- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #55.861
36+7 de bana tarihi izin işleri dedi sistemden baktı şu tarihte rapor getirmelisin diye (23.05.2016 raporu aldım 27.06.2016 da süren bitiyor artık çalışamaz raporu almalısın dedi)37 bittiğinde derken
37+6 da mı çalışamaz raporu alıyorum_?
1/2 güne takılma olurmu eksik olsunda fazla olmasın izini gitmesinCanım 1-2 güne takılma, zaten raporda 32 haftalık gebe yasal iznini hakkını kullanabilir diye veriyor ve doktorunun yazdığı önemli yoksa nereden bilecek senin 31+5 mi 32 olduğu mu? ben 32+4 de aldım o tarihte gittiğim için, 32 de ayrılmıyorsan 37'de ayrılmak zorundasın....Yani sen 36+5 de gidip istesen raporunu verir sana 37 haftalık diye
ayy benimkide hem ramazan hem bayram tatilini doğum iznindeyim izin işlerine dedim haksızlık ama diye malesef yapacak bişe yok dedi bide bayram izinleri hep 1 hafta
Benim de öyle.Arefe günü başlıyor tatilim.Doktoruma sordum hiçbir şey yapılmaz dedi bana.
1/2 güne takılma olurmu eksik olsunda fazla olmasın izini gitmesinbebekle ne kadar çok kaldık okadar iyi. benim bu konudan başıma neler geldi az kalsın 12 gün kaybım olacaktı sen takip etmezsen hata yapabiliyorlarr
canım bebişimizin iyi olmasına sevindim. daha da iyi olacak inşaallah. solunum, tıkanma sorunları kalmadığında eve gönderirler büyük ihtimal prensesimizi. o kuzucuk bilmediği bir şeyleri öğreniyor şimdi, yemek yerken zorlanması normal. daha güzel haberlerinizi de alacağız inşaallah.S.A Kızlar,
Yavaş yavaş sona yaklaşıyorsunuz. Hepinize hayırlı, vakitli doğumlar ins.
Benim prensesim daha iyice. Ama solunumu zaman zaman sıkıntıya giriyor. Özellikle beslenirken. Biraz biberon denedik ama tıkanıyor yavrum, izleme cihazı alarm vermeye başlıyor hemenÇok üzülüyorum öyle olunca. Sondayla besliyorlar mecburen. Bazen de şırıngayla. Eve çıkınca ne yapacağım bilmiyorum. Ya soluğu kesilirse korkusu olacak hep. Dua edin bize nolur. Çok özlüyorum yavrumu. Sağlığına kavuşsun biran önce ve ben de yavruma inş.
canım, benim durum gibi seninki de; bir sorun görünmüyor ama belki bu doktorun gelişimin daha da yavaşlama ihtimalini göz önünde bulundurmuş, çok temkinli davranmıştır bebeğin beslenmesi açısından. şimdi bize doktor ''yavaş gelişiyor'' dedikten sonra ''bir daha kontrol edeyim'' demese, 1 ay sonraki kontrole kadar anneler olarak evham da yapabilirdik ''gelişiyor mu acaba'' diye. biz bir de olumlu tarafından bakalım. sonuçta bebeklerimizin sağlığı için yani. işte doktor korkutmasa da güzel güzel açıklasa iyiymiş. sadece tıbbi ayrıntılara değil hamile psikolojisine de dikkat etmeleri gerek bence. inşaallah doktorun çabuk döner de için daha ferah olur canım.Can'ım senın Dr neguzel demıs kokutmamış Ben Hıc aklıma gelememişti kılosu soyle boyle dıye Dr sureklı boyle bahsedınce insanda dıyorkı allah korusun beslenemıyormu acaba kan akışlıda ıyı dedi birde karın cevresı 31 haftalık dedi ben 33 deyım 2 hafta gerı dedı kontrol edıcez her hafta dedi ıns toparlar prensesım kendı Dr bır gelseydı şuan bıraktığı Dr bakıyor Hıc memnun degılmı
cumartesi kontrolüm vardı canım, doktorum adet sancısı gibi sancın olursa korkma demişti bana.Günaydın kızlar benim ara ara adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor normalmi sizdede oluyor mu? bide karnım kasılıyo sertleşiyor
ben doğduğumda kaşık kadarmış yüzüm, battaniyeye sardıklarında tek sandalyeye rahat rahat sığıyormuşum. geçen arkadaşımla karşılaştım bebeği 2500 civarı doğmuş ama çabuk kilo almış kayınvalidemin çocukları da küçük doğup sonradan çok iyi toparlanıyorlarmış.ayy çocuğun küçük doğması genetikse benim bebiş yandı 1700 gram doğmuşumçok şükür biz o kiloyu çoktan geçtikteeee
ben devlet memuru olduğum için herşey resmi oluyor sistem tarihi kaç atarsa o tarihte başlamak zorundayımanladım canım şimdi, benim izinle ilgili bir sıkıntım yok özel sektördeyim ama primle çalıştığım için bir nevi kendi işim gibi o yüzden zaten 4 aylık iznimin hepsini kullanmayacağım ama bunun yanında hem iş yerinden hem devletten işsizlik ödeneği alacağım çift maaş olacağı için çok takılmıyorum ben günlere, ama son ana kadar dersen 37+6 da al iznini... Hatta doktoruna sor çekebildiği kadar çeksin...
kimisi daha küçük haftalık gösteriyormuş ama ben öyle hesaplara girmek istemiyorum açıkcası..Benim de öyle.Arefe günü başlıyor tatilim.Doktoruma sordum hiçbir şey yapılmaz dedi bana.
hiç sorma :)ayy benimkide hem ramazan hem bayram tatilini doğum iznindeyim izin işlerine dedim haksızlık ama diye malesef yapacak bişe yok dedi bide bayram izinleri hep 1 haftanasılda şanssız yaa bu sen ehep kar yağsında tatil yapalım dedim 1 gün bile olmadı :)
ben devlet memuru olduğum için herşey resmi oluyor sistem tarihi kaç atarsa o tarihte başlamak zorundayım
Doktoru aradım anlattım gel dedi bakalım akşamüstüne doğru gidicem bakalım. Eğer şişim inmezse gidicem. Bu arada çok ayıp olacak ama idrarım çok koyu, dün 9 bardak su içtiğim halde hala aynı koyulukta bu da acaba riskli miCanım sonucu neden bekliyorsun ki? Hastanede tekrar tahlil yaptır zaten sonuç hemen çıkıyor. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam burda birkaç arkadaş sağlık ocağında yapılan tahlillerinde problem yaşamışlardı. O yüzden tahlili check etmiş olursun..
kimisi daha küçük haftalık gösteriyormuş ama ben öyle hesaplara girmek istemiyorum açıkcası..
Doktoru aradım anlattım gel dedi bakalım akşamüstüne doğru gidicem bakalım. Eğer şişim inmezse gidicem. Bu arada çok ayıp olacak ama idrarım çok koyu, dün 9 bardak su içtiğim halde hala aynı koyulukta bu da acaba riskli mi
sen de sağol canımM menevsenergis
benimde kontrolüme bi hafta var çok saol korkuyordum aslında rahatlattın beni
bebeklerimiz sağlıklıça doğsunlarda kilosu önemlki değil 1700 doğan ben kim derdi şimdi 90 kilo olsun :):)
Canım tv de 500gr doğan bebeğin hikayesine denk geldim.aklima sizler geldiniz. Rana ve arya cok çok daha iyi durumdalar şükür. Hele bi gelsin evine annesi ona ne mamalar yapar
canım duamız her daim siiznle..
kuzumuza Rabb im yardımcı olsun ..sağlık şifa versin inşallah...
güzlellikler olsun
beslensin yavrucak hızlıca büyüsün sağlıklıca..
sizi çok seviyoruz...
canım bebişimizin iyi olmasına sevindim. daha da iyi olacak inşaallah. solunum, tıkanma sorunları kalmadığında eve gönderirler büyük ihtimal prensesimizi. o kuzucuk bilmediği bir şeyleri öğreniyor şimdi, yemek yerken zorlanması normal. daha güzel haberlerinizi de alacağız inşaallah.
canım, benim durum gibi seninki de; bir sorun görünmüyor ama belki bu doktorun gelişimin daha da yavaşlama ihtimalini göz önünde bulundurmuş, çok temkinli davranmıştır bebeğin beslenmesi açısından. şimdi bize doktor ''yavaş gelişiyor'' dedikten sonra ''bir daha kontrol edeyim'' demese, 1 ay sonraki kontrole kadar anneler olarak evham da yapabilirdik ''gelişiyor mu acaba'' diye. biz bir de olumlu tarafından bakalım. sonuçta bebeklerimizin sağlığı için yani. işte doktor korkutmasa da güzel güzel açıklasa iyiymiş. sadece tıbbi ayrıntılara değil hamile psikolojisine de dikkat etmeleri gerek bence. inşaallah doktorun çabuk döner de için daha ferah olur canım.
cumartesi kontrolüm vardı canım, doktorum adet sancısı gibi sancın olursa korkma demişti bana.
ben doğduğumda kaşık kadarmış yüzüm, battaniyeye sardıklarında tek sandalyeye rahat rahat sığıyormuşum. geçen arkadaşımla karşılaştım bebeği 2500 civarı doğmuş ama çabuk kilo almış kayınvalidemin çocukları da küçük doğup sonradan çok iyi toparlanıyorlarmış.
aklımızdasınız canım her zaman, dualarımız sizinleIns canim, dualarınızı bekliyoruz her daim...
Aynen canım özelde doktorun iyiyse ayarlayabiliyorsun, benimki de istediğin zamanı söyle dedi ama o tip hesaplara ihtiyacım yoktu benim 32+4 de başlattım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?