- 28 Aralık 2016
- 1.445
- 1.736
- 53
Amin canım inşallahCanım biz güzel düşüncelere odaklanalım. Bak bugün de kadir günü, Allah dualarımızı kabul eder inşallah, sıkıntısı olanlara da gönül ferahlığı verir.
İnşallah canım, çok sağolCanım çok geçmiş olsun, inşallah güzel haberler alırsın minikkuş da birkaç hafta daha içerde kalır, erkenden gelmez inşallah:)
Pek süslü, pek güzel bir şeymiş canim:) Güle güle dağıt :)https://www.google.com.tr/search?q=..._AUICSgB&biw=360&bih=616#imgrc=A5CMC1M0asK3bM:
Canim bunun aynisi ama renk farkliliqi yapabilirim suan onu dusunuyorum :) arkadasim kokulu tasi yapacak disinin suslemesini vs ben yapacam kendi emeqim olsun istedim :)
Ya kek pasta bence bunlara girmeye pek gerek yok:)Valla tam olarak o durumdayım hiç bişe olmasa çikolata yaptırrız zaten diyorum :) bi arkadaşım da iki çeşit pasta yaptırmıştı ek olarak bi tuzlu bi tatli ama gerek var mı bilmyorum
Zaten süt peynir yoğurt kefir günde bol bol tüketiyorum :/ O yüzden düşük çıkmasına şaşırdım. Dereotu yiyeyim bol bol:) Onu bilmiyordum bak.Demek ki beslenmeye daha fazla kalsiyum eklemek lazım, tam kemiklerin bol kalsiyum istediği zamanlar diye belki yetmiyordur. Bir de besinle alınan kalsiyumun ilaçlardakinden daha kolay özümsendiğini okumuştum. O zaman bol bol süt, peynir, yoğurt ve kefire daha çok yer vermek lazım demek ki.
Bir de şimdi baktım da başka besinlerde de varmış kalsiyum, sağlığa başka etkilerini bilmeden ekliyorum eğer bildiğiniz başka zararları varsa bunları çok tüketmenin söylerseniz daha dikkatli oluruz ama kalsiyum içeren diğer şeyler şunlarmış.
1 adet sap kereviz günlük kalsiyum ihtiyacının %3’ünü karşılar. 1 yemek kaşığı kekik günlük ihtiyacın %8’ini, 100 gram taze dereotu %21’ini, 1 yemek kaşığı kurutulmuş mercanköşk %3’ünü, 1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye ise günlük kalsiyum ihtiyacının %4’ünü karşılar.Ayrıca kaşar peynir ve parmesan peyniri de kalsiyum açısından zengin. Badem ve yeşil yapraklı sebzelerde de varmış kalsiyum. Aklında bulunsun.
Bu arada ben hiç kefir içmedim, tadı nasıl bilen var mı? Bir de kimileri tavsiye ediyor kimileri etmiyor sizin bilginiz var mı bu konuda?
İnşallah birkaç hafta daha dayanacak seviyededir değerlerin de erkenden gelmez yavrun, birkaç hafta daha durur annesinin güvenli karnında. Ne oldu bu hafta bebeklere birden, bir gelme hevesi tutturdular gidiyor.
Ne quzel masaAllah sizekolay qelsin canim bian once bitir bari basimiza ne qeleceqi belli deil oturmanin vakti hic deil simdi
Cnm gerçekten şu an bal,, bu uykudan hemen önceki halleri tam bir moral takviyesi :))) ben az önce yazarken saçımı seviyodu, şimdi de uyumuş... kokusu birden bebek kokusuna dönüyor sanki uyuyunca,, mis gibi yayılıyor odaya.. az kaldı, sen de yaşıcan aynılarını :)) bak kuzumun bebeklik fotosunu koydum yine :))) senin için uyuyan halini buldum :))))
Günaydın canım kadir gecen mübarek olsun . İnşallah bebeğin hayırlısı ile zamanında gelir değerlerin düşer allah yardımcınız olsun canım sağlıkla gelsin bebişin . Dularımızdasın.Günaydın kızlar,Kadir Gecemiz mübarek olsun,ettiğimiz bütün dualar kabul olsun inşallah
arch2401 güzel haberlerini bekliyoruz canım,inşallah sağsalim ikinizde atlatırsınız doğum sürecini
@MAVI_BEYAZ sana da geçmiş olsun canım,bebekler inşallah zamanını beklerler
Ve ekliyemediğim lökositi olan,kasılması olan tüm arkadaşlara da geçmiş olsun. Rabbim herkese şifa versin
Ben de dün doktordaydım kan ve idrar tahlilleri için, ama proteinim yine yükselmiş ve sonuçları kadın doğumcuma gönderdim değerlerimin kritik sewiyelerde olduğunu uzman dr lar ile durumumu görüşüp gerekirse erken doğuma alabileceklerini söyledibende bugün dr dan haber bekliyorum,benim haftam daha erken kızlar lütfen dualarınızda bana da yer verin, inşallah bir kaç hafta daha bekleyebilirler doğum için benden de haberler böyle...
Yazmadı,, ama yazar girerken bence,,, merakta bırakmaz diye inanıyorum :) kitapları okudum bu arada cnm,, dizi öyle aman aman şahane değil tabi, ama kitabı okuyup izleyince içini kendin dolduruyorsun... yalnız kitaplar da çok şahane değil aslında. Yani edebi anlamda çok özel değiller; ama anafikri başarılı, fark yaratmak derdinde... tabi o fikri daha geniş bir kitleye okutabilmek için de içine bol miktarda aşk, entrika ve erotik unsurlar serpiştirmiş. O şekilde bakınca zaten ilkinde istediğini yakaladığını , 2. Ve 3. Kitapta da o unsurları giderek azalttığını farkediyor insan.. dizi olarak da özge karakteri hariç oyuncuları iyi oturtmuşlar; haliyle yerine koymakta zorlanmadığım için akıcı geldi bana.. bir de tv deki dizilerden, bitmek bilmeyen klibimsi sahnelerden, seyircinin tepkisine göre senaryo iyi başlasa bile canına okumalarından falan bıktığım için nispeten kaliteli geldi tabi :))) bu arada resmen çene çalasım varmış; amma uzun yazmışım :))))) silmeye kıyamadım, idare et cnm :))))
Ben de kesinlikle tanımadığım insanların gelmesini istemem ama yakın çevrem mutlaka gelcek yakın akraba arkadaşlarım derken bi 20 kişi falan rahat gelir çünkü onlar da eve hemen gelmek istemiyorlar hastaneye bir uğrarız diyorlar bi şeyler yaptırmalıyım o yüzden.Valla ben hiçbir şey dağıtmayacağım, zaten şansım varsa hastaneye de kimse gelmez o halde çekirdek ailelerimiz dışında kimseyi istemem. Kardeşime tembihledim annemi ikna etsin de yedi düveli takmasın peşine diye, kayınvalidemin yanında da bir kez konuşacağım gereksiz bence diye, o da sağ olsun anlayışlı bir insandır ben söylersem anlayış gösterir. İnşallah evdeki hesap çarşıya uyar da lohusa halimle hiç tanımadığım ya da hazzetmediğim ya da o an görmek istemediğim bir sürü insanla muhatap olmak zorunda kalmam. Kızımla vakit geçirmek isterim ben niye emzireceğim diye dünya kadar gerileyim, zırt pırt insanlar gelecek mi diye.
Bir yabani olarak benim düşüncem bu ama illa ki gelen giden olur diyorsan çikolatadan ziyade daha geç eriyecek bir şey seç çünkü ağustos sıcağında hastaneye kadar dayanabilir mi o telaşta belli olmaz :)
Amin canım Allah razı olsunGünaydın canım kadir gecen mübarek olsun . İnşallah bebeğin hayırlısı ile zamanında gelir değerlerin düşer allah yardımcınız olsun canım sağlıkla gelsin bebişin . Dularımızdasın.
Ben de hastanede çikolata ve belki lokum dağıtmayı düşünüyorum, daha fazlasına gerek yok bence kimse de beklemesin yani Dağıtmalık da ufak kolonyalardan düşünüyorum ama eve gelenlere dağıtıcam onu hastanede değil
Aynen cnm :) bi de dudakları çok titretiyor,, üstelik kitap ilerledikçe rolü de epey artıyor normalde. Düzeltirler hatunu biraz inşallah :))ay o berrak denen kizda ne buluyorlar da oynatiyorlar anlamiyorum. bu kadar yeteneksizlik olur ancak. o goz kirpmalari beni benden aliyor:))))
oyy oyy agza bak,ceneye bak,masallah masallah
Yine de dikkat etmek lazım ya. Ben dikkat ettiğim halde eksiklik çıktı bi de...
Canım ben yaptım ama hep kız şeyleri:/ Nasıl bir şey istiyorsun sen?
Sonuçlarım arabada kaldı canım ya :/Ama ben zaten günde 3 ltden fazla su içtiğimi soyl3dim doktora. Antibiyotik ve tek kullanımlık bir ilaç verdi.
Sağ ol canım çok teşekkür ederim
Sağ ol canım yediğim halde böyle çıktı bi de yemesem...
İçiyorum hatta içtiğim omega3 de bile kalsiyum var. Saatlerine filan dikkat ettiğim halde böyle olmuş. Anlamadım neden.
Bizim insanımızın bir sorunu var. Her şeye bir yorum getirmeliyim sorunu:)) Çeneleri hiç durmaz, olumlu olumsuz düşünmeden konuşurlar. Bu kadın da öyleymiş belli ki. Dediğin gibi bu tarz insanları hiç takmamak lazım. Hatta hiç sohbet açmamak lazım ama işte gelip zorla insanı buluyorlar.
Sağ ol canım dikkat ediyorum bunlara bakalım inşallah düzelir.
Sağ olasın. Aslında hem decavit içiyorum hem de içtiğim omega3un içinde de kalsiyum takviyesi var. Bir de saatlerine filan dikkat edip içiyordum kan ilacıyla cakismasin filan diye. O yüzden pek bir şey önermedi doktor, olabilir dedi. Magnezyum verdi ama kullanmaya korkuyorum açıkçası:)) Artık bu saatten sonra belki sancıları etkiler filan diye.
Sinirlerim çok çok bozuk. Ablam(hemşire) çalıştığı yerdeki yaşlı bir hastadan uyuz kapmıştı ve sonra bizde kalmıştı. Tabii uyuz olduğundan kediside dahil haberimiz yoktu. Öğrenince tüm evi temizledik halıları, koltukları, perdeleri vs. yıkattık dermotoloğa gittik ve bize bulaşmadığını söyledi ama her ihtimale karşı 2 hafta sonrası için çağırmıştı. Bugün gittik ve eşimde belirtileri varmış. İkimizinde ilaç kullanması ve tüm evi tekrar dezenfekte etmemiz gerekiyormuş. Ablama çok çok kızgınım nasıl böyle düşüncesiz davranır. Madem bu bulaşıcı bir şey ve senin hastanda var ne diye bize gelip kalıyorsun! Dermotolog kuluçka süresinin 9 hafta olduğunu söyledi. Yani tamamen bitip bitmediğini hiç anlayamayacağız bebek doğmadan. Ablam hastalığı öğrenince annemlerin yanına gitti ve tedavisini orada oldu ama bu defa da annemlere bulaştırmış olma ihtimali var ancak 9 hafta sonra anlayacağız. Doğumumda annem gelecekti bu durumda gelemeyecek çünkü bebeği riske atamayız. Son 1 aydır giydiğimiz tüm kıyafetleri az önce çöpe attık. Yorgan yastık ve çarşaf takımlarım da dahil. Tekrar bana hamile kıyafetleri sipariş ettik. Halıları zaten hiç açmamıştık, koltukları baştan yıkatacağız. Bebeğin kıyafetlerini hurçlardan çıkarmamıştım ama onları da poşetleyip 10 gün insandan uzak tutacağız eğer varsa ölmesi için (doktor öyle söyledi). Bu akşam tedaviyi uygulayacağız bir günlük bir şey ama yarın eşimin kardeşi de bize gelecek ev taşımamıza yardım için pazartesi de bayram için kayınvalidemlere gidecek. Ya kaynıma da bulaşır ve farkında olmadan benim ve eşimin tüm ailesine bulaşırsa offf ya. Görümcemin 1 yaşında bebeği var. Moralim inanılmaz bozuldu. Biz ablamdan uyuz kaptık gelme de diyemeyiz. Ne duruma düştüm ya. Dermotolog bebek doğmadan bitirmelisiniz ve eve bulaşmış olabilecek kimseyi almamalısınız dedi. Yeni doğan bir bebekte varmış şuan ve ailesi perişan halde dedi. Annem gelecek hafta gelip bana yardım edecekti sözde şimdi gelemez onu geçtim bebeğin ilk aylarında da gelemeyecekler.
Kedime buşama olasılığı ne onu da bilmiyorum dermotolog insan türünün hayvanlara bulaşmadığını söyledi ama onu da veterinere götüreceğiz.
Bir insanın öz kardeşi nasıl bu kadar umarsız ve düşüncesiz davranır aklım almıyor. Moralim aşırı bozuk ya bebeğe bulaşırsa... Erken doğmasa bari. Tamamen bitmeden gelir diye ödüm kopuyor. Bir yeri tam temizleyememiş oluruz da tekrar yayılır diye korkuyorum. Napıcam şimdi ben ya. Eşim de çok kızgın ama beni üzmemek için bir şey demiyor.
çok geçmiş olsun canım, ablan gerçekten çok sorumsuzca davranmış ve üstelik sağlıkçı olmasına rağmen,kızmakta çok haklısın, ama olan olmuş artık, sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız inşallah bu süreci,sen mümkün olduğunca sakin olmaya çalış, stres herşeyi etkiliyor çünkü,Allah sizi ve bebeğinizi korusun inşallah daha fazla kimseye yayılmadan atlatırsınızSinirlerim çok çok bozuk. Ablam(hemşire) çalıştığı yerdeki yaşlı bir hastadan uyuz kapmıştı ve sonra bizde kalmıştı. Tabii uyuz olduğundan kediside dahil haberimiz yoktu. Öğrenince tüm evi temizledik halıları, koltukları, perdeleri vs. yıkattık dermotoloğa gittik ve bize bulaşmadığını söyledi ama her ihtimale karşı 2 hafta sonrası için çağırmıştı. Bugün gittik ve eşimde belirtileri varmış. İkimizinde ilaç kullanması ve tüm evi tekrar dezenfekte etmemiz gerekiyormuş. Ablama çok çok kızgınım nasıl böyle düşüncesiz davranır. Madem bu bulaşıcı bir şey ve senin hastanda var ne diye bize gelip kalıyorsun! Dermotolog kuluçka süresinin 9 hafta olduğunu söyledi. Yani tamamen bitip bitmediğini hiç anlayamayacağız bebek doğmadan. Ablam hastalığı öğrenince annemlerin yanına gitti ve tedavisini orada oldu ama bu defa da annemlere bulaştırmış olma ihtimali var ancak 9 hafta sonra anlayacağız. Doğumumda annem gelecekti bu durumda gelemeyecek çünkü bebeği riske atamayız. Son 1 aydır giydiğimiz tüm kıyafetleri az önce çöpe attık. Yorgan yastık ve çarşaf takımlarım da dahil. Tekrar bana hamile kıyafetleri sipariş ettik. Halıları zaten hiç açmamıştık, koltukları baştan yıkatacağız. Bebeğin kıyafetlerini hurçlardan çıkarmamıştım ama onları da poşetleyip 10 gün insandan uzak tutacağız eğer varsa ölmesi için (doktor öyle söyledi). Bu akşam tedaviyi uygulayacağız bir günlük bir şey ama yarın eşimin kardeşi de bize gelecek ev taşımamıza yardım için pazartesi de bayram için kayınvalidemlere gidecek. Ya kaynıma da bulaşır ve farkında olmadan benim ve eşimin tüm ailesine bulaşırsa offf ya. Görümcemin 1 yaşında bebeği var. Moralim inanılmaz bozuldu. Biz ablamdan uyuz kaptık gelme de diyemeyiz. Ne duruma düştüm ya. Dermotolog bebek doğmadan bitirmelisiniz ve eve bulaşmış olabilecek kimseyi almamalısınız dedi. Yeni doğan bir bebekte varmış şuan ve ailesi perişan halde dedi. Annem gelecek hafta gelip bana yardım edecekti sözde şimdi gelemez onu geçtim bebeğin ilk aylarında da gelemeyecekler.
Kedime buşama olasılığı ne onu da bilmiyorum dermotolog insan türünün hayvanlara bulaşmadığını söyledi ama onu da veterinere götüreceğiz.
Bir insanın öz kardeşi nasıl bu kadar umarsız ve düşüncesiz davranır aklım almıyor. Moralim aşırı bozuk ya bebeğe bulaşırsa... Erken doğmasa bari. Tamamen bitmeden gelir diye ödüm kopuyor. Bir yeri tam temizleyememiş oluruz da tekrar yayılır diye korkuyorum. Napıcam şimdi ben ya. Eşim de çok kızgın ama beni üzmemek için bir şey demiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?