Sinirlerim çok çok bozuk. Ablam(hemşire) çalıştığı yerdeki yaşlı bir hastadan uyuz kapmıştı ve sonra bizde kalmıştı. Tabii uyuz olduğundan kediside dahil haberimiz yoktu. Öğrenince tüm evi temizledik halıları, koltukları, perdeleri vs. yıkattık dermotoloğa gittik ve bize bulaşmadığını söyledi ama her ihtimale karşı 2 hafta sonrası için çağırmıştı. Bugün gittik ve eşimde belirtileri varmış. İkimizinde ilaç kullanması ve tüm evi tekrar dezenfekte etmemiz gerekiyormuş. Ablama çok çok kızgınım nasıl böyle düşüncesiz davranır. Madem bu bulaşıcı bir şey ve senin hastanda var ne diye bize gelip kalıyorsun! Dermotolog kuluçka süresinin 9 hafta olduğunu söyledi. Yani tamamen bitip bitmediğini hiç anlayamayacağız bebek doğmadan. Ablam hastalığı öğrenince annemlerin yanına gitti ve tedavisini orada oldu ama bu defa da annemlere bulaştırmış olma ihtimali var ancak 9 hafta sonra anlayacağız. Doğumumda annem gelecekti bu durumda gelemeyecek çünkü bebeği riske atamayız. Son 1 aydır giydiğimiz tüm kıyafetleri az önce çöpe attık. Yorgan yastık ve çarşaf takımlarım da dahil. Tekrar bana hamile kıyafetleri sipariş ettik. Halıları zaten hiç açmamıştık, koltukları baştan yıkatacağız. Bebeğin kıyafetlerini hurçlardan çıkarmamıştım ama onları da poşetleyip 10 gün insandan uzak tutacağız eğer varsa ölmesi için (doktor öyle söyledi). Bu akşam tedaviyi uygulayacağız bir günlük bir şey ama yarın eşimin kardeşi de bize gelecek ev taşımamıza yardım için pazartesi de bayram için kayınvalidemlere gidecek. Ya kaynıma da bulaşır ve farkında olmadan benim ve eşimin tüm ailesine bulaşırsa offf ya. Görümcemin 1 yaşında bebeği var. Moralim inanılmaz bozuldu. Biz ablamdan uyuz kaptık gelme de diyemeyiz. Ne duruma düştüm ya. Dermotolog bebek doğmadan bitirmelisiniz ve eve bulaşmış olabilecek kimseyi almamalısınız dedi. Yeni doğan bir bebekte varmış şuan ve ailesi perişan halde dedi. Annem gelecek hafta gelip bana yardım edecekti sözde şimdi gelemez onu geçtim bebeğin ilk aylarında da gelemeyecekler.
Kedime buşama olasılığı ne onu da bilmiyorum dermotolog insan türünün hayvanlara bulaşmadığını söyledi ama onu da veterinere götüreceğiz.
Bir insanın öz kardeşi nasıl bu kadar umarsız ve düşüncesiz davranır aklım almıyor. Moralim aşırı bozuk ya bebeğe bulaşırsa... Erken doğmasa bari. Tamamen bitmeden gelir diye ödüm kopuyor. Bir yeri tam temizleyememiş oluruz da tekrar yayılır diye korkuyorum. Napıcam şimdi ben ya. de çok kızgın ama beni üzmemek için bir şey demiyor.
dün yazmıştı yorumlarından birisinde aslında adı da Meltem. Yani aramızdan bir temsilci seçip sorabiliriz sanırım.hımm o zaman devam edeyim izlemeye. fi bitti mi acaba yeni sezonda çi diye mi gelecek dizi yoksa fi henüz bitmedi mi :)
ahah biz kk'dan arıyoruz :))hangi hastanede yapacaktı ki acaba biliyor musun?
Ben de hastanede çikolata ve belki lokum dağıtmayı düşünüyorum, daha fazlasına gerek yok bence kimse de beklemesin yani Dağıtmalık da ufak kolonyalardan düşünüyorum ama eve gelenlere dağıtıcam onu hastanede değil
hımm o zaman devam edeyim izlemeye. fi bitti mi acaba yeni sezonda çi diye mi gelecek dizi yoksa fi henüz bitmedi mi :)
ahah biz kk'dan arıyoruz :))hangi hastanede yapacaktı ki acaba biliyor musun?
Fi bitiyodu buralarda bi yerde sanırım. 2. Ye geçicek heralde. Academic'deyim yazmıştı bu arada. Bilemedim, arasak mı ayıp mı olur vs. Arayalım derseniz ararım ben.
Sorma canım insan ailesinden birisi olunca kötü de davranamıyor sonuçta kardeşim ve ne olursa olsun çok seviyorum ama beni çaresiz bırakıyor kendisine karşı. Diğer konumuzu çözdük daha doğrusu eşim güzelce babamla konuştu ve çözüldü. Tabii bir yanım hala buruk o konuda da. Çok stres yapmıyorum artık ama bugün doktor size de bulaşmış diyince elim ayağım titredi sinirden resmen. Kullanacağım ilaç az miktarda zehir içerdiğinden.Canım ben senin ablan hakkındaki başka bir yazını da okuyup o gün yine kızmıştım, bunda da yine kızdım. Sen de kızmakta sonuna kadar haklısın bence. Ama şuanda yapacak bir şey yok. İlk 1-2 hafta anne olmadan idare etmeye çalışırsın canım ve halledersin sorun olmaz bence. Eşin yardım eder artık, yemeği de dışarıdan söylersiniz. Çok zor bir durum ama kendine stres yaratıp bebeğini de olumsuz etkilemesine izin verme canım. Her şey yoluna girer, sen canını sıkma.
Sorma canım insan ailesinden birisi olunca kötü de davranamıyor sonuçta kardeşim ve ne olursa olsun çok seviyorum ama beni çaresiz bırakıyor kendisine karşı. Diğer konumuzu çözdük daha doğrusu eşim güzelce babamla konuştu ve çözüldü. Tabii bir yanım hala buruk o konuda da. Çok stres yapmıyorum artık ama bugün doktor size de bulaşmış diyince elim ayağım titredi sinirden resmen. Kullanacağım ilaç az miktarda zehir içerdiğinden.
Stres yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil. Sanki başkaları bebeğime zarar vermiş gibi geliyor. Bilinçli yapmadı ama kendime bunu anlatamıyorum şuan sinirden ağlayıp duruyorum sabahtan beri.
Fi bitiyodu buralarda bi yerde sanırım. 2. Ye geçicek heralde. Academic'deyim yazmıştı bu arada. Bilemedim, arasak mı ayıp mı olur vs. Arayalım derseniz ararım ben.
Sorma canım insan ailesinden birisi olunca kötü de davranamıyor sonuçta kardeşim ve ne olursa olsun çok seviyorum ama beni çaresiz bırakıyor kendisine karşı. Diğer konumuzu çözdük daha doğrusu eşim güzelce babamla konuştu ve çözüldü. Tabii bir yanım hala buruk o konuda da. Çok stres yapmıyorum artık ama bugün doktor size de bulaşmış diyince elim ayağım titredi sinirden resmen. Kullanacağım ilaç az miktarda zehir içerdiğinden.
Stres yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil. Sanki başkaları bebeğime zarar vermiş gibi geliyor. Bilinçli yapmadı ama kendime bunu anlatamıyorum şuan sinirden ağlayıp duruyorum sabahtan beri.
Havalardan olabilir mi acaba iştahsızlık?Aynen cnm,, çok zorda kalınca aldım iki kere o kadar ... yalnız bende iştah sıfıra indi, sağlıklı beslenmeye çalışıyordum ama şu an hiçbişey istemiyo cnm... geçicek mi acaba
A AysheDuru @Gretchen Grundlerbalbocegim2 hastalık bu işte nereden nasıl bulaşacağını bilemiyoruz dediğiniz gibi artık bir ay kadar eve kimseyi almayacağız. Eşimin kardeşine de uygun bir dille açıklayıp gelmemesini söyleyeceğiz. İnşallah yayılmadan kurtuluruz da içim rahat eder. Ablama çok kızdım ama kalbini kırmamak için onunla konuşmadım henüz. Tabii hala ihmalkarlığının olduğunu düşünüyorum. Eşim benden daha sakin ablama karşı olur bu hastalık bilememiş modunda. Annemde ben losyonu şimdi kullanırım bir de gelmeden bir gün önce kullanıp tüm yanımda getireceklerimi kaynatır gelirim diyor, doğumda illa olmak istiyor. Artık Allah a emanet bekleyceğiz bakalım. O minicik bebeğe de bulaşmış ailesi nasıl üzgündür kim bilir. Ben bile kendimi bebeğimi koruyamamış hissediyorum
Aklımda bir de kıyafetlerini nasıl yetiştireceğim endişesi de var artık bir daha alacağız acil bir durumda yeni doğan cicilerinden bebişime ama inşallah acil bir durum olmaz zamanında gelir.
A AysheDuru @Gretchen Grundlerbalbocegim2 hastalık bu işte nereden nasıl bulaşacağını bilemiyoruz dediğiniz gibi artık bir ay kadar eve kimseyi almayacağız. Eşimin kardeşine de uygun bir dille açıklayıp gelmemesini söyleyeceğiz. İnşallah yayılmadan kurtuluruz da içim rahat eder. Ablama çok kızdım ama kalbini kırmamak için onunla konuşmadım henüz. Tabii hala ihmalkarlığının olduğunu düşünüyorum. Eşim benden daha sakin ablama karşı olur bu hastalık bilememiş modunda. Annemde ben losyonu şimdi kullanırım bir de gelmeden bir gün önce kullanıp tüm yanımda getireceklerimi kaynatır gelirim diyor, doğumda illa olmak istiyor. Artık Allah a emanet bekleyceğiz bakalım. O minicik bebeğe de bulaşmış ailesi nasıl üzgündür kim bilir. Ben bile kendimi bebeğimi koruyamamış hissediyorum
Aklımda bir de kıyafetlerini nasıl yetiştireceğim endişesi de var artık bir daha alacağız acil bir durumda yeni doğan cicilerinden bebişime ama inşallah acil bir durum olmaz zamanında gelir.
A AysheDuru valla bilemedim kizlar ayip olur mu olmaz mi. soyadini da bilmiyoruz sadece isimle bilgi verirler mi. ama sanki yazmasini beklesek daha uygun olur gibi geldi simdi...dün yazmıştı yorumlarından birisinde aslında adı da Meltem. Yani aramızdan bir temsilci seçip sorabiliriz sanırım.
sağol canım, hayır hala bekliyorumA AysheDuru valla bilemedim kizlar ayip olur mu olmaz mi. soyadini da bilmiyoruz sadece isimle bilgi verirler mi. ama sanki yazmasini beklesek daha uygun olur gibi geldi simdi...
@Mutlu Mercimek canim size de gecmis olsun. bikac sene once benim de kuzenim once kardesine ordan butun sulaleye bulastirmisti :) bizim evde bir tek anneme bulasti o da minik kuzen annemle birlikte uyudu 1 gece o yuzden. biz de tedbir olsun diye krem surmustuk sanirim. ama hic oyle esya falan atmadik ev bastan asagi dezenfekte olmadi, buna ragmen yayilmadi bize de bulasmadi. bastan onlem aldiginiz icin sizde de birsey olmaz muhtemelen canim. bildigim kadariyla en cok genital bolge ve kadinlarda meme kasintisi ile bas gosteriyor. bulasip bulasmadigini bilmediginiz icin ayri havlular kullanip temastan kacinin. bisey olmayacaktir meraklanma canim icini ferah tut.
balbocegim2 canim gecmis olsun. haber var mi doktorundan?
bugun mu cikacak sonuclarin?sağol canım, hayır hala bekliyorum
bugün görüşüp haber vericem dedi doktor, dün akşam üzeri göndermiştim sonuçlarımı, ulaşamamış diğer doktorlara bugüne kaldı, zaman geçmiyor sanki canım, beklemek çok zorrbugun mu cikacak sonuclarin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?