Adıyla yaşasın canım, çok güzel :)Benim kizimin adi nasil sizce kizlar cok icime sindi hic baska isim dusunmedim Kuran-i Kerimde zümra qeciyo heralde yanlis bilmiyosam
Zümra Naz...
Doğru dedin canım :) sağlıkları yerinde olduktan sonrası mühim değil. İnsanlar tarlada doğurmuş çocuklarını, göbek bağını kendileri kesmiş. Stres yapmadan tamamlamak Laz'ımCnm saydıklarının içinde en acil olan hastane çıkışı. Gecelik illa ki ayarlanır sen doğuma bile girsen. Bezi de zaten veriyor hastane bir miktar. Hatta hastane çıkışı bile bulunduruyorlar bildiğim kadarıyla. Acil durumlarda bebeği çıplak veremeyecekleri için öyle de olması lazım zaten. Ben de telaşlanıp yarın tamamen bitirmeye karar verdim çanta işini ama tabi kafam rahat etsin diye. Yoksaarch2401 dı yanlış hatırlamıyosam, sağsalim doğsun da en kötü ihtimal çaputa bile sarılır gibi birşey yazmıştı haftalar önce. Hakikaten çok doğru,, özeniyoruz tabi, istediğimiz gibi kusursuz olsun istiyoruz, telaşlanmak da hoş bi heyecan,, ama strese girmemeye çalışalım bence :) birbirimizi telkin etmeye devam :))))
Allah yardımcın olsun canım. Ama yardım edenin vardır İnşaAllah yoksa da çok kendini yorma lütfen. Bırak pis kalsın. Sonra temizlenir. Taşınmak yerleşmek zaten başlı başına zor bir de temiz gitsin diye yıpratma kendini bebişi düşün.Günaydın kızlar, günlerdir gece yarısına kadar ev topluyorum. Evden eve taşımacılık tuttuk ama esyalarin tertemiz gitmesini istediğimden herseyi yıkayıp kaldırıyorum. Kemiklerim sizliyor resmenbir de ise gidiyorum mahvoldum resmen.
İlk bebegimiz geliyor çok duygulandım şuan.İnşallah hiç küveze gerek kalmadan annesine verirler kuzuyu... heyecanla bekliyoruz.
Yine de dikkat etmek lazım ya. Ben dikkat ettiğim halde eksiklik çıktı bi de...Aynen öyle oluyor ya. Çok kasmamak lazım. Canim ne zaman ne isterse onu yiyorum ben açıkçası. Genelde aksam yemeğini atlıyorum. Ama perşembe kontrol var diye iki gündür dikkat etmeye çalışıyorum.eşim bile fırça atıyor bugün sunu yemedin, bu hala bitmedi mi diye. Yahu sıra gelmiyor ki
Canım ben yaptım ama hep kız şeyleri:/ Nasıl bir şey istiyorsun sen?Kızlar bebeklerinize örgü birşeyler yaptınız mi. Yapan varsa kolay birseyse paylasabilir mi acaba. Kızıma yapmıştım.. oğluma yapmazsam uzulucem
Sonuçlarım arabada kaldı canım ya :/Ama ben zaten günde 3 ltden fazla su içtiğimi soyl3dim doktora. Antibiyotik ve tek kullanımlık bir ilaç verdi.Benim idrardada lokosit 12 çıktı canım ama ilaç vermedi 1 hafta su ic gel bakalim tekrar dediler. Sende kaç çıktı
Sağ ol canım çok teşekkür ederimcanim insallah hayirlisiyla saglikla ayrilin hastaneden.
gozun aydin guzel haberler. masallah bebise :)
gecmis olsun canim dikkat et kendine cabucak gecsin insallah.
valla ben de duymadim :)) bana da cok sacma geliyor bu tarz seyler. bidigim kadariyla kulaga isim-ezan okunma muhabbeti de sunnet, farz degil. yani ola ki nasil okunacagini bilen birini bulamadin kimse yok yaninda vs., ahirette cocuk isimsiz kalacak falan gibi seyler olacagini sanmiyorum ben :))
Sağ ol canım yediğim halde böyle çıktı bi de yemesem...Geçmiş olsun canım antibiyotiği de ihmal etme. Yoğurt peynir falan da iyi gelir sütün yanında ben de hiç süt içmiyorum
İçiyorum hatta içtiğim omega3 de bile kalsiyum var. Saatlerine filan dikkat ettiğim halde böyle olmuş. Anlamadım neden.Bence yeni bedene göre al, sonra büyük gelirse küçüğünü de alırsın. 2 atlet 1 sutyen alsan yetebilir, istersen sayıyı 4 atlet 1 sutyene de çıkartabilirsin yıkanıp kuruyana kadar giymelik falan diye.
Decavit içiyor musun? Yeterli geliyor mu vitamin hapı, onu merak ettiğim için soruyorum.
arch2401 grubumuzun ilk çocuğu doğuyor hayırlısıyla, inşallah kuvöze de gerek kalmadan tutarsın İrem kızı götürürsün yeni evine :)
Bizim insanımızın bir sorunu var. Her şeye bir yorum getirmeliyim sorunu:)) Çeneleri hiç durmaz, olumlu olumsuz düşünmeden konuşurlar. Bu kadın da öyleymiş belli ki. Dediğin gibi bu tarz insanları hiç takmamak lazım. Hatta hiç sohbet açmamak lazım ama işte gelip zorla insanı buluyorlar.Sen de saol cnm; ama gerçekten öyle, sen hiç takılma insanların söylediklerine. Ya bak az önce kuaföre gittim geldim, bi kadın beklerken hamile misiniz doğum ne zaman dedi. Evet işte sezeryan olursa 27 temmuz ama normal olursa daha önce gelebilir dedim. İlk mi? Yok ikinci. İlki nasıldı? Sezeryandı. Ve bizim halkımızın her haltı en iyi bilem halinin verdiği kendine güvenle "aaaa aklınız varsa yine sezeryan olun, iç kanama olursa durduramazlar!" Doktorum bu detayı biliyordur sanırım, ona göre davranır heralde dedim. Halbuki niye bu kadar ince laf edersin ki, "pardon siz hangi hastanede doktorsunuz?" desem belki biraz daha iyi anlardı. Neyse, o da yetmedi cinsiyetlerini sordu. İkisi de kız dedim "yaa, ama erkek yok hiç" dedi :))) kadının muhtemelen çocuğu yok, hatta bence evli bile değil; hatta büyük ihtimal "sekiz aylık hamileyim ama aldırmayı düşünüyorum" desem mutlu olucak :))) o kadar seviyor ki bazı insanlar iğnelerini batırmayı,, laf nereye gidiyor, ne demeye ben bu insanın canını acıtmaya çalışıyorum diye düşünmüyorlar hiç... zerre takılmadım; ama çok gülünç geldi ve çok da acıyıp utandım kadının adına, hemcinsimden bu derece gerikafalı bir cümle duyduğum için... bazı insanlara ne desen boş, anlamayana anlatmaya çalışma hiç :))
Sağ ol canım dikkat ediyorum bunlara bakalım inşallah düzelir.Aman canım sen yine de şimdi dikkat etmeye başla, sıkma canını, sabah sütünü iç, yoğurdunu ye. Akşamları sarımsak da yut antibiyotik niyetine, destekler.
Sağ olasın. Aslında hem decavit içiyorum hem de içtiğim omega3un içinde de kalsiyum takviyesi var. Bir de saatlerine filan dikkat edip içiyordum kan ilacıyla cakismasin filan diye. O yüzden pek bir şey önermedi doktor, olabilir dedi. Magnezyum verdi ama kullanmaya korkuyorum açıkçası:)) Artık bu saatten sonra belki sancıları etkiler filan diye.Ben şimdi gördüm bunu cnm. Geçmiş olsun. Bu idrarda enfeksiyon olayı çok çok fazla oluyor. Bilerek yaptığın birşey değil sonuçtaKızma kendine, D vitamini yahut magnezyum eksikliği de kalsiyum değerini düşürebiliyor ayrıca. Hamilelikte bunları gıda yoluyla yeterince alamayabiliyoruz bazen. Vitamin mi verdi doktorun? Ne önerdi?
Fitreyi oruç tutsan da tutmasan da vermiyor muyuz zaten? Sorumuz tutamayacağmz oruçlar için verilen para. Onun adı da mı fitreArkadaşlar oruç tutmasak da fitre veriyyoruz, fitre oruçla ilgili bi görev değil ramazana bayrama kavuşmanın bi şükür ifadesidir ki ailedeki birey sayısı kadar tek tek verilir bazı kaynaklarda anne karnındaki bebk için de verilebilir den,irse de çoğunluk dünyayya gelmiş olmayı öngörür.
biz veridk Allah kabul etsin kızımda da vermiştim onun gebeliği de ramazana denk gelmişit oruç tutamadım ama onunn adına da fitre vermiştik bunda da öyle yaptık
Not:bunu yazan bi diyanet çalışanı
Sağol canım çözdüm meseleyi bir kaç tane genelge, yönetmelik okuyunca anladım anca:)Diğer sorunu okudum okudum cevap bulamadım :) sma 32 de çalışabiliri Alman şart onu biliyorum yoksa 32 de Doğum iznin başlamış sayılır. Diğeri için de 170 i ara istersen alo SGK
Bende seni merak etmiştim cnn. Sesin cikmiuordu. Rabbim hayırlı vakitte nasip etsin. Allahım kolaylık versin insallah hayırlı haberler alırsın. Haberdar et bizleri de cnnGünaydın kızlar,Kadir Gecemiz mübarek olsun,ettiğimiz bütün dualar kabul olsun inşallah
arch2401 güzel haberlerini bekliyoruz canım,inşallah sağsalim ikinizde atlatırsınız doğum sürecini
MAVI_BEYAZ sana da geçmiş olsun canım,bebekler inşallah zamanını beklerler
Ve ekliyemediğim lökositi olan,kasılması olan tüm arkadaşlara da geçmiş olsun. Rabbim herkese şifa versin
Ben de dün doktordaydım kan ve idrar tahlilleri için, ama proteinim yine yükselmiş ve sonuçları kadın doğumcuma gönderdim değerlerimin kritik sewiyelerde olduğunu uzman dr lar ile durumumu görüşüp gerekirse erken doğuma alabileceklerini söyledibende bugün dr dan haber bekliyorum,benim haftam daha erken kızlar lütfen dualarınızda bana da yer verin, inşallah bir kaç hafta daha bekleyebilirler doğum için benden de haberler böyle...
Canım tığ biliyorsan ben şundan yapmıştım basit bir şeyG gunesli gunler arkadaşım bere olur atkı olur. Kızımın çok şeyi vardı. Bende yapmıştım. Ama oglusa birşey örmeye fırsat olmadı. Şimdi kızıma bir atkı yapıyordum onu bitiriyordum. Sonra oglusa yapayım dedim
Gaz ilacı ama türkiyedekilerden farklı hem içindeki herşey organik. Hem bir kadın üretiyor,sadece bebekler için. Hemde burdaki ilaçlar gibi gazı bir yerde biriktirip çocuğu sıkmıyor.karında dağıtıyormuş bu ilaç. Bakalım kolik olmasın gazlı olmasın diye önlem. Deniyim beğenirsem sizede yazarım. Bende deneyenler var türkiyede diye aldım. Zaten getirenin elinde kalmıyor bile hemen satılıyor. Organik d vitamini ile probiyotiği falanda var.kolik ilacı nedir canım? Gaz için damla dalan oluyor onlardan mı acaba?
Normal Doğum ile ilgili torpiklerden de faydalanabilirsin. Ben bazen "every born in minute" diye İngiltere'de yayınlanan normal Doğumu gösteren bir program var. Onu izliyordum. Ama şimdi sezeryan olacak gibi duruyor. O da ayrı stres
Ayyy insaAllah uslu olur cunku simdi tecrubesisiz uyur kaliriz yada ne bilim dayanamam uykusuzluqa kotu olur yani qerci insan en derin uykudada olsa kulagi akli hep bebeqinde olur demimisafirin var çok yorulduysan 12 de kalkman normal ama senin koşa koşa yemek yemeni beklerdim ben :)
Hareketlere takılma artık. Öyle yenidoğan çocuklar var ki bayılmasın diye emzirmek için cimciklemek zorunda kalıyo anneler. (En büyük hayalim :) öyle uslu bi çocuk olucak demek ki uykuyu çok sevicek. Şu an Can sıkıcı olsa da ilerde çok seviceksin bebeğinin uslu olup çok uyumasını göreceksin:)
Geçmiş olsun canım dualarımız seninle. Allah senin de bebeğinin de yardımcısı olsun. Bizleri habersiz bırakma gelişmelerden. İnşallah dediğin gibi bir kaç hafta daha beklenir. Beklenmezse de canını sıkma canım. Bebeğin büyüdü, Allah'in izniyle bunu atlatır.Günaydın kızlar,Kadir Gecemiz mübarek olsun,ettiğimiz bütün dualar kabul olsun inşallah
arch2401 güzel haberlerini bekliyoruz canım,inşallah sağsalim ikinizde atlatırsınız doğum sürecini
Ve ekliyemediğim lökositi olan,kasılması olan tüm arkadaşlara da geçmiş olsun. Rabbim herkese şifa versin
Ben de dün doktordaydım kan ve idrar tahlilleri için, ama proteinim yine yükselmiş ve sonuçları kadın doğumcuma gönderdim değerlerimin kritik sewiyelerde olduğunu uzman dr lar ile durumumu görüşüp gerekirse erken doğuma alabileceklerini söyledibende bugün dr dan haber bekliyorum,benim haftam daha erken kızlar lütfen dualarınızda bana da yer verin, inşallah bir kaç hafta daha bekleyebilirler doğum için benden de haberler böyle...
Ya ben bir şeyler alayım diyorum ama hiç uğraşayım yok. En kötü ihtimal çikolata ikram ederiz diye düşünüyorum:)Kızlarr hastane odasına neler ikram etmeyi düşünüyorsunuz şimdiye kadar bu konuyla hiç ilgilenemedim neler yapcaz fikirlerimizi paylaşalım
Canim oncelikle cok qecmis olsunGünaydın kızlar,Kadir Gecemiz mübarek olsun,ettiğimiz bütün dualar kabul olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?