2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Yaaa yerim onu :) hemen bugünün anısına anne derken video çek canım ilk anne dediği gün diye de not et :)

Sağol önerin için canım. Yaptım dün :))) anne deyişini yakalayamadım sadece. Onu da bugün deniyeceğim :)

Bu kadar panik olma. Kendine ve çocuklara zarar verirsin bu stresle.

Emzirme aslında 1 yaşından sonra, besin olarak ön planda değil, psikolojik olarak destekliyor bebeği.

O kadar çok bebek var ki hiç emmeyen, prematüre, zayıf, cılız. Ama sonra toparlıyorlar.

Hamileysen eğer, bir kaç ay daha devam edebilirsin emzirmeye. Zaten bebegin de 17-18 aylık olur. Devam eden süreçte, değişen hormon dengeleri sebebiyle, zaten süt kalitesi düşüyor ve besleyiciliğini yitiriyor.

Şuan önemli olan, anne sütü dışındaki beslenmesi. Hamile olsan da olmasan da. Kilo almasını bu şekilde sağlayabilirsin. Hatta belki de sütten kesilmesi onun için daha iyi olacak.
Sakın tedirgin olma.

Yakın yaş olmasını ben de çok isterdim. Ama benim oğlum çok zor bir bebek ve yalnızım, tam mesai çalışıyorum. Eşim yoğun, bana pek katkısı yok. Bu sebeple yapmıyoruz.

Bence hamileysen ve bebeğin de seni çok yormuyorsa, bu durumun keyfini sür :)

Sonucu buraya da yaz lütfen.

Ama önce kaygılarından kurtul. Bir çok anne seninle aynı şeyleri yaşıyor.

Teşekkür ederim cevabınız için sonucu bildiririm

Kızlar oğlum biraz önce ilk defa anne dedi :) çok mutluyum :)

Daha doğrusu nenneeee diyor :) çok sevimli :))

Maşallah ona. Benimkide aaaneee diye söylüyo:)) çok tatlı oluyorlar

Korkma panikleme. Öncelikle hamilemisin emin ol. Hamileysen de kızını yavaş yavaş alıştır iki üç aya kadar memeden kes. Zayıf diye korkma. o kadar çocuk var ki öyle büyüyüp gidiyorlar bir şekilde. Herşey gönlünce olsun. Şahsen ben araları az olsun birlikte büyüsünler isterdim ama tek başıma zor idare ediyorum destek olacak kimsem yok oğlum da zor bir çocuk. O yüzden tadını çıkar iyi düşün iyi olsun

anneler ve kuzuları nasılınız?ne var ne yok :)

İyiyiz canım. Eşimin izni bitti. Mersin için yola çıktık şimdi.

Asaf ta iyice yaramazlaştı. Sanırım yine diş çıkarıyor. Geceleri hep ağlıyor.

Biz de durumlar böyle.

Siz nasılsınız bakalım?

Sukur bugunumuze ben calisiyorum oglumu bakiciya birakiyorum ilk gunler yeni insanlar falan bizi takmiyodu simdi birakirken boynunu bukup agliyo gerci sonra unutuyomus ama icim yaniyo yinede pencereden el salliyo bize alisabilecekmiyim bakalim sen nasilsin ertugrul pasa nasil

Biz de iyiyiz sukur canim Salih paşa 2 tane azı dişi çıkardı o biraz zorladı simdi keyfi yerinde :) ben de 10 gündür çalışmaya başladım esim izindeydi oğluma bakiyordu bugün o da ise basladi yarın itibariyle ben de bir komsuma bırakacağım inşallah sorunsuz atlatiriz alisma surecini.

Siz ne yaptiniz Ertuşum nasıl :)

canım maşaallah size azılara geçmişsisniz :)
bizim henüz sağ alt dişimiz var :)
çok şükür var :) her şeyi ısırıyoruz :
ayrıca dr 15 gün içinde diğer dişleri de patlar dedi bakalım bekliyoruz :)
bizimki de çko meraklı : meraklı çocuk iyidir. karıştırıp öğrensinler biz biraz sabredelim ...
ben de iş ev arası döngüm devam :)

hoşgeldiniz mersineeeeeeeeeeeeeee

zamanla o bakıcısına sen bu duruma alışacaksın ama anneyiz içimiz sızlıyor ..
evde olduğun vakitler onunla geçrekten dolu dolu zaman geçirip ilgilenrisen daha mutlu hissedeceksin kendini...
özellikle geri dönüş aldıkça kuzulardan daha iyi hissediyorsun ...
benimki de balkondan el sallıyor, öğlen eve yemeğe giderken balkonda bekliyor binaaya girip yukarı çıkaana kadar heyecandan sabırsızlıktan bağırıyor :)
sonra direk sarılma ve meeemeeee ile rahatlıyor...

maşaallah azıcılar siziii...
inşaallah alışacaksınız canım..
iş dışı bol ilgi oyun birlikte zaman geçirince her şeye daha kolay alışılıyor..
annesiz babasız çocukları düşünelim ; onlar ne yapsın diyorum...
elimizden geldiğince ilgili olalım..

ertu bol koşturmalı.. her yeri didikliyor..çamaşırları yerinden çıkarıp tekrar diziyor..odasında kitap okur.. :)
hiç durmaz maaşaallah teyzesiii..
bunlar fenaaaa

arkadalarım herkese günaydın...
gerçi gün biz de hep erken başlıyor..
06.00 uyanış : önce kaka sonra oyun ..
Ertuğrul bir süredir ''kakasını yapınca '' KAKA diyor.. yaparken soruyorum ''oğlum ne yapıyorsun'' diye... KAKA..
bugün daha yapmadan kaka dedi.. wc ye götrüdm klozete oturtmaya çalıştım ama poposu küçük geldi.. düşüyor :)
sonra hemen bezi taktım ve yaptı.. bugün gidip küçük lazımlık alacağız :) bezini bile çıkarıp atıyor yavrum..malum mersin sıcağında katlanmak çok zor...

rutin oalrak kitap okuyoruz..hayvanlara ilgisinden dolayı; hayvanlı kitaplar alıyorum.. pearson yayaıncılık tavsiyemdir.. ''ağaca tırmanan inek'' .. möööö diye uyanıyor koşup kitabına sarılıyor.. geçen gün de mini çiftlik aldık :) inek tavuk kaz var biblo gibi.. şimdi onu elinden düşürmüyor...
babasıyla daha çok holamalı zıplamalı koşmalı toplu oyunlar oynuyorlar... benimle daha sakin :)

En son dr muayenemizde menenjit aşısı yaptırdık.Alalh korusun ölüm riski %70 imiş k iSuriyeli göçünden dolayı hastalık maalesef ülkemizde artmış..
en az 20 kelime konuşması ve bunu bizim dışımızdaki kişilerinde anlamaı gerekiyormuş..
sofra düzeni oturtmak gerektiğini, 1.sofraya hep birlite oturulup birlikte kalkılır 2.tabağındaki yemek bitecek (3 kaşık yiyorsa 1kaşık koy ki istesin; hatta servisi kendinin yapamsını sağlayın ; 3yaşına kadar beslenme düzeni oturursa ömür boyu rahat eder, sistemli olur dedi)
bol kitap okuyun ; eğitici oyuncaklar seçin dedi..

aradığım doktoru aylar sonra buldum ..
sadece fiziksel bakmıyor ,pedogojik açıdan da inceliyor ..saolsun.

bizden böyle kızlar..çok konuştum kusuruma bakmayın..

Maşallah ertuğrul a annesi :) kiminle ne oynayacağını biliyor tabi :)

Benim arkadaşımın oğlu da, yaklaşık 18-19 aylıkken tuvalet eğitimini tamamladı. Ertuğrul da erken öğrenebilir.

Biz menenjiti 2 yaşına erteledik. Bakalım inşallah sıkıntı olmaz.

Yeni doktorunuz kim canım :) ben de hala arayıştayım.

Hoşbulduk bu arada :) yerleşeyim de görüşelim bir gün :)

Kendini okudum sanki:) altına imzamı atıyorum bizde de aynı durumlar.

Maşallah aferin kuzuya. Bizimki de söylemiyo ama bezini tutuyo bu aralar kaka yapacağında ya da bazen çişini yapınca. Kocaman renkli kartları var orda hayvanları eşyaları gösteriyor kediyi görünce de hemen parmaklarını sürtüp pisipisi yapıyor. Yeni bir adetimiz var koltuktan koltuğa geçmek ondan ona atlıyo ödüm kopuyor tabii. Bi de müzik duyunca kolları kaldırıp çiftetelli oynuyor küçük bey. Anası kılıklı hiç dayanamaz oynamalara:)) yemek konusu hala sıkıntılı bizim için zorlamak istemiyorum inatlaşmasın diye. Menenjit aşısını da ekimin sonunda gideceğimiz kontrolde yapacak doktorumuz öyle söyledi. Son durumlarımız böyle işte.

iyi geceler herkese

kizim yarin geliyor cok sukur.normal duzenimize gececegiz.bu yaz boyle kisa sureli ayriliklar cok zor oldu ama neyseki gecti gitti.o yokken bende kislik hazirliklari yaptim.yarin az daha isim kaldi.is cikisi mutfakta da birseylerle ugrasmak yordu ama tatli yorgunluklar bunlar.Allah yemeyi de nasip etsin o kadar ugrastik attik buzluga yiyecekleri:)

biz de yuruyoruz ama uzun sureli baslamadik daha.10 15 adim atiyoruz.yavas yavas tam bagimsiz olacak sanirim.konusmalarimiz basladi.hayvanlara cok duskun.simdi zekaya yonelik birkac oyuncak alacagim.tak cikar tarzinda olanlardan.adim adim setlerine de uyeyiz.her ay aktivite kutumuz geliyor.

Kuzum görüşelim tabi ben de çöm istiyorum Ve senden haber bekliyorum
Ayrıca doktor Süleyman. Nazoğlu Ortadoğu da ...
Çok ilgili

Kuzum görüşelim tabi ben de çöm istiyorum Ve senden haber bekliyorum
Ayrıca doktor Süleyman. Nazoğlu Ortadoğu da ...
Çok ilgili

Aaa yeni gelmiş demek ki. Bir tek cengiz bey vardı. O da çok ilgisizdi. Ortadoğu bize çok uygun yer olarak. Bir sonraki kontrolüm orası olacak. Teşekkürler canım

Aaa yeni gelmiş demek ki. Bir tek cengiz bey vardı. O da çok ilgisizdi. Ortadoğu bize çok uygun yer olarak. Bir sonraki kontrolüm orası olacak. Teşekkürler canım
Ortadoğu yenilendi
Yen'i bina yapıldı
Cengiz gitti iki başka doktor geldi
Muayene için bekleme alanına park bile yapmışlar çocuklar oynuyor sıkılmıyor
Fiyatı da 55 idi .. kurum anlaşman varsa daha uygun tabi

Ortadoğu yenilendi
Yen'i bina yapıldı
Cengiz gitti iki başka doktor geldi
Muayene için bekleme alanına park bile yapmışlar çocuklar oynuyor sıkılmıyor
Fiyatı da 55 idi .. kurum anlaşman varsa daha uygun tabi

Sağol canım, iyi oldu söylediğin.

Merhaba kızlar adetim bir hafta gecikti ve bugün idrar testi yaptım hemen ikinci çizgi çıktı hamileyim ve kızım emiyor ve göğüslerim çok acıyor

Canım sağlıkla dünyaya gelsin insallah evladın Allah kimseye cekemeyecegi yükü yuklemezmis demek ki sen bunu kaldirabilecek gucteymissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…