2016 Şubat Anneleri

Ay çok soşuk gerçekten. Sıcaklar geldi dedik ama geri kaçtılar.
Sabaha karşı 21derecydi ev. Zaten soğuktan uyumuyordur
Hasta etmesem bari çocuğu deyip doğalgazı yaktım ben üşiyorum çocuk napsın, kulaklar buz gibiydi.

Dün ark aradı. Şubat doğumlu oda. Bebeği bronşit olmuş. Kiiiiii ben mesela cıbıl gezdirrirdim o hala şapka eldiven takıyordu çift battaniyeler ona rağmen üşütmüş bronşite dönmüş hastanede yatıyorlar şimdi korktum vallahi
Allah korusun bebekerimizi

Erken daha diş için bebek elini fark ediyor diyende var canım bi iki gündür ellerini izliyor zaten
Evet oda var canım ama dişler patlamaya yakın kaşınmıyorki erkenden başlıyor. Mesela elini damaklarına sür mest olmuş gibi agzı açık bekler kaşınmalar başlıyor sadece.. diş için erken tabi.
Birde bebekler herşeyi apzına götürecek zaten çünkü onlar agızları ile tanıyor herşeyi. Battaniye kıyafet kendi eli bizim elimiz herşeyi elini ağzına sokması zararlı degil faydalı bile.. minik öinik mikroplarla bagışıklık güçlenmeye başlıyor.
Kızlar oğlunu sünnet ettirmek isteyen ya da ettiren var mi hangi yöntem daha iyi klips mi dikişli mi
Ben 21 günlükken yaptırdım bildiğin dikişli canım. 10 gün geçtiğinde ise tamamen düzelmişti. Dikiş alma olmadı ip eridi düştü. Hiç sıkıntı yaşamadık

Canım işte o çok sıcak tuttuğu için bebegi hasta olmuş. Sıcaga alışınca azıcık hava gelse üşütüyorlar. Birde erkek bebek sıcagı pek sevmez derler şahsen katılıyorum.
Sen iyi yapıyorsun alışmasa seninkide hasta olurdu
Benimkinin tek kattı kıyafeti bugün ben üşüyünce oğlumun altını da çift giydirdim.

Dimi terliyor belki en ufak şeyde üşüyorlar sonra.
Haklısın erkekler sevmiyor sevmesin de zaten
Ayaklarına hep çift çorap giydiriyorum ama sırf çıkartamasın diye. Yoksa atlet üstü birer kat giydiriyorum.
Banyo yaptığı gece uzun kollu zıbın üstüne birer tane giydiriyorum. Ay inşallah üşümüyordurlar
Hasta olmasın minnoşlarımız

Bebislerin dişleri kasiniyor kizlar eller o yüzden de ağızda. Biz diş kasiyicilari çıkardık mest oldular ilk kızım da 3 aylıkken kasinmaya başlamıştı ara ara kaşıntı artıyordu 11.ayda çıkardı ilk dişini. Yaşına gelmeden 7 dişi oldu.

Bi ark.im da oyle söylüyordu o yüzden geceleri uyku tulumu giydirmiyordu

Arkadaşlar salıgünü misafirlerim vardı iki çocuk vardı ve çok yaramazlardı gürültü bağrış çsğrış kuzım çok gürültüye alışkın değil son zamanlarda en ufak sese uyanıyordu kızımı sevmeye çalışıyor yanağını sıktı başını elledi dedim başını elleme anneleri sağolsun hiçbirşey demiyor sonra kuzım uyudu bir ara odanın kapısını açıp hızlıca kapattılar bir süre yapmayın diyorum yok anneler duyarsız kuzımın uyuduğu oda ile yan yana kapı açılıp kapandı kızıma baktım uyuyordu bir süre uyudu o şekilde sonra uyanmış ama ağlamıyordu beni görünce ağladı aldım misafirler gitti kuzım iki saat aralıksız ağladı uyuyor hemen uyanıyordu akşam korkmaya başladı birden kollarını açıyor gözlerini açıyor ikiliyordu gecede yaptı bunu ağladı hep arabayla gezdirdik uyudu eve geldik uyandı vw ağlamaya devam korkuyordu bende onunla ağladım kendime çokkızdım neden o çocukları engellemedim diye anneliğimi sorguladım kuzımı koruyamamış gibi hissediyorum kendimi hep kendime kızıyorum anneleri tepki göstermedi hiç ben neden birkaç kez uyarıp sustum diye kendimi yiyorum çık kötüyüm kuzım uyurken uyanırken hep ikiliyor dün gün boyu uyuyamadı ağlıyor 10 dk uyuyor hemen uyanıyor gece2 ye kadar devam etti bu o ağladı ben ağladım artık çocuklu misafir kabul etmeyeceğim çocuk yaramaz olur ama annelerinin ilgilenmesi lazım ctsi günüde çocuklu misafirim vardı ama hep çocuğun peşinden koştu ailesi benimde çocuğum var oda yaramaz olabilir ama ben ilgilenirim onunla birilerine zarar versin istemem annelerden biri kızdı çocuğuna ama diğeri saldum çayıra mevlam kayıra resmen yattı birde koltukta ohhhh o kadar kızgınımki onlara anlatamam arayıp konuşmak istiyorum ama ne ise yarar olan oldu artık çok bilinçsizler ya bebeğimi almak istedi ellerinizi yıkayın dedim neymiş çocuğun mikrobada ihtiyacı varmış bende biliyorum ams saha küçük dedim bu şekilde mikroba ihtiyacı yok dedim eve ilk girdiler hemen beşiğe koşmuşlar uyuyordu kuzım çocuklardan biri elliyor dedin uyuyor elleme uyanır annesi demez mi uyanırsa uyansın ne yapalım ya kendime çok kızıyorum çok giderken demezlermi evin hastaneye yakın hastaneye geldiğimizde geliriz ya kuzlar çık kötüyüm ben by kişiler iki teyzem ve gelini bu insanlar ilk defa evime geldiler çık uzaklarya yarım saatlik bir saatlik uzaklıkta oturuyorlar bana ben evleneli beş yıl oldu ve neden tepki göstermedim diye çok kızıyorum kendime dün kuzım yine uyanıkken uyurken korktu hep sesten etkilenmişmidir sizce ondan mı korkuyordur şimdi uyuyor korkarak uyanıyor arada olurdu böyle ama bu kadar sık değil ve uzun süre uyuyamıyor sizce doktora gitmelimiyim uyanıkken bugün tek korkmadı düne göre kızıma bir zarar gelmemiştir değilmi akşam beraber yattık kızımla birkaç gün böyle yapacağım sizce ne yapmalıyım

Benim kizimda 5 aylikken cikardi ilk disini erkenden cikarmisti buyuk ihtimal bu bebiste oyle olur.Sen mi kasiyorsun kasiyiciyla ellerine mi tutturdun

Kızlar benim kızım bu aralar uykusundan cani yanmış gibi ağlayarak uyanıyor nazar mi değiyor yoksa kötü rüya mi görüyor bilmiyorum ama bu aralar çok sık olmaya başladı. Eşimle 9 ay kadar ayri kalmamiz gerekiyor bi egitime gidecek ben bu yüzden biraz uzgunum acaba o da mi bunu hissediyor. Normalde cok huzurlu mutlu bi bebek böyle yapmasi çok canini sıkıyor

Canım bizimkiler sert biraz.şu jel gibi içi sulu olanlardan mı alsam ki?

Kızlar biz bi kaç gün sonra 3 aylık olucaz. rota aşısını 3. Aya girdiği gün mü yapıcaz, yoksa 3 aylık olmadan mı??
Aşıyı yaptıranlar nasıl yaptılar acaba?

Kızlar üşür diye ben de çok korkuyorum.altını çift kat giydiriyorum.üstü yatarken tek kat uyanıkken Penye hırka(kalın) gitdiriyorum.gece 1 penye 1 kalın Penye bir de pike örtüyorum bu aralar...yataktan alırken sırtına mutlaka birşey koyarım.terleyince ya değişitirirm ya da sırtına bez koyarım.öyle...yalnız havalar öyle tuhaf ki dışarı çıkarken napcanı bilemiyor insan...

Kızlar biz bi kaç gün sonra 3 aylık olucaz. rota aşısını 3. Aya girdiği gün mü yapıcaz, yoksa 3 aylık olmadan mı??
3ünde 3 Ayı doldurduk.6sında yani yarın hastahanede yaptırcaz

Ellerine tutturuyorum ama henüz uzun süre tutmayı ve ağızlarında tutmayı beceremiyorlar. Ben tutuyorum arada tutturup bırakıyorum kısır döngü devam ediyor
Benim kizimda 5 aylikken cikardi ilk disini erkenden cikarmisti buyuk ihtimal bu bebiste oyle olur.Sen mi kasiyorsun kasiyiciyla ellerine mi tutturdun

Kızlar geçenlerde bir arkadaş bebeginin el kaslarinin yeterince gelismediginden bahsediyordu cevap yazamadım o zaman inşallah görür. Benim kizim da pek bişey tutmuyordu dolap poşeti ver eline parmak kaslarini gelistirir hem ses çıkarması hoşuna gider dediler denedim önce poşeti eline zor veriyordum şimdi poşeti sallıyor büzüşturuyor bi elinden ötekine geçiriyor elinden zor alıyorum. İşe yariyor yani deneyebilirsiniz. Zaten birden cingirak sallamasini beklemek saçma geliyordu böyle hafif bir şeyle alıştırma yapıyoruz

Benim oglumda öyle bu aralar nedensiz şekilde agliyor uykusunda inliyo bugün mesela keyifli şekilde yerde oynuyodu cingiragiyla durdu sabit biyere baktii aglamaya başladı kıpkırmızı olmuştu

Bize doktorumuz 90-100 günler arasında yaptırabilirsiniz dedi ama biz eşimle halen karar veremiyoruz, yaptırmak mı iyi?

Çok iyi fikir, tuttum bunu, sağol canım denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…