüp panik olmuyorum. konak da hemen hemen bütün bebeklerde olur, benim büyük çocuğumda da vardı bebekken ama alerjik falan değildi, şimdi kızımda da çok az var. demek istediğim ciddi bir sorun olarak alerji vakası olması için pek çok semptomun bir arada olması lazım. alerji gerçek anlamda yaşayan bskn tüm belirtiler mevcut bebeğinde, o da doğru olanı yapıp duruma göre besleniyor ama ara sıra mukus, ara sıra pişik olan her bebek için alerjik diye telaş yapmaya diyete girmeye gerek yok bence boşuna stres.
sürekli acabalar içinde yaşarsak bu bebekler zor büyür, biraz kontrollü bir rahatlık içinde olmamız lazım. yanlış anlaşılmasın ukalaca nasihat etme amacıyla yazmıyorum bunları sadece deneyimlerimden istifade ederek fikrimi söylüyorum, sonuçta yine de her anne kendi bebeğinin durumunu daha iyi anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…