- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #23.281
Maalesef etki etmiyor artık öyle oldu ki jel de etkilemiyor. Çok sancılandığında şurup veriyorum.
Maşallah. Nasıl bu Kadar şey öğretebiliyosun. Allah nazardan saklasın. Benim oğlum 13 buçuk aylık oldu. Ben yaptıramıyorum böyle şeyler. Çok çok basit şeyler yapıyor.
Biz hala yurumuyoruz :) maşallah bebeğine de canımKızlar günaydın... yürümeyen bebeğimiz kaldı mı?? Bizimki şükür 10 gündür yürüyor.. anne diyo baba diyo.. ayy Allah esirgesin çok tatlılar ya..
Emira SY hayırlı olsun cnm.. şimdi hangi şehirdesin peki??
Maşallah. Hiperaktif çocuklar çok alıllı oluyor dikkat et belki öyle bir durum çıkar. Özel ilgi gerekiyor o durumlarda. Doktorumuz Toprak için de çok çok iyi ayından önde gidiyor hep yaptıkları da fiziken de çok güzel durumu çok akıllı diyor ama burda böyle okuyunca dedim doktor bizi mi kandırıyor:) gerçi benimki de çaktırmadan yapar bilir ama göstermez öyle bi kafa yapımız var. İnatçı olacak galiba:))Canım valla bu çocuk tamamen dogustan böyle ben hic ozel birsey yapmadim zeka karti falan gibi. Tek yaptığım sanırım fazla özgürlük vermek :) bir de devamli sarki söylüyorum internette bebek sarkilari var ya duruma gore bir şarkı söylüyorum mesela el yikamayla ilgili yemek yemeyle ilgili filan. Bir de folik asiti bir buçuk sene kullandim o yuzden de olabilir bilmiyorum. Yegenim var 2yasinda Salih şuan onun yapamadigi seyleri yapiyor ben o sayede anliyorum anormal olduğunu.
Maşallah. Hiperaktif çocuklar çok alıllı oluyor dikkat et belki öyle bir durum çıkar. Özel ilgi gerekiyor o durumlarda. Doktorumuz Toprak için de çok çok iyi ayından önde gidiyor hep yaptıkları da fiziken de çok güzel durumu çok akıllı diyor ama burda böyle okuyunca dedim doktor bizi mi kandırıyor:) gerçi benimki de çaktırmadan yapar bilir ama göstermez öyle bi kafa yapımız var. İnatçı olacak galiba:))
Toprak da ışık açıp kapatıyor yeni değil ama iki üç aydır yapıyor. Babası öğretmişti. Babasının çoraplarını giymeye çalışıyor. Bi de dolap kapaklarını açıp kapatmayı seviyor. Oyuncaklarını da saklayarak oynuyor bu aralar.Bu arada aklima birseyler daha geldi. Oyuncaklarini döktükten sonra oyuncak kutusunun icine "attııı" diyerek atiyor. Benim terligimi ayakkabimi ayagina giymeye calisiyor bazen basariyor. Bir de bu ara ışıkları açıp kapamaya kafayi takti. Habire kucagima gelip düğmelere basıyor. Bir de bu ara geri geri yürümeyi ogrendi
Toprak da ışık açıp kapatıyor yeni değil ama iki üç aydır yapıyor. Babası öğretmişti. Babasının çoraplarını giymeye çalışıyor. Bi de dolap kapaklarını açıp kapatmayı seviyor. Oyuncaklarını da saklayarak oynuyor bu aralar.
Masallah Salihe gelecegin messisineEvet ya hele yeni şeyler ogrenirken yaşadığı ve yaşattığı heyecan paha bicilemez
12 gun sonra 15 ay bitecek. Yeni ogrendiklerimizi de paylasayim aklimdayken :)
Salih bu ara kendi etrafında dönmeyi ogrendi, done done sarki söylüyor bazen dans ediyor. 10 cm filan yuksekliginde bi minder var onun üstüne çıkıp aşağı atlamayı öğrendi, mindere çıkınca bir iki üç atla diyorum atliyor
Bir de alibabanin ciftligi şarkısını soylerken kuzu, köpek, eşek, ördek ve inek kısımları geldiğinde hayvanların seslerini çıkarıyor :) beni dinlemiyor zannederken bile hep dinliyor ya mesela salihin elleri mi kirlenmis diyorum oyuncak oynarken gelip ellerini gösteriyor
Bir de bir yerini acıtınca gelip mmmah yapiyor yani öp beni diyor ben de neren acıdı diyorum gösteriyor orasını öpüyorum :)
Top oynamayi cok seviyor, bildigin şut filan çekiyor topu bir kac adım sürebiliyor ayağında. Galiba gelecegin messisi geliyor
Yemek konusunda daha iyi artık önüne ne koysam en az yüzde ellisini yiyor gerisini yere atiyor. Bu ara catali kaşığı da almaya hevesli. Belki yakında corbayi da kendi icer
Bu ara en zorlandigim sey herkesin icinde göğsüme saldirmasi acikinca memee memee diye bağırarak üstümü başımı açıyor
Her günümüz ayrı macera
Sağol canım. Salgın var kızlar dikkat edin biz dün akşam doğduğundan beri en kötü gününüzü geçirdik 4 saat boyunca hiç durmadan ağladı ne yapacağımı şaşırdım açlıktan ve uykusuzluktan mahvoldu
maşallah Asaf paşa ya sen bol bol felak nas ayetel kürsü oku onlarla görüşmeden annesi Allahım korusun hepimizin evladını :)Geçmiş olsun canım, şimdi nasıl bebişin?
Emira SY canım yeni görev yerin hayırlı olsun.
Salih i de Allah nazarlardan korusun, maşallah kuzuya.
Asaf ta kendi yaşıtlarına göre bir tık ileride bazı konularda. O yüzden çok çabuk nazar değiyor.
Geçen kuzenim, eşi, çocukları ziyarete geldi. Onun çocukları da ciddi anlamda ileri seviyeler. Kızı 1 yaşındayken bildiğin yetişkin gibi cümle kuruyordu mesela.
Ama hep erkek istediklerinden mi bilmiyorum artık, Asaf a nazar değdirdiklerini düşünüyorum. Ne zaman onlar gelse, Asaf hep hasta oluyoraslında çok da seviyorlar ama.
Kuzum onlar gelip gittiğinden beri çok hasta. Bugün ateşi 39.5 a çıktı resmen((
O yüzden Salih e de maşallah. Allah kötü gün göstermesin.
hippotalamus yürümeleriniz hayırlı olsun tatlım :) gözün aydın :)
Diğer yavrularımızın da hepsinin gözlerinden öpüyorum. Büyüyor yaramazlar :)
Asaf ta 13 ay 13 günlük oldu bile :)
Özlemişim seni.. ♡♡♡Geçmiş olsun canım, şimdi nasıl bebişin?
Asaf ta kendi yaşıtlarına göre bir tık ileride bazı konularda. O yüzden çok çabuk nazar değiyor.
Geçen kuzenim, eşi, çocukları ziyarete geldi. Onun çocukları da ciddi anlamda ileri seviyeler. Kızı 1 yaşındayken bildiğin yetişkin gibi cümle kuruyordu mesela.
Ama hep erkek istediklerinden mi bilmiyorum artık, Asaf a nazar değdirdiklerini düşünüyorum. Ne zaman onlar gelse, Asaf hep hasta oluyoraslında çok da seviyorlar ama.
Özlemişim seni.. ♡♡♡
Buğun iyiyiz canım şükür size de çok geçmiş olsunGeçmiş olsun canım, şimdi nasıl bebişin?
Geçmiş olsun canım, şimdi nasıl bebişin?
Kızlar oğlum biraz önce ilk defa anne dedi :) çok mutluyum :)
Daha doğrusu nenneeee diyor :) çok sevimli :))
Merhaba kızlar bende temmuz annesiyim 14aylık kızım sizleri takip ediyorum arada yazıyorum adetim gecikti ve çok korkuyorum hamile olmaktan ilk hamile çok zor kalmıştım ve kızım çok küçük emiyor zayıf iştahsız ne yapıcam bilmiyorum bana moral verir misiniz zor mu daha mı kolay aralarının az olması peki memeyi nasıl bırakıcaz iyice zayıflarsa ben ne yapıcam kaç gündür çok stres içindeyim hiç bi şey net değil test yapmadım ama çok korkuyorum ve sizinle paylaşmak istedim
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için hakkımızda hayırlısı olsun inşllh çok üzülmem ama sadece şuan düşündüğüm emzirmek kızımın zayıf olması araştırıcam çok teşekkürlerCanım emzirirken hamile kalınca zorunlu durum olmadıkça sütten kesmek şart değil. Ben bilinçli olarak gebelik düşünüyorum ve çok araştırdım. Tandem emzirme diye araştırabilirsin. Hakkınızda hayırlısı olsun. İki çocuk elbette zordur ama mutluluğu da iki kat fazladır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?