- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
- 158
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #23.301
Yaaa yerim onu :) hemen bugünün anısına anne derken video çek canım ilk anne dediği gün diye de not et :)
Merhaba kızlar bende temmuz annesiyim 14aylık kızım sizleri takip ediyorum arada yazıyorum adetim gecikti ve çok korkuyorum hamile olmaktan ilk hamile çok zor kalmıştım ve kızım çok küçük emiyor zayıf iştahsız ne yapıcam bilmiyorum bana moral verir misiniz zor mu daha mı kolay aralarının az olması peki memeyi nasıl bırakıcaz iyice zayıflarsa ben ne yapıcam kaç gündür çok stres içindeyim hiç bi şey net değil test yapmadım ama çok korkuyorum ve sizinle paylaşmak istedim
Teşekkür ederim cevabınız için sonucu bildiririmSağol önerin için canım. Yaptım dün :))) anne deyişini yakalayamadım sadece. Onu da bugün deniyeceğim :)
Bu kadar panik olma. Kendine ve çocuklara zarar verirsin bu stresle.
Emzirme aslında 1 yaşından sonra, besin olarak ön planda değil, psikolojik olarak destekliyor bebeği.
O kadar çok bebek var ki hiç emmeyen, prematüre, zayıf, cılız. Ama sonra toparlıyorlar.
Hamileysen eğer, bir kaç ay daha devam edebilirsin emzirmeye. Zaten bebegin de 17-18 aylık olur. Devam eden süreçte, değişen hormon dengeleri sebebiyle, zaten süt kalitesi düşüyor ve besleyiciliğini yitiriyor.
Şuan önemli olan, anne sütü dışındaki beslenmesi. Hamile olsan da olmasan da. Kilo almasını bu şekilde sağlayabilirsin. Hatta belki de sütten kesilmesi onun için daha iyi olacak.
Sakın tedirgin olma.
Yakın yaş olmasını ben de çok isterdim. Ama benim oğlum çok zor bir bebek ve yalnızım, tam mesai çalışıyorum. Eşim yoğun, bana pek katkısı yok. Bu sebeple yapmıyoruz.
Bence hamileysen ve bebeğin de seni çok yormuyorsa, bu durumun keyfini sür :)
Sonucu buraya da yaz lütfen.
Ama önce kaygılarından kurtul. Bir çok anne seninle aynı şeyleri yaşıyor.
Kızlar oğlum biraz önce ilk defa anne dedi :) çok mutluyum :)
Daha doğrusu nenneeee diyor :) çok sevimli :))
Merhaba kızlar bende temmuz annesiyim 14aylık kızım sizleri takip ediyorum arada yazıyorum adetim gecikti ve çok korkuyorum hamile olmaktan ilk hamile çok zor kalmıştım ve kızım çok küçük emiyor zayıf iştahsız ne yapıcam bilmiyorum bana moral verir misiniz zor mu daha mı kolay aralarının az olması peki memeyi nasıl bırakıcaz iyice zayıflarsa ben ne yapıcam kaç gündür çok stres içindeyim hiç bi şey net değil test yapmadım ama çok korkuyorum ve sizinle paylaşmak istedim
anneler ve kuzuları nasılınız?ne var ne yok :)
Sukur bugunumuze ben calisiyorum oglumu bakiciya birakiyorum ilk gunler yeni insanlar falan bizi takmiyodu simdi birakirken boynunu bukup agliyo gerci sonra unutuyomus ama icim yaniyo yinede pencereden el salliyo bize alisabilecekmiyim bakalim sen nasilsin ertugrul pasa nasilanneler ve kuzuları nasılınız?ne var ne yok :)
İyiyiz canım. Eşimin izni bitti. Mersin için yola çıktık şimdi.
Asaf ta iyice yaramazlaştı. Sanırım yine diş çıkarıyor. Geceleri hep ağlıyor.
Biz de durumlar böyle.
Siz nasılsınız bakalım?
Sukur bugunumuze ben calisiyorum oglumu bakiciya birakiyorum ilk gunler yeni insanlar falan bizi takmiyodu simdi birakirken boynunu bukup agliyo gerci sonra unutuyomus ama icim yaniyo yinede pencereden el salliyo bize alisabilecekmiyim bakalim sen nasilsin ertugrul pasa nasil
Biz de iyiyiz sukur canim Salih paşa 2 tane azı dişi çıkardı o biraz zorladı simdi keyfi yerinde :) ben de 10 gündür çalışmaya başladım esim izindeydi oğluma bakiyordu bugün o da ise basladi yarın itibariyle ben de bir komsuma bırakacağım inşallah sorunsuz atlatiriz alisma surecini.
Siz ne yaptiniz Ertuşum nasıl :)
arkadalarım herkese günaydın...
gerçi gün biz de hep erken başlıyor..
06.00 uyanış : önce kaka sonra oyun ..
Ertuğrul bir süredir ''kakasını yapınca '' KAKA diyor.. yaparken soruyorum ''oğlum ne yapıyorsun'' diye... KAKA..
bugün daha yapmadan kaka dedi.. wc ye götrüdm klozete oturtmaya çalıştım ama poposu küçük geldi.. düşüyor :)
sonra hemen bezi taktım ve yaptı.. bugün gidip küçük lazımlık alacağız :) bezini bile çıkarıp atıyor yavrum..malum mersin sıcağında katlanmak çok zor...
rutin oalrak kitap okuyoruz..hayvanlara ilgisinden dolayı; hayvanlı kitaplar alıyorum.. pearson yayaıncılık tavsiyemdir.. ''ağaca tırmanan inek'' .. möööö diye uyanıyor koşup kitabına sarılıyor.. geçen gün de mini çiftlik aldık :) inek tavuk kaz var biblo gibi.. şimdi onu elinden düşürmüyor...
babasıyla daha çok holamalı zıplamalı koşmalı toplu oyunlar oynuyorlar... benimle daha sakin :)
En son dr muayenemizde menenjit aşısı yaptırdık.Alalh korusun ölüm riski %70 imiş k iSuriyeli göçünden dolayı hastalık maalesef ülkemizde artmış..
en az 20 kelime konuşması ve bunu bizim dışımızdaki kişilerinde anlamaı gerekiyormuş..
sofra düzeni oturtmak gerektiğini, 1.sofraya hep birlite oturulup birlikte kalkılır 2.tabağındaki yemek bitecek (3 kaşık yiyorsa 1kaşık koy ki istesin; hatta servisi kendinin yapamsını sağlayın ; 3yaşına kadar beslenme düzeni oturursa ömür boyu rahat eder, sistemli olur dedi)
bol kitap okuyun ; eğitici oyuncaklar seçin dedi..
aradığım doktoru aylar sonra buldum ..
sadece fiziksel bakmıyor ,pedogojik açıdan da inceliyor ..saolsun.
bizden böyle kızlar..çok konuştum kusuruma bakmayın..
İyiyiz canım. Eşimin izni bitti. Mersin için yola çıktık şimdi.
Asaf ta iyice yaramazlaştı. Sanırım yine diş çıkarıyor. Geceleri hep ağlıyor.
Biz de durumlar böyle.
Siz nasılsınız bakalım?
arkadalarım herkese günaydın...
gerçi gün biz de hep erken başlıyor..
06.00 uyanış : önce kaka sonra oyun ..
Ertuğrul bir süredir ''kakasını yapınca '' KAKA diyor.. yaparken soruyorum ''oğlum ne yapıyorsun'' diye... KAKA..
bugün daha yapmadan kaka dedi.. wc ye götrüdm klozete oturtmaya çalıştım ama poposu küçük geldi.. düşüyor :)
sonra hemen bezi taktım ve yaptı.. bugün gidip küçük lazımlık alacağız :) bezini bile çıkarıp atıyor yavrum..malum mersin sıcağında katlanmak çok zor...
rutin oalrak kitap okuyoruz..hayvanlara ilgisinden dolayı; hayvanlı kitaplar alıyorum.. pearson yayaıncılık tavsiyemdir.. ''ağaca tırmanan inek'' .. möööö diye uyanıyor koşup kitabına sarılıyor.. geçen gün de mini çiftlik aldık :) inek tavuk kaz var biblo gibi.. şimdi onu elinden düşürmüyor...
babasıyla daha çok holamalı zıplamalı koşmalı toplu oyunlar oynuyorlar... benimle daha sakin :)
En son dr muayenemizde menenjit aşısı yaptırdık.Alalh korusun ölüm riski %70 imiş k iSuriyeli göçünden dolayı hastalık maalesef ülkemizde artmış..
en az 20 kelime konuşması ve bunu bizim dışımızdaki kişilerinde anlamaı gerekiyormuş..
sofra düzeni oturtmak gerektiğini, 1.sofraya hep birlite oturulup birlikte kalkılır 2.tabağındaki yemek bitecek (3 kaşık yiyorsa 1kaşık koy ki istesin; hatta servisi kendinin yapamsını sağlayın ; 3yaşına kadar beslenme düzeni oturursa ömür boyu rahat eder, sistemli olur dedi)
bol kitap okuyun ; eğitici oyuncaklar seçin dedi..
aradığım doktoru aylar sonra buldum ..
sadece fiziksel bakmıyor ,pedogojik açıdan da inceliyor ..saolsun.
bizden böyle kızlar..çok konuştum kusuruma bakmayın..
Maşallah ertuğrul a annesi :) kiminle ne oynayacağını biliyor tabi :)
Benim arkadaşımın oğlu da, yaklaşık 18-19 aylıkken tuvalet eğitimini tamamladı. Ertuğrul da erken öğrenebilir.
Biz menenjiti 2 yaşına erteledik. Bakalım inşallah sıkıntı olmaz.
Yeni doktorunuz kim canım :) ben de hala arayıştayım.
Hoşbulduk bu arada :) yerleşeyim de görüşelim bir gün :)
Kuzum görüşelim tabi ben de çöm istiyorum Ve senden haber bekliyorum
Ayrıca doktor Süleyman. Nazoğlu Ortadoğu da ...
Çok ilgili
Ortadoğu yenilendiAaa yeni gelmiş demek ki. Bir tek cengiz bey vardı. O da çok ilgisizdi. Ortadoğu bize çok uygun yer olarak. Bir sonraki kontrolüm orası olacak. Teşekkürler canım
Ortadoğu yenilendi
Yen'i bina yapıldı
Cengiz gitti iki başka doktor geldi
Muayene için bekleme alanına park bile yapmışlar çocuklar oynuyor sıkılmıyor
Fiyatı da 55 idi .. kurum anlaşman varsa daha uygun tabi
Merhaba kızlar adetim bir hafta gecikti ve bugün idrar testi yaptım hemen ikinci çizgi çıktı hamileyim ve kızım emiyor ve göğüslerim çok acıyor
Merhaba kızlar adetim bir hafta gecikti ve bugün idrar testi yaptım hemen ikinci çizgi çıktı hamileyim ve kızım emiyor ve göğüslerim çok acıyor
Çok teşekkür ederim amin çok motive etti söylediklerinizCanım sağlıkla dünyaya gelsin insallah evladınAllah kimseye cekemeyecegi yükü yuklemezmis demek ki sen bunu kaldirabilecek gucteymissin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?