Deli ediyor ya, evlilik hazırlığında ayrı çektim bebek hazırlığında ayrı çekiyorum. "-Bunun dantelsizi, taşsızı, daha az süslüsü var mı elinizde? *En çok bunlar gidiyor diye getirmiyoruz onlardan." Son 3 yılda bunu o kadar çok duydum ki artık ezberledim, kimlik gibi bir şey oldu. Yahu bir getirin belki satacak, satmazsanız nereden bileceksiniz ki, delirtiyorlar insanı.
Bitmez, bitemez. Yeni neslin gözü açılmadı sadece belli bir yaşa gelmiş ya da belli bir çizgisi olan insanlar için bunlar korkunç geliyor. Instagram'ı, Facebook'u aç ilgili sayfalara gir paylaşım ve yorumlarda hala yoğun şekilde taş-süs-pul merakı dikkatini çekecek. Mağazalardan da anlayabiliriz bunu rahatça, dediğim gibi sade olanı yok hiçbir yerde. Çünkü adamlar alışmışlar gitmiyor diye. 90 kişi geliyorsa ya 2 ya da 3 kişi soruyor sadesini. Minimalizmden bihaber mağazalardan, bihaber evlere, bihaber nesillere uzar gider bu maalesef.
Yahu o e-bebek'i sahiden neden havasız ve sıcak yapıyorlar. Koku da öyle, ilk girdiğinde bir bebek pudrası kokusu hoş geliyor sonra ağırlaştıkça ağırlaşıyor. Koca gün açık saçla geziyorum e-bebek'te 5 dakika geçirince bunalmaktan saçlarımı topluyorum, üzerimde ne varsa çıkartıp eşimin koluna girip bitse de gitsek moduna geçiyorum. İnsan azıcık ferah yapmaz mı mağazasını ya, gelen kalsın, gezsin, daha çok şey alsın... Yoook, neredeee!
Cnm onlarda takip ediyorlar ve mecburlarmıs saglık bakanlıgına baglıymıs benim bildigım
Valla benim göğsüm de ki parça sayısı 5 ten de fazla daha bebek emmeden süt gelince ne olur hiçbir fikrim yokBilmiyorum ama catlamasınlar ya.... en yakin arkadasimin memesi 5 e bolunmustu acayip tirstim aglaya zirlaya emzirdi... beni de korku sardi tabi :) bir ara e vitamini kapsülü diye birsey duymustum ama neyle karistiriliyordu ne yapiliyordu hic hatirlamiyorum.
Normalde hep inçe bir insandım, kilo Ne fena birşeymiş arkadaş. Yürüyüşün değişiyor, hareket kabiliyetin azalıyor, çabuk yoruluyorsun, terleme çabası. Yani gerçi bizim kilomuz bir de dengesiz, göbekte olduğu için postür, dolayısıyla bel özellikle etkileniyor.Benim de kaşınmaya başladı nedense,, bi de 40 numara oldu ayaklar :))) ferahlatıcı bişeyler sürmeye çalışıyorum... yalnız dün kalıcı ojeleri söktürmeye gittim ayağımdan,, kız söktükten sonra bikaç dk masaj yaptı, kendimi cennette sandım... ayak spası falan yapıyolar, kazık olmasa yemicem içmicem haftada bi gidicem de kıyamıyorum :)))) hamilelikte en çok bel ve ayak çekiyor çileyi sanırım
Deli ediyor ya, evlilik hazırlığında ayrı çektim bebek hazırlığında ayrı çekiyorum. "-Bunun dantelsizi, taşsızı, daha az süslüsü var mı elinizde? *En çok bunlar gidiyor diye getirmiyoruz onlardan." Son 3 yılda bunu o kadar çok duydum ki artık ezberledim, kimlik gibi bir şey oldu. Yahu bir getirin belki satacak, satmazsanız nereden bileceksiniz ki, delirtiyorlar insanı.
Bitmez, bitemez. Yeni neslin gözü açılmadı sadece belli bir yaşa gelmiş ya da belli bir çizgisi olan insanlar için bunlar korkunç geliyor. Instagram'ı, Facebook'u aç ilgili sayfalara gir paylaşım ve yorumlarda hala yoğun şekilde taş-süs-pul merakı dikkatini çekecek. Mağazalardan da anlayabiliriz bunu rahatça, dediğim gibi sade olanı yok hiçbir yerde. Çünkü adamlar alışmışlar gitmiyor diye. 90 kişi geliyorsa ya 2 ya da 3 kişi soruyor sadesini. Minimalizmden bihaber mağazalardan, bihaber evlere, bihaber nesillere uzar gider bu maalesef.
Yahu o e-bebek'i sahiden neden havasız ve sıcak yapıyorlar. Koku da öyle, ilk girdiğinde bir bebek pudrası kokusu hoş geliyor sonra ağırlaştıkça ağırlaşıyor. Koca gün açık saçla geziyorum e-bebek'te 5 dakika geçirince bunalmaktan saçlarımı topluyorum, üzerimde ne varsa çıkartıp eşimin koluna girip bitse de gitsek moduna geçiyorum. İnsan azıcık ferah yapmaz mı mağazasını ya, gelen kalsın, gezsin, daha çok şey alsın... Yoook, neredeee!
Canım bizim geçen aylarda performans görüşmemiz vardı, ben o zaman izine ne zaman çıkacağımı ve ne zaman dönmeyi planladığımı söylemiştim. Sen de bence işverenden ziyade kime bağlıysan o kişiyle konuşmalısın ya da insan kaynaklarına mail at. Bir de normalde ücretli izninin bitmesine 1 ay kala bildirmen gerekiyor. İş yerinin maili ile ve dilekçe ile bildirmelisin ki ilerisinde dilekçe verilmedi denmesin :)kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum, 1 temmuzda doğum iznine ayrılıcam kısmetse 32. haftamda yani, doğum izni bittikten sonrada ücretsiz izin hakkımı kullanmak istiyorum bu durumda işverene bu ücretsiz izin olayından ne zaman bahsetsem, normalde doğum izni bittikten sonra dilekçe ile bildiriliyor ama ben sıkıntı olmasın bide izne kafam rahat çıkayım diye öncesinden bahsetmeyi düşünüyorum ama çok kararsız kaldım
Aynen cnm,, ilk hamilileğimden önce kilolu insanlara kızardım, yürüyün az yeyin verin bu ne sağlıksızlık diye... ama gerçekten kilo insanı fiziksel olarak da psikolojik olarak da çok rahatsız ediyor... üstelik veremeyince daha da çok kızdım kendime, kınarsan böyle olur diye... bu hamilelikte ders oldu bana,, bebeğin kilosu suyu vs dışında hiç almamışım pratikte, ama yine bile dediğin gibi vücudun biçimi değiştiği için her halikarda çok zor. Bacaklar, bel çok zorlanıyor, ayaklar iyice büyüdü falan... bi an önce verir toparlanırız inşallah..Normalde hep inçe bir insandım, kilo Ne fena birşeymiş arkadaş. Yürüyüşün değişiyor, hareket kabiliyetin azalıyor, çabuk yoruluyorsun, terleme çabası. Yani gerçi bizim kilomuz bir de dengesiz, göbekte olduğu için postür, dolayısıyla bel özellikle etkileniyor.
Kilolu insanları şimdi daha iyi anlar oldum, Allah yardımcıları olsun.
İnşallah sağlıkla doğsun da bıdıklar, biz de en kısa zamanda verelimmşy kiloları
yani bi çok kadının 1 ay önceden başladığını düşünürsek herksin erken doğurması lazımdı :)) ama ben yine de bu tarz ilaç vs. bir sorun yaşanmadıkça kullanılması taraftarı değilim. çünkü ne yaparsan yap bebek memeyi doğru şekilde tutmadıkça o meme ucu çatlamaya yara olmaya mahkum diye düşünüyorum.
Ya bisey sorucam kizlar bu saqlik ocaqi neden surekli kan alip duruyoki acaba sabah yine aradilar kac kere verdim ne qerek varki kan kalmadi ya
Ay evet ben de normalde aşırı zayıftım, son 1 senede falan kendimi zorlayıp biraz kilo almıştım ama şimdi bakıyorum aynaya, ya da çekilen fotoğraflara, bu nasıl ben olabilirim diyorum. Babam da gördüğünde gülüp "genişlemeye devam ediyorsun bakıyorum" diyor, ben değil torununuz diyorum hemen burnumu havaya kaldırıpNormalde hep inçe bir insandım, kilo Ne fena birşeymiş arkadaş. Yürüyüşün değişiyor, hareket kabiliyetin azalıyor, çabuk yoruluyorsun, terleme çabası. Yani gerçi bizim kilomuz bir de dengesiz, göbekte olduğu için postür, dolayısıyla bel özellikle etkileniyor.
Kilolu insanları şimdi daha iyi anlar oldum, Allah yardımcıları olsun.
İnşallah sağlıkla doğsun da bıdıklar, biz de en kısa zamanda verelimmşy kiloları
Ben böyle durumlarda firmayı da düşünme taraftarıyım, sonuçta onlar da senin 4 ay sonra geleceğini düşünüp ona göre plan yapıyorlar. Geleceğini düşündükleri zaman ben biraz daha yokum idare edin demek de ayıp olur gibi ama eğer anlayışlı insanlar değillerse ne olur bilemem. O yüzden sen karar ver, eğer senin hakkını savunup açığını kapatan insanlarsa zorda bırakmayacak şekilde erkenden söyle, eğer zor insanlarsa bırak Allah'larından bulsunlar :)kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum, 1 temmuzda doğum iznine ayrılıcam kısmetse 32. haftamda yani, doğum izni bittikten sonrada ücretsiz izin hakkımı kullanmak istiyorum bu durumda işverene bu ücretsiz izin olayından ne zaman bahsetsem, normalde doğum izni bittikten sonra dilekçe ile bildiriliyor ama ben sıkıntı olmasın bide izne kafam rahat çıkayım diye öncesinden bahsetmeyi düşünüyorum ama çok kararsız kaldım
Sizin mağaza neydi ben bir ara bir bakayım oraya :)Biz aynen o tarz devam ediyoruz cnm... taşsız pulsuz vs,,, dediğin gibi milletin arayıp da bulamadığı şeymiş... mağaza açtıktan sonra anladık... ama tabi şöyle bi gerçek var ki Amerika ve Avrupa ülkelerinde yüzlerce satılan modeller buradaki mağazalarımızda anca onlarca satılıyor. Onlar daha pratik ve sade şeyler seviyorlar, less is more mantığı oturmuş; bir de sağlıklı olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. Mesela sentetik var mı diye soruyorlar önce; bizimkilerse görsel sorular soruyorlar, gözüne hoş görünsün de isterse sentetik olsun yani... naturel ürün, kökboya, renkler ister istemez retro duruyor vs diyorsun hala pembesi yok mu diyebiliyor mesela :)
Bu da burada dursun :) https://instela-static.info/m/yeni-gelin-evleri--i735108-600.jpg
cnm o zaman sen çarşafı da yaparsın kendin inanıyorum ben :)
Cnm onlarda takip ediyorlar ve mecburlarmıs saglık bakanlıgına baglıymıs benim bildigım
kanla besleniyor olabilirler :)))
şaka bir yana benim gittigim saglik ocağı hiç kan istemedi
Ya walla sinir olmaya basladim bu benim kacinci kan verisim qecen qun caqirdilar qitmedim sabah aradilar acmadim annemi aramislar annem sabah msj atti qit diye benim aile hekimi annemin arkadasi oyuzden midir ne surekli takip takip icim sistiiiiBen her istediklerinde vermiyorum kan. Bir hamileliğin başında kan verdim. Galiba 3. ayda hastanede verdim, bir de geçen ay kendi isteğimle demir depolarım nasıl diye merak edip verdim. Her istediklerinde vermek zorunda değilsin, erteleyebilirsin ya da bu ay vermeyeceğim dersin. Asıl doktoruma sorup ona göre karar veririm dersin. Aslında sağlık ocağına gitmemiz şart bile değil. Tüm kontrollerini kendi doktorunda yaptırıp oraya sadece test sonuçlarını vermek için gidebilirsin birkaç ayda bir. Benim hem evime yakın hem de ilaçlarımın bitme zamanı kendi doktorumun kontrolleriyle uyuşmadığı için gidiyorum ilaçlarımı yazdırıyorum, test falan yaptırdıysam arada onları veriyorum. Bir de tansiyon falan ölçüyor, onu da kendim ölçmediğim için bilgim olsun diye yaptırıyorum yoksa verileri verip çekilebilirdim de kenara. Kan istediler diye vermek zorunda değilsin yani.
Ay evet ben de normalde aşırı zayıftım, son 1 senede falan kendimi zorlayıp biraz kilo almıştım ama şimdi bakıyorum aynaya, ya da çekilen fotoğraflara, bu nasıl ben olabilirim diyorum. Babam da gördüğünde gülüp "genişlemeye devam ediyorsun bakıyorum" diyor, ben değil torununuz diyorum hemen burnumu havaya kaldırıp
Aslında çok kilo almadım ama alışık olmayınca insana dev gibi görünüyor karnı ve totosu.
Ben böyle durumlarda firmayı da düşünme taraftarıyım, sonuçta onlar da senin 4 ay sonra geleceğini düşünüp ona göre plan yapıyorlar. Geleceğini düşündükleri zaman ben biraz daha yokum idare edin demek de ayıp olur gibi ama eğer anlayışlı insanlar değillerse ne olur bilemem. O yüzden sen karar ver, eğer senin hakkını savunup açığını kapatan insanlarsa zorda bırakmayacak şekilde erkenden söyle, eğer zor insanlarsa bırak Allah'larından bulsunlar :)
Sizin mağaza neydi ben bir ara bir bakayım oraya :)
Onun da pembesini alsınlar, o evlerde hiç erkek yaşamayacakmış gibi oyuncak bebek evi düzerken bir tek şey pembe olmasa mazallah evin ruhu bozulur. Bu da burada dursun :) https://instela-static.info/m/yeni-gelin-evleri--i735108-600.jpg
Ben hala hastane çıkışı alamadım bu sebepten. Sade beyaz bir şey istiyorum ama çok şey istiyorum sanırım :))Biz aynen o tarz devam ediyoruz cnm... taşsız pulsuz vs,,, dediğin gibi milletin arayıp da bulamadığı şeymiş... mağaza açtıktan sonra anladık... ama tabi şöyle bi gerçek var ki Amerika ve Avrupa ülkelerinde yüzlerce satılan modeller buradaki mağazalarımızda anca onlarca satılıyor. Onlar daha pratik ve sade şeyler seviyorlar, less is more mantığı oturmuş; bir de sağlıklı olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. Mesela sentetik var mı diye soruyorlar önce; bizimkilerse görsel sorular soruyorlar, gözüne hoş görünsün de isterse sentetik olsun yani... naturel ürün, kökboya, renkler ister istemez retro duruyor vs diyorsun hala pembesi yok mu diyebiliyor mesela :)
canım benim çalıştığım kurum aile şirketi, o yüzden insan kaynakları vs yok, direk herşeyi patron ile konuşuyorsun maalesef, ücretsiz izin sonrası çıkartma hakları da var ya tazminatı ödeyip, hani diyorum çıkmadan söylesem bilgilendirsem daha mı ii olur onu kestiremiyorum,yoksa mail atmak kolay ama neden haber vermedin durumları olur mu diye düşündüm,çok kararsız kaldım gerçekten gerçi çıkartırlarsa demekki kafalarında zaten böyle birsey wardı bahaneleri olur diyorum bilemedim,sen ne güzel halletmişsin darısı bana bakalım nasıl olucak :)Canım bizim geçen aylarda performans görüşmemiz vardı, ben o zaman izine ne zaman çıkacağımı ve ne zaman dönmeyi planladığımı söylemiştim. Sen de bence işverenden ziyade kime bağlıysan o kişiyle konuşmalısın ya da insan kaynaklarına mail at. Bir de normalde ücretli izninin bitmesine 1 ay kala bildirmen gerekiyor. İş yerinin maili ile ve dilekçe ile bildirmelisin ki ilerisinde dilekçe verilmedi denmesin :)
Ben her istediklerinde vermiyorum kan. Bir hamileliğin başında kan verdim. Galiba 3. ayda hastanede verdim, bir de geçen ay kendi isteğimle demir depolarım nasıl diye merak edip verdim. Her istediklerinde vermek zorunda değilsin, erteleyebilirsin ya da bu ay vermeyeceğim dersin. Asıl doktoruma sorup ona göre karar veririm dersin. Aslında sağlık ocağına gitmemiz şart bile değil. Tüm kontrollerini kendi doktorunda yaptırıp oraya sadece test sonuçlarını vermek için gidebilirsin birkaç ayda bir. Benim hem evime yakın hem de ilaçlarımın bitme zamanı kendi doktorumun kontrolleriyle uyuşmadığı için gidiyorum ilaçlarımı yazdırıyorum, test falan yaptırdıysam arada onları veriyorum. Bir de tansiyon falan ölçüyor, onu da kendim ölçmediğim için bilgim olsun diye yaptırıyorum yoksa verileri verip çekilebilirdim de kenara. Kan istediler diye vermek zorunda değilsin yani.
Ay evet ben de normalde aşırı zayıftım, son 1 senede falan kendimi zorlayıp biraz kilo almıştım ama şimdi bakıyorum aynaya, ya da çekilen fotoğraflara, bu nasıl ben olabilirim diyorum. Babam da gördüğünde gülüp "genişlemeye devam ediyorsun bakıyorum" diyor, ben değil torununuz diyorum hemen burnumu havaya kaldırıp
Aslında çok kilo almadım ama alışık olmayınca insana dev gibi görünüyor karnı ve totosu.
Ben böyle durumlarda firmayı da düşünme taraftarıyım, sonuçta onlar da senin 4 ay sonra geleceğini düşünüp ona göre plan yapıyorlar. Geleceğini düşündükleri zaman ben biraz daha yokum idare edin demek de ayıp olur gibi ama eğer anlayışlı insanlar değillerse ne olur bilemem. O yüzden sen karar ver, eğer senin hakkını savunup açığını kapatan insanlarsa zorda bırakmayacak şekilde erkenden söyle, eğer zor insanlarsa bırak Allah'larından bulsunlar :)
Sizin mağaza neydi ben bir ara bir bakayım oraya :)
Onun da pembesini alsınlar, o evlerde hiç erkek yaşamayacakmış gibi oyuncak bebek evi düzerken bir tek şey pembe olmasa mazallah evin ruhu bozulur. Bu da burada dursun :) https://instela-static.info/m/yeni-gelin-evleri--i735108-600.jpg
https://instela-static.info/m/yeni-gelin-evleri--i735108-600.jpg
Bu nedir yaaa
Ben hala hastane çıkışı alamadım bu sebepten. Sade beyaz bir şey istiyorum ama çok şey istiyorum sanırım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?