2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Kızlar Merhaba. Bebeklerinize süt içiyor musunuz? Ben muhallebisine katıyorum ama daha hic içirmedim. Nasıl başlamalıyım ve hangi süt kullanmalıyım? Muhallebisine haftalik sütcüm geliyor ondan koyuyorum ama içirsem ağır gelir mi acaba?? Bu arada anne sütünü bıraktı malesef 8 ay emzirebildim

Ben içirmeye başladım. Emziriyorum zaten ama o tadı da bilsin istiyorum yavaş yavaş anne sütünü azaltmak için. Ben cam şişedeki günlük pastörize sütleri tercih ediyorum bilinen belli markalarınkini. Bi gıda mühendisi tanıdık var alanında uzmandır. O kesinlikle çiğ süt önermiyor çocukların bakteri alacağını sağlıklı olmadığını söylüyor. Çocuk sütlerinin de pastörize ve uht sütten sonraki tercih olması gerektiğini aslında içeriklerinin aynı olduğunu çocuk sütlerinin daha tatlı olduğunu ve günlük sütlerin kaynatma süresi ve ısı dercesinin çocuğun aldığı vitamin ve kalsiyum açısından daha faydalı olacağını söylüyor. Kendisinin de küçük çocuğu var 2 yaşında ona da günlük cam şişedeki sütlerden içiriyorlar. Bizim doktorumuz da aynı şekilde önerdi.

Merhaba kızlar ben henüz hiç süt içirmedim. Kefir ve yoğurt yiyo her gün sükür. Emiyo da süte gerek var mı sizce. Bide yazacaktım yarım kalmış bitki cayı içmem sakıncalı mı ki içinde rezene sinameki felan var zayıflamak için olanlardan.

Çok teşekkür ederim :) günlük sütle başlayım o zaman.

Aslında doktorlar emzirince çok gerekli olmadığını söylüyor yoğurt peynir vs yeterli diyor. Ben emmeyi azaltmak için veriyorum. Çok şükür sevdi kahvaltıda içiriyorum biraz. Gün içinde de kendi yaptığım bebe bisküvisi ve meyve ile karıştırıp yediriyorum. Oğlum çok az yediği çoğunlukla yemek yemeyi reddettiği için herşeyi alıştırmaya çalışıyorum. Sen de tadını öğrensin diye verebilirsin senin tercihin tabii

K
Kefir aliyormusun yapiyormusun canim bende vermek istiyorumama hazir olmasin istiyorum mayasini nerden alabilirim bilmiyorum rezenenin zarari olmazda sinameki yi bilmiyorum faxlasi sana bile zararli

K

Kefir aliyormusun yapiyormusun canim bende vermek istiyorumama hazir olmasin istiyorum mayasini nerden alabilirim bilmiyorum rezenenin zarari olmazda sinameki yi bilmiyorum faxlasi sana bile zararli
Kefir alıyorum canım bi marka var içinde hiç katkı maddesi yok. Mayasını aldım ama yapamadım canım :) ben gitti gidiyor dan almıştım mayasını :)

Bende muhallebisine süt mü katsam??
olur tabi benim oğlan muhallebide yemiyo tatlı olacak pekmez kattım yemedi şekerde hiç koymadım gerçi ben ne kadar dikkat etsem de babası tatlı yerken istiyo diye vermiş gerçi ne yesek istiyo artık yanında çikolata abur cubur yemiyorum ama bitek benle de olmuyo senin bıdık yiyosa muhallebi sütle yapabilirsin artık

Akşamları zorla yediriyorum gece uyanmasın diye.. :))

K

Aktardan alabilirsin canım. Yapımı çok basit aslında. Belli bir süre sonra da istemediğin kadar çok mayan ve kefirin oluyor :)

Kızlar ben daha 1 yaş aşısını yaptırmadım şehir dışındayız.. türlü kıyamadım.. bide burda hastalanır diye korkuyorum. . Sağlık ocağından aradılar yeter artık yaptır diye..

B
Kızlar ben daha 1 yaş aşısını yaptırmadım şehir dışındayız.. türlü kıyamadım.. bide burda hastalanır diye korkuyorum. . Sağlık ocağından aradılar yeter artık yaptır diye..

Biz yatırdık çok şükür hiç birşey olmadı. Yumurta alerjisi yoksa pek sorun olmuyormuş sanırım ama tabi çocukların anı anını tutmuyor. Umarım sizde sıkıntısız halledersiniz

Biz de yaptırmadık henüz. 10 gün geçti. Ama asaf ta 10 gündür ishal mahvoldu çocuğum. O yüzden yaptıramadık.

Amip bulaşmış banyo yaptırırken, kovadan su içti, sanırım ordan bulaştı.

O ara, alt yapı çalışması vardı ve sular sanırım kontamine olmuş. Tam da doğum gününde hasta oldu bebeğim (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…