Kizlar bu kremi surerken gogusumuzu mincir mincir mincirmayacagiz ya:) alti ustu sur gec... sanmiyorum dogumu tetikleyecegini ben bu aksam baslayacagim valla sacma geldi cunku...
ya ne bileyim ben de internette baktım çok abartılı listeler var. sayıca kendime uygun yazdım. ben hastane çıkışı olarak satılan 1 tane takım aldım, o da pahalı bişey değildi zaten. 2şer tane de tulum ve çıtçıtlı badi alırım. 3lemiş oluyorum ben de
Benim de hastane çıkışı dediğim tam takım set değil, kendim oluşturdum. Saçma geldi 200 lira vermek
Evet cidden çok abartılı listeler var, bi de şu hastane çekimi var, doğuma giriyo falan. Ben o çirkinlikle kendimi hatırlamak istemediğim için hiç bulaşmıyorum onlara
Kizlar bu kremi surerken gogusumuzu mincir mincir mincirmayacagiz ya:) alti ustu sur gec... sanmiyorum dogumu tetikleyecegini ben bu aksam baslayacagim valla sacma geldi cunku...
yani bi çok kadının 1 ay önceden başladığını düşünürsek herksin erken doğurması lazımdı :)) ama ben yine de bu tarz ilaç vs. bir sorun yaşanmadıkça kullanılması taraftarı değilim. çünkü ne yaparsan yap bebek memeyi doğru şekilde tutmadıkça o meme ucu çatlamaya yara olmaya mahkum diye düşünüyorum.
Biliyorum canım rahatsızlığını şekerin akabinde yazınca onunla mı alakalı diye düşündüm çünkü ben de dondurma konusunda dayanamıyorum son zamanlarda :)
bir rahatsızlığın yoksa eğer dondurmadan birşey olmaz sanırım canım ben şekeri bırak demelerine rağmen hala dondurma yemeyi bırakamadım,bir tanede çikolata yiyorum oğlumla bölüşüp o kadardan bişey olmaz inşallahh
Benim de hastane çıkışı dediğim tam takım set değil, kendim oluşturdum. Saçma geldi 200 lira vermek
Evet cidden çok abartılı listeler var, bi de şu hastane çekimi var, doğuma giriyo falan. Ben o çirkinlikle kendimi hatırlamak istemediğim için hiç bulaşmıyorum onlara
Bende sürekli gidiyordum ağdaya fakat düşük riskimden dolayı 4 ay yatınca kaldı malesef doktor yasakladı gerek yok vur jilete enfeksiyon kapabilme riskini göze alamam ben dedi ama çok büyük bi rahatlıktı ağda , böyle son aylar olmasından dolayı 2 güne bir jilet gerekiyor
Normal doğum olursa ve makyajlı fönlü düşünsene kendini
Sezaryen olursa doğumdan önce saçlarımı kestirmeye gidicem koşa koşa ondan eminim
Az bi makyaj da yaparım tabi
2 adet gecelik ve 1 adet sabahlık
2 emzirme sütyeni **
1 çift çorap
4-5 adet kilot
1 çift terlik ** --- istediğim gibi bişey bulamıyorum bi türlü ya. öyle süslü hastane terliklerinden değil normalde de giyebileceğim bi terlik arıyorum :))
Göğüs Pedi
Göğüs Ucu Kremi **
Göğüs Kalkanı
Göğüs Pompası --- bunu yanıma alıp almamakta kararsızım :)
Lohusa pedi / Kilodu / Hasta Bezi neyse işte kanama geçirmeyecek bişeyler :)) * Günlük Kıyafet
Diş Fırçası
Tarak / Fırça
Kirliler için Torba
Şarj Aleti
Kamera / Fotoğraf Mak.
Belki defter, kalem
Bebek İçin: (normal doğum, tek gece, için kıyafet sayıları yeterli midir tecrübeli anneler el atın bi zahmet :))
2 adet çıtçıtlı badi
2 adet tulum
2 adet çorap, eldiven, şapka
Hastane Çıkışı
Ağız mendili
2 adet penye battaniye
Bebek bezi , ıslak pamuk
Pişik Kremi
Biberon
Anakucağı
Diğer:
Oda süsleri
İkramlıklar
Su
Plastik çatal, kaşık, tabak, bardak
Kağıt Havlu
Normal doğum olursa ve makyajlı fönlü düşünsene kendini
Sezaryen olursa doğumdan önce saçlarımı kestirmeye gidicem koşa koşa ondan eminim
Az bi makyaj da yaparım tabi
ben zaten normalde makyaj yapan biri değilim, doğuma makyajlı gittiğimi düşünemiyorum kan ter içindesin dudağında ruj, ağzın burnun kaymış
instagramda bi video gördüm de hatunda 5 kat rimel vardı, takma kirpik gibi olmuş artık kirpikler. sezeryandı gerçi. yapana saygı duyarım tabiki ama bu kadar aşırısı olmamış sanki :))
fön de çektirsem yattığım anda bozuldu o saç zaten, bone mone falan da takıyorlar. milletinki bozulmuyor heralde :))
ben zaten normalde makyaj yapan biri değilim, doğuma makyajlı gittiğimi düşünemiyorum kan ter içindesin dudağında ruj, ağzın burnun kaymış
instagramda bi video gördüm de hatunda 5 kat rimel vardı, takma kirpik gibi olmuş artık kirpikler. sezeryandı gerçi. yapana saygı duyarım tabiki ama bu kadar aşırısı olmamış sanki :))
bi kere saçımı da yaptırsam yattığım anda bozuldu o saç zaten, bone mone falan da takıyorlar. milletinki bozulmuyor heralde :))
O rimeller akmış, zaten ter akıyor su gibi
Takma kirpik takan da çok ya. O saç olayı tam bir sorun benim için ya, ördürsem mi diyorum ince ince, uzun süre bozulmasın diye. E duş filan şampuansız olmaz, kafalar karışık.
Zaten giyeceğimi sanmıyorum
Var mı var o kadar Annem çok özeniyor şimdi ay kızım anne olacakmış her şeyi süslü süslü olsun diye, kırmıyorum ben de, nolcak
O rimeller akmış, zaten ter akıyor su gibi
Takma kirpik takan da çok ya. O saç olayı tam bir sorun benim için ya, ördürsem mi diyorum ince ince, uzun süre bozulmasın diye. E duş filan şampuansız olmaz, kafalar karışık.
ter deyince aklıma geldi. geçen gün enteresan bir hurafe duydum, daha önce hiç duymamıştım. sanırım en garibi buydu. bir tanıdık sordu saçların yüzünü siliyor mu diye. o ne demek dedim saçın yüzünü siliyor mu doğum anındaki teri saçınla silmezsen yüzünde o terin izi kalıyormuş off dedim ya bana bunlarla gelmeyin nolur eşime söyledim. benim saçımla silmezsen de doktorun yüzünde iz kalıyormuş dedi. kendisi kel
bence türk milleti olarak süse çok meraklı olunduğundan ameliyathaneler çok soğuk diye üşünüyor evet ama çorapla çözerim ben o işi, zaten yatağa terlikle girmeyeceğimize göre, ayağa kalkacak duruma geldiğimde üşümem de geçmiş olur muhtemelen
ter deyince aklıma geldi. geçen gün enteresan bir hurafe duydum, daha önce hiç duymamıştım. sanırım en garibi buydu. bir tanıdık sordu saçların yüzünü siliyor mu diye. o ne demek dedim saçın yüzünü siliyor mu doğum anındaki teri saçınla silmezsen yüzünde o terin izi kalıyormuş off dedim ya bana bunlarla gelmeyin nolur eşime söyledim. benim saçımla silmezsen de doktorun yüzünde iz kalıyormuş dedi. kendisi kel
Hahahahaha bu çok fenaymış ya
Benim duyduklarım da şunlar
-Dondurma yersen bebeğin gözleri bozuk olurmuş (Hadi canım )
-Saçlarını kestirme bebeğin ömrü kısa olurmuş
-Bebek hareket ederken kime bakarsan bebeğin ona benzermiş (Genetik bilimi ağlıyor )
-Senin canın çekmez onun canı çeker (Buna dayanamayıp cevap verdim çünkü hiç sevmediğim bişeyi zorla yedirmeye kalktılar. Dedim ki daha önce tadını almadığı bişeyi nasıl canı çeksin? Benim canım hiç köpek balığı yüzgeci çorbası çekmiyor çünkü daha önce hiç yemedim. Senin canın karides tava çekiyor mu? )