- 28 Aralık 2016
- 1.445
- 1.736
- 53
şirket sahipleri genelde kendilerini düşünüyorlar maalesef,izin konularına pek sıcak bakmıyorlar, ama bende 2,5 aylık bebeğimi bırakıp gelmek istemiyorum, hakkımızda var zaten neden kullanmayalım diye düşünüyorum,banada önceden haber verip kafamı bu konuda rahatlatmak mantıklı geliyor izin verirse verir vermezse çıkartırsa kendi bilir,çalışan anne olmak ne zor ya devlet bu konuda haklarımızı tm olarak düzenleyememiş,izin hakkı veriyor ama çıkartma hakkını da veriyor işverene tazminat karşılığı ne saçmaa bir düzennBen her istediklerinde vermiyorum kan. Bir hamileliğin başında kan verdim. Galiba 3. ayda hastanede verdim, bir de geçen ay kendi isteğimle demir depolarım nasıl diye merak edip verdim. Her istediklerinde vermek zorunda değilsin, erteleyebilirsin ya da bu ay vermeyeceğim dersin. Asıl doktoruma sorup ona göre karar veririm dersin. Aslında sağlık ocağına gitmemiz şart bile değil. Tüm kontrollerini kendi doktorunda yaptırıp oraya sadece test sonuçlarını vermek için gidebilirsin birkaç ayda bir. Benim hem evime yakın hem de ilaçlarımın bitme zamanı kendi doktorumun kontrolleriyle uyuşmadığı için gidiyorum ilaçlarımı yazdırıyorum, test falan yaptırdıysam arada onları veriyorum. Bir de tansiyon falan ölçüyor, onu da kendim ölçmediğim için bilgim olsun diye yaptırıyorum yoksa verileri verip çekilebilirdim de kenara. Kan istediler diye vermek zorunda değilsin yani.
Ay evet ben de normalde aşırı zayıftım, son 1 senede falan kendimi zorlayıp biraz kilo almıştım ama şimdi bakıyorum aynaya, ya da çekilen fotoğraflara, bu nasıl ben olabilirim diyorum. Babam da gördüğünde gülüp "genişlemeye devam ediyorsun bakıyorum" diyor, ben değil torununuz diyorum hemen burnumu havaya kaldırıp
Aslında çok kilo almadım ama alışık olmayınca insana dev gibi görünüyor karnı ve totosu.
Ben böyle durumlarda firmayı da düşünme taraftarıyım, sonuçta onlar da senin 4 ay sonra geleceğini düşünüp ona göre plan yapıyorlar. Geleceğini düşündükleri zaman ben biraz daha yokum idare edin demek de ayıp olur gibi ama eğer anlayışlı insanlar değillerse ne olur bilemem. O yüzden sen karar ver, eğer senin hakkını savunup açığını kapatan insanlarsa zorda bırakmayacak şekilde erkenden söyle, eğer zor insanlarsa bırak Allah'larından bulsunlar :)
Sizin mağaza neydi ben bir ara bir bakayım oraya :)
Onun da pembesini alsınlar, o evlerde hiç erkek yaşamayacakmış gibi oyuncak bebek evi düzerken bir tek şey pembe olmasa mazallah evin ruhu bozulur. Bu da burada dursun :) https://instela-static.info/m/yeni-gelin-evleri--i735108-600.jpg
Aa niye acaba beni sık cagrylr ve takip etmemiz lazm dediler hemsire aryr cagyr ne yapılacaksa söyluyrAma beni de hiç aramadılar kan vs için. Arada arayıp kaç gram olmuş diye soruyo o kadar... bi kere de şeker testi yapıldı mı diye sordu. Yapılmıcak dedim tamam dedi.
elde yıkama programını kullan caım,50 derecede çekebilir kıyafetler,aynı tonda olanları birlikte yıkayabilirsin ama kırmızılı koyu renkler illaki renk atar az da olsa onları da ayrı yıka benceKızlar bana acil cevap please. Bebek çamaşrlarnı bebek programında mı yıkamalıyım(50 derece) yoksa elde yıkmama mı? Elde yıkama 35 filan sanrm. Çeker mi diye korktum. Zaten renkler hep açık birlkte atayım değl mi hepsini??
Bence elde yıkama yap 50 derece cekebilir zatem kiri yok ütu yapcaz elde yıkama yeterKızlar bana acil cevap please. Bebek çamaşrlarnı bebek programında mı yıkamalıyım(50 derece) yoksa elde yıkmama mı? Elde yıkama 35 filan sanrm. Çeker mi diye korktum. Zaten renkler hep açık birlkte atayım değl mi hepsini??
Hangi çarşafı?CNm sen
cnm o zaman sen çarşafı da yaparsın kendin inanıyorum ben :)
Canım o zaman şöyle yap. İznin başlamadan işden çıkarılma olasılığına karşılık izin gunune kadar söyleme izne ayrıldığında raporlu işçi işden çıkarılamadığından söylersin. Sonrasında da mutlaka iznin bitmeden bir ay önce dilekçeni verirsin ve yine bir örneğini mail ile atarsın(bunu mutlaka yap çünkü bize dilekçe verilmedi denebilir). 6 aylık izninin bitiminde eger seni işden çıkartırlarsa 10 ay boyunca izinde olduğun surenin de tazminatını alacaksın bir de eğer bu sürede bir sonraki çalışma yılına geçip izin hakkettiysen onları da ödemek zorundalar. Kolayca halledersin umarım..canım benim çalıştığım kurum aile şirketi, o yüzden insan kaynakları vs yok, direk herşeyi patron ile konuşuyorsun maalesef, ücretsiz izin sonrası çıkartma hakları da var ya tazminatı ödeyip, hani diyorum çıkmadan söylesem bilgilendirsem daha mı ii olur onu kestiremiyorum,yoksa mail atmak kolay ama neden haber vermedin durumları olur mu diye düşündüm,çok kararsız kaldım gerçekten gerçi çıkartırlarsa demekki kafalarında zaten böyle birsey wardı bahaneleri olur diyorum bilemedim,sen ne güzel halletmişsin darısı bana bakalım nasıl olucak :)
Maşallah çok güzel@Evininhatunu 7-8 aylık bücür
Çok iyi olur canım, teşekkür ederim :)Ben pançoda gördüm cnm. Bi tane almıştım, ikinciye de onu alayım diyorum. 70-80 lira gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam. Yarın gidicem, paylaşırım fotosunu.
Rica ederim cnm.. ben de son bi turlayayım diyorum zaten işe gitmişken.. yarından sonra da artık pek çıkmayı düşünmüyorum eşim falan olmadan.. sıcaklar korkuttu beni :)Çok iyi olur canım, teşekkür ederim :)
Saol cnmMaşallah çok güzel
Hangi çarşafı?
Lohusa çarşafı :) wala bravo,, ne güzel elinizden geliyor ya... ben anca hazır bişey bulabilirsem,, kendim bi düğme dikmeyi bile beceremiyorum
Evet hem sıcak hem ağırlık çok zorluyor. Biz de dün markete gidelim dedik onda bile yoruldum karnım sertleşti, bahçe mobilyalarında gidip oturdum, eşime devrettim alışverişi :)Rica ederim cnm.. ben de son bi turlayayım diyorum zaten işe gitmişken.. yarından sonra da artık pek çıkmayı düşünmüyorum eşim falan olmadan.. sıcaklar korkuttu beni :)
Bence elde yıkama yap 50 derece cekebilir zatem kiri yok ütu yapcaz elde yıkama yeter
Evet hem sıcak hem ağırlık çok zorluyor. Biz de dün markete gidelim dedik onda bile yoruldum karnım sertleşti, bahçe mobilyalarında gidip oturdum, eşime devrettim alışverişi :)
Lohusa çarşafı demeyelim de, zevkime uygun nevresim, pike ve yatak örtülerim -annemin ellerinden- mevcut elimde çok şükür :) Onları kullanırım muhtemelen. Ya da böyle süslerim tüllerle falan ahahahahah
Canim onun senle bi ilgisi yokki :) benim mesela oturfuqum yada yattiqim yerde ani kasilmam oluyo bu haftalarda cokta normal yani :)
canim bahsedilen kasilma rahim kasilmasi senin rahat olup olmamanla alakasi yok. kacinci haftandasin?
bebekler desteksiz yurumeden once koltuga falan tutunup ayakta durma yurume alistirmalari yapar hani, ona siralamak deniyor :) yani bizim oralarda oyle denir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?