- 25 Eylül 2016
- 464
- 756
- 23
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #23.081
Gunaydin kizlar umarim guzel bir gun olur dun oglum 6-7kere kaka yapti degistirmekten bi hal oldum ishalde degildi neden olabilir dis mi acaba cok huzursuzdu ayni zamanda
Bizim yaramaz 37 haftayi doldurdugu icin prematüre sayılmıyor canım :)
@Aryadeniz38 ve M melda983 ün prensesleri nisan ayinda doğdular :)
Merhaba kızlar. Evet bendeniz premature annesi oldum. 28+3 oldukça erken dogdu kızımDesaa . Elhamdülillah gelişimi iyi. Fakat böbrek taşı olduğunu ögrendik msalesef. Herhangi bir değeri bozuk değil yogun bakım tedavisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Prematüre başka bebeklerde de var hastaneden tanıdığım. Nefrolog kontrolü öneririm size. Biz idrar yolu enfeksiyonu olunca anladık.
Dua bekliyoruz kızlar bizi unutmayın
Merhaba kızlar. Evet bendeniz premature annesi oldum. 28+3 oldukça erken dogdu kızımDesaa . Elhamdülillah gelişimi iyi. Fakat böbrek taşı olduğunu ögrendik msalesef. Herhangi bir değeri bozuk değil yogun bakım tedavisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Prematüre başka bebeklerde de var hastaneden tanıdığım. Nefrolog kontrolü öneririm size. Biz idrar yolu enfeksiyonu olunca anladık.
Dua bekliyoruz kızlar bizi unutmayın
Günaydın güzel anneler, nasılsınız?
Kızlar, minnoşlarınız günde toplam kaç saat uyuyor?
Asaf 7 saat gece, 2-3 saat gündüz olmak üzere, toplam 9-10 saat uyuyor :S bunun az olduğunu düşünüyorum.
Akşam 10 gibi uyuyup 5 te kalkıyor mesela. Ama uyanmak istemiyor aslında, ağlıyor, çok huzursuz oluyor. Uyutmaya çalışsam da uyumuyor. Uyanmış oluyor artik. 9-10 a kadar uyanık kalıp sonra sabah uykusuna yatıyor. 1.5 saat. Öğleden sonra da 1 saat uyuyor, 4 gibi.
Haliyle bir yorgunluk oluyor çocuktane yaptıysam 5 te uyanmasını değiştiremedim. Üstelik maalesef artık geç uyuyor. Önceden 8 de yatıp 5 te kalkardı. Acaba erken yattığı için mi erken uyuyor diye düşünerek geç saate alıştırdım. Yine değişmedi. 11-12 de de yatsa aynı. 5, en geç 6 da uyanıyor
Günaydın güzel anneler, nasılsınız?
Kızlar, minnoşlarınız günde toplam kaç saat uyuyor?
Asaf 7 saat gece, 2-3 saat gündüz olmak üzere, toplam 9-10 saat uyuyor :S bunun az olduğunu düşünüyorum.
Akşam 10 gibi uyuyup 5 te kalkıyor mesela. Ama uyanmak istemiyor aslında, ağlıyor, çok huzursuz oluyor. Uyutmaya çalışsam da uyumuyor. Uyanmış oluyor artik. 9-10 a kadar uyanık kalıp sonra sabah uykusuna yatıyor. 1.5 saat. Öğleden sonra da 1 saat uyuyor, 4 gibi.
Haliyle bir yorgunluk oluyor çocuktane yaptıysam 5 te uyanmasını değiştiremedim. Üstelik maalesef artık geç uyuyor. Önceden 8 de yatıp 5 te kalkardı. Acaba erken yattığı için mi erken uyuyor diye düşünerek geç saate alıştırdım. Yine değişmedi. 11-12 de de yatsa aynı. 5, en geç 6 da uyanıyor
Merhaba
Alara 12 aylık oldu. Uyku düzeni iyice oturmaya başladı. Önceleri akşam kaçta yatarsa yatsın sabah 5:30 6:00 gibi uyanırdır. Genelde akşamları çok geç yatırmamaya çalışıyorum. Şimdilerde ise saat 21:00 gibi uyuyup saat 07:00 07:30 gibi uyanıyor. Öğlenleride iki defa uyuyor yaklaşık 1 saat kadar. Sanırım büyüdükte iyice düzene girecekler
Kızlar bana bir yardımcı olun lütfen. Şimdi benim oğlum hiç biberon emzik kullanmadı ne yapsak da attı ağzından ya da emmedi ısırdı oynadı attı. Şimdi yaşını doldurduğu için normal süt verebiliyorum tabii. Doktorumuz da istersen ver dedi. Yemek yemeyen sürekli emmek isteyen ve bundan dolayı sık sık acıkan bir bebeğim var benim. Boyu kilosu normal ama üç aydır hiç kilo almadı 200gr lar halinde aydan aya geriliyor. Ben memeden biraz uzaklaştırıp biberonla süt meyve suyu falan içsin istiyorum. Bana akıl verir misiniz? Hangi biberonu sevebilir varmı böyle bebeğim severek kullanıyor dediğiniz biberon. Nasıl malzeme olandan almalıyım. Emzik kısmı nasıl olmalı. Kullanmadığımız için pek bilgim de yok. Çok perişanım artık ne uykum var ne sağlığım yanımda kimsem de yok destek yardımcı olabilecek. Eşim de uğraşıyor ama çalışıyor.yoğun işleri de ne yapsın ona da bir şey diyemiyorum. Bana fikir verir bilgilendirirseniz çok sevinirim. Yaptığınız yedirme yöntemleri tarifler varsa onlara da açığım.
Canım ben doğduğundan beri avent kullanıyorum. Başkasını sevmiyor.
Ama eğer biberon istemiyorsa, şu alıştırma bardaklarından deneyebilirsin. Veya alıştırma biberonu da olabilir. Tutma yerleri olduğu için hoşuna gidebilir.
Bunun dışında 4 saatten önce meme vermemeye çalış. Yavaş yavaş arasını aç ilgisini dağıt.
Kendi kendine birşeyler yemeye teşvik et. Koy önüne napıyorsa yapsın.
Asaf çatalı çok seviyor, herşeyi çatala batırıp yemek istiyor :) onun da seveceği şeyler olabilir, deneyerek öğretebilirsin.
Asaf ta maalesef telefonda çocuk şarkıları dinleyerek yiyor. Çok tavsiye etmiyorum, hastalarıma şimdiye kadar hep sakın yapmayın dedim ama mecbur kalınca ben yaptım maalesef
Ben bu durumda, memeden kestiriyorum canım. Eğer gelişim etkileniyorsa kestiriyorum. Ama meme ve ek gıdayı güzel götürüyorsa, 2 yıla kadar devam diyorum.
O yüzden aslında ufak ufak azaltsan iyi olur.
Alıştırma bardağı kullanmıyor oynuyor sadece ama nuka da bakarım teşekkürlerAlıştırma bardakları ile içebilir. Nuk markasının alıştırma bardakları çok iyi. İlk önce avent aldım ama onların başlıkları tek satılmıyor. Bir süre sonra başlıklar deliniyor. Değiştirmek gerekiyor. Nukta başlıklar tek satılıyor. Bir araştırın isterseniz
Wee babynin alıştırma bardağını aldım ısırıp oynuyor sadece. Suyu bile kaşıkla içiriyorum. Herşeyi ısırmak istiyor bardakla veriyorum bardağı ısırıyor su ağzından üstüne akıyor. Katı şeyler de yediremiyorum ağzında bekletip öğürüyor. Azaltmam lazım evet nasıl oyalayacağımı bilmiyorum kendini paralıyor öyle bir ağlıyorki meme vermeyince anlatamam ne yapsam durmuyor. Önüne koyuyorum yiyecek bir iki kez kemirip yere atıyor sürekli böyle.
Alıştırma bardağı kullanmıyor oynuyor sadece ama nuka da bakarım teşekkürler
Yapmaya gayret ediyorum. Psikolojim bozuldu artık sürekli mememe yapışıyor gece de öyle. Bi de zayıflamaya çalışıyorum tiroid o kadar zorluyor ki. Ayyy resmen delirdim. Çok teşekkür ederim fikirler için.Canım, onun dişleri sürüyor o yüzden ısırıyor herşeyi.
O artık kendini paralama ile elde edeceğini biliyor. O yüzden o ağlarken alıp camdan baktırma, balkona veya bahçeye çıkarma. Suyu seviyorsa suyla oynatma gibi şeyler deneyebilirsin.
Eline salatalık, elma, armut tarzı sert şeyler ver sürekli. Grisini verebilirsin veya evde kurabiye falan yapıp verebilirsin. Yani katı şeyler girsin ağzına ve bununla baş etmeyi öğrensin
Yapmaya gayret ediyorum. Psikolojim bozuldu artık sürekli mememe yapışıyor gece de öyle. Bi de zayıflamaya çalışıyorum tiroid o kadar zorluyor ki. Ayyy resmen delirdim. Çok teşekkür ederim fikirler için.
Bizde hiç biberon kullanmadık canım suluk tan su içemedi. Hayatın bebekler için suyu varya onun başlığı var bide onla içebiliyo. Bide pipet öğretmiş annem pipetle içiyoruz. Allah yardımcımız olsun bizim De iştah gitti yineYapmaya gayret ediyorum. Psikolojim bozuldu artık sürekli mememe yapışıyor gece de öyle. Bi de zayıflamaya çalışıyorum tiroid o kadar zorluyor ki. Ayyy resmen delirdim. Çok teşekkür ederim fikirler için.
Pipetle içiyorsa iyi. Nasıl öğretmiş annen. Ben de isterdim pipetle içmesini iyi yöntemBizde hiç biberon kullanmadık canım suluk tan su içemedi. Hayatın bebekler için suyu varya onun başlığı var bide onla içebiliyo. Bide pipet öğretmiş annem pipetle içiyoruz. Allah yardımcımız olsun bizim De iştah gitti yine
Baslik dediginiz ne ben biberon emzigi yirtilinca e bebekten aldim vardiAlıştırma bardakları ile içebilir. Nuk markasının alıştırma bardakları çok iyi. İlk önce avent aldım ama onların başlıkları tek satılmıyor. Bir süre sonra başlıklar deliniyor. Değiştirmek gerekiyor. Nukta başlıklar tek satılıyor. Bir araştırın isterseniz
Ben cafede pipetli bardakla limonata iciyodum illa oglumda istedi bardaktan pet siseden falan icmeye cok merakli neyse pipeti nasil kullanacagini gosterdim cok hosuna gitti yeni seyleri ogrenince oyun gibi geliyo galiba mutlu oluyo ne yaptiysam sut icmiyo pipetli bardak alicam belki icerPipetle içiyorsa iyi. Nasıl öğretmiş annen. Ben de isterdim pipetle içmesini iyi yöntem
Belki içebilir. Her yöntemi ve gereci deniyoruz. Onu da dene arkadaşımBen cafede pipetli bardakla limonata iciyodum illa oglumda istedi bardaktan pet siseden falan icmeye cok merakli neyse pipeti nasil kullanacagini gosterdim cok hosuna gitti yeni seyleri ogrenince oyun gibi geliyo galiba mutlu oluyo ne yaptiysam sut icmiyo pipetli bardak alicam belki icer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?