- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #23.181
Kızlar merhaba, ben Ağustos annesiyim. Kızım çrş 1 yaş aşısı oldu. Bugün döküntü dökmeye başladı. Siz yaşadınız mı? Tedirgin oldum çok. Yarın sağlık ocağına gideceğim. Sıkıntılı bir durumsa hastaneye götüreyim. Bilgisi olan var mı? Yardım lütfen.
Hay Allah razı olsun cnm. Bizim sağlık ocağında bizim hemşire izinliydi başka biri yaptı ve bilgilendirmedi maalesefBiz yaşadık canım çok fena kaşınıyordu habire gelip gidip sırtını kaşıtıyordu Salih. Bizim sağlık ocagindaki hemsiremiz 15 güne kadar dokuntunun normal olduğunu, ateşi olmadığı sürece doktora gitmeye gerek olmadığını, doktora gidersem aşıyı ne zaman yaptırdığımı söylemem gerektiğini söylemişti aşı yapılırken.
Sık sık banyo yaptırıp kremledim iyilesti çok şükür. Bir arkadaşım da denize sokmak iyi geldi demişti.
Hay Allah razı olsun cnm. Bizim sağlık ocağında bizim hemşire izinliydi başka biri yaptı ve bilgilendirmedi maalesefiçim rahatladı. Bugün yine arayacağım. Huzursuzluğu var mıydı salih paşanın?
Bizimki ferro sanol b ama kizim hiç icmiyor hemen tükürüyorİsmi ferifer. Kasık seklinde ac karnına içiriyorum
Çok sağol cnm Rabbim oğlunu hayırlı bir evlat etsin inşallah (içimden dua etmek geldi)Evet birkaç gün huzursuzdu mesela gece uyanip uyanip ağlıyordu canım. Çok şükür son 2 aşımız kaldı yüzduk yüzdük kuyruğuna geldik :)
Çok sağol cnm Rabbim oğlunu hayırlı bir evlat etsin inşallah (içimden dua etmek geldi)
Meyve suyuna katıp verebilirsinBizimki ferro sanol b ama kizim hiç icmiyor hemen tükürüyor
Kizlar nasilsiniz umarim bebislerde sizlerde iyisinizdir benim kafama bu ara cok takilan birsey var oglum otururken belden egilip karindan ice bukulerek oturuyo sizin bebisler nasil oturuyo ayaktayken yatarken duz duruyo oturdugu zaman egiliyo
Sağol canım.
Gece daha iyi. Epey toparladı. Diş çıkarma zamanlarında uyumuyor, o da normal. Onun dışında gece 1-2 kez uyanıyor. 1 kere mama yiyor.
Akşam 10 da yatıp sabah 6 da uyanıyor :) gündüz de 2-3 saat uyuyor. Yani iki kez uyuyor, toplam 2-3 saat.
Ertuğrul nasıl? Onun uykuları da düzeldi mi?
Benim ki de şu sıralar öyleSelam yorgun anneler nasilsiniz bu ara kizim geceleri yeni doğan bebek gibi 2 saatte bir kalip emiyor sizinkiler de durum ne yada bebesi böyle olanlar nasil cozumler buldunuz
Benim oğlum 9. Ayda memeyi bıraktı ama hala gece uyumuyor. Gece 1 kez mama yiyor. Onun dışında mızmızlanıyor saat başı.
Sen de her seferinde meme değil de, birinde su verebilirsin. Belki susuyordur. Veya bu şekilde belki memeyi azaltır.
Ah ah yeme içmede dertliyiz biz. Yemiyor arkadaş yemiyor ne yapsam yok birkaç kaşık sadece. Dişler zaten perişan etti ikimizi de. Ama sabahları kesin yumurta yapıyorum yarısı kadar da olsa yediriyorum menemen veya omlet seviyor. Pekmez de veriyorum. Yanında da süt içiriyorum. Gün içinde eline salatalık meyve veriyorum. Meyveli cevizli yoğurtlar milk shakeler hazırlıyorum içiyomu yok. Ama yapıyorum işte. Çorba da yaparım kesin. Az içer. Akşam da ne yemek yaparsam işte. Yatmadan da meyveli bisküvili falan mamalar hazırlıyorum (bisküvi kendim yapıyorum) öyle işte. Daha ne yapayım bilmiyorum. Gece uyanmadığı zamanı hiç görmedim sürekli kalkıyor. Oyalamak zor evet. Toprak hiç durmayan bir çocuk beş dakika oturmuyor.Kitaplarla aramız iyi ki güzel
Oyalamak pek mümkün değil kuzuları
Oda yapmayı planlıyorum gerçi odamız var ama sadece oyuncaklar var
Yanımızda uyuyacak ; oyun odası olarak hazırlamak istiyorum..
Çadırımız kurulacak..
İkea trofast alınacak
Bir de masa sandalye
Sonrası onun hayal dünyası eğlencesi ..
Varsa önerileriniz alayım kızlaaaar
Bir de beslenme konusunda nasılsınız? Gün içinde ne yer ne içersiniz kuzuşar
Ah ah yeme içmede dertliyiz biz. Yemiyor arkadaş yemiyor ne yapsam yok birkaç kaşık sadece. Dişler zaten perişan etti ikimizi de. Ama sabahları kesin yumurta yapıyorum yarısı kadar da olsa yediriyorum menemen veya omlet seviyor. Pekmez de veriyorum. Yanında da süt içiriyorum. Gün içinde eline salatalık meyve veriyorum. Meyveli cevizli yoğurtlar milk shakeler hazırlıyorum içiyomu yok. Ama yapıyorum işte. Çorba da yaparım kesin. Az içer. Akşam da ne yemek yaparsam işte. Yatmadan da meyveli bisküvili falan mamalar hazırlıyorum (bisküvi kendim yapıyorum) öyle işte. Daha ne yapayım bilmiyorum. Gece uyanmadığı zamanı hiç görmedim sürekli kalkıyor. Oyalamak zor evet. Toprak hiç durmayan bir çocuk beş dakika oturmuyor.
Sabah aksam mi veriyorsunMeyve suyuna katıp verebilirsin
Canım iki zaten 3 gün verdim çocuk bi tuhaflasti anlayamadım gece bas bas bağırmaya başladı. Huysuz miz miz oldu dedim acaba bu ilaç agirmi geldi. Bugün de çok hasta çocuğum ates içince gece 39 oldu atesiSabah aksam mi veriyorsun
Geçmiş olsun canım. Salgınmı var nedir çok duyuyorum hasta olanCanım iki zaten 3 gün verdim çocuk bi tuhaflasti anlayamadım gece bas bas bağırmaya başladı. Huysuz miz miz oldu dedim acaba bu ilaç agirmi geldi. Bugün de çok hasta çocuğum ates içince gece 39 oldu atesi
Canım bisküvi nasıl yapıyorsun ben birkac tarif denedim güzel olmadi süte koyunca bütün kaldı çörek gibi olduAh ah yeme içmede dertliyiz biz. Yemiyor arkadaş yemiyor ne yapsam yok birkaç kaşık sadece. Dişler zaten perişan etti ikimizi de. Ama sabahları kesin yumurta yapıyorum yarısı kadar da olsa yediriyorum menemen veya omlet seviyor. Pekmez de veriyorum. Yanında da süt içiriyorum. Gün içinde eline salatalık meyve veriyorum. Meyveli cevizli yoğurtlar milk shakeler hazırlıyorum içiyomu yok. Ama yapıyorum işte. Çorba da yaparım kesin. Az içer. Akşam da ne yemek yaparsam işte. Yatmadan da meyveli bisküvili falan mamalar hazırlıyorum (bisküvi kendim yapıyorum) öyle işte. Daha ne yapayım bilmiyorum. Gece uyanmadığı zamanı hiç görmedim sürekli kalkıyor. Oyalamak zor evet. Toprak hiç durmayan bir çocuk beş dakika oturmuyor.
Ay benim kızım 1 günde bunları yese zil takar oynarım valla bunların çeyreğin bile yemiyor durSahihuban canım maşallah ertuğrul a :)
Asaf ta havuzu çok seviyor. Denizi sevmedi. Zaten mersin in denizini beğenmedik. Kuşadası ndan sonra Mersin kötü geldi. Ve aşırı tuzlu. Asaf denize girer girmez kustu biliyor musun.
Ertuğrul çok şanslı, maşallah. Doğayla iç içe büyüyor kuzucuk. Bu çok güzel birşey. Marmaris de harika bir yer. Tatiliniz çok güzel geçiyordur eminim :)
Canım asaf ın uyku saatleri yatış kalkış öyle ama gece her yarım saatte bir ağlıyor yine. Yatılı misafirim de var. Bu hafta zombi gibiyim anlatamam. Hava da çok sıcak. Bayılacağım resmen.
Ve asaf inanılmaz yaramaz bir çocuk. Tek başına da oyalanmıyor. İlla biri olacak. Dışarı çıkmaya bayılıyor ama hava çok sıcak çıkaramıyorum kiayakkabılarını eline alıp kapının önüne oturup ağlıyor
Ben de oda yapmayı planlıyorum ama çok zor olacak bizim için. Çünkü asaf km odasını giyinme odası yaptık :) 2 tane gardırop var orada. Birini çıkarmam lazım. Onun için adam lazım. Bana da güç kuvvet lazım :) of uzun iş :)))
Yeme konusu çok vasat bizde de. Asaf hala 8.5 kilo mesela. Kahvaltı artik yapmıyor. Yemek ayırt ediyor. Yemiyor. Delirtiyor beni.
Günlük almaları gereken miktar 1 yumurta, 1 yemek kaşığı peynir, yerse 2-3 tane zeytin, 1 köfte büyüklüğü et grubu ( et/tavuk/balık ) , 2 dilim kadar ekmek veya 5-6 kaşık pilav/ makarna. 1 su bardağı yoğurt. 8-10 kaşık sebze. 2 adet meyve veya 1 su bardağı meyve suyu. Tabi bunlar 1 günlük miktar. Çocuk tek seferde 1 su bardağı meyve suyu içemeZ mesela. Bunlara ek olarak da anne sütü veya devam maması. Veya 400 ml süt.
Yumurtayı çorbasına katarak verebilirsin. Yayla çorbası gibi. Terbiye yapıp. Veya pankek gibi şeyler yapabilirsin. Farklı şeylere katıp verebilirsin yani
Sen nasılsın bu arada? İş nasıl gidiyor?
Bayağı uzun yazdım ya :))))
Ay benim kızım 1 günde bunları yese zil takar oynarım valla bunların çeyreğin bile yemiyor dur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?