2016 Şubat Anneleri

Kızlar benim bebis ellerini ağzına götürüyor ama hiç izlediğini incelediginı görmedim daha. hepinizin bebislerı ellerini inceliyor mu?
Benimki de izlemiyor. Elinin farkına vardığından da şüpheliyim :D
Haa ama açken emecek birşey bulamayınca ağzına sokuyor ;) doğdu doğalı eller yumruk şekilde. Çok hırslı olacak :)
Tüm bebekler aynı hafta aynı şeyi yapacak diyr birşey yok. Bizimkiler gerden gidiyor demek ki ;)

Kızlar eldivenlerinizden kurtuldunuz mu?
Eldivenlerden neredeyse 25günlükken kurtulduk ;)
Biri gelince panilliyor eldiven takmak istiyordu hatırları kalmasın diye takıyordum Birde çok soğuklarda banyo yaptırıp yatırdığında taktım bir kaç kez ;)
Üst baş giyinmeyi herkes kendi evine göre ayarlıyor ama eldiven konusunda gerek yok bence. Eldivensiz olmasına rağmen hala dokunma temas etme duyusu yok;)

valla ben üşüyorsam o hayli hayli üşüyordur
lojmandayız ve merkezi sistem 2 aydır kömür bitti meb bize kömür vermedi :KK43:
ısıtıcı ile duruyoruz oda havayı kurutuyor, resmen yatak odasında yaşadık
merkezdeki ofis doğalgazlı 1 hafta oraya kaçtık ama geliş gidiş sıkıntı geri geldik
seneye ofisteki evde kalcam olmuyor böyle erkenden kalorifer kapatmalar

ben altına patıklı pantolon üstüne tulum giydiriyorum bazen de çorap giydiriyorum ev cok soğuk
ama dediğin gibi erkek sıcağa gelemez ama endişe etmeden de olmuyor :)

canım ya sessizliğe alıştılar mı gürültü korkunc geliyor
ben bile sessizliğe alıştım iki kalabalık misafir gelse sıkılıyorum, batıyor bana
bebeğim malesef hassas diyeceksin başka çaresi yok
tekrar düzeni oturur beğeninin merak etme
gelen misafirleride kırmadan durumu anlat en azından çok kalabalık gelmesiler yetişemiyorum de

işte onu bende yapıcam, dün deli gibi gülüyordu tlf kaldırıyorum susuyor
babası en son telefonu aldı kenara koydu öyle muhabet ettiler
ses var görüntü yok :KK70: :KK70:

elleri zaten göz hızzasına gelecek kadar uzamıyor o yüzden incelemesi için biraz daha zaman var bence

ohoooo :) biz 1 aylıkken attık eldivenleri şapkaları
ellerini yalayıp sallıyor elleri buz gibi oluyor ama yapacak birşey yok eldivenler fooraaa :)
Güya lojmanlarda daha çok yalarlar :o

Valla benden iyi poz veriyor, ön kaneranın içine içine bakıyor :o

Bu E.A.S.Y deki your time hiç bana gelmiyor.biz Sleep te takılıyoruz :KK70:

:D sen çok yaşa emi :D

Bugün 83 günlük oldu bebeğim 12.hafta atagimi nedir bu hafta ağlamaktan helak oldu yavrum uyku falan kalmadi :(

:110:
Aynen benimki de öyle bebeğiniz kaç günlük atak haftasında falan miyiz açaba biz 83 günlük olduk
Benim ki de 84 günlük arada bi günümüz var. İnanın gece emip uyuyan çoçuktan eser kalmadı. Gündüz uykusu zaten yoktu. Sabır falan kalmadı. Gece babaya bıraktım. Ben kalkıp emdirdim sonra başka odaya yatmaya gittim. Bu atak ne kadar sürer ki ya. Böyle giderse ben tamamen Pert olurum ya. Tekim zaten ne yemek ne ütü ne ev temizliği yapabiliyordum artık tamamen bitti

Arkadaşlar salıgünü misafirlerim vardı iki çocuk vardı ve çok yaramazlardı gürültü bağrış çsğrış kuzım çok gürültüye alışkın değil son zamanlarda en ufak sese uyanıyordu kızımı sevmeye çalışıyor yanağını sıktı başını elledi dedim başını elleme anneleri sağolsun hiçbirşey demiyor sonra kuzım uyudu bir ara odanın kapısını açıp hızlıca kapattılar bir süre yapmayın diyorum yok anneler duyarsız kuzımın uyuduğu oda ile yan yana kapı açılıp kapandı kızıma baktım uyuyordu bir süre uyudu o şekilde sonra uyanmış ama ağlamıyordu beni görünce ağladı aldım misafirler gitti kuzım iki saat aralıksız ağladı uyuyor hemen uyanıyordu akşam korkmaya başladı birden kollarını açıyor gözlerini açıyor ikiliyordu gecede yaptı bunu ağladı hep arabayla gezdirdik uyudu eve geldik uyandı vw ağlamaya devam korkuyordu bende onunla ağladım kendime çokkızdım neden o çocukları engellemedim diye anneliğimi sorguladım kuzımı koruyamamış gibi hissediyorum kendimi hep kendime kızıyorum anneleri tepki göstermedi hiç ben neden birkaç kez uyarıp sustum diye kendimi yiyorum çık kötüyüm kuzım uyurken uyanırken hep ikiliyor dün gün boyu uyuyamadı ağlıyor 10 dk uyuyor hemen uyanıyor gece2 ye kadar devam etti bu o ağladı ben ağladım artık çocuklu misafir kabul etmeyeceğim çocuk yaramaz olur ama annelerinin ilgilenmesi lazım ctsi günüde çocuklu misafirim vardı ama hep çocuğun peşinden koştu ailesi benimde çocuğum var oda yaramaz olabilir ama ben ilgilenirim onunla birilerine zarar versin istemem annelerden biri kızdı çocuğuna ama diğeri saldum çayıra mevlam kayıra resmen yattı birde koltukta ohhhh o kadar kızgınımki onlara anlatamam arayıp konuşmak istiyorum ama ne ise yarar olan oldu artık çok bilinçsizler ya bebeğimi almak istedi ellerinizi yıkayın dedim neymiş çocuğun mikrobada ihtiyacı varmış bende biliyorum ams saha küçük dedim bu şekilde mikroba ihtiyacı yok dedim eve ilk girdiler hemen beşiğe koşmuşlar uyuyordu kuzım çocuklardan biri elliyor dedin uyuyor elleme uyanır annesi demez mi uyanırsa uyansın ne yapalım ya kendime çok kızıyorum çok giderken demezlermi evin hastaneye yakın hastaneye geldiğimizde geliriz ya kuzlar çık kötüyüm ben by kişiler iki teyzem ve gelini bu insanlar ilk defa evime geldiler çık uzaklarya yarım saatlik bir saatlik uzaklıkta oturuyorlar bana ben evleneli beş yıl oldu ve neden tepki göstermedim diye çok kızıyorum kendime dün kuzım yine uyanıkken uyurken korktu hep sesten etkilenmişmidir sizce ondan mı korkuyordur şimdi uyuyor korkarak uyanıyor arada olurdu böyle ama bu kadar sık değil ve uzun süre uyuyamıyor sizce doktora gitmelimiyim uyanıkken bugün tek korkmadı düne göre kızıma bir zarar gelmemiştir değilmi akşam beraber yattık kızımla birkaç gün böyle yapacağım sizce ne yapmalıyım
canım lütfen üzülme.bebeğin fazla uyarana maruz kaldığı için huysuzlaşmş.bizde de oluyor.kalabalık bir yere gidince veya kalabalık bir misafir gurubu gelince çok ağlıyor ve huysuzlaşıyor.dediğin gibi bazı misafirler duyarsız davranıyor.geçen bir arkadaşın çocuğu parmağını bebeğimin gözüne sokacaktı nerdeyse. yavrum hemen gözünü kapattı.annesi de rahat.geçen hafta kalabalık bir grup misafirim vardı.çocuklar çok yaramazdı.gürültü patırtı kafayı şişirdiler.bazıları çaylarını bile doldurmuyorlar benden bekliyorlar.ben de arkadaşlar yabancı değilsiniz mutfakta alın çayınızı ikramlıkları dedim.ne yapayım onlar rahat.

canım lütfen üzülme.bebeğin fazla uyarana maruz kaldığı için huysuzlaşmş.bizde de oluyor.kalabalık bir yere gidince veya kalabalık bir misafir gurubu gelince çok ağlıyor ve huysuzlaşıyor.dediğin gibi bazı misafirler duyarsız davranıyor.geçen bir arkadaşın çocuğu parmağını bebeğimin gözüne sokacaktı nerdeyse. yavrum hemen gözünü kapattı.annesi de rahat.geçen hafta kalabalık bir grup misafirim vardı.çocuklar çok yaramazdı.gürültü patırtı kafayı şişirdiler.bazıları çaylarını bile doldurmuyorlar benden bekliyorlar.ben de arkadaşlar yabancı değilsiniz mutfakta alın çayınızı ikramlıkları dedim.ne yapayım onlar rahat.
İyi demissin canım yeni doğmuş bebekten daha muhtaç değiller sana. Ben çok şükür ozellikle kalabalık gelen misafirlere doğru düzgün çay koymadım herkes yemin ettirip kendi gitti aldı. Kucagimda çocuk olmasa da Allah aşkına otur biraz nefes al dediler ikizler uyandikca da emzirip verdim onlara. Ama mutlaka arada halden anlamayan çıkıyor. Bunlardan bazısı hiç çocuğu olmayanlar yani ne kadar yorulduğunu bilmeyenler bazısı da aynı şeyleri yaşamış olanlar. Yaşamış olanlara daha çok şaşırıyorum hemen unuttular da benim çektiğimi o da çeksin oh olsun mu diye düşünüyorlar bilemedim

Birine mana bulunca onu yaşarmışsın ama şu çocuğuyla ilgilenmeyen annelere sinir oluyorum :sinirli: annem hep derdi huysuz olduğunuzda gezmedim kimseyi rahatsız etmek istemedim diye. Tamam eve mahkum olmak zorunda değiller, değiliz ama çocuğuna da bak yani. Ben geçen gün gelenlerden birinin veledi hiç durmayınca bir şey için hayır dedim de annesi hayır demiyormuşuz diye beni uyardı. Off yani...

Kızlar atak haftası filan denmiş ne ki o??? Ne atağı korkutmayın insanı:eek:

:110:
Benim ki de 84 günlük arada bi günümüz var. İnanın gece emip uyuyan çoçuktan eser kalmadı. Gündüz uykusu zaten yoktu. Sabır falan kalmadı. Gece babaya bıraktım. Ben kalkıp emdirdim sonra başka odaya yatmaya gittim. Bu atak ne kadar sürer ki ya. Böyle giderse ben tamamen Pert olurum ya. Tekim zaten ne yemek ne ütü ne ev temizliği yapabiliyordum artık tamamen bitti
13. Hafta bitiyor sonra 4 aya dogru tekrar basliyor ama o biraz daha uzun

Kızlar atak haftası filan denmiş ne ki o??? Ne atağı korkutmayın insanı:eek:
Cocuklar bazi haftalar buyume atagi geciriyorlar canim boyu uzuyor kilosu artiyor birden buyuyorlar anlayacagin ve bu atak sonunda yeni becerilerinin farkina variyorlar birden buyumek ve bu degisime adapte olabilmek onlar icin cok sıkıntıli oluyor bu yuzden cok gergin huzursuz oluuorlar

Birine mana bulunca onu yaşarmışsın ama şu çocuğuyla ilgilenmeyen annelere sinir oluyorum :sinirli: annem hep derdi huysuz olduğunuzda gezmedim kimseyi rahatsız etmek istemedim diye. Tamam eve mahkum olmak zorunda değiller, değiliz ama çocuğuna da bak yani. Ben geçen gün gelenlerden birinin veledi hiç durmayınca bir şey için hayır dedim de annesi hayır demiyormuşuz diye beni uyardı. Off yani...
Hayır demeyip napıyoruz? Tepemize mi .... ? Demelik yani :işsiz:
Ben kızıyorum açıkcası. Hatta annelerinin yanında kızıyorum. Bazen kızarken eğitirmiş gibi yapınca anneleri çok bozuluyor. Bozulsunlar, evde dur kalk demeyebilirsin ama başkasının evinde dur kalk denecek arkadaş!
Rahatlığını kndi evinde yap.

Görümcem çok geniş bu konuda. Kendi evinde mutfak dışında asla yedirtmez. Bana veya başkasına gidince çocuğun elinde börek geze döke yer, o eller koltuklara sürülür. Çıldırmalık yani:@

Olur mu canım öyle. Çocuk "hayir"ı da öğrenecek. Başkasını rahatsız etmemesi gerektiğini bilecek. Sen anne olarak hayir demezsin belki ama yarin bi gün hayir diyecek birileri cikar karsisina. En basitinden ilkokulda bi ark.i oyun oynamak istemeyecek senin cocugun ilk defa hayirla karsilastigi icin ark.iyla bi daha konusmayacak kusecek vs. Yani surekli sosyal anlamda sorunlu bir birey yetisecek. Her seye de hayir demem kızıma ona veya başkasına zarar vermediği sürece ama kendi evimde ne kadar rahatsam başkasının evinde o kadar diken üstündeyim rahat insanlara ben de gıcık oluyorum ama 3 çocukla kafayı yiyip o relaks duruma ulaşır mıyım bilmiyorum:halay:

Yanlış olmuş dişini mi cektireceksin diyecektim ben çektirdim 20 yaş disimi çektirdim içeri girmeden emzirdim cektirdikten sonra morfinden sonra 2 3 saat emzirmeyin dediler mama aldım ucunu sagdım emzirdim azalmada olmadı kurtuldum

Cocuklar bazi haftalar buyume atagi geciriyorlar canim boyu uzuyor kilosu artiyor birden buyuyorlar anlayacagin ve bu atak sonunda yeni becerilerinin farkina variyorlar birden buyumek ve bu degisime adapte olabilmek onlar icin cok sıkıntıli oluyor bu yuzden cok gergin huzursuz oluuorlar
O yüzden bu günlerde emme krizine girdi demek, kilosuda arttı sanırım ve gündüz uykumuz azaldı ve artık sırt üstüyken yüz üstü dönüp emeklemeye çalışıyo kollarını nasıl kuşlanacağını keşvedemedi gerçi ama artık daha dikkatliyiz :/ ayyy büyüyor paşammm, bu arada artık bir şeyleri kavrayıp sallamaya başladı canımın içiii Bakalım bizi daha neler bekliyor

Olur mu canım öyle. Çocuk "hayir"ı da öğrenecek. Başkasını rahatsız etmemesi gerektiğini bilecek. Sen anne olarak hayir demezsin belki ama yarin bi gün hayir diyecek birileri cikar karsisina. En basitinden ilkokulda bi ark.i oyun oynamak istemeyecek senin cocugun ilk defa hayirla karsilastigi icin ark.iyla bi daha konusmayacak kusecek vs. Yani surekli sosyal anlamda sorunlu bir birey yetisecek. Her seye de hayir demem kızıma ona veya başkasına zarar vermediği sürece ama kendi evimde ne kadar rahatsam başkasının evinde o kadar diken üstündeyim rahat insanlara ben de gıcık oluyorum ama 3 çocukla kafayı yiyip o relaks duruma ulaşır mıyım bilmiyorum:halay:
Herşeye evet mi diyecekmişiz hiç sanmıyorum, benim evde eve saldıran çocuğuda durdururum başa çıkamıyorsa gelmesin bir zahmet..

Kızlar bizde emme problemi, gaz,karında gürültü ve mukuslu kaka vardı.Tahlil yapildi laktoz intoleransı çıktı. Sutteki şekeri parcalayan enzimler eksikmis sanjrim.Birkaç aya düzelir dedi. 1 ay laktazm damla kullanacakmisiz. İnşallah düzelir. Bir de kakada mikrop çıkmış. Bu mikrop anne sütü alan bebeklerde olmaz aytica ates vs. Yapar labaratuar ortamında mj bulaştı acaba tekrarlayıp emin olalım istedi ve tekrar kaka verdik. Zamanla düzene gireriz inşallah

Ne hayalerim vardı
tüm gün uyumamıştı
güzelce banyo yaptırmış
üzerine uzunca zeytinyağı ile masaj yapmıştım
ve güzelce emzirip uyutmustum
en az 2 saat uyuyabilirin umudunu taşıyordum

veeeeee buuummmm 25 dakika uyudu 2.5 saattir muhabbet ediyoruz

Kızlar dün gece ve bugün bebeğim hiç durmadı üzerine birde çatı yaptırıyoruz evde usta var bacaları kırarken haber vermediler oturma odamdaki iki bacadan kurumlar doldu eve mobilyam heryer mahvoldu o sıra bebeğimi oyun halısına koydum temizledim hemen aradan 20dk geçmedi birdaha battı ortalık bebeğimde ağlayıp duruyordu uyumuyordu emerken 5 dk ne uyuduysa geri kalanında hep mızmızlandı ağladı her yolu denedim yok susmuyor bir türlü en son sinirlendim aa yeter ama artık ne istiyorsun be diye bağırdım bildiğiniz bağırdım sanki beni anlayacak yavrum içim içimi yiyor özür diledim sarıldım hemen kızıma ama çok pişmanım şimdi düşünüyorum da yarın öbür gün büyüyüp farklı şeylerden kızdırdığı zaman bağıracakmıyım ben ne tahammülsüz bir insanmışım meğer daha 3 aylık bebeğime sabredemiyorum koca kafa ben kendimi atasım var :kızgın:

Back
X