2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canım sünnetiniz oldu mu ne yaptınız
Bizim küçük bey sünnet olmak istemiyor sanırım. 6aylıkken yaptıralım dedik aman hava soğuk yaza yaptıralım dedik. Eeee tatile gideceğiz mikrop kapmasın tatil dönüşü yaptırırız dedik ağustosta gittik dr kasıma gün verdi. Kasımda sünnet olacağı gün doktorun babası öldü sünnet iptal. Sonraki 3hafta uygar hasta sünnet iptal. 15tatile aldık gün uygar hasta doktor bu şekilde yapamam hasta olmaması gerek en iyisi yaza doğru yapalım dedi SÜNNET YİNE İPTAL yani . teşekkürler sorduğun için

Ay sen benim dusuncwlermi anlamışsın resmen bende annesini kaybetmiş tek coxuk olarak aynı şeyleri düşünüyorum kesinlikle bir kardeşi olmalı ama benim esimde istemiyor çünkü bizde genetik bir sıkıntı var . Bende işe dönmeden bir tane daha olsun sonra ise döncem diyorum.bakalım kısmet. 3 yaşına gelsi n bir denicem bakalım . Ne kadar benzer hayatımız var ya seninle

canım bence kardeş gibisi yok biz 6 kardeşiz hepside canımdan canlar onları çok seviyorum onlarda beni yani demem oki bana göre tek çocuk biraz bencillik olur ben ilk evlendigimde hemen istiyordum iki kızım olsun araları çok az olssun ama nasip 4 sene bekledik çok şükür bir buçuk yaşında kızım var ve INŞALLAH hamileyimdir tabi hayırlısıyla daha doktora gitmedim

İnanamadım birden gerçekten çok benzer. Ve maalesef kimse beni anlamıyor bazı konularda konuşacak derdimi anlatacak kimse bulamıyorum sonra da hastalıklarım artıyor o stresle

Allah gönlüne göre versin canım inşallah

İnanamadım birden gerçekten çok benzer. Ve maalesef kimse beni anlamıyor bazı konularda konuşacak derdimi anlatacak kimse bulamıyorum sonra da hastalıklarım artıyor o stresle
Aynen öyle canım annem vefat edene kadar hiç kardeş istememiştim ama ondan sonra keşke bir ablam abim olsaydı dedim çünkü nişanımi düğünümü doğumumu hep tek yaptım. Evlendiğinde 2 coxuk istiyorum dedim hep eşime ama genetik bir sıkıntıdan dolayı ilk bebeğimi kaybettim çöl şükür şuan kızım var ama ikinci coxuk bim için çok risk . Ama ben genede istiyorum ilerde kızım yalnız kalmasin

SELAM ALEYKUM hanimlar kızım 18 aylik altını değiştirirken bez takmak istemiyor acaba artık tuvalte alıştırma zamanı geldimi sizden alistiran varmi nasıl başlamalıyız fikirlerinize ihtiyacım var

İnşallah sorun olmadan olur bir evladın daha

SELAM ALEYKUM hanimlar kızım 18 aylik altını değiştirirken bez takmak istemiyor acaba artık tuvalte alıştırma zamanı geldimi sizden alistiran varmi nasıl başlamalıyız fikirlerinize ihtiyacım var
Açıkçası bizde böyle bir durum yok henüz ama bir dene istersen konuş bi kızınla bak söylüyormu gitmek istiyormu. Teyzemin kızı 17 aylıktı istememişti bez epey de konuşuyordu çiş gelince söyle bana diyodu teyzem sürekli o da söylemeye başladı öyle ilerlediler kısa sürede alıştı. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır sana ben de pek bilgili değilim.

Kızlar size bişi sormak istiyorum... çocuklarınız konuşmaya başladı mı?? Yani benimki anne, baba, abi gibi bikaç kelime söylüyor ama cümle kuramıyor henüz .. sizinkiler ne alemde??

Kızının durumuna bağlı cnm.. konuşuyor mu?? 2 yaşından önce erken bence..

Kızlar size bişi sormak istiyorum... çocuklarınız konuşmaya başladı mı?? Yani benimki anne, baba, abi gibi bikaç kelime söylüyor ama cümle kuramıyor henüz .. sizinkiler ne alemde??

Her çocuk farklıdır canım derdini anlatıyorsa yeterli. Daha çok küçük zaten :) normal olan yasi kadar kelime kullanmasiymis. 1 yas bir kelime 2 yas iki kelime gibi. Salih paşa uzun zamandır tek kelime kullanıyordu yakın zamanda iki kelimelik cümlelere başladı :) mesela yediği şey bitince çorba bitti, ayran bitti filan diyor. Anne gitti-baba gitti diyor. Araba aç diyor (sevdiği bı çizgi film var onu açmam için )
Top nerde diyorum mesela topun yanına gidip top burda diyor.

Maşallah... salih hızlı gidiyor şükür .. bizimkide başladı ufak ufak bakalım
Saol cnm cevabın için...

Merhaba canım.benim kızım da iyi konuşuyor anne bak çorap gıydım dıyebılıyor.çorabı gıyemıyorda tabi:)) her derdını anlatıyor şukur.su doldur vs. Evde sürekli konuşan bırıleri var ondan olabılır

Kızının durumuna bağlı cnm.. konuşuyor mu?? 2 yaşından önce erken bence..
Hayır anne baba dede düştü bitti gitti betül kuzeni gibi şeyler yani daha cümle kuramıyor yazın başlamak istiyorum allah nasip ederse kardeşi gelmeden öğrensin istiyorum ama bakalim

Hayır anne baba dede düştü bitti gitti betül kuzeni gibi şeyler yani daha cümle kuramıyor yazın başlamak istiyorum allah nasip ederse kardeşi gelmeden öğrensin istiyorum ama bakalim
Bence yazı bekleyin.. aç kapa yapmakya doğru değil çünkü.. benim ikinci çocuğum 2 yaş bile erken gelmişti benim ilke.. 2.5ta öğrendi..

Canım asaf hiç konuşmuyor. Sadece çok sıkıştığında nenne ( anne) diyor veya memme ( emzik) ki bunları da toplasan 3-5 defa anca demiştir.

Onun dışında her derdini işaretle anlatıyor. İlk defa gören biri bile asaf ı işaretleri ile çok net anlayabiliyor.

Ben bunun için özel eğitim uzmanı ile görüştüm. Kuzenim de özel eğitim uzmanı. O ve arkadaşları Asaf ın çok hızlı geçişler yaşadığını, yani çok hareketli olduğu için öyle ve bu sebeple ağız ve dudak hareketlerini takip etmediğini dolayısıyla seslerin nasıl çıkarılacağını öğrenmediğini söylediler.

Asaf aşırı hareketli bir çocuk. Hiperaktiviteden de şüphelendiler. Haftaya ankara dan bir klinik psikolog gelecek. Konuşma terapileri de yapıyor. O da asaf ı bir değerlendirecek, bakalım ne diyecek çok merak ediyorum :)

@ysbam tuvalet eğitimi 18 ay için çok erken. Hem sen yıpranırsın hem kızın çok yıpranır. Bence en azından bahar aylarını bekle. Benim oğlum bezini açar açmaz eşofmanını çekip kaçıyor. Bez istemiyor. Ama henüz kasları tam gelişmedi bence. O yüzden ben de yazı bekleyeceğim.

Bez istememesi tek başına bir ölçüt değil. Sabah kuru bez ile uyanıyor mu, gündüz en az iki saat çiş yapmadan durabiliyor mu, sıkıştığını belli eden hareketler yapıyor mu gibi belirleyicileri var. Bence biraz daha beklemelisin.

@EmiraSalih Maşallah salih paşaya :) bıcır bıcır konuşmalarını sevsinler onun :) öp yerime annesi :)

Özlemişim seni :))

Bizimki konuşuyo aslında..
Anne,baba,abi,anneanne,tiyzi, memem, su.. yani söylettirirsem bikaç kelime işte.. bizimki de çok hareketli ya.. kaç kere cam ile demirlikler arasından zorla aldım.. kapıları açıyo, tv ye çıkıp aşağı çekiyo

Ben de özledim canım :* uzun zamandır gidemiyorum öyle bir bakıp çıkıyorum.

Bu yaramazlar mahvetti bizi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…