Yok cnm ucunu mucunu çekme, bebeğin emme hareketini taklit etme yani. Doğumu tetikleyen o işte, kremin kendisi değil. Şimdilik sür bırak,, göğüs ucun kurumasın yeter, doğduktan sonra onun dediği gibi yaparsın :)
Anladım canım. O halde arkadaşın dediği gibi Doğuma yakın hormonları alevlendirmek için o harekete geçilebilir. :)) Doğuma hazırlık olur son hafta falan :)
Ya bu saç kesilmez anlayışı yüzünden eşim de ben de etkilendik, kestirmiyorum ama çok rahatsızım. Aslında ben de öyle omuzlarımda kessem de mis gibi yıkaması kurutması kolay olsa diyorum
Ama şimdi ben kesicim desem eşim "kesmesek mi" der.
Hamilenin aklına böyle şeyler sokmamak Laz'ım
ben deneyeceğim ,bakalım kızımın hoşuna gidecek mi :) şu müslin bezlerden alacağım terletmesin diye. bu arada kundak yapacak kadar büyük boy müslin alan var mı ? nereden aldınız ?
ben deneyeceğim ,bakalım kızımın hoşuna gidecek mi :) şu müslin bezlerden alacağım terletmesin diye. bu arada kundak yapacak kadar büyük boy müslin alan var mı ? nereden aldınız ?
Geçmiş olsun kızlar panik yapmayın bebişler korkmasin bizde şimdi doktordan geldik 1550 gr olmuşuz bana diyet verdi kilo almışım diye mecbur tamam dedim eşim yanımda diye o olmasa hiç tinlamazdim da neyse :)) bide plesanta da yaşlanma var dedi o neyse artık çok dikkat et dedi var mi boyke basina gelen?oğlum da yüzünü göstermedi zaten hiç poz vermedi çok üzüldüm göremedim yüzünü
Cevap verldi mi bilmiyorum canm. Ablamın doktoru plesentan eskimiş diye biraz erken almştı bebeği. Gebelik sonunda zaten eskirmiş yaşlanırmş ama bazı sebeplerden bazısnın birwz çabuk olurmş. Eskiden çok zayıf olanlarda vs ya da genetik olabilir
Cnm sık dokumalar fazla çekmez, daha seyrekler biraz daha fazla çeker, ama zaten %100 pamuk yahut keten ürünlerde kullanılan kalıplar genelde çekme payı hesaplanarak hazırlanmıştır. (biz yüzde sekiz/on gibi hesaplarız mesela.) ben size dokuma atölyesinden bi foto göndersem kendi kıyafetlerinizi bile yıkamadan giymezsiniz bi daha inan :)))) temiz olsun da çeksin boşver
Bir dönem yarı kundak yaptım kızıma. Çünkü irkilebiliyorlar. Çok kısa bir süre zaten sıkmadan kollarından yapmayı dr larda tavsiye ediyor arkadaşım. Faydaso var.
Sallama konusunda da kizim da çok katiydim. Ama bir ara uyku ne bilmedi salladım ama sonra ondan da sıkıldı. Emerek uyumaya geçti. Her yöntemi denedim kizim da uyuturken diyebilirim. Bir aglatip uyutmaya yüreğim dayanmadi. Bir arkadaş yaptı. Ben onlara gittiğimde açıkçası rahatsız oldum. Çocuk iki aylık odada tek başına. bangır bangır ağlıyor arkadaşım rahatça yemek yiyebiliyordu. Ben o yöntemi yapamam. Yapana saygım var anneliği herkes ayrı yaşar ayrı yasatir
Hmm anladım canım benim de aklıma o yüzden takılıyor sıcakta kundak nasıl olacak diye ince kundak bulursam onu kullanırım yoksa müslin iyi de büyük bulabilir miyim işte onu bilmiyorum
Hmm anladım canım benim de aklıma o yüzden takılıyor sıcakta kundak nasıl olacak diye ince kundak bulursam onu kullanırım yoksa müslin iyi de büyük bulabilir miyim işte onu bilmiyorum
Gerçi sende haklısın normal kumaş aslında kundak dediğin kumaşçıdan kare parça kestir o bile kurtarır
Bazıları kundak iyi rahat uyuyor diğer türlü el kol hareketinden uyanıyor diyenler var k yüzden mantıklı geliyor kardeşlerim fln hep kundajla büyüdü hatırlıyorum zararı olmaz da faydalı mı bakacaz artk