Hakkaten ya,, ne inanılmaz şeyler oluyor di mi? Düşünemiyorum bile başıma öyle bişey geldiğini :))Doğru dedin canım :) sağlıkları yerinde olduktan sonrası mühim değil. İnsanlar tarlada doğurmuş çocuklarını, göbek bağını kendileri kesmiş. Stres yapmadan tamamlamak Laz'ım
Amin cnm,, inşallah. Baktım epey ama yazmamış galiba. Bi an önce iyi haber verse de biz de rahatlasak..inşallah inşallah bende dün çok ettim arkadaşımıza rabbim kabul etsin hepimizinkini inşallah..
Sinirlerim çok çok bozuk. Ablam(hemşire) çalıştığı yerdeki yaşlı bir hastadan uyuz kapmıştı ve sonra bizde kalmıştı. Tabii uyuz olduğundan kediside dahil haberimiz yoktu. Öğrenince tüm evi temizledik halıları, koltukları, perdeleri vs. yıkattık dermotoloğa gittik ve bize bulaşmadığını söyledi ama her ihtimale karşı 2 hafta sonrası için çağırmıştı. Bugün gittik ve eşimde belirtileri varmış. İkimizinde ilaç kullanması ve tüm evi tekrar dezenfekte etmemiz gerekiyormuş. Ablama çok çok kızgınım nasıl böyle düşüncesiz davranır. Madem bu bulaşıcı bir şey ve senin hastanda var ne diye bize gelip kalıyorsun! Dermotolog kuluçka süresinin 9 hafta olduğunu söyledi. Yani tamamen bitip bitmediğini hiç anlayamayacağız bebek doğmadan. Ablam hastalığı öğrenince annemlerin yanına gitti ve tedavisini orada oldu ama bu defa da annemlere bulaştırmış olma ihtimali var ancak 9 hafta sonra anlayacağız. Doğumumda annem gelecekti bu durumda gelemeyecek çünkü bebeği riske atamayız. Son 1 aydır giydiğimiz tüm kıyafetleri az önce çöpe attık. Yorgan yastık ve çarşaf takımlarım da dahil. Tekrar bana hamile kıyafetleri sipariş ettik. Halıları zaten hiç açmamıştık, koltukları baştan yıkatacağız. Bebeğin kıyafetlerini hurçlardan çıkarmamıştım ama onları da poşetleyip 10 gün insandan uzak tutacağız eğer varsa ölmesi için (doktor öyle söyledi). Bu akşam tedaviyi uygulayacağız bir günlük bir şey ama yarın eşimin kardeşi de bize gelecek ev taşımamıza yardım için pazartesi de bayram için kayınvalidemlere gidecek. Ya kaynıma da bulaşır ve farkında olmadan benim ve eşimin tüm ailesine bulaşırsa offf ya. Görümcemin 1 yaşında bebeği var. Moralim inanılmaz bozuldu. Biz ablamdan uyuz kaptık gelme de diyemeyiz. Ne duruma düştüm ya. Dermotolog bebek doğmadan bitirmelisiniz ve eve bulaşmış olabilecek kimseyi almamalısınız dedi. Yeni doğan bir bebekte varmış şuan ve ailesi perişan halde dedi. Annem gelecek hafta gelip bana yardım edecekti sözde şimdi gelemez onu geçtim bebeğin ilk aylarında da gelemeyecekler.
Kedime buşama olasılığı ne onu da bilmiyorum dermotolog insan türünün hayvanlara bulaşmadığını söyledi ama onu da veterinere götüreceğiz.
Bir insanın öz kardeşi nasıl bu kadar umarsız ve düşüncesiz davranır aklım almıyor. Moralim aşırı bozuk ya bebeğe bulaşırsa... Erken doğmasa bari. Tamamen bitmeden gelir diye ödüm kopuyor. Bir yeri tam temizleyememiş oluruz da tekrar yayılır diye korkuyorum. Napıcam şimdi ben ya. Eşim de çok kızgın ama beni üzmemek için bir şey demiyor.
Arkadaşlar oruç tutmasak da fitre veriyyoruz, fitre oruçla ilgili bi görev değil ramazana bayrama kavuşmanın bi şükür ifadesidir ki ailedeki birey sayısı kadar tek tek verilir bazı kaynaklarda anne karnındaki bebk için de verilebilir den,irse de çoğunluk dünyayya gelmiş olmayı öngörür.
biz veridk Allah kabul etsin kızımda da vermiştim onun gebeliği de ramazana denk gelmişit oruç tutamadım ama onunn adına da fitre vermiştik bunda da öyle yaptık
Not:bunu yazan bi diyanet çalışanı
O da biz aslanların özelliği. Sanki beni anlatıyorsun :)
Canim eqer vaktin varsa uqrasmak istersen yap tabiki :) benim suan hic vaktim yok bebek sekeriyle uqrasiyorum cunku :):)
Demek ki beslenmeye daha fazla kalsiyum eklemek lazım, tam kemiklerin bol kalsiyum istediği zamanlar diye belki yetmiyordur. Bir de besinle alınan kalsiyumun ilaçlardakinden daha kolay özümsendiğini okumuştum. O zaman bol bol süt, peynir, yoğurt ve kefire daha çok yer vermek lazım demek ki.
Bir de şimdi baktım da başka besinlerde de varmış kalsiyum, sağlığa başka etkilerini bilmeden ekliyorum eğer bildiğiniz başka zararları varsa bunları çok tüketmenin söylerseniz daha dikkatli oluruz ama kalsiyum içeren diğer şeyler şunlarmış.
1 adet sap kereviz günlük kalsiyum ihtiyacının %3’ünü karşılar. 1 yemek kaşığı kekik günlük ihtiyacın %8’ini, 100 gram taze dereotu %21’ini, 1 yemek kaşığı kurutulmuş mercanköşk %3’ünü, 1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye ise günlük kalsiyum ihtiyacının %4’ünü karşılar.Ayrıca kaşar peynir ve parmesan peyniri de kalsiyum açısından zengin. Badem ve yeşil yapraklı sebzelerde de varmış kalsiyum. Aklında bulunsun.
Bu arada ben hiç kefir içmedim, tadı nasıl bilen var mı? Bir de kimileri tavsiye ediyor kimileri etmiyor sizin bilginiz var mı bu konuda?
İnşallah birkaç hafta daha dayanacak seviyededir değerlerin de erkenden gelmez yavrun, birkaç hafta daha durur annesinin güvenli karnında. Ne oldu bu hafta bebeklere birden, bir gelme hevesi tutturdular gidiyor.
https://www.google.com.tr/search?q=..._AUICSgB&biw=360&bih=560#imgrc=A5CMC1M0asK3bM:nasil bir sey acaba,merak ettik :))
Aynen cnm :) bi de dudakları çok titretiyor,, üstelik kitap ilerledikçe rolü de epey artıyor normalde. Düzeltirler hatunu biraz inşallah :))
Saol cnm :)) şimdi büyüdü tabi, öyle tostos değil ama hala uyurken o haline benziyor. Merakla bekliyorum Duru nasıl olucak diye. Ultrasonda birebir kopyası çünkü :))))
insallah zamanini beklesin tum minikler. sen yaptin canim her seyini,ufak detaylar kaldi,onlari da halledersin:)
Ne içli bir uyku o, kıyamam :)
Dayanamam böyle uyursa ben öper koklar uyandırırım :)
https://www.google.com.tr/search?q=..._AUICSgB&biw=360&bih=560#imgrc=A5CMC1M0asK3bM:
Canim boyle yapacam ama renk farki olacak :))
yazsin tabi. biz de merakla bekliyoruz guzel haberleri.
sen de yaz tabi canim bize de cene calmak lazim :))
evet tvdeki dizilere kiyasla daha basarili onu kabul ediyorum. zaten bana izleten de o biraz. evet hikaye de merak uyandirici ama biraz sisirildi sanki. ne bileyim bi anda populer oldu ve millet okumaya basladi gibi bi izlenim yaratti bende. ben ablamdan aldim kitaplari ama okumadim. diziyi izleyince de acikcasi iyi ki okumamisim dedim. ama tabi 2. ve 3. kitapta amac ve konu daha farkli yerlere gidiyorsa isler degisir. suan fi ye gore degerlendirme yapiyorum.
:))) ben de oldum olası abartı buluyorum. Muhteşem dedin de şu kösemi izleyeyim bari gece. O da bitmiş heralde :)onu rol yapmak saniyor iste:))
bence umut yok canim. muhtesem yuzyilda da gıcık olurdum ona,hala ayni:)))
Aslında bitti sanırım da işte biberon emzik vs kaynatılıcak, bir de 3 yaşa kadarki kıyafetleri yıkayıp ütüledik ama yenidoğanlar hala pakette :)))) neyi bekliyosam artık,,, kalkıp yapıcam bugün inşallah.. cuma kadınla annem duvarları halledicekler. Sen yapma sadece başında dur tarif et dedim. Bayramın son günü de başka bi kadın gelicek ütüyü bitiricek. Rezil durumdayım aslına bakarsan. Bir tane rutin temizlikçimiz var,, ayrıca zorda kaldığımda eşim eski bakıcımızı çağırıyo Ayşe için yahut evi toparlasın diye, bir taraftan da haftada 3 gün dörder saat oyun ablası geliyor. Evin içinde sürekli birileri... bazen çok bunalıyorum... ama annem yapamıyor, kayınvalidem zaten yaşlı, istese de yaptırmam... eşim saolsun ilkinde bulaşık yerleştirirdi evi süpürürdü vs ama bu sefer onun da hali kalmadığı için sürekli kadınları çağırıp yaptırma modunda... bir an önce tamamen bitirip tekrar düzene girelim istiyorumbu bakıcının işten çıkması tarumar etti bizi... dışarıdan rahat görünüyor biliyorum ama en basitinden en ufak bişeyi bulamadığımda bile üçünü birden arıyorum şu nerede diye sormak için.. biri ben atmam o atmıştır diyo, öbürü ben çekmeceye koydum ona sor diyo.. biri geliyor camı niye silmemiş diyor, öbürü neden hiç ütü yapmadınız diyor.. Ayşe bile artık kapı çalınca anne gitsinleeer diye zırlamaya başlıyor, sadece onunla ilgilenmek için gelsinler istiyor. Geçen bulaşık makinesini getirmek için aradılar, gelin dedim telefonda; ona bile bağırmaya başladı "gelmeeee" diye. Çocuğun bile düzeni şaştı, psikoloji bozuldu :) fena durumlar yani,,, önceden dışarı atıyodum kendimi sürekli ama artık o da çok yorucu olmaya başladı.. aman işte bu halimize de şükürler olsun da dediğim gibi hem kadınlardan bunaldım hem de eşim maddi olarak ne kadar zorlanıyor onu çözemediğim için üzülüyorum... maaşlı olsa anlarım ama ticarette hangi ay ne kazandığın da belli değil ki... oy bugün hepimiz dertliyiz sanırım
:))) ben de oldum olası abartı buluyorum. Muhteşem dedin de şu kösemi izleyeyim bari gece. O da bitmiş heralde :)
Evet cnm epey değişiyor,, spoiler gibi olucak ama işte dünyayı kurtarmanın savaşları durdurmanın yolunun güneş enerjisinden geçtiğine varıncaya kadar başladığı yerden oldukça farklı yerlere gidiyor. Bir de dizide çok belli değil ama aslında çoğu karakter direk gerçek dünyadan alınmış,, epey bir iğnelemiş yani çeşitli camiaları :)) bu aradaarch2401 yazmadı hala,, hastaneyi mi arasak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?